- 29 Mayıs 2021
- 3.024
- 5.931
- 108
- 40
Daha önce de başınıza benzer şeyler geldi demişsiniz. Yine böyle bir çalışan mıydı? Aynı şeyi birden çok yaşamışsınız, söyleyiş tarzınız ya da genel tavrınız mı sıkıntılı ki? Cumartesi akşamı böyle yerlerin en yoğun olduğu günlerdir, adam muhtemelen birden çok masanın isteğine yetişmeye çalışırken patlamış.Bu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).
Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).