- 8 Nisan 2017
- 57.182
- 303.584
- 698
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Siz yorgun streslisiniz de garsonun canı yok mu,akşama kadar ayakta onun da boşluğuna gelmiş ve sinirlenmiş bence haklı,ama kovmaktan beter edecek bir durum göremedim benBu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).
Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).
Çalışanlarinıza üzüldüm.Burada garsona kötü davranma yok. Kimse kimsenin karısı kocası değil tribini çeksin yanlış anladı diye. Orası bir iş yeri
Demek ki şakalarınız size komik gelse bile başkasına gelmiyor.Bu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).
Devamlı gittiğimiz müdavimi olduğumuz bir restoran var. Balık, ızgara ve meze ağırlıklı bir menüleri var; gündüzleri de pide servisleri var. Eşimin yemekle ilgili sorunu olduğu için (et ve balık yemiyor) buranın da pidelerini sevdiği için hep pide söyler. Akşamları pide servisleri olmadığı halde eşim için bazen pide yapıyorlar. Dün akşam da 19,30 da gittik pide istedik ama garson fırını kapattık, size verirsem başka masalardan da görüp istiyorlar sonra sorun oluyor dedi.
Eşim bu duruma biraz bozuldu ama eyvallah dedik düşünmek için süre istedik sonra eşimin yiyebileceği bir iki tane meze söyledik. Eşim kendisine bira söylemişti sonra vazgeçti zero kola istedi. Garson getirdi. O sırada işlerimizden dolayı o kadar kafamız yoğun ki eşim eline kola kutusunu almış, kapağını siliyordu ama farkında değil, kola gelmedi zannedip garsona "Ben bir zero kola alabilir miyim?" dedi Garson "işte zero kola" deyip eşimin elindeki kutu kolayı gösterdi. Eşimin bu dalgınlığına çok güldük.
Sonra masaya meze geldi eşim de önceki duruma gönderme yapmak için sadece espri olsun diye garson şakşuka mezesini masaya koyduğunda "ben bir şakşula alabilir miyim?" dedi. Amacı espriydi. Garson birden bire çok sinirlendi. "Abi yapma bunu" diye bağırdı. Siz benimle dalga geçiyorsunuz dedi. Bunun espri olduğunu önceki kola olayının da dalgınlık olduğunu anlatmaya çalıştık. Garson yok masuz yaptınız, önce bira siparişini değiştirdiniz sonra bunları yapıyorsunuz size pide vermedim diye yapıyorsunuz" dedi. Kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz eşim özür diliyor, yanlış anlaşıldı diyor ama garson "yok yanlış anlamadım siz böyle böyle... Başka garson geldi yanımıza boşverin iş stresi dedi. Garson bunu duydu ve "iş stresi falan değil", "siz bilerek bana tavır yapıyorsunuz" diyo dinlemiyor bile bizi. Birden böyle buz gibi olduk hesabı ödedik, yemeden kalktık gittik. Başka bir masada da bir tanıdıklarımız oturuyordu, rezil olduk. Yani biz farkına varmadan yanlış bir şey mi yapıyoruz? Daha önce de başımıza benzer şeyler geldi (şaka yaptık, karşıdaki küstü).
Bak madem yorgun insan sinirli olur ben de şu an çok sinirliyim anladın mı? Ben hayatımda hiç bu kadar yorulmadım. Al sana sinir şimdi Ne demek akşama kadar yatıyorsunuz? Sen benim o gün neler çektiğimi biliyor musun? Bilmiyorsun şey gibi konuşma. O kadar darma duman olmuşuz ki demanslı insan gibi elinde kola tutuyor eşim elinde kola olduğunun farkında değil. Ben eşimi bu kadar darma duman görmedim hiç, üzüldüm. Üstüne buna rağmen espiri yapma gücü buldu adam o da olayın mahcubiyeti ile eğer bizim tarafımızdan bakarsan olaya. Kimse yorgun diye başkasına bağırmaya hakkı yok. daha uzatırdım şimdi çünkü yorgun ve sinirliyim ya ama duracağım yeri bilirim yoksa kalp kıracağım sinirimi senden çıkarmış olacağım.Yorgun insan sinirli olur. Belli ki, garson da yorgundu, o anda çekemedi sizin şakanızı. Siz yada biz bütün gün yatıp, akşam restorana gidiyoruz, o sabahtan beri ayakta çalışıyor belki. İnsan bazen çok yorgun anında sinirli oluyor ve gereksiz şakaları kaldıramıyor.
Bak madem yorgun insan sinirli olur ben de şu an çok sinirliyim anladın mı? Ben hayatımda hiç bu kadar yorulmadım. Al sana sinir şimdi Ne demek akşama kadar yatıyorsunuz? Sen benim o gün neler çektiğimi biliyor musun? Bilmiyorsun şey gibi konuşma. O kadar darma duman olmuşuz ki demanslı insan gibi elinde kola tutuyor eşim elinde kola olduğunun farkında değil. Ben eşimi bu kadar darma duman görmedim hiç, üzüldüm. Üstüne buna rağmen espiri yapma gücü buldu adam o da olayın mahcubiyeti ile eğer bizim tarafımızdan bakarsan olaya. Kimse yorgun diye başkasına bağırmaya hakkı yok. daha uzatırdım şimdi çünkü yorgun ve sinirliyim ya ama duracağım yeri bilirim yoksa kalp kıracağım sinirimi senden çıkarmış olacağım.
Saygının önceliği olmaz, garsona da saygı göstereceksiniz müşteriye de. Kölelik kalktı haberiniz yok mu? Sanki parasını verip insan satın alıyorlar. Sizin gibi samimiyetsiz esnafın kapısından girilmez. İşiniz gücünüz para ve parayla hava atmak. Avrupa'da gelin yapın bakalım böyle, garsonu çalışanı ezikleyin de restoranlarınızı başınıza geçirsinler. Siz ve eşiniz davalardan başınızı kaldıramazsınız. Nusret'e Amerika'daki restaurantlarında devamlı dava açıyorlar ceza ödüyor.Aslında bizim önceliğimizin müşteriye saygı olduğunu anlasa okuyanlar çok daha kolay olacak :) bence her insan bu saygıyı hakediyor ben o insanların parasını alıyorsam en iyi hizmeti vermek zorundayım. Tekrar tekrar söylüyorum sektörün adı hizmet sektörü ve burada garsona yapılmış bir saygısızlık yok. Garson muhtemelen bu çift kibar buldu ondan böyle tepelerine bindi. Yoksa o garson gün içinde kaç kişiyle muhatap oluyor ama işte efendi olanın üstüne binerler ya malum ülkemizde :) baktı naif insanlar hadi coşayım dedi. Size garsonun bu derece pervasız davranmasının nedenini de söyleyim mi ? Sektörün içinden bildiriyorum eleman kovmak çok zor. Çünkü eleman yetiştirmek zor. Bahsettiğim apartman altı dönerciler değil. Şayet profesyonel bir işletmeysen o garsonun menüyü öğrenmesi, mutfağı öğrenmesi işleyişi öğrenmesi en az 2 ay. O nedenle patronlar direkt kovamıyor tolere ediyor. Biz çalışanlara özel sağlık sigortası yaptırdık mesela geçen ay. Müşteriyi işletmeye bağlamak kadar çalışanı bağlamak da zor. Biz mekana gideriz mesela bir çalışan hoşumuza gider hemen iş teklifi yaparız ne alıyorsan 2 bin tl fazla diye. Aynı şey bizim çalışanlarımız için de geçerli başkaları da bizimkilere aynı teklifi getiriyor. Benim sizlere tavsiyem ne olduğunu bildiğiniz yere gidin. Orası emin olun size böyle rezillikler yaşatmaz. Aynı zamanda çalışanını da memnun ediyordur ki o nedenle nezihtir zaten. Bizim ızgara ustamızın maaşı 48 bin. Şube müdürlerinin maaşı 27 bin. Salon ekibinin yani garsonların maaşı 11bin + satılan menü başına 3 tl prim. Ki ay sonunda bu takribi + 2,3 bin ekliyor.Ben şimdi bu kadar gönüllerini yaparken bir zahmet müşterime de trip atmasınlar. Atıyorlarsa da güle güle başka iş bulmaya.
sakin ol şampiyon :))))))Bak madem yorgun insan sinirli olur ben de şu an çok sinirliyim anladın mı? Ben hayatımda hiç bu kadar yorulmadım. Al sana sinir şimdi Ne demek akşama kadar yatıyorsunuz? Sen benim o gün neler çektiğimi biliyor musun? Bilmiyorsun şey gibi konuşma. O kadar darma duman olmuşuz ki demanslı insan gibi elinde kola tutuyor eşim elinde kola olduğunun farkında değil. Ben eşimi bu kadar darma duman görmedim hiç, üzüldüm. Üstüne buna rağmen espiri yapma gücü buldu adam o da olayın mahcubiyeti ile eğer bizim tarafımızdan bakarsan olaya. Kimse yorgun diye başkasına bağırmaya hakkı yok. daha uzatırdım şimdi çünkü yorgun ve sinirliyim ya ama duracağım yeri bilirim yoksa kalp kıracağım sinirimi senden çıkarmış olacağım.
hangi şaka gerekli ki düşününce? herkes herşeyi saçma bulabilir, yersiz şaka diyebilir. yerinde olan şaka ne o zaman onu bilelim bari.Tanımadığınız insanlarla gereksiz şakalar yapmayın. Daha dün kavga ettim eşimin kardeşiyle yaptigi sacma ŞAKADAN boş yere bütün ortam gerildi, üstüne evde misafir vardı rezillik oldu. Hatta olayla ilgisi olmayan kardeşinin karısına bile laf soyleyip kadının da kalbini kırdım.Kvde de üzüldü.
Hiç gerek yoktu böyle şeylere.
Herkesin şaka anlayışı aynı değil. Bana göre de sacma davranmissiniz.
Gereksiz şakaları hiç sevmem, bide akşama kadar ayakta çalışıp kazancım el kadarsa hiç çekilmez. İlk başta tamam hadi şakaydı hepiniz güldünüz geçtiniz ikinci hoş olmamış. Bide zaten bu 'alınganlık' ilk değilmiş, demek ki şaka yapamıyor eşiniz
Hep böyle saçma yersiz şakalar yapar mısınız? Üstelik hizmet sektöründe çalışan garson,temizlikçi vb kişilere? Sonuçta adamı tanımıyorsunuz,ayıp etmişsiniz.
Garsona da üsluptan dolayı haklı demiyorum ama o ayrı konu.
Adam işinde gücünde şakayı arkadalınıza yaparsınız yada yakın birine. Garson ne alaka? Garsona şaka yapmak ney?Bu aralar çok yoğun ve stresli günler geçiroyoruz, tüm işlerimiz aksi gidiyor. Bu durumla başetmek için bazen espiri yapıyor, gülüyoruz (ağlanacak halimize).
Arkadaşların dediği cihetten bakarsak hangi şaka gereksiz değil ki?? Bana gerekli olan bi tane söyleyin lütfen.
Mesela geçen kalp doktoruna gittim evli misiniz diye sordu kadın cevap verdim sonra sordum evliliğin bi etkisi mi var diye. Bağlantı kuramadım çünkü kafamda. Kalbe iyi gelmiyor dedi güldük yani. N'apayım? Böyle kutsal müesseseyle dalga geçiyorsunuz diyip şikayet mi edeyim. Heralde derdi var dedim içimden. Hatta ortamdaki buzlar kırıldı, o resmiyet havası gitti ben de bir kaç soru soracaktım daha rahat sordum ama bu değilki enseye şaplak bir modda samimi olduk.
Bazı insanlar yanlış anlamaya ve sinirlenmeye daha eğilimli oluyor. Bu illa sizin halinizde tavrınızda dalga geçen bir durum vardı demek olmuyor. Hadi ters anladı. O kadar açıklama yapmışsınız. Olan olmuş zaten. Kendi fikrime gelince bi daha oraya adımımı atmazdım ben.