Çocuk Hastalıkları Gaz sancısı ne zamandan sonra geçiyor ?..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Charm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Charm

Whats up ?
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2007
10.881
24
408
İstanbul
Merhaba arkadaslar, tecrubelı anneler..
Bebişlerinizin gaz sancısı ne zaman basladı, ne zamandan sonra gectı artık kurtulduk o sıkıntıdan dedınız ?.. bunun kıloyla bır alakası var mı bu arada ? yanı mesela 7 kıloyu bulunca gaz sancısı kalmadı gıbı ?..

kiloyla alakalı olduğunu ne okudum ne duydum ama benim bildiğim ya kırkı çıkınca geçtiği yada 3-4 ay sürdüğü tabi her bebekte değişiyo ama gaz sorunu çoğunlukla annenin yedikleriyle alakalı tabiki iyi gelen şeyler de var mesela benim annem biz bebekken ılık suya başlarda yarım çay kaşığı sonraları bir çay kaşığı bal koyup içirirmiş kolay gaz çıkarırmışız bende denemeye başladım bakalım nasıl olacak

kızlar heryerde 3 ay sonra geçer yazıyor ama bana sanki hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor...
bugün bir yazıda da bir anne 7 kiloyu bulunca geçiyor yazmış zaten 3 ay bitince de bebişler 7 kiloya yaklaşır herhalde...
kısa zamanda geçer inşallah ne yiyip ne içeceğimi şaşırdım artık canımın istediği çok sevdiğim hiçbir şeyi yiyemiyorum ama yine de gazımız oluyor
başka çaremiz yok sanırım bekleyeceğiz....

bana da hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor o kadar çok üzülüyorum ki hatta zman zaman da ağlıyorum çaresizlikten.çoğu yerde 3.ayda biter diye yazıyor umarım en kısa zamnada geçer gider.yediklerime de dikkat ediyorum fakat degişen bişey olmuyor.kilo ile ilgisini ise hiç duymadım

kiloyla alakalı olduğunu ne okudum ne duydum ama benim bildiğim ya kırkı çıkınca geçtiği yada 3-4 ay sürdüğü tabi her bebekte değişiyo ama gaz sorunu çoğunlukla annenin yedikleriyle alakalı tabiki iyi gelen şeyler de var mesela benim annem biz bebekken ılık suya başlarda yarım çay kaşığı sonraları bir çay kaşığı bal koyup içirirmiş kolay gaz çıkarırmışız bende denemeye başladım bakalım nasıl olacak

bildiğim kadarıyla bal bir yaşından sonra veriliyor, doktoruna sor istersen ama ben bebeğe bal vermenin sakıncalı olduğunu duymuştum.

bizimde en büyük derdimiz GAZ :((
kuzum öyle acı içinde ağlarken bende ağlıyorum,çaresizlik çok kötü,tabi uykusuzlukta:(((

Allah evlatlarınızı bağışlasın, onlara sağlık sıhhat versin inşallah. Ben de bir kaç güne kadar anne olacağım inşallah. Tecrübelerinizden fatdalanayım diye okuyorum yazdıklarınızı. Bir şeye dikkat çekmek istedim. Bebeklere 1 yaşına kadar bal vermeyin diyor doktorlar. Çok ciddi allerjik reaksiyona sebep olabiliyormuş. Araştırın isterseniz.

Benimde bildiğim kendi gövdesini hareket ettirebildiği zaman geçiyormuş, buda aşağı yukarı 3-4 aylıkken oluyormuş...Şimdi hareketsiz olduğundan kendi çıkartamıyormuş yavrum gazını.

Kızlar bana zinco iyi geldi diyebilirim...Günde 3 kere 4 damla şeklinde veriyorum bebeğime...

Arkadaşım bal kesinlikle verilmemeli, burada yazını okuyan arkadaşlar şimdi denemeye kalkabilir, sakın ha... Bal bazı bebekleri öldürebiliyormuş bile...

Alıntıdır............

Bal bebekleri için niçin tehlikeli olabilmektedir?

Bal içerisinde nadir de olsa Clostridium botulinum bakterisi sporları bulunabilmektedir. Erişkin için tehlikesiz olan sayıdaki bu bakteriler süt çocuklarının bağırsaklarında yuvalanarak aktif hale geçer ve sinir felcine neden olan toksinler üretebilmektedir.

Bunun çocuğa ne gibi zararları vardır?

Ortaya çıkan toksin damar mukozası üzerinden emilerek kan dolaşımına girebilir ve böylece tüm vücuda yayılma fırsatı bulabilir. Toksinin felc edici özelliği kendisini öncelikle inatçı kabızlık ile gösterir. Devamında yutkunma zorlukları, kısık sesle ağlama, kas zayıflığı ve mimik kaybı ortaya çıkar. Ağır durumlarda solunum kaslarının felciyle hayati tehlike söz konusu olabilir.

kızlar bana rezene tohumu önerdiler yeni aldım havnada dövüp çayını yapıyorum yeni başladım aslında gaz sorunumuz yok çıkartıyor kendisi ama kakasını yaparken zorlanıyor bende gaz sanıp endişelendim bilmiyorum nedir o nedenel rezene aldım tavsiye ederim

şu ana kadar metsil damla , sap damla ,neo baby , milupanın rezenesini ve aktarcıdan aldığım rezeneyi denedim hiç birisi fayda etmedi son kez umutsuz olarak zincoyu denedim ve faydasını gördümm..
her bebeğin bünyesi farklı olduğu için birisine iyi gelen diğerine gelmiyor sizlerde deneyin bence...

kızlar aynı sorunu ben de 15 gun oncesıne kadar yasıyordum kızım sureklı aglıyordu bu gaz sancısı asla gecmez dıyordum ama gectı bebegım dun 4. ayına gırdı sızlerı anlıyorum sadece sabır.i lac olarak da nurse harveysı kullandım cok faydası oldu

kızlar benim bi arkadaşım om-x diye bir bitkisel şurup önermişti almadım ama netten baktım ki kullananlar çok memnun ilk yarım saatte etkisini gösteriyormuş bence sizde alın arkadaş çok rahatlatıyor öışıl mışıl uyuyor demişti inşallah işe yarar..

benimki 2 aylık geçmedi hala...daha az blki ama şimdi de kakasını yaparken sancısı daha arttı....om-x ve debridat şrp kullanıyorum...ama tamamaen geömiş değil...kıvrım kıvıkm kıvranıyor zavallım...

ben de sab simplex kullanmaya başladım ama benim oğlum da kakasını yaparken kıvranıp duruyo.nurse harveys,neo baby,metsil ve zinco fayda etmedi.3.ayda geçecek diye bekliyorum ama insan üzülüyo bebişini öyle görünce.

bende sab simplex kullanmaya basladım ıkı gun oldu.. sankı bıraz farkettı gıbı ama bakalım..

Nurse harveys kullanıyorum ben de.Biraz faydası oldu gibi ama gaz çıkartmaktan çok uyutuyo.Ben günde üç defa veriyorum.Kullanan arkadaşlar siz kaç kez veriyosunuz.

Nurse harveys kullanıyorum ben de.Biraz faydası oldu gibi ama gaz çıkartmaktan çok uyutuyo.Ben günde üç defa veriyorum.Kullanan arkadaşlar siz kaç kez veriyosunuz.

ben de günde 3 defa veriyordum sonra 4'e çıkarmıştım ama fayda etmediğini görünce bıraktım.1 şişeye yakın kullandım

Back
X