Gaza gelmeye ihtiyacım var (Akademik)

Benim esim de veteriner hekim. Samsun'dan mezun. Doktora istiyor ama bir yandan klinigi var zor oluyor. Cok zor meslek ama cok da guzel. En masum varliklar onlar. Allah her acidan yardimciniz olsun.

Yaa üzüldüm valla hikayenize ama siz üzülmeyin Allah daha güzel kapılar açsın inşallah. Yok bırakmam ama şu doktorayı bitireyim birkaç yıl ara verecegim doçentlik kaçmıyor ya.

Ben de doktorayı bitireyim birkaç yıl ara verecegim doçentlik kaçmıyor ya.

Doktoranizi bitirmissiniz aslında batiya doğru gelin madem bulunduhunuz kurum vasifsizsa. Hem değişiklik iyidir. Sizde hem klinik hem hocalık olmuyor mu bazılarında oluyor. Doçentlikten sonra galiba ama dimi.

Ah şu kafanın içinde taşıdığımız yükler yani yapsak daha az yorulurz inan. Ben de yl yi yeni bitirdim çalışıyor olunca zor oldu doktora nasip ama aynı süreçlerden geçtim ben de yl de.. aylarca nerden başlasam nasıl başlasam diye diye içimde bi sıkıntı, omzumda o yükle işe gittim, hobilerimle ilgilendim, dizi izledim vs. Ama tad alabildin mi desen? Yani vasat.. son 4 ay kala bi gqza geldim vitesi artırdım da bitti nihayet, sonra şunu dedim ama böyle gecemi gündümüze katmama, içimde bu sıkıntıyla aylar geçirmeme gerek yokmuş. Zamanında başlasam düzenli ve programlı ilerlesem(her gün 2-3 saat gibi) bir yılda hiç strese girmeden bitermiş. Bunu bilmek sizde işe yarar mı motive eder mi bilmem ama çünkü insan çoğu zaman biliyor bilmesine de iş icraata gelince sonuç yok. Bide çevreme baktım o ara, bunu yapmak isteyip imkanı olmayan onca akranımız var, ayrıcalık farkındasındır hele doktora. Sana getirisi de çok olacakmış aslında motive olman kısmen kolay gibi ama bu sıkışmışlık hissini de biliyorum. Bir yerden başlasan, tünelin ucundaki o ışığı görsen devamı gelir bence, başarılar

Ah sorma bacım ya hep mi yumurta kapı olur bi insan

Sizi anlıyorum ve çok saygı duyuyorum. Akademik kariyer yapmak bana kalırsa ülkedeki en zor kariyer yollarından biri.
Lisans eğitiminden sonra yüksek lisans bana çok zor gelmişti, şimdi sadece tezim kaldı ama konu bile düşünemedim. Hele yabancı kaynaklardan çalışmak çok çok daha zor. Üstelik her şey bittikten sonra elinizde diplomayla oturma riski de var.
Ama şöyle düşünün yıllarınızı verdiniz ve sadece 4 ay kaldı, 4 ay sonra büyük bir rahatlama olacak inşallah.
Dizi konusunda çalışmıyorsanız günü bölebilirsiniz. Ben aynı zamanda çalışarak yaptığım için zaman yönetimim çok kötü olmuştu, keşke evde olsaydım çalışmasaydım dediğim zamanlar oldu. Çünkü o zaman günde 4-5 saati derslere ayırıp kalan vakti kendimce başka türlü değerlendirebilirdim.
Şimdi eve gidiyorum koştur koştur yemek yapıyorum ortalığı topluyorum dersin başına oturuyorum sonra sıkılıyorum kalkıyorum, sonra kendimi zorlayıp yeniden oturuyorum. E yaşım da artık genç değil öyle 20lerinde olduğu gibi değilim... (Dersleri anlama kapasitem azaldı bence) Tek motivasyonum şimdiye kadar verdiğin emekler boşa gitmesin firuze biraz daha kas kendini, demek oldu.

Bu planlamaya yaparsın da özelde kontenjan yoksa devlette de çok zor olmalı girmek. Yüksek lisans hocan ile konuştun mu hic
Çok azimli ve enerjiksin en önemlisi seviyorsun bence bunlar yolun yarısı
Güzel görüşleriniz için teşekkür ederim Bölümümü seviyorum, inşallah yapabilirim evet özelde yok gibi bir şey kendi danışman hocamla iletişim noktasında zorlanıyorum o yüzden danışman değişikliği talebinde bulundum . Ancak dersini aldığım başka bir hoca kendisi konuştu benimle ne çalışacaksın , yaptığın çalışmalardan şu alanlara daha yatkın duruyorsun vs şeklinde. Bir de bu işi yapabilirsin uygun vasıfları taşıyorsun diyince daha da bir umutlandım işin doğrusu. Yakın zamanda araştırma görevlisi kadrosu açılacağını ve koşulları sağlamamın yararıma olacağından bahsetti. Umarım yds'yi halledebilirim.

Evet haklısınız, çok teşekkür ederim bunu pek dillendirmek istemiyorum ancak düzenli ve sağlıklı bir iş olmadığında maddi kaygılar maalesef bu sürece ayrılan zamanı baltalıyor. Kadronun olmaması veya olana da girebilmek için net belirli bir zaman diliminin olmaması ya da girememek vs de ayrı yoruyor . Umuyorum ki bana da tez zamanda hayırlı kapılar açılsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…