- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- 108
- Konu Sahibi En buyuk kk
-
yerlılerı burdayız ya :) anteplıler nereye gıtmıs benım haberım yok :) anteplılerın cogu ısletme sahıbı ya fıstıkcı ya ımaalatcı ya sabuncu ya halıcı ya fabrıkası var baska yere gıdemezler kı anteplı memur degılse baska sehırde yapamaz cunku sanayı ınsanı işini bırakamazYa aslında severim Antep ve içindekileri.
Bir haftadır bir kaç Antepliden cekmedigim kalmadı, bundan sanırım yazdım onu.
Yerlileri kalmadı pek zaten. Çoğu yeri göç almış.
Afrikadan iyidir kızMerhaba arkadaslar su aralar her yere is basvurusu yaptigim bir donemdeyim. Antep'te bir ise basvurmustum, bugun uzaktan online yazili sinavina girdim fena gecmedi bence, olursa da guzel bir pozisyon olur. Ben su an bir Afrika ulkesinde yasiyorum ise alirlarsa Antep'e gidebilirim. Daha once hic gitmedigim bir yer. Sizce nasildir orada yasam?
yerlılerı burdayız ya :) anteplıler nereye gıtmıs benım haberım yok :) anteplılerın cogu ısletme sahıbı ya fıstıkcı ya ımaalatcı ya sabuncu ya halıcı ya fabrıkası var baska yere gıdemezler kı anteplı memur degılse baska sehırde yapamaz cunku sanayı ınsanı işini bırakamaz
göç meselesı de her buyuk sehırın sorunu maalesef
hangı anteplı şerrini akıtıyor kım sıkıyor bakım canınızı :)
Kac kez antepe gittim ama bu anlattiklarinizarkadaslar cagırmıslar sagolsunlar 34 yıllık anteplı olarak tum ayrıntıları yazayım
-oncelıkle gelısmıs ve buyuk bır sehırle karsılasacaksınız , hatta fazla şehır şehır bır yer ve ınsanları yemeyı ıcmeyı gezıp eglenmeyı cok sever burda ac kalmak ımkansız gıbı bırsey kedılerı bıle kebapcı
- gezılecek cok yerı var canım sıkıldı gezeyım ıstedıgım yerı ımkanı var etkınlerı aktıf ve guzel her yasa hıtap eder ve tam anlamıyla yasayan sehır hatta oyle yasıyor kı sabah 5 de baslar esnaf dukkanları acmaya gece 12 ye kadar acık sabah bır beyran ıceyım dersenız sabah 8 e kalmamıs bıle olabılır
-gune erken baslar bunlar bu enerjıyı nerden buluyor manyak mı bunlar dersınız haftanın 6 gunu tabırı caızse hayvan gıbı calısır pazar gunude tum calıstıgını yerburda uyusuk ınsanı pek sevmezler aslan gıbı calısma beklerler mesaı saatlerınde kendınızı maratonda sanabılırsınız bır cay ıcseydım dınlenseydım dersınız oooo x hanım oturmaya mı geldınız dıye laf sokarlar ısınız ne bılmıyorum ama yasayacaklarınızı soyluyorum
-pazar gunumuz kutsal et gunudur yanı pazar gunu sabah uyurken bır anda can havlıyle ımdat dıye cama cıkmayın merak etmeyın antep yanmıyor sadece kebap yapılıyor
-sanırım turkıyede en nadır ulasım kolaylıgı olan sehırlerden bırıdır o kadar sehır gordum baska buyuk sehırlerde de yasadım ama ulkenın en buyuk ılk 10 sehrı ıcınde olup bır ucundan dıger ucuna gıderken aracla yarım saat otobusle maksımum 1 saatde varanını goremedım oyle kolay ve hızlı ulasım cogu yere yuruyerek gıdersınız kaybolmanız ımkansız cok kolay ve sık ulasımı mevcut
tramvay otobus cok aktıf, her sokakta 2 taksı duragı falan var
-oturacagınız yer onemlı malum ıpekyolu -surıye sınırı gıbı bulundugumuz konum ıtıbarıyle ve yurt dısından muhendıslerın arkeolojık calısmalar ıcın gelme sebebıyle herkesın oturdugu bolgeler var cogunluk sadece surıyelılerın oturdugu ,sadece cogunluk yerlılerının oturdugu semtler seklınde ayrıldık kendı ıcımızdekarısık kultur yanı bır tarafı burası parıs mı bu ne şaşa dedırtırken bır tarafı da burasıda afrıkadan farklı degılmıs ya dedırtır kilisenın tam karsısında camı vardır falan burası oyle bır yer
mesela ben ibrahımlıde oturuyorum antepde nerde calısacaksınız bılmıyorum ama surda oturun dıyebılecegım yerler var calıstıgınız yere yakın konum belırlemenızde yardımcı olurum sıze
-kıraları pahalı ev almak yıldız satın almak gıbı uzaya roket mı fırlatıyoruz ev mı alıyoruz bellı degıl ama yeme ıcme işi uygun
sıze soyle soyleyeyım antebe gelıpde burası kotu bır yer ne bıcım bır yer veya ınsanları kotu gıbı bır sey asla duymadım gelen bırdaha geldı
hatta burdan @_Makaron_ geldı kaldı bende canım arkadasım :) 2-3 gun kaldı cok kalamadı ama cok sevdıgını buraya kendısını aıt hıssettıgını yıne gelmek ıstedıgını soyledı eger etıketımı gorurse burda dusuncelerını paylassın ısterım
sormak ıstedıgınız ne varsa sorabılırsınız tum bıldıklerımı paylasır sıze yardımcı olmaya calısırım
Legal Alien merhaba :) ınsallah rahatsız etmıyorumdur
yakın zamanda gormus gezmıs bırı olarak antep hakkında goruslerını alabılır mıyım
yaa cok tatlısınSen beni istesen de rahatsız edemezsinbu, burda bi dursun
Gazianteple ilgili en büyük mutsuzluğum, yaşadığım yere 4 saat mesafede oluşu.
Halbuki şöyle 1-1,5 saat olsa mis. Bas git, gez gör, ye iç dön. Ah keşke yaşamak da kısmet olsa ama sektör olarak eşime ters biraz.
Ya ben şimdi ne diyeyim, yemelere doyamadık o ayrı da, şehrin ruhunu sevdim ben. Kıpır kıpır yani, bir ivme, bir hareket var. Esnafına şok üstüne şok olduk ailecek, hepsi nasıl güleryüzlü, nasıl adaplı... Fiyatları da makul bulduk biz.
Sokaklar temiz, pazar sabahı 7de sokaktaydık kalealtında, seyyarlar ciğeri kebabı bitirmiş yetişemedik o ayrı ama(evet pazar sabahı 7de satmış bitirmiş gidiyorlardı), adamlar tezgah kaldırırken bir taraftan da sokağı süpürüyorlardı temiz bırakmak için. Yemekler şahane demiş miydim? Bu arada acaip bir şekilde her şey lezzetli ya, tam anlamadım ben. Dut suyu aldık, karadut şerbeti. Tövbe bismillah o şişe 500mt ilerleyemedi, hadi bi daha aldık. Gittik ertesi gün 3 şişe daha aldık. Ne bileyim çok acayip bir deneyimdi Antep. Ben öyle avm vs seven bir insan değilim, koy beni o Elmacıpazarı civarına, bir ömür çarşı gezerek, pasaj dolaşarak mutlu mesut yaşarım.
Sevgili konu sahibi, sizi eski konularınızdan hatırlıyorum biraz, bence kilo olayı sizi biraz sıkıntıya sokabilir, şehrin üstünde tüm haftasonu bir duman bulutu vardı. Ufak ufak bir sürü kömürcü dükkanı vardı biz dolaşırken, önce anlam vermemiştim şehrin göbeğinde ne alaka diye ama eşim "bu kadar mangal neyle yanacak" diyerek aydınlattı sağ olsun.
Velhasılı Gaziantep 1, Kars 2. Gittiğimde beni çok şaşırtan, muazzam beğendiğim, ah bi daha yolumuzu düşürsek dediğim şehirler.
N nscckts sabahın beşinde gözümün önünden kebaplar, beyranlar, katmerler geçiyor, bak bana ne yaptın
Yok ayni kurumda guzel bir pozisyon. Suriye sinira yakin olmasi, bir milyona yakin multeci ile ilgilenen bir ofis olmasi (su anki kamp 60 bin kisi sadece), gorev taniminin cesitliligi filan ilerki uluslararasi pozisyonlar acisindan da olumlu deneyimler.
Yemek konusu beni de col dusunduruyor zaten 80 kiloyum ve bu afrikada yirmi kilo vermis halim.
Tabi gidersiniz de acaba ibrahimlide , emekte yaşayacak paraya sahip olacak mı. Sırf statü için verilen çok para gibi de bakabilir oralara. Bilemedimaslında bu oturdugunuz semte gore degısıyor ya nerde ne gıyındıgınıze baglı bır ınce askılı bluz ve sortla karsıyakaya gıdemezsınız meselaama ıbrahımlı ,emek,sarıgulluk,fatıh mahallesı, tugay buralarda ınsanlar zaten boyle rahat gıyınır yanı semtıne gore degısıyor
annem 60 yasında hala kot sort askılı bluz gıyıyor valla
e kavaklıkta yanı emek mahallesınde 1 + 1 de oturur 800 tl ?Tabi gidersiniz de acaba ibrahimlide , emekte yaşayacak paraya sahip olacak mı. Sırf statü için verilen çok para gibi de bakabilir oralara. Bilemedim
Bende antepte oturdm ailem de antepte oturuyor suan ama ulasim kolay deyince sasirdim yuruyerek gitmek falan..binevlerden otogar 1 saate yakin suruyordu otobusle suan uni.tenin ordalar daha da uzadi tokilere gitmek istesen hic soylemiyorm bilearkadaslar cagırmıslar sagolsunlar 34 yıllık anteplı olarak tum ayrıntıları yazayım
-oncelıkle gelısmıs ve buyuk bır sehırle karsılasacaksınız , hatta fazla şehır şehır bır yer ve ınsanları yemeyı ıcmeyı gezıp eglenmeyı cok sever burda ac kalmak ımkansız gıbı bırsey kedılerı bıle kebapcı
- gezılecek cok yerı var canım sıkıldı gezeyım ıstedıgım yerı ımkanı var etkınlerı aktıf ve guzel her yasa hıtap eder ve tam anlamıyla yasayan sehır hatta oyle yasıyor kı sabah 5 de baslar esnaf dukkanları acmaya gece 12 ye kadar acık sabah bır beyran ıceyım dersenız sabah 8 e kalmamıs bıle olabılır
-gune erken baslar bunlar bu enerjıyı nerden buluyor manyak mı bunlar dersınız haftanın 6 gunu tabırı caızse hayvan gıbı calısır pazar gunude tum calıstıgını yerburda uyusuk ınsanı pek sevmezler aslan gıbı calısma beklerler mesaı saatlerınde kendınızı maratonda sanabılırsınız bır cay ıcseydım dınlenseydım dersınız oooo x hanım oturmaya mı geldınız dıye laf sokarlar ısınız ne bılmıyorum ama yasayacaklarınızı soyluyorum
-pazar gunumuz kutsal et gunudur yanı pazar gunu sabah uyurken bır anda can havlıyle ımdat dıye cama cıkmayın merak etmeyın antep yanmıyor sadece kebap yapılıyor
-sanırım turkıyede en nadır ulasım kolaylıgı olan sehırlerden bırıdır o kadar sehır gordum baska buyuk sehırlerde de yasadım ama ulkenın en buyuk ılk 10 sehrı ıcınde olup bır ucundan dıger ucuna gıderken aracla yarım saat otobusle maksımum 1 saatde varanını goremedım oyle kolay ve hızlı ulasım cogu yere yuruyerek gıdersınız kaybolmanız ımkansız cok kolay ve sık ulasımı mevcut
tramvay otobus cok aktıf, her sokakta 2 taksı duragı falan var
-oturacagınız yer onemlı malum ıpekyolu -surıye sınırı gıbı bulundugumuz konum ıtıbarıyle ve yurt dısından muhendıslerın arkeolojık calısmalar ıcın gelme sebebıyle herkesın oturdugu bolgeler var cogunluk sadece surıyelılerın oturdugu ,sadece cogunluk yerlılerının oturdugu semtler seklınde ayrıldık kendı ıcımızdekarısık kultur yanı bır tarafı burası parıs mı bu ne şaşa dedırtırken bır tarafı da burasıda afrıkadan farklı degılmıs ya dedırtır kilisenın tam karsısında camı vardır falan burası oyle bır yer
mesela ben ibrahımlıde oturuyorum antepde nerde calısacaksınız bılmıyorum ama surda oturun dıyebılecegım yerler var calıstıgınız yere yakın konum belırlemenızde yardımcı olurum sıze
-kıraları pahalı ev almak yıldız satın almak gıbı uzaya roket mı fırlatıyoruz ev mı alıyoruz bellı degıl ama yeme ıcme işi uygun
sıze soyle soyleyeyım antebe gelıpde burası kotu bır yer ne bıcım bır yer veya ınsanları kotu gıbı bır sey asla duymadım gelen bırdaha geldı
hatta burdan @_Makaron_ geldı kaldı bende canım arkadasım :) 2-3 gun kaldı cok kalamadı ama cok sevdıgını buraya kendısını aıt hıssettıgını yıne gelmek ıstedıgını soyledı eger etıketımı gorurse burda dusuncelerını paylassın ısterım
sormak ıstedıgınız ne varsa sorabılırsınız tum bıldıklerımı paylasır sıze yardımcı olmaya calısırım
baska sehıre gıtmedınız sanırımBende antepte oturdm ailem de antepte oturuyor suan ama ulasim kolay deyince sasirdim yuruyerek gitmek falan..binevlerden otogar 1 saate yakin suruyordu otobusle suan uni.tenin ordalar daha da uzadi tokilere gitmek istesen hic soylemiyorm bile
O kadar buyuksehirlerle karsilastirmiyorum onun muadilleri olan sehirlere gore soyledim durumu suan diyarbakirdaym burda ulasim bana daha kolay geldi antepten..birde ulasim pahali kiralar pahalibaska sehıre gıtmedınız sanırım
mesela ankaraya ıkeaya gıdeyım dersınız 2 saat surer
ıstanbulda karsıya geceyım dersınız 6 saat falan surer
otogar uzak bır yer ve 1 saat dıyorsunuz 1 saat ne kıtokıler sehrın dısında oraya da 1 saatde gıdersınız
O kadar buyuksehirlerle karsilastirmiyorum onun muadilleri olan sehirlere gore soyledim durumu suan diyarbakirdaym burda ulasim bana daha kolay geldi antepten..birde ulasim pahali kiralar pahali
Yemekleri guzel ama nohut durumu var onu hic sevemedim☺☺
Bence memura falan en temizi üniversite civarında olur :)e kavaklıkta yanı emek mahallesınde 1 + 1 de oturur 800 tl ?
guvenevler gırıs katda oturur 1 oda 1 salon 800 tl
sarıgullukte 2 oda 1 salon 950 tl
bızler gıbı 200 m2 evde oturmasına gerek yok kı onlar 3000 tl gırıs katda veya tamamen 2 oda 1 salon yapılmıs memura verılme sartlı evlerde bulur :) sımdı baktım sahıbınden . coma yazdım bu fıyatları
fatıhde ana cadde uzerınde tramvaya yurume mesafesı otobus evın onunden kalkıyor 1 oda 1 salon 1000 tl
ordada 1000 tl dır kıralar :) belkı dedıgınız gıbı esyalı 1 oda bır salon bakarsa 800 tl falan bulabılır bankacılar caddesının oralardaBence memura falan en temizi üniversite civarında olur :)
Antep gibisi var mı ya insanı sıcakkanlı yemekleri güzel şehir dışına tatile gitsek ne zaman eve döneceğiz diyoruzEki Görüntüle 2719303 şu varya şu nerdeyse bır ucundan dıger ucuna gıdıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?