Gaziantep'te yasam

Öncelikle hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun inş
Sağlık ve ulaşım açısından çok rahat
Harika bir mutfağı var (ama öyle dışardan yemek ucuz değil ama Gerçi her şey ateş pahası artık)
Kiralar aşırı uçuk olabiliyor ve kiralık daire bulmak çok zor eşyalı apart ev tarzı imkanları çok fazla illa bulursun o şekilde
Esnaflığı çok iyi diyemem yer yer değişiyor
Çok göç alan bir yer yabancı çoğunlukta bence Yerlisi iyi de var kötü De var bir şey diyemeyeceğim
Belediyesi çok çok iyi parklar bahçeler tabiat alanları falan çok
Bakırcılar çarşısı var her gittiğimde hayran kalırım
Havası genel olarak güzel kar yağışı pek olmaz yazları da öyle çok çekilmeyecek sıcak olmaz gölgesi serindir gerçi Afrika’dan Antep’e çok etkilemez sizi
Yani kısaca böyle bir memleket işte

Ya aslında severim Antep ve içindekileri.

Bir haftadır bir kaç Antepliden cekmedigim kalmadı, bundan sanırım yazdım onu.

Yerlileri kalmadı pek zaten. Çoğu yeri göç almış.
yerlılerı burdayız ya :) anteplıler nereye gıtmıs benım haberım yok :) anteplılerın cogu ısletme sahıbı ya fıstıkcı ya ımaalatcı ya sabuncu ya halıcı ya fabrıkası var baska yere gıdemezler kı anteplı memur degılse baska sehırde yapamaz cunku sanayı ınsanı işini bırakamaz
göç meselesı de her buyuk sehırın sorunu maalesef

hangı anteplı şerrini akıtıyor kım sıkıyor bakım canınızı :)

Afrikadan iyidir kız

İş yaptığım bir Antepli grup :)

Kac kez antepe gittim ama bu anlattiklariniz

Legal Alien merhaba :) ınsallah rahatsız etmıyorumdur
yakın zamanda gormus gezmıs bırı olarak antep hakkında goruslerını alabılır mıyım

Sen beni istesen de rahatsız edemezsin bu, burda bi dursun

Gazianteple ilgili en büyük mutsuzluğum, yaşadığım yere 4 saat mesafede oluşu.

Halbuki şöyle 1-1,5 saat olsa mis. Bas git, gez gör, ye iç dön. Ah keşke yaşamak da kısmet olsa ama sektör olarak eşime ters biraz.

Ya ben şimdi ne diyeyim, yemelere doyamadık o ayrı da, şehrin ruhunu sevdim ben. Kıpır kıpır yani, bir ivme, bir hareket var. Esnafına şok üstüne şok olduk ailecek, hepsi nasıl güleryüzlü, nasıl adaplı... Fiyatları da makul bulduk biz.

Sokaklar temiz, pazar sabahı 7de sokaktaydık kalealtında, seyyarlar ciğeri kebabı bitirmiş yetişemedik o ayrı ama(evet pazar sabahı 7de satmış bitirmiş gidiyorlardı), adamlar tezgah kaldırırken bir taraftan da sokağı süpürüyorlardı temiz bırakmak için. Yemekler şahane demiş miydim? Bu arada acaip bir şekilde her şey lezzetli ya, tam anlamadım ben. Dut suyu aldık, karadut şerbeti. Tövbe bismillah o şişe 500mt ilerleyemedi, hadi bi daha aldık. Gittik ertesi gün 3 şişe daha aldık. Ne bileyim çok acayip bir deneyimdi Antep. Ben öyle avm vs seven bir insan değilim, koy beni o Elmacıpazarı civarına, bir ömür çarşı gezerek, pasaj dolaşarak mutlu mesut yaşarım.

Sevgili konu sahibi, sizi eski konularınızdan hatırlıyorum biraz, bence kilo olayı sizi biraz sıkıntıya sokabilir, şehrin üstünde tüm haftasonu bir duman bulutu vardı. Ufak ufak bir sürü kömürcü dükkanı vardı biz dolaşırken, önce anlam vermemiştim şehrin göbeğinde ne alaka diye ama eşim "bu kadar mangal neyle yanacak" diyerek aydınlattı sağ olsun.

Velhasılı Gaziantep 1, Kars 2. Gittiğimde beni çok şaşırtan, muazzam beğendiğim, ah bi daha yolumuzu düşürsek dediğim şehirler.

N nscckts sabahın beşinde gözümün önünden kebaplar, beyranlar, katmerler geçiyor, bak bana ne yaptın

yaa cok tatlısın

benım gozumde de antep aynen boyle ama kucuk surıye dıyen, cok cıkarcı uyanık ınsanlar dıyen oldu acaba dedım kuzguna yavrusu anka gorunur mısalı ben mı gozumde buyutup abartıyorum ,ne bıleyım ... toz pembe bakıp bakmadıgımdan emın olmak ıstedım
tesekkur ederım

İşin niteliği aynı olabilir de sen burada yerli olacaksın

Yani Afrika da aman o yabancı zaten şeklinde yaşadığın rahat hayat burada olmayabilir

Gaziantep e bir iki kere gittim o nedenle il özelinde söylemiyorum bu yazdıklarımı ama şehre gittik alemlere aktık orada şu bu vardı şu kişi ile bunları paylaştık şunları yaşadık şu ülkeden gelen paylaşımlı ev arkadaşım vs konularını göz önüne alınca ben burada Afrika dan daha fazla bunalacağını düşünüyorum

Tabi gidersiniz de acaba ibrahimlide , emekte yaşayacak paraya sahip olacak mı. Sırf statü için verilen çok para gibi de bakabilir oralara. Bilemedim

Tabi gidersiniz de acaba ibrahimlide , emekte yaşayacak paraya sahip olacak mı. Sırf statü için verilen çok para gibi de bakabilir oralara. Bilemedim
e kavaklıkta yanı emek mahallesınde 1 + 1 de oturur 800 tl ?
guvenevler gırıs katda oturur 1 oda 1 salon 800 tl
sarıgullukte 2 oda 1 salon 950 tl

bızler gıbı 200 m2 evde oturmasına gerek yok kı onlar 3000 tl gırıs katda veya tamamen 2 oda 1 salon yapılmıs memura verılme sartlı evlerde bulur :) sımdı baktım sahıbınden . coma yazdım bu fıyatları
fatıhde ana cadde uzerınde tramvaya yurume mesafesı otobus evın onunden kalkıyor 1 oda 1 salon 1000 tl

Bende antepte oturdm ailem de antepte oturuyor suan ama ulasim kolay deyince sasirdim yuruyerek gitmek falan..binevlerden otogar 1 saate yakin suruyordu otobusle suan uni.tenin ordalar daha da uzadi tokilere gitmek istesen hic soylemiyorm bile

Bende antepte oturdm ailem de antepte oturuyor suan ama ulasim kolay deyince sasirdim yuruyerek gitmek falan..binevlerden otogar 1 saate yakin suruyordu otobusle suan uni.tenin ordalar daha da uzadi tokilere gitmek istesen hic soylemiyorm bile
baska sehıre gıtmedınız sanırım
mesela ankaraya ıkeaya gıdeyım dersınız 2 saat surer
ıstanbulda karsıya geceyım dersınız 6 saat falan surer
otogar uzak bır yer ve 1 saat dıyorsunuz 1 saat ne kı tokıler sehrın dısında oraya da 1 saatde gıdersınız
kalyon kavsagından bınevlere 45 dk da yurudum ben
kalyon kavsagından gazıantep unıversıteye yuruyerek gıderdım okula ben :)

O kadar buyuksehirlerle karsilastirmiyorum onun muadilleri olan sehirlere gore soyledim durumu suan diyarbakirdaym burda ulasim bana daha kolay geldi antepten..birde ulasim pahali kiralar pahali
Yemekleri guzel ama nohut durumu var onu hic sevemedim☺☺

hıc bır sehırde yesıl halının ustunde gıden tramvay yok tramvay halının ustunde gıdıyor ulasımda oyle konfor sunmaya calısıyorlar
her sokak bır dıgerıne baglanıyor kestırme yolları cok fazla
gordugum hıc bır sehırde unıversıteye yuruyerek gıdılemıyordu mesela
yuruyerek hastaneye gıdebıldıklerını de gormedım

heryere ulasımın kolaylıgından bahsettıgım sehır planlamacılıgı burda yuruyerek her yere gıdılır
hele bınevler gıbı sehrın tam ortasında olan bır yerden yanı sız benden daha hızlı ulasırdınız halbukı :)

Bence memura falan en temizi üniversite civarında olur :)

Bence memura falan en temizi üniversite civarında olur :)
ordada 1000 tl dır kıralar :) belkı dedıgınız gıbı esyalı 1 oda bır salon bakarsa 800 tl falan bulabılır bankacılar caddesının oralarda
sehıtkamılde calısacak gelırse
unıversıte cıvarı şahınbey ya bosuna yol yapmasın 50 dk dıye dusundum sehrın bır ucundan dıger ucu cunku

otobus tam fıyatı 3.10
tramvay tam fıyatı 2.80 tl
sımdı ucretıne baktım neymıs dıye
ogrencınınkı daha uygun tabı ama aramızda ogrencı yok sanırım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…