Gebe değilim .Göğsümden süt gelmesini nasıl sağlayabilirim.

Yanlış anladığınız nokta şu ki, diğer msjlarımda da belirtmiştim, mesele ahlaki boyut, davranışlar edep vs değil, zaten inançlı bir anne elinden geldiğince çocuklarını bu hassasiyetler ölçüsünde yetiştirecektir, ancak, bunlar iki kardeş çocukları, aynı ortamda sık sık vakit geçirecekler, oturup sohbet edecekler baş başa, dertleşecekler, bir yere gidip gelirken sarılacaklar, tokalaşacaklar, bunlardan uzak durmanın imkanı yok çünkü kardeş gibi büyüyecekler normal gelecek, ancak dinimizce de bunların her biri haram mı evet haram, konu sahibesi de istiyor ki bunlar zaten kardeş gibi büyüyecekler, ancak dinimizce de kardeş olsunlar ki harama bulaşmasınlar. bu kadar basit işte.. siz konuyu ahlaki meselelere edebe yetiştirmeye vs bağlıyorsunuz ki ortada apaçık haram olan bir durum ve bu durumdan kaçınma isteği var.. Bilmem daha net anlatabildim mi..

Süt emme çağındaki bir çocuğun bir kadın memesinden süt emmesiyle, o kadının çocukları ile süt kardeşliği gerçekleşir Bir damla dahi olsa sütün azından ve çoğundan kardeşlik hükmü meydana gelir..dinimizde söylenen bu.malesefki kendi düşüncelerimizle bunu değiştiremeyiz

Konu sahıbı arkadas ben sıze sunu sormak ıstıyorum...
İnancınızın kuvvetlı oldugu bellı fakat sız de bılıyorsunuz kı dınımızde akraba evlılıgı haram degıl... Sız suan zarurı bır durum geregı degıl bılınclı olarak sut kardes olmalarını ıstıyorsunuz ve dıyelım kı basardınız...
Evlatlarınız buyuyunce bırbırıyle evlenmek ısterse ki olabılır, Rabbım yasak koymadıktan sonra bıze ne oluyor, bu durumda bıle ısteye evladınızın önüne tas koymus olmayacakmısınız?
Dınen yasak olmayan bırseyı sız bılerek engellemıs olacaksınız oyle degıl mı?

Benım de bır suru kuzenım var. Rabbım onların yanında örtünmemız gerektıgını emrettıyse bız de oyle yaparız cok zor bırsey degıl kı. Kendımı bıldım bılelı kuzenlerımın yanında basımı örterım, tokalasmam, tensel temasta bulunmam, el sakası yapmam. Allah boyle emretmıs cunku. Sızın evlatlarınız da boyle uygular. Ama sız helal olan bırseyı kendı ellerınızle harama donusturursenız vebal almıs olmaz mısınız?

Aslında zevkle açıklarım ama konuyu epeyce böldüm zaten, bir de zamanla herkesten hoş görü beklememeyi öğrendim.
Ateizm olmadığına inanmak değil, varlığına inanmamaktır.
Ateizm inanç değildir, "dolayısıyla olmadığına inanmak" ifadesi pek uygun düşmüyor.

İşin aslı yazdım ama sildim onlarda inanmamaya inanıyorlar diye ama yanlış anlaşılmak istemiyorum kimseyi de kırmak istemiyorum.
Zaten bir çok arkadaşa iyi ifade edemedim kendimi.Süt kardeş olmayı kötü bir şey sanan bile olmuştur belki.

olayda şu ki o anlattıklarınızın hiç biri süt kardeşe helal olmuyor işte hanım efendi Rabbim ne demişse vardır elbet bir hikmeti süt kardeş olmanın tek getirisi nikah düşmyecek olmasıdır.. neyse bu arada sahurda kaçacak

oyle cnm herkezin dusuncesi farkli inanci... :) bence yanlis bisi oldunu dusunuyorum ...

bir derdim var kısmına yazmışsın yaa vallahi bu kadar yorumdan sonra olmayan dert başına gerçek bir dert olarak geldi. üzüldüğüm konuysa fikirlere saygı duyulmasını isteyen herkesin saldırgan yapıda olması . birde bilip bilemden dinle ilgili bu ahkamlar nasıl kesiliyor onuda merak ediyorum . milletçe seviyoruz bunu. dinini uygulamak isteyen birine saldırmayı irana git demeyi örümcek beyinli bağnaz demeyi şehit olan dedeleri işin içine katmayı okadar çok klişeleştirdik ki.

senaryo konunun başında yazılmış. nasıl böyle yorum çıkardın anlamadım doğrusu? çocuğun geleceğini düşünüp engellemeye çalışmak senaryo olmuyor herhalde size göre.. ben bu düşünceyi beşik kertmesinin tam tersi olarak düşünüyorum.. siz de söylemişsiniz Allah'tan gelene razı olmak diye kuzenleri arasındaki mesafeyi kaldırmak adına böyle yapmak razı olmamak demektir.. süt kardeş olmaları için gereklilik olurdu ama çocuğun zaten sağlıklı bi annesi var ben buradaki amaca karşıyım, umarım anlatabilmişimdir. ve doğru düşündüğüme inanıyorum.

yorumlar okadar çok ki sadece konuya yorum yapmak istedim... benide halam emzirmiş.. ben ve halamın iki kızı süt kardeşiz.. yani sizin emzirmeniz veya kardeşinizin emzirmesi bişi farkettirmiyor. fakat ilerde evlenme durumu olursa çok sakıncalı çokta derin mevzular..

Konuyu nereye açacağımı bilemediğimden buraya açtım.Sorun olursa taşınır diye düşündüm ama olmadı sanırım.

bakın böyle bir durum için o zaman şu an yapılabilecek tek şey konu sahibinin çocuk doğurmasıdr ki bu da doğacak çocuğu bu dini düşünceler için doğurmak olur
o zaman aile çocuklara o sınırı çizecek
yani harama helale göre yaşamak istiyorsa o ölçülere göre yetiştirmeli o zaman...

Süt kardeşlik kötü bir şey olsaydı rabbim bunu helal kılmazdı.Yada yasaklardı misal iki kızkardeşin aynı eşle evlenmesini yasakladığı gibi.Ayrıca açıklamıştım ama sayfalarda gözünüzden kaçmış olabilir.Evlenmelerine engel olmak değil asıl amaç.Tekrar yazayım inancıma göre akraba evliliği haram değil ama düşünceme göre çok gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Bende senin ateist olduğuna inanmıyorum. O küçük çocukla ilgili açtığın başlık. Sonra nikinin altında yazan cümle...
Neyse...

daha neler gorucem, okuyacagim bu sitede yok kuzeniyle haram diye tokalasmayan, yok ileriyi garantiye almak icin sut gelsin diye ugrasan :26: kuzenlerimle tokalasirim da , sarilirim da icimizde art niyet yok ki. kisi kendinden bilirmis isi..bugune kadar kuzenlerime hic baska gozle bakmadim, bakanlara da sasiriyorum...neyse cok okumamak gerek boyle seyleri demek ki

bence siz cocuklariniza karsi ahlaki acidan yetemeyeceginizi dusunerek kolay yolu seciyorsunuz Allah islah etsin sizi ne deyim peygamberimiz boylemi yapmis gerci sizin dininiz ne anlamadim ama Allah akil versin ne deyim

Bende senin ateist olduğuna inanmıyorum. O küçük çocukla ilgili açtığın başlık. Sonra nikinin altında yazan cümle...
Neyse...

nickinin altında yazan cümle son derece açıklayıcı değil mi hanımefendi :) daha ne desin ladyfog :) ve bence ne de güzel demiş... ayrıca o küçük çocukla ilgili açtığı başlıkla inancının nesi çelişki? ateistlerin merhamet ve ahlak duygularının olmadığını mı düşünüyorsunuz...

Son düzenleme:

Şu ana kadar yaptığınız en açıklayıcı yorumdu benim için sizi şu an daha iyi anladım.Rabbim böyle bir imkan vermiş ama nesi doğru değil ki bunun.Ben yavruyu alıp günlerce emzirecek değilim ki gerekli ölçüde iki üç damla süt kardeş olmak için yeterli.Annesinin faydalı sütü varken ne diye emzireyim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…