bakın durumun neresini anlayamamışım acaba söyler misiniz? hani yanlış anladığım neyse doğrusunu öğreneyim?:44:
evet başörtüsü mecbur olmayabilir namahremlik kalkacağı için ama şu an konu sahibesinin sorusu, yeğenini nasıl emzirebileceği... gerekçesi de dini hassasiyet...çocukları kardeş gibi, birbirlerine saygıyı edebi ve sınırlarının nasıl olması gerektiği öğretilirse ki bunun eğitimini de dini konularda hassasiyeti olan anneler verecek, o zaman bu konu sadece baş örtüsüz dolaşabilsin kardeşinin yanında diyedir... şu an hassasiyetlere saygımız var, elbette ki yargılamak düşmez kimseye, ama din insanların kendi menfaatleri için değil, ahlaklı düzgün bir yaşam içindir
soruya cevabı da verdim, bir kadın doğum uzmanına danışsın konu sahibesi...
saygılar...
bi defa emzirmekle KARDES olunuyor ?
anne ayri - baba ayri ayni kan olmuyor,kardes dedin ayni kandan olur oyle 5-10 dk emzirmekle KARDES olunsaydi, hic bi zaman oz kardes olamazlar magnevi her sekilde olabilirler bunun icinde sut gerekmiyor,birakinda buna kendileri buyunce karar versinler
İnançları yok olur mu, onlar da kendilerini yaratan bir güç olmadığına inanıyorlar :) yoksa yanılıyor muyum? Ateist olduğunu ifade eden arkadaşım açıklarsa biz de doğrusunu öğrenmiş oluruz..
Bu arada yorumum yanlış anlaşılıp kırıcı olmamıştır umarım..
İşin aslı yazdım ama sildim onlarda inanmamaya inanıyorlar diye ama yanlış anlaşılmak istemiyorum kimseyi de kırmak istemiyorum.İnançları yok olur mu, onlar da kendilerini yaratan bir güç olmadığına inanıyorlar :) yoksa yanılıyor muyum? Ateist olduğunu ifade eden arkadaşım açıklarsa biz de doğrusunu öğrenmiş oluruz..
Bu arada yorumum yanlış anlaşılıp kırıcı olmamıştır umarım..
Yanlış anladığınız nokta şu ki, diğer msjlarımda da belirtmiştim, mesele ahlaki boyut, davranışlar edep vs değil, zaten inançlı bir anne elinden geldiğince çocuklarını bu hassasiyetler ölçüsünde yetiştirecektir, ancak, bunlar iki kardeş çocukları, aynı ortamda sık sık vakit geçirecekler, oturup sohbet edecekler baş başa, dertleşecekler, bir yere gidip gelirken sarılacaklar, tokalaşacaklar, bunlardan uzak durmanın imkanı yok çünkü kardeş gibi büyüyecekler normal gelecek, ancak dinimizce de bunların her biri haram mı evet haram, konu sahibesi de istiyor ki bunlar zaten kardeş gibi büyüyecekler, ancak dinimizce de kardeş olsunlar ki harama bulaşmasınlar. bu kadar basit işte.. siz konuyu ahlaki meselelere edebe yetiştirmeye vs bağlıyorsunuz ki ortada apaçık haram olan bir durum ve bu durumdan kaçınma isteği var.. Bilmem daha net anlatabildim mi..
Süt emme çağındaki bir çocuğun bir kadın memesinden süt emmesiyle, o kadının çocukları ile süt kardeşliği gerçekleşir Bir damla dahi olsa sütün azından ve çoğundan kardeşlik hükmü meydana gelir..dinimizde söylenen bu.malesefki kendi düşüncelerimizle bunu değiştiremeyiz
Eşlerimize henüz bir şey söylemedik.Böyle bir düşüncemiz olduğunu bilseler karşı çıkacaklarını sanmıyoruz.eslerınız ne düsünüyor bu konuda?
Resmen senaryo yazıyorsunuz.. Ben inanıyorum ki Allah'ın gücü herşeye yeter, süt kardeşliğini veren Allah, ona ya engel olur, ya da olmuyorsa da bir bildiği vardır ki Allah'tan gelene razı olmak gerek.. Bu kadar uç düşünerek hareket ederseniz işin içinden çıkılmaz malesef..
Yanlış anladığınız nokta şu ki, diğer msjlarımda da belirtmiştim, mesele ahlaki boyut, davranışlar edep vs değil, zaten inançlı bir anne elinden geldiğince çocuklarını bu hassasiyetler ölçüsünde yetiştirecektir, ancak, bunlar iki kardeş çocukları, aynı ortamda sık sık vakit geçirecekler, oturup sohbet edecekler baş başa, dertleşecekler, bir yere gidip gelirken sarılacaklar, tokalaşacaklar, bunlardan uzak durmanın imkanı yok çünkü kardeş gibi büyüyecekler normal gelecek, ancak dinimizce de bunların her biri haram mı evet haram, konu sahibesi de istiyor ki bunlar zaten kardeş gibi büyüyecekler, ancak dinimizce de kardeş olsunlar ki harama bulaşmasınlar. bu kadar basit işte.. siz konuyu ahlaki meselelere edebe yetiştirmeye vs bağlıyorsunuz ki ortada apaçık haram olan bir durum ve bu durumdan kaçınma isteği var.. Bilmem daha net anlatabildim mi..
Konu sahıbı arkadas ben sıze sunu sormak ıstıyorum...
İnancınızın kuvvetlı oldugu bellı fakat sız de bılıyorsunuz kı dınımızde akraba evlılıgı haram degıl... Sız suan zarurı bır durum geregı degıl bılınclı olarak sut kardes olmalarını ıstıyorsunuz ve dıyelım kı basardınız...
Evlatlarınız buyuyunce bırbırıyle evlenmek ısterse ki olabılır, Rabbım yasak koymadıktan sonra bıze ne oluyor, bu durumda bıle ısteye evladınızın önüne tas koymus olmayacakmısınız?
Dınen yasak olmayan bırseyı sız bılerek engellemıs olacaksınız oyle degıl mı?
Benım de bır suru kuzenım var. Rabbım onların yanında örtünmemız gerektıgını emrettıyse bız de oyle yaparız cok zor bırsey degıl kı. Kendımı bıldım bılelı kuzenlerımın yanında basımı örterım, tokalasmam, tensel temasta bulunmam, el sakası yapmam. Allah boyle emretmıs cunku. Sızın evlatlarınız da boyle uygular. Ama sız helal olan bırseyı kendı ellerınızle harama donusturursenız vebal almıs olmaz mısınız?
Aslında zevkle açıklarım ama konuyu epeyce böldüm zaten, bir de zamanla herkesten hoş görü beklememeyi öğrendim.
Ateizm olmadığına inanmak değil, varlığına inanmamaktır.
Ateizm inanç değildir, "dolayısıyla olmadığına inanmak" ifadesi pek uygun düşmüyor.
Bende senin ateist olduğuna inanmıyorum. O küçük çocukla ilgili açtığın başlık. Sonra nikinin altında yazan cümle...
Neyse...
senaryo konunun başında yazılmış. nasıl böyle yorum çıkardın anlamadım doğrusu? çocuğun geleceğini düşünüp engellemeye çalışmak senaryo olmuyor herhalde size göre.. ben bu düşünceyi beşik kertmesinin tam tersi olarak düşünüyorum.. siz de söylemişsiniz Allah'tan gelene razı olmak diye kuzenleri arasındaki mesafeyi kaldırmak adına böyle yapmak razı olmamak demektir.. süt kardeş olmaları için gereklilik olurdu ama çocuğun zaten sağlıklı bi annesi var ben buradaki amaca karşıyım, umarım anlatabilmişimdir. ve doğru düşündüğüme inanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?