e gayet açık. bizde de yok. yani yetiştiğim ortam bunu benimsemiyor, aileyi geçtim sülalemde yok. konu sahibine bir de buradan saldırmanın alemi yok, yazdığı en mantıklı gelen şey şu topikte akraba evliliğini onaylamaması. ha bir de baskı yapmayacağını belirtmesi.
Bizde akraba evliliği şimdiye kadar yapılmadı tercih edilmedi.Size nasıl anlatabilirim ki kendimi.
Bunu isteyen olsaydı engel olunmazdı ama isteyen istediği ile evlenebilir.Desteklemiyoruz sadece.
Bizde akraba evliliği şimdiye kadar yapılmadı tercih edilmedi.Size nasıl anlatabilirim ki kendimi.
Bunu isteyen olsaydı engel olunmazdı ama isteyen istediği ile evlenebilir.Desteklemiyoruz sadece.
Bütün mesajları okumadım.
Süt kardeşlerin kardeşlik derecesi ile ilgili bilgim de yok.
Beni tanıyanlar bilir, ateistim.
Sadece konu sahibine cevap vermek istiyorum.
Çok önce düzenli uyarıcı olduğu halde memeden süt gelebileceğini okumuştum.
Bilimsel dayanaklarından emin değilim.
Ancak gebelik dışındaki bu durumun (ister ilaçla, ister uyarılmayla) kişiye sağlık açısından zarar verebileceği de yazıyordu.
Vücudun dengesine dışarıdan müdahale var sonuçta.
İyi düşünün derim, belki de ikinci çocuk planınızı öne almanız daha iyi olabilir.
En azından sağlıklı bir süreç işler.
Not: Yorumları hayretle okudum. Kendi yaşamıma ve düşünceme saygı isterken başkasını ötekileştirmek ne yaman bir çelişkidir.
Ülkeden gitsinmiş !!!
Başka bır arzunuz?
Dayatmalar, zorlamalar kalkmalı artık bu ulkede...
Cıkarsınlar ya kımlıklerden musluman ıbaresını...
Nasılsa anlamını bıle bılmeyen bır dolu ınsan var bu ulkede...
Nıye bosu bosuna onlarda musluman yazıyor kı...
Konu hakkında bılgı sahıbı degılsem hıc konusmam ama masallah bılmeyenler bılenlerden daha cok konusuyor...
Sız onaylamıyorsunuz ben onaylamıyorum dıye AKRABA EVLILIGI SAPIKLIK DEGILDIR. Bunu boyle soyleyen dınını bılmeyen kısıdır. Otesı yok ayet var ya, nasıl ona karsı gelebılırız, gelıyorsak da bı zahmet muslumanım ben demeyelım kı kendımızle celısmeyelım !!!
Rabbim sizi güzelliklere boğsun yüzünüz hiç asılmasın.Hakkım da iyi kötü düşünen herkez için geçerli bu sanırım yanlış anlaşıldım.Siz çok güzel anlattınız benim düşüncelerimi yine ve yine.Sizi bu kadar sağlam empati yapabilen bir evlat olarak yetiştiren anneden rabbim de razı olsun :)Malesef bazı insanlar özgürlüklerden bahseder ama onların basettiği özgürlük sadece kendi düşünce sistemleri için kullanılabilir bir özgürlük, kendi düşünce sistemlerine uymayan insanlar için 'herkes istediği gibi yaşamakta ve düşünmekte özgürdür' diyemezler, hemen yargılarlar, suçlarlar, taşlarlar, kovarlar..
Hele ki bazı arkadaşlar da konunun inceliklerini bilmeden ahkam kesmişler, iyice araştırın, Allah diyor ki öz kardeş gibidirler, öz kardeş gibilerse öz kardeşin yanında nasıl davranabiliyorlarsa, nasıl giyinebiliyorlarsa süt kardeşlerinin yanında da o rahatlıkla hareket edebilirler, çünkü haram sınırı içinde değillerdir.
Kimisi de kardeş bilinciyle yetiştir diyor ki bu mesele nin çok ayrı bir boyutu, birbirlerini kardeş olarak görmeleri, birbirlerine haram olmadıkalrı anlamına gelmez, benim de bazı erkek arkadaşlarım var, birlikte büyüdüğümüz komşu çocukları var, şimdi onları kardeş gibi görüyorum onlar beni kardeşleri gibi görüyor diye yanlarında edep sınırları içerisinde dahi olsa istediğim gibi giyinemem, oturup uzun uzun sohbet edemem, tokalaşamam, sarılamam vs vs vs.. Haa ben dikkat etmiyorum belki bu durumlara belki ama dinimizce uygun olmadığını haram olduğunu da biliyorum.
Konu sahibi de istiyor ki iki kız kardeş çocukları olarak sıkça görüşecekler, birbirlerine gidip gelecekler, bazen bir arada kalacaklar vs, çocuklar rahat etsin, birbirleriyle ilişkileri haramla olmasın. Bu kadar basit. Ayrıca sebebi hikmeti nedir bilemiyorum ama aynı anneden uygun şartlarda süt alan çocuklar sihniyet düşünce ve duygu açısından da zaten kendilerini kardeş gibi hissediyorlarmış, yani kalkıp da ilerde süt kardeş olunca birbrilerine aşık olma gibi bi durum da olmuyor, öyle olsa zaten Allah tarafından her ihtimal ışığında böyle bir uygulamaya müsade edilmezdi.
bence aartık yorum yapmalayım biz bunun yanlış bi düşünce olduğunu savunuyoruz konu sahibi hanfendi için doğru.. çağdaşlıktan demokrasiden din den bahsediyosak hepsinde hoş görü saygı vardır bu yüzden herkes birbirine saygı gösttersin kimse kimseye zorla bi düşünce aşılayamaz.. herkesin kendi hayatı kendi görüşü burda kim neyi savunursa yırtınsada diğerine o göörüşü aşılıyamaz hakkıda yok saygı gösterelim ve kapatalım herkes kendi içine sinen şekilde yaşasın hanfendide iyice araştırıp devam etsin.
elbette ayet sorulacak hanım efendi söylediğiniz ayette nikahtan söz ediliyor rahatlıktan değil insanları yanlış bilgilendirmemek gerek vebali büyüktür elbette nikah düşmez ama rahat tesettürsüz gezemez kaldi ki belli yaşa geldikten sonra odalarının ayrılması gereken öz kardeşlerden bahseden İslam dininden konuşuyoruz lütfen isterseniz bide NUR SURESİ 31. ayete bakın
Bravo doğrusu..
Bu konunun bu kadar reyting toplamasının nedeninin aslında hepimiz farkındayız.
Konu sahibi belli ki gayet ılımlı ve gündemden haberdar bir insan konuyu açarken ben şahsen neden sorusunun sorulacağını bildiğini
düşünüyorum.Hamile değilim ve mememden(ki göğsüm yazılmış süt memeden gelir göğüsten değil)süt gelsin istiyorum.İlk soru neden? olacaktı.
Nedeni de belli.Sonrası ortada.Elbette kendi dini görüşünüzdür.Yetiştirilme tarzınız ve inancınızdır.Ne yargılarım,ne sorgularım.
Aynı şeyi kendimden beklerim.Ama bugün olması tesadüf müdür?Konu sahibi çok akılcı ılımlı ,sabırlı diyorsunuz.Belli ki birilerini sabrı taşmış.
Bunu görmek bu kadar mı zor.Bizim ülkemizin hassasiyetlerini görmek için şu anda elinizin altındaki internetten haberlere bakmanızı ve bu tür konuların
bizleri nerelere sürklediğinizi görmenizi isterim.
Konu basit bir süt olayı değil bana göre.Belki ben çok hassasım evet hassasım çünkü gidecek başka ülkem yok.Gitmeyi de istemiyorum.Evladımı ülkemde yine kardeşçe
herkesin birbirininin inancına saygı gösterdği şekilde büyütmek tek amacım.
birincisi sorum size değil.ikinciside ben zaten konu sahibini destekliyorum ve onu haklı buluyorum ben onun sadece bi hataya düşmesini istemem bizde yok derken akraba evliliği dinde var ama bizde yok derken sanki biz başka dindeniz gibi ayrıca.bir daha söylüyorum konu sahibine hak veriyorum bu isteği karşısında lütfen yanlış anlaşılmasın
Tabi şu da var:
(Konu sahibinden konuyu dağıttığım için çok özür dileyerek yazıyorum, lütfen mazur görün)
Burada yargılama yapanları eleştiren arkadaşların aynı hassasiyeti iki gündür Malatya'da kendi evinde mahsur kalan aile için de göstermelerini isterim.
Budur işte.diken üstü bir gündemimiz varken çok manidar buluyorum ya neyse..
İnanın ben tv seyreden biri değilim.Haberlere bakıyorum hiç denk gelmedim.Allahım sandığım şey ise korkunç bir şey bu........
Zaten sut kardeşliğinin anlamını belirtmek icin o ayeti yazmıştım konuyu dini acıdan ele almadan önce kisinin düşüncesine saygı duyulması istegim
Hep nedenlerin ve sebeplerin üzerine gidilir ama konu sahibinin kendince mutlaka geçerli bu sebebi vardır yargılamadan önce hakaret etmeden önce saygı duymayı öğrensek diye hoşnutsuzluğumu belirtiyorum
Dini konu maalesef yasak o yüzden yeterli bı açıklama yapamıyorum egitimini alıp bu konuda egitim veren biri olarak sanırım kimseyi yanlış yönlendirmem ... İnsaallah
Ben nasıl ki inancıma saygı duyulmasını bekliyorsam karşımda ki için de beklerim.
Sandığınız şey nedir bilmiyorum ama haklısınız, korkunç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?