Hanımefendi ben o kadar zeki biri değilim inanın kendimi çok tehlikeli biriymişim gibi hissettirdiniz.Gündemi evet takip ediyorum ama bu tarz konu hakkın da hiç denk gelmedim beni de bilgilendirirseniz sevinirim.
Tamam bana özelden atabilir misiniz o kısmı sizin için zahmet olmazsa.Bilmediğim bir durumsa öğrenmek isterim.ben ayetle bahsettim arkadaşım ki hiç bi sayfadada hakaretimi göremezsin benim ve karşı değilim altını çiziyorum imamhatip-ilahiyat mezunuyum bilmeden atıyorsunuz sınıfına girmem sanırım öylede yetiştim ha yanlış yönlendirmeyeyim diyede insanları yanlışlarıyla bırakmak ne derece doğru bir düşünün ayrıca ben kafamdan söylemedim AYET söyledim nikah düşmez deniliyor evet ama zinet yerlerini onlardan gizlesinler deniliyor sizce ayetin üstüne başka laf edilir mi ben etmem şahsen doğru birdir dinde ama insanların doğruları kendilerine göre farklıdır onu bilemem ayette tartışılamaz..
Rabbim sizi güzelliklere boğsun yüzünüz hiç asılmasın.Hakkım da iyi kötü düşünen herkez için geçerli bu sanırım yanlış anlaşıldım.Siz çok güzel anlattınız benim düşüncelerimi yine ve yine.Sizi bu kadar sağlam empati yapabilen bir evlat olarak yetiştiren anneden rabbim de razı olsun :)
Bu konunun bu kadar reyting toplamasının nedeninin aslında hepimiz farkındayız.
Konu sahibi belli ki gayet ılımlı ve gündemden haberdar bir insan konuyu açarken ben şahsen neden sorusunun sorulacağını bildiğini
düşünüyorum.Hamile değilim ve mememden(ki göğsüm yazılmış süt memeden gelir göğüsten değil)süt gelsin istiyorum.İlk soru neden? olacaktı.
Nedeni de belli.Sonrası ortada.Elbette kendi dini görüşünüzdür.Yetiştirilme tarzınız ve inancınızdır.Ne yargılarım,ne sorgularım.
Aynı şeyi kendime de beklerim.Ama bugün olması tesadüf müdür?Konu sahibi çok akılcı ılımlı ,sabırlı diyorsunuz.Belli ki birilerinin sabrı taşmış.
Bunu görmek bu kadar mı zor.Bizim ülkemizin hassasiyetlerini görmek için şu anda elinizin altındaki internetten haberlere bakmanızı ve bu tür konuların
bizleri nerelere sürklediğinizi görmenizi isterim.
Konu basit bir süt olayı değil bana göre.Belki ben çok hassasım evet hassasım çünkü gidecek başka ülkem yok.Gitmeyi de istemiyorum.Evladımı ülkemde yine kardeşçe
herkesin birbirininin inancına saygı gösterdği şekilde büyütmek tek dileğim
Konu sahibi arkadaş,
şimdi ben yorumları okumaya çalıştım gerçi bitmedi ama olsun
dinen süt kardeş öz kardeş gibi ve o yüzden çocuklarınız birbirlerine mahrem olup ileride sorun yaşamasınlar, aralarına sırf kuzen oldukları için mesafe girmesin kardeş gibi yaşasınlar istiyorsunuz anladığım bu...
saygı duyuyorum elbette ki...
ama ben düşüncenize katılmıyorum zira, zaten siz onları dini hassasiyetle yetiştirdiğinizde onlar birbirlerine yanlış gözle bakmazlar, giyim konusunda ise ben bile erkek kardeşlerimin bulunduğu ortamda dikkatli giyinirim, edep diye bişey var ama bu hem öğretilmiş bir durum hem de insanın içinden gelmeli
siz ne kadar isteseniz de onlar eğer ki süt kardeş olmazlarsa, kaderlerinde de yazılmışsa, evlenebilirler de... buna ne siz ne kardeşiniz ne de başkaları birşey diyebilir, Allah yazdıysa olur.
bu durumda da dini kendi düşünce tarzınıza uyarlama gibi bir durum sezdim ama tabii yanılmış da olabilirim, bana yansıyan bu şekilde...
sorunuza gelince...
anne olduğunuzdan belki sağmaya çalıştıkça süt gelir o konuda çok bilgili değilim arkadaşların yorumlarından yola çıkarak dedim
ama bu konuda prolaktin yani süt hormonunu arttırıcı takviyeler de mevcut bu konu hakkında daha önce bişeyler okumuştum
bunun için bir kadın doğum uzmanıyla görüşmeniz gerekir
yine söylüyorum sırf mahrem olsunlar diye ve dinen süt kardeş diyebilmek için böyle bir yola başvurmanız garipsenecek bir duurm
siz çocuklarınıza ne verirseniz onu alır ama sizin şu anki düşünce tarzınızı garipsedim dini hassasiyetleri olan insan önce doğru ahlak terbiye nedir onları öğretir evladına... tabii amacım sizi yargılamak değil sadece fikrimi sundum yine de saygı duyuyorum görüşünüze...
Allah gönlünüze göre versin
şu an ciddi ciddi anlayamadığım için soruyorum:
oğlunuz süt çocuğu değil. burası tamam.
yeğeniniz için sütünüz geldi farz edelim. bu da tamam.
ama oğlunuzu emzirdiğiniz dönemde olmadığı için yine de süt kardeş sayılacaklar mı? mantığım sayılmamalılar diyor.
Süt kardeş olmalarını istiyorum çünkü inancım gereği öz kardeş olmayacaklar ama o şekilde yetiştireceğimiz için bunun için hesap vermek istemiyorum. Süt kardeş olurlarsa kuzenden de ayrı birde süt kardeş olacaklar .Bu bildiğimiz öz ve öz kardeş demektir.
Ben nasıl ki inancıma saygı duyulmasını bekliyorsam karşımda ki için de beklerim.
Siz bu şekilde söyleyince utandım ben.
Bütün mesajları okumadım.
Süt kardeşlerin kardeşlik derecesi ile ilgili bilgim de yok.
Beni tanıyanlar bilir, ateistim.
Sadece konu sahibine cevap vermek istiyorum.
Çok önce düzenli uyarıcı olduğu halde memeden süt gelebileceğini okumuştum.
Bilimsel dayanaklarından emin değilim.
Ancak gebelik dışındaki bu durumun (ister ilaçla, ister uyarılmayla) kişiye sağlık açısından zarar verebileceği de yazıyordu.
Vücudun dengesine dışarıdan müdahale var sonuçta.
İyi düşünün derim, belki de ikinci çocuk planınızı öne almanız daha iyi olabilir.
En azından sağlıklı bir süreç işler.
Not: Yorumları hayretle okudum. Kendi yaşamıma ve düşünceme saygı isterken başkasını ötekileştirmek ne yaman bir çelişkidir.
bi defa emzirmekle KARDES olunuyor ?
anne ayri - baba ayri ayni kan olmuyor,kardes dedin ayni kandan olur oyle 5-10 dk emzirmekle KARDES olunsaydi, hic bi zaman oz kardes olamazlar magnevi her sekilde olabilirler bunun icinde sut gerekmiyor,birakinda buna kendileri buyunce karar versinler
yoruma bravo denmiş ama siz (özellikle soruyorum) o çocuğun yerinde olsanız ne düşünürsünüz madem özgürlükten bahsedeceksiniz ?? ilerde belki evlenmek isteyecekler ama ailesi desteklemeyecek bu ötekileştirmek değil mi ?
ben ayetle bahsettim arkadaşım ki hiç bi sayfadada hakaretimi göremezsin benim ve karşı değilim altını çiziyorum imamhatip-ilahiyat mezunuyum bilmeden atıyorsunuz sınıfına girmem sanırım öylede yetiştim ha yanlış yönlendirmeyeyim diyede insanları yanlışlarıyla bırakmak ne derece doğru bir düşünün ayrıca ben kafamdan söylemedim AYET söyledim nikah düşmez deniliyor evet ama zinet yerlerini onlardan gizlesinler deniliyor sizce ayetin üstüne başka laf edilir mi ben etmem şahsen doğru birdir dinde ama insanların doğruları kendilerine göre farklıdır onu bilemem ayette tartışılamaz..
Benim için ciddi ama ciddi anlam da saygı çok önemli.Biliyorum ki insan çizgisini bozmazsa karşıda ki kişi aynı fikir de olmasa bile bir zaman sonra oda saygı duymaya başlıyor.
Rica ederim, siz neden utanasınız.
Bakın biz sizinle inanç konusunda iki zıt kutubuz ancak hemfikiriz.
Burada sizi yadırgayan kişilerin bazıları çok sevdiğim kişiler.
Yapılan bana göre hata.
Ama aynı şekilde yardırgayanı topa tutan insanların da özeleştiri yapabilmeleri gerek.
yoruma bravo denmiş ama siz (özellikle soruyorum) o çocuğun yerinde olsanız ne düşünürsünüz madem özgürlükten bahsedeceksiniz ?? ilerde belki evlenmek isteyecekler ama ailesi desteklemeyecek bu ötekileştirmek değil mi ?
Bahsedilen durumun edeple hiç bir alakası yok, benim ablam başörtülü, ancak erkek kardeşimin yanında kısa kollu bluzlar giyebilir, örtüsünü çıkartabilir, bu şimdi edepsizlik midir? Karşıt olarak da asla kuzenlerimizin yanında başörtüsüz ve eteksiz kolları kısa kıyafetlerle oturmaz. Elbetteki konu sahibinin çocuğu ve kuzeni yine edep çerçevesinde giyinecektir, bunla ilgili bir husus yoktur süt kardeşliği istenmesinin. Amacı tam doğru anlayamamışsınız sanıyorum.
Benim için ciddi ama ciddi anlam da saygı çok önemli.Biliyorum ki insan çizgisini bozmazsa karşıda ki kişi aynı fikir de olmasa bile bir zaman sonra oda saygı duymaya başlıyor.
Çok geceler ateistlerle konuştuğumuzu tartıştığımızı bilirim.Bu insanların inançları yok.
İnancı yok ama terbiyesi var.Sizin beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum.
Ben nasıl ki inancıma saygı duyulmasını bekliyorsam karşımda ki için de beklerim.
Siz bu şekilde söyleyince utandım ben.
Rica ederim, siz neden utanasınız.
Bakın biz sizinle inanç konusunda iki zıt kutubuz ancak hemfikiriz.
Burada sizi yadırgayan kişilerin bazıları çok sevdiğim kişiler.
Yapılan bana göre hata.
Ama aynı şekilde yardırgayanı topa tutan insanların da özeleştiri yapabilmeleri gerek.
Sevgili esrasy,yoruma bravo denmiş ama siz (özellikle soruyorum) o çocuğun yerinde olsanız ne düşünürsünüz madem özgürlükten bahsedeceksiniz ?? ilerde belki evlenmek isteyecekler ama ailesi desteklemeyecek bu ötekileştirmek değil mi ?
Ben bu konuya hiç girmeyeyim yanlış anlaşılmaya müsait. :) Benim bildiğim ateistin anlamı hiç bir şekilde inanmayan.İnançları yok olur mu, onlar da kendilerini yaratan bir güç olmadığına inanıyorlar :) yoksa yanılıyor muyum? Ateist olduğunu ifade eden arkadaşım açıklarsa biz de doğrusunu öğrenmiş oluruz..
Bu arada yorumum yanlış anlaşılıp kırıcı olmamıştır umarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?