Gebe değilim .Göğsümden süt gelmesini nasıl sağlayabilirim.

Tamam bana özelden atabilir misiniz o kısmı sizin için zahmet olmazsa.Bilmediğim bir durumsa öğrenmek isterim.

Sizden de Allah razı olsun.. Allah evlatlarınızı hayırlı bir şekilde yetiştirmeyi nasib etsin..

Herkesin birbrinin inancına saygı gösterdiği bir ülkeden bahsetmişsiniz ancak mesajınızın hemen başında konu sahibiyle ilgiili art niyetli olduğuna dair söylemlerde bulunmuşsunuz, siz konu sahibinin maksadını asla bilemezsiniz böyle önyargıyla yaklaştıkça da hayal ettiğiniz ortamı bulmayı bırak, sözde saygılı ve özgürlükçü ancak insanlarda kasıt arayan önyargılı evlatlar yetiştirirsiniz..

Bahsedilen durumun edeple hiç bir alakası yok, benim ablam başörtülü, ancak erkek kardeşimin yanında kısa kollu bluzlar giyebilir, örtüsünü çıkartabilir, bu şimdi edepsizlik midir? Karşıt olarak da asla kuzenlerimizin yanında başörtüsüz ve eteksiz kolları kısa kıyafetlerle oturmaz. Elbetteki konu sahibinin çocuğu ve kuzeni yine edep çerçevesinde giyinecektir, bunla ilgili bir husus yoktur süt kardeşliği istenmesinin. Amacı tam doğru anlayamamışsınız sanıyorum.

Bence de sayılmazlar. Hep söylenir çocuğu olmayan kadınlarında emzirerek sütün gelebileceğini ama ben hiç duymadım, tanık olmadım. Belki süt gibi bir sıvı geliyordur ama anne sütü gibi değildir hormonal bir şeydir.

Bence gereksiz bir durum. Çocukları kardeş mantığıyla büyütürlerse sorun yaşayacaklarını sanmam.

Süt anne mevzusu da eski bir gelenek. Çok eskiden çocuğa süt verip doyurma amaçlı sevabına yapılırmış. Şimdi anne sütüne yakın formül mamalar var bebekler aç kalmıyor. Şimdiyse sırf süt annesi olayım süt kardeşi olsunlar diye yapılıyor, bana tuhaf ve gereksiz gelen durumlardan biridir.

bi defa emzirmekle KARDES olunuyor ?
anne ayri - baba ayri ayni kan olmuyor,kardes dedin ayni kandan olur oyle 5-10 dk emzirmekle KARDES olunsaydi , hic bi zaman oz kardes olamazlar magnevi her sekilde olabilirler bunun icinde sut gerekmiyor,birakinda buna kendileri buyunce karar versinler

Ben nasıl ki inancıma saygı duyulmasını bekliyorsam karşımda ki için de beklerim.
Siz bu şekilde söyleyince utandım ben.

Rica ederim, siz neden utanasınız.
Bakın biz sizinle inanç konusunda iki zıt kutubuz ancak hemfikiriz.
Burada sizi yadırgayan kişilerin bazıları çok sevdiğim kişiler.
Yapılan bana göre hata.
Ama aynı şekilde yardırgayanı topa tutan insanların da özeleştiri yapabilmeleri gerek.

yoruma bravo denmiş ama siz (özellikle soruyorum) o çocuğun yerinde olsanız ne düşünürsünüz madem özgürlükten bahsedeceksiniz ?? ilerde belki evlenmek isteyecekler ama ailesi desteklemeyecek bu ötekileştirmek değil mi ?

işte filmin koptuğu an bir milyon kere yazdık ama ne fayda arkadaş bu öyle ben istedim oldu değil kuranı kerimde yazar bitti olurmu olur. inanmıyorsan ayrı ama konu sahibi inançlı

Resmen senaryo yazıyorsunuz.. Ben inanıyorum ki Allah'ın gücü herşeye yeter, süt kardeşliğini veren Allah, ona ya engel olur, ya da olmuyorsa da bir bildiği vardır ki Allah'tan gelene razı olmak gerek.. Bu kadar uç düşünerek hareket ederseniz işin içinden çıkılmaz malesef..

Bacım ben senin şahsına yazmadım ki sadece benim yorumumu kopyaladiginiz icin kendimce açıklama yaptım üzerinize alınmayın lutfen

Benim için ciddi ama ciddi anlam da saygı çok önemli.Biliyorum ki insan çizgisini bozmazsa karşıda ki kişi aynı fikir de olmasa bile bir zaman sonra oda saygı duymaya başlıyor.
Çok geceler ateistlerle konuştuğumuzu tartıştığımızı bilirim.Bu insanların inançları yok.
İnancı yok ama terbiyesi var.Sizin beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum.

ilerdede geridede evlenmek ,evlenemzler haram kılınmıştır. inançlı bir aile bunu çocuğuna anlatır zaten onlarda buna göre yaşar. bunun adı ötekileştirmek değildir.

bakın durumun neresini anlayamamışım acaba söyler misiniz? hani yanlış anladığım neyse doğrusunu öğreneyim?:44:
evet başörtüsü mecbur olmayabilir namahremlik kalkacağı için ama şu an konu sahibesinin sorusu, yeğenini nasıl emzirebileceği... gerekçesi de dini hassasiyet...çocukları kardeş gibi yetiştirip, birbirlerine saygıyı edebi ve sınırların nasıl olması gerektiği öğretilirse ki bunun eğitimini de dini konularda hassasiyeti olan anneler verecek, o zaman bu konu sadece baş örtüsüz dolaşabilsin kardeşinin yanında diyedir... şu an hassasiyetlere saygımız var, elbette ki yargılamak düşmez kimseye, ama din insanların kendi menfaatleri için değil, ahlaklı düzgün bir yaşam içindir
soruya cevabı da verdim, bir kadın doğum uzmanına danışsın konu sahibesi...
saygılar...

Son düzenleme:

İnançları yok olur mu, onlar da kendilerini yaratan bir güç olmadığına inanıyorlar :) yoksa yanılıyor muyum? Ateist olduğunu ifade eden arkadaşım açıklarsa biz de doğrusunu öğrenmiş oluruz..

Bu arada yorumum yanlış anlaşılıp kırıcı olmamıştır umarım..

Ben nasıl ki inancıma saygı duyulmasını bekliyorsam karşımda ki için de beklerim.
Siz bu şekilde söyleyince utandım ben.

Arkadaşım, inacınıza göre yapılması gereken bir şeyi yapmak istiyorsunuz ama sorununuz için danışılacak yer burası değil bence.
Bir kere hormonlarınla ilgili bir şey soruyorsunuz.
Şimdi ben size şu otu iç ardından bu ilacı at ağzına diye birşeyler sallayabilirim.
Ama yarın bir bir doktora gidip sorsanız daha verimli cevap alırsınız.
Burada sadece düşüncelerinize/inançlarınıza dair bir cevap alırsınız.

maalesef kutuplaştırma ve taraf olma zorunluluğu doğuruyor bu yadırgamaları.
Onlar ve biz.Bizdensin bu tarafa..Onlardansın vur abalıya.Her iki kutup içinde.
Önyargılı çocuk yetiştireceğimden bahsetmiş bir arkadaş..Belki haklıdır.Ondan alıntı yapmak istemedim bile
önyargılıyım artık çünkü saklamıyorum.Herşey güllük gülüstanlık diyemiyorum çünkü. ne güzel kardeşçe yaşıyoruz da diyemiyorum.Aman evladımla başlayan cümlelerim var.Kendini korusun diye.
Başka platformların yeri bunlar.Ne kadar anlatsak boş.İpin ucu kaçtı bana göre.Kendi fikrim.Ne alkış ne beğeni ne de kavga istemiyorum.
Kırgın ve umutsuzum maalesef.Konuyu dağıtmak istemiyorum.
Not:Konu sahibi arkadaş bu kadar lafın içinde bence sadece sağlığınla alakalı olanları dikkate almalısın.

Son düzenleme:
Sevgili esrasy,
Akraba evliliklerinin bunca olumsuz sonucu, kendilerine ve nesillerine zarar vereceği aşikar.
Yaşanmıyor mu, yaşanıyor elbet.
Bu doğru olduğu anlamına gelmez ama tercih konusunda özgürlüktür haklısınız.
Hepimiz bir şekilde çocuklarımızı onlara sınırlar çizerek yetiştiriyoruz. Bunu da kişisel doğrularımız belirliyor.
Sizin önermenizden gidersek çocuğumuza çizdiğimiz her sınır bir özgürlük ihlali.
Oysaki böyle olmadığını biliyoruz.
Dolayısıyla hayır, ötekileştirmek değil. Aynı hamur, öteki olamaz.
Aile kültürü belirleyici olur ilişkilerde.
Benim de kuzenlerim var ama hiçbiriyle evlenmeyi düşünmedim.(Mesafeli de değilizdir.)
Konu sahibi ailesinde böyle bir tutumun olmadığını söylüyor zaten.
(Açıkçası bu kısmın beni ilgilendirdiğini de sanmıyorum.)
Merak edilen neyse ona cevap verilmeli bence. Yorum istenen konularda görüşlerimizi belirtiyoruz zaten.

Ben bu konuya hiç girmeyeyim yanlış anlaşılmaya müsait. :) Benim bildiğim ateistin anlamı hiç bir şekilde inanmayan.
Farklı şekilde inanlar da var ama ateist denmiyor o kişilere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…