Hiç bi sebep olmak zorunda değil. Yani neden olmuyor diye stres olmanıza gerek yok 6 ay sebep gerektirmeyecek kadar normal bir süre. Ben de 10.ayımda falan hamile kaldım yani yaklaşık 1 sene içinde. Hiç bir sorunum da yoktu. Her şeyim gayet iyiydi. İlk 1 seneye kadar olmaması zaten tıbben de normal karşılanıyor. Keza siz bi de hamile kalmışsınız demek ki gebelik oluşmasını engelleyecek bir durumunuz da yok. Gönlünüzü ferah tutun. Vaktini bekliyor demek ki bebişiniz. Benim o 10 ay içerisinde hiç gebeliğim olmamıştı mesela acaba bulunamayan bir sorun mu var diye çok üzülmeye başlamıştım. Şimdi diyorum ki ne kadar boşa üzülmüşüm olacağı zamanı bekliyormuş kızımMerhaba, Temmuz ayında 5 haftalıkken bir düşük yaşadım. Henüz kese görülmemişti. Doktor büyük oranda kromozomal anormallikten kaynaklı dedi. Yumurtalıklarımda vs herhangi bir sıkıntı görmedi. Gayet iyi dedi. Ancak o günden bu güne 6 ay olacak hala hamile kalamadım. Folik asit kullanıyorum, sigara alışkanlığım vs zaten yok. Olmadıkça biraz stres yapıyorum haliyle. O hissi tamamlayamamışım gibi yarım kalmış hissediyorum ve tekrar yaşamak için sabırsızlanıyorum ama neden olmuyor anlayamıyorum. Yumurtlama günlerimi de takip ediyorum, değerlendiriyorum buna rağmen yok. Biraz moral bulmak, yalnız olmadığımı belki anlamak için konu açmak istedim. Allah dualarımızı kabul etsin
Çok samimi, çok güzel yazmışsınız bunları duymaya ihtiyacım vardı sanırım teşekkür ederimHiç bi sebep olmak zorunda değil. Yani neden olmuyor diye stres olmanıza gerek yok 6 ay sebep gerektirmeyecek kadar normal bir süre. Ben de 10.ayımda falan hamile kaldım yani yaklaşık 1 sene içinde. Hiç bir sorunum da yoktu. Her şeyim gayet iyiydi. İlk 1 seneye kadar olmaması zaten tıbben de normal karşılanıyor. Keza siz bi de hamile kalmışsınız demek ki gebelik oluşmasını engelleyecek bir durumunuz da yok. Gönlünüzü ferah tutun. Vaktini bekliyor demek ki bebişiniz. Benim o 10 ay içerisinde hiç gebeliğim olmamıştı mesela acaba bulunamayan bir sorun mu var diye çok üzülmeye başlamıştım. Şimdi diyorum ki ne kadar boşa üzülmüşüm olacağı zamanı bekliyormuş kızıminşallah en yakın zamanda sağlıkla bir evlat verir Allah dualarım sizinle ve bebek sahibi olmayan tüm kadınlarla
Evet aslında öyle ama elimde olmadan stres yapıyorum. Oyalanacak bir şeyler buluyorum kafamı dağıtayım diye, reglim yaklaştığı zaman acaba? diye kafam yine bu meseleye gidiyor. Yorumunuzu okumak iyi geldi teşekkür ederimBen kimyasal gebelikten 16 ay sonra gebe kaldım stres yapma geleceği zamanı biliyor
Maalesef sen, ben ve burda niceleri var. Sandığımızdan daha fazlayız. Biz de ilk temmuz ayında denedik 4 ay olmayınca doktora gittim inositol verdi ve Aralık ayında gebelik oldu ama maalesef ki kimyasaldı. Kimyasalin arkası gelir sağlıklı olur dediler. Üstüne iki döngü geçirdim hâlâ bir şey yok. 8 ay oldu baksan çok uzun değil ama bana her ay bir yıl gibi geliyor tahmin edersiniz. Tavsiyem iyi bir doktorla ilerleyin, eşiniz de test versin.Vitamin, takviye kullanın. OMEGA 3, d vitaminini, inositol ve koenzim çok etkili yumurta kalitesi için. Tabi bunun yanında da beslenmeye dikkat edin. Bol avokado, yumurta kabak çekirdeği kısacası yumurta kalitesine ne iyi geliyorsa yiyin. Özellikle inositolu araştırın derim.Umuyorum ki her birimiz çifte bayram yaşarız. Üzülme yalnız değilsin. Nasipten öteye gidemiyoruz. Bol dua edin.
Rica ederim ne demek. Stresi bırakamıyoruz bu bir gerçek. Ben de bırakamadım. Ben nasıl olsa tedaviye başlayacağım diyerek saldığım ay doktor randevusuna 3 gün varken öğrendim. Umarım en kısa zamanda sağlıkla hayırlısıyla kavuşursunuz Allah'ım isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasınEvet aslında öyle ama elimde olmadan stres yapıyorum. Oyalanacak bir şeyler buluyorum kafamı dağıtayım diye, reglim yaklaştığı zaman acaba? diye kafam yine bu meseleye gidiyor. Yorumunuzu okumak iyi geldi teşekkür ederim
Amin inşallah çok sağ olun. Bir de ben hamile kaldığım ay foliborn myforce diye bir takviye kullandım doktorumun önerisi ile. Faydası olmuştur belki bilmiyorum. Size de söyleyim dedim. Doktorunuza danışarak kullanırsınız belkiÇok samimi, çok güzel yazmışsınız bunları duymaya ihtiyacım vardı sanırım teşekkür ederimSiz de sağlıkla büyütün yavrunuzu inşallah
Rica ederim ne demek. Stresi bırakamıyoruz bu bir gerçek. Ben de bırakamadım. Ben nasıl olsa tedaviye başlayacağım diyerek saldığım ay doktor randevusuna 3 gün varken öğrendim. Umarım en kısa zamanda sağlıkla hayırlısıyla kavuşursunuz Allah'ım isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın
Amin inşallah çok sağ olun. Bir de ben hamile kaldığım ay foliborn myforce diye bir takviye kullandım doktorumun önerisi ile. Faydası olmuştur belki bilmiyorum. Size de söyleyim dedim. Doktorunuza danışarak kullanırsınız belki
Hiç bozma moralini allahım kolaylıkla ve sağlıkla nasip etsin....
Bu süreçte tavsiye edeceğim kesinlikle gerekli takviyeleri almanız eşinizle beraber birde sağlıklı beslenme ve spor şart...
Bende yaşımdan dolayı olmaz diye panikleyip tüp bebek sürecine girmek istemiştim. Dr senin tüp bebek için bi sürece girmene gerek yok dediklerimi yap 6 ay içinde olmazsa gelirsin dedi. ( Dediği şeyler vitamin takviyeleri sağlıklı beslenme spor ) Eşimle beraber hocanın dediklerini yaptık. Diyetisyenle çalıştık. Takviyelerimizi aldık. Spor salonuna yazıldık. Mayısta başladık eylül ayında gebeliğimi öğrendim...
Benimde belli başlı sorunlarım yoktu. Tek taraflı yumurta ve hareketsız yumurta sorunum vardı. İnsulin direncim vardı. Eşimde genel kontrolden cıktı sorun çıkmadı. Bizde bu süreçte kafamızda 6 ay içinde para biriktiririz olursa olur olmazsa tüp bebek yaparız derken oluverdi.
Sen içini ferah tut rabbim nasibini sağlıkla kolaylıkla onune getirsin. Genel muayenelerini dahiliyede yaptır kadın doğumcundan detaylı taramanı yaptır. ( Hormon testi amh fsh gibi gibi... ) Şimdide tam zamanı havalar ısınıyor bol bol yuruyus gezi motivasyon derken oluverir. amin
Bende geçen sene kasımda 8 haftalıkken kaybettim. Bu sene ağustosta tekrar oldu çok şükür. Şimdi 3.trimesterdayım. Her adet geciktiğinde heyecanlanıyordum, kısmet nerdeyse 9 ay sonra oldu. Artık instagramdan bebek hesapları takip etmiycem stres yapıyorum diyordum. Ebebek uygulamasını bile silmiştim, gördükçe hatırlamamak için. Normal akışını beklemek, ısrarcı olmamak gerekiyor. Zaten folik asit hep kullandım eşimde yemesine içmesine dikkat etti. Olacağı varmış oldu