- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #5.361
polen nasıl birşeymiş canım
PROGESTERON:
Normal Değerler:
Erkek: 0.1-1 ng/ml
Kadın:
Faliküler Faz: 0.2-1.4 ng/ml
Luteal Faz: 4-25 ng/ml
Menopoz: 0.1-1 ng/ml
Progesteron yumurtalıklar tarafından salgılanan bir cinsiyet hormonudur. Ön hipolizden salgılanan lutein yapıcı hormonun denetimi altında üretilir. Progesteron başlıca etkilerini kadın cinsel organlarında gösterir. Östrojenin etkilerini bastırır ve östrojenle birlikte bazı değişimlere yol açar.Dölyalağı kas dokusunun uyarılar birliğini azaltarak kasılmasını zorlaştırır, bu koza salgının artmasını sağlar, dölyalağı ağzındaki bezlerin salgısının birleşimini ve özelliklerini degiştirir, dölyalağında döllenen yumurtanın daha kolay yerleşmesi için gerekli ortamı hazırlar. Bütün bu özellikleriyle gebeliğin başlamasını ve sürmesini sağlayan progesteron ayrıca gebelikte öbür hormonlarla birlikte meme dokusunu geliştirir ve bu dokuyu doğum sonrasında süt salgılamaya hazır duruma getirir.
Progesteron'un Arttığı Durumlar:
- Gebelikte
- Adregenital sendrom
- Cushing sendromu
Progesteron'un Azaldığı Durumlar:
- Turner sendromu
- Yumurtlamanın gerçekleşmediği düzensiz adetler
- Hipofiz besinleri
nerden alınıyor nasıl kullanılıyor bu canımpolen balla hamile kalanda çok ben başka böle sitede daha üyeyim onuda ordan öğrendim polenin fayda olamıyacağı hiç bi dert yok diyolar araştır sende bi hayatım
cnm benim bi rahatsızlığım yok 5 yaşında bir kızım var geçen senede düşük nedeniyle kürtaj oldum 6 ay korunduk sonra bıraktık 6 aydır olmuyo adetlerim düzenli herşey yplunda ama hamile kalamıyorum yaa
senin için çok sevindim cnm hayırlı haberlerini bekliyoruzz
kızlar ya benim kasık ağrılarım var ve çabuk yoruluyorum belim ağrıyor hatta dün belimin ağrısından doğru düzgün yatamadım nemi yaptım sadece 3 - 5 ütü yaptım 1 de çok idrara çıkıyorum acebaaaa haammiilee olabilirmiyim aslında çok düşünmek istemiyorum yanlız tutamıyorum kendimi
nerden alınıyor nasıl kullanılıyor bu canım
başka farklı ne değişikliğin var canım
bikini bölgemde farklı 1 sızı var anlayamadığım ve anlatamadığım bide çok susuyorum ateş basıyor bazen nefes bile alamıyorum gece eşime değil duvara sarılrak yatıyorum :) yanıyorum yani ( yanlız bunların psikoljk olduğunu sanıyorum )bide tuvaletim o kadar çok gelioki gece 2 kez felan kalkıyorum hatta koşa koşa gidiorom :)))
bikini bölgemde farklı 1 sızı var anlayamadığım ve anlatamadığım bide çok susuyorum ateş basıyor bazen nefes bile alamıyorum gece eşime değil duvara sarılrak yatıyorum :) yanıyorum yani ( yanlız bunların psikoljk olduğunu sanıyorum )bide tuvaletim o kadar çok gelioki gece 2 kez felan kalkıyorum hatta koşa koşa gidiorom :)))
evet akıntım var beyaz az az geliyor göğüslerimde bişy yok sanırım adetmde olmaz inşaallah 28 indememelerinde şişkinlik damarlarda belirginleşme varmı az kabızlık varmı adet günün ne zaman akıntın çokmu hemen cevap bakayım
inş ölesindir test yaptınmı bende yapmaya korkuyorum olumsuz sonucu görücem die
evet akıntım var beyaz az az geliyor göğüslerimde bişy yok sanırım adetmde olmaz inşaallah 28 inde
test yapmadım adetime daha var yanlız önceden test yapılıorsa hemen yaptırıyım adetime 1 hafta var
hmmmm benim belirgin olarak ayın ta başında gögüslerim acımaya ve damarlar az belirginleşmeye başlamıştı adetime yakın akıntım oldu kabızlığım vardı bu belirtiler sende fazla yok belli olmaz umutlanma ama olmayadabilir memelerden direk belli olur zaten :gitme:
hımmm yok ozaman çünkü memelerinde ne ağrı var nede sızı kapızlık var yanlız bende o zaman zaman oluyor zaten nese ya ben en iyisi 1 hafta daha sabrediyi Allahım ne olr yalvarıyorum sana hayrlı habrler nsip et:Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?