- Konu Sahibi EstetikEditor
-
- #5.881
fsh 9.08
fsh 9.08
fsh 9.08
birden konuya dalmak gibi olacak ama canım
Bana fshı kaçıncı gün yaptırdın söyler misin canım??
bak buda benim hormon tahlil sonucum ben doktora ustune basa basa sordum degerlerim normalmi diye hiçbir sorun yok dedi tsh 0.823 ft4 1.29 lh 6.71 ve bildigim kadarıyla lh en onemlisi seninkiyle benimki hemen hemen aynı bu uretkenligi gosteriyomuş diye biliyorum peki tedavin dvm mı ediyor yoksa bıraktınmı
anladım teşk zaten yarın dgil oburgun doktora başlıyorum ben en son 4 ay once bu tahlilleri yaptırmıştım şimdi bir yılım doldu ve şimdi adetliyim oburgun 3.gunum buyuk ihtimalle bu doktorda benden tahlil isteyecek bakalım ne olacak bilmiyom ama artık uzulmeye başladımCanım sevgiciğim
bu tahlilleri hangi gün verdiğin herşeyi değiştirir
öncelikle fsh ve lh için adetin 2.3. ve en geç 4. günü vermen gerekir
fsh yumurta rezervini
lh çatlatma hormonunu belirtir.
Tsh ve serbest t3 t4 için farketmez
Aç olmak yeterli
bunlar vücudun şartelleridir
adet, tüylenme, kilo gibi herşeyi ama herşeyi düzenler yumurtlamayı bile bunlar sayesinde yaparız
progestron ise adetin 21. 23. ve 25. günleri bakılır
en önemlisi 21. gündür.
fakat adetliyken veya değilken bu hormon değişir yumurtanın olup olmadığını gösterir
anladım teşk zaten yarın dgil oburgun doktora başlıyorum ben en son 4 ay once bu tahlilleri yaptırmıştım şimdi bir yılım doldu ve şimdi adetliyim oburgun 3.gunum buyuk ihtimalle bu doktorda benden tahlil isteyecek bakalım ne olacak bilmiyom ama artık uzulmeye başladım
anladım teşk zaten yarın dgil oburgun doktora başlıyorum ben en son 4 ay once bu tahlilleri yaptırmıştım şimdi bir yılım doldu ve şimdi adetliyim oburgun 3.gunum buyuk ihtimalle bu doktorda benden tahlil isteyecek bakalım ne olacak bilmiyom ama artık uzulmeye başladım
Merhaba Arkadaşlar,
Benim eşimde ileri derecede sayı ve hareket sorunu var ve Dr. Kaan Aydos ile tedaviye başladık.Doktor benim de rahim filmi çektirmemi söyledi.Rahim filmi regl bitiminde mi çekliliyor? tam bitmeden mi? bir de dün adetimin 21. günü idi.Hormon testini tekrar yaptırdım. Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. Umarım hepimiz en kısa zamanda gebe kalırız...
FSH 3.4 mIU/mL
LÜTEİNLEŞTİREN HORMON (LH) 6.9 mIU/mL
PROLAKTİN 16.9 ng/mL
ESTRADİOL 103. pg/mL
PROGESTERON 14.2 ng/mL
Bir de canım tshın düşük hipertiroid olabilir
bunu damutlaka önemse
Bildiğim kadarı ile en ideal (gerçi referans aralığına göre değişir ama ) 3 olmasıdır.
4.60 da referans aralaığındadır ama gebeliğe engeldir düzeni bozar
bildiğim kadarı ile 2 altı da öyle canım yine referans aralığında am kadın doğumcular beğenmez bunun altını
senin dr nasıl faretmemiş hayret
peki çok teşekkur ederim bilgileriniz için zaten bu hafta farklı bir doktora başlıyorum bayagı arastırdım hastaneyi ve doktoru inşallah iyi bir doktora denk gelirim
Ben 3 ay önce adetin 3. günü ve 23. günü baktırmıştım. doktor bir sorun yok demişti. Tam o dönemde eşimde sorun olduğunu öğrendik.Bu ay sonunda benden de rahim filmi çektirmemi istedi eşimi tedavi eden ürolog. ben de aklımda kalmasın diye 21. günü gidip kan tahlili yaptırdım. özellikle progesteron için. tahilili isteyen doktor aile hekimi idi.ben progesteronuma baktırmak istiyorum deyince , doktor lh,e2, fsh ve prolaktini de işaretlemiş listede. sonuçları alınca ben de şaşırdım.çünkü normalde e2 ye adetin 3. günü bakınca bir anlamı var sanırım.(3. günkü sonucumda 40 gibi bir rakam vardı)...Hatta 100 lü bir rakam görünce panik de oldum.kötü bir şey mi diye...esas olan eşimin değerlerinin yükselmesi sanırım.ben de pek bir problem yok gibi duruyor. gene de bu ay doktorda yumurta takibi yaptırmayı planlıyorum.(evde clearblue dijital test ile gülen yüzü yakalayamadım ama test sonucuna göre yumurtlamışım sanki)...umarım eşimin değerleri düzelir ve normal yoldan gece kalırım.tüp bebek zahmetli ve sıkıntılı bir süreç...ilkbahara kadar kendimize süre tanıdık tüp bebek için...bakalım zaman ne gösterecek.canım pko var gibi gözüküyor
Bu sadece hormonalde olabilir
çünkü lhın fshın 2 katı
bu da hoş değil
ama pko gebeliğe engel değil
diğer adı ile pko yumrtlama tembelliğidir.
Ama maaaşşşaaaalllaah senin progestron (şayet 21. gün verdinse) çok güzel
yumurtlamışsın
Bunun dışındakilerde çok sorun yok gibi
e2 yi (estrodiol) adetliyken verdiysen o da iyi
inşaaalllaaah kısa sürede hamiş olursun canım
arkadaşlar görüşmeyeli nasılsınız? ben süperimmmm......
Söylemiştim ya geçenlerde günüm geçti diye pazar günü idrar testi yaptım pozitif çıktı ; allahım sizlerede nasip etsin arkadaşlar en kıza zamanda hayırlısı ile ; bu akşam doktora gideceğim iş çıkışı randevu aldım saat 7 de. bakalım ne diyecek...
hem korkuyorum (dış gebelik cs. falan olabiliyor dediler) hem heyecanlıyım...
aaaa canım cok sevindim inanki hiçte çaktırmadın haa seni senii...hayırlı olsun gülüm bizede haber ver kaç haftalıkmış falan filan.. Kız hiçmi belirtin olmadı bakimm???arkadaşlar görüşmeyeli nasılsınız? ben süperimmmm......
Söylemiştim ya geçenlerde günüm geçti diye pazar günü idrar testi yaptım pozitif çıktı ; allahım sizlerede nasip etsin arkadaşlar en kıza zamanda hayırlısı ile ; bu akşam doktora gideceğim iş çıkışı randevu aldım saat 7 de. bakalım ne diyecek...
hem korkuyorum (dış gebelik cs. falan olabiliyor dediler) hem heyecanlıyım...
kuzum benm vallahi çok şevindim tatlım allahım şağlıklı şıhhatli kucağınıza almayı naşip etşin inşaallah:CüvCüv:
aaaa canım cok sevindim inanki hiçte çaktırmadın haa seni senii...hayırlı olsun gülüm bizede haber ver kaç haftalıkmış falan filan.. Kız hiçmi belirtin olmadı bakimm???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?