Gebe kalamayanlar buraya.....

Canım sevgiciğim
bu tahlilleri hangi gün verdiğin herşeyi değiştirir
öncelikle fsh ve lh için adetin 2.3. ve en geç 4. günü vermen gerekir
fsh yumurta rezervini
lh çatlatma hormonunu belirtir.

Tsh ve serbest t3 t4 için farketmez
Aç olmak yeterli
bunlar vücudun şartelleridir
adet, tüylenme, kilo gibi herşeyi ama herşeyi düzenler yumurtlamayı bile bunlar sayesinde yaparız

progestron ise adetin 21. 23. ve 25. günleri bakılır
en önemlisi 21. gündür.
fakat adetliyken veya değilken bu hormon değişir yumurtanın olup olmadığını gösterir

anladım teşk zaten yarın dgil oburgun doktora başlıyorum ben en son 4 ay once bu tahlilleri yaptırmıştım şimdi bir yılım doldu ve şimdi adetliyim oburgun 3.gunum buyuk ihtimalle bu doktorda benden tahlil isteyecek bakalım ne olacak bilmiyom ama artık uzulmeye başladım

Üzülme canım
sıkıntı en büyük düşman senin için
şayet fshın tekrar9 larda çıkarsa heleki lh fshtan da yüksek çıkarsa ve dr önemli değil derse kesinlikle drunu değiştirmeni sonuçlarını bir iki dra daha sormanı öneririm.
bunun dışında hiiiçbişiyi kafana takma

Bir de canım tshın düşük hipertiroid olabilir
bunu damutlaka önemse
Bildiğim kadarı ile en ideal (gerçi referans aralığına göre değişir ama ) 3 olmasıdır.
4.60 da referans aralaığındadır ama gebeliğe engeldir düzeni bozar
bildiğim kadarı ile 2 altı da öyle canım yine referans aralığında am kadın doğumcular beğenmez bunun altını
senin dr nasıl faretmemiş hayret

canım pko var gibi gözüküyor
Bu sadece hormonalde olabilir
çünkü lhın fshın 2 katı
bu da hoş değil
ama pko gebeliğe engel değil
diğer adı ile pko yumrtlama tembelliğidir.
Ama maaaşşşaaaalllaah senin progestron (şayet 21. gün verdinse) çok güzel
yumurtlamışsın
Bunun dışındakilerde çok sorun yok gibi
e2 yi (estrodiol) adetliyken verdiysen o da iyi
inşaaalllaaah kısa sürede hamiş olursun canım

peki çok teşekkur ederim bilgileriniz için zaten bu hafta farklı bir doktora başlıyorum bayagı arastırdım hastaneyi ve doktoru inşallah iyi bir doktora denk gelirim

Ben 3 ay önce adetin 3. günü ve 23. günü baktırmıştım. doktor bir sorun yok demişti. Tam o dönemde eşimde sorun olduğunu öğrendik.Bu ay sonunda benden de rahim filmi çektirmemi istedi eşimi tedavi eden ürolog. ben de aklımda kalmasın diye 21. günü gidip kan tahlili yaptırdım. özellikle progesteron için. tahilili isteyen doktor aile hekimi idi.ben progesteronuma baktırmak istiyorum deyince , doktor lh,e2, fsh ve prolaktini de işaretlemiş listede. sonuçları alınca ben de şaşırdım.çünkü normalde e2 ye adetin 3. günü bakınca bir anlamı var sanırım.(3. günkü sonucumda 40 gibi bir rakam vardı)...Hatta 100 lü bir rakam görünce panik de oldum.kötü bir şey mi diye...esas olan eşimin değerlerinin yükselmesi sanırım.ben de pek bir problem yok gibi duruyor. gene de bu ay doktorda yumurta takibi yaptırmayı planlıyorum.(evde clearblue dijital test ile gülen yüzü yakalayamadım ama test sonucuna göre yumurtlamışım sanki)...umarım eşimin değerleri düzelir ve normal yoldan gece kalırım.tüp bebek zahmetli ve sıkıntılı bir süreç...ilkbahara kadar kendimize süre tanıdık tüp bebek için...bakalım zaman ne gösterecek.

kuzum benm vallahi çok şevindim tatlım allahım şağlıklı şıhhatli kucağınıza almayı naşip etşin inşaallah:CüvCüv:

yokunyokcuğum benim kızzz oğlan tezeşimi olacaz ayyyy çok şevindim kıyamam ben şana yavrum benim rabbim şağlık verşin bitanem

kızzzz yavruceylanım tatlım dua ettiğin için çok şağol bitanem benim ama rabbim izin vermedikçe olmuyor işte hayırlıı olşun tatlım takmıyorum zaten kafaya rabbim işterşe olur ya şen naptın anlat bakim

veeeeeeeeeeeeeeee topiğimize yeni katılan arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz ve geçmiş olşun
rabbim hepimizin yüzünü güldürşün inşaallah ben yorum yapacaktım şize ama ağolun yavruceylanım yanlız bırakmamış izi ve yorumda bulunmuş

aaaa canım cok sevindim inanki hiçte çaktırmadın haa seni senii...hayırlı olsun gülüm bizede haber ver kaç haftalıkmış falan filan.. Kız hiçmi belirtin olmadı bakimm???

aaaa canım cok sevindim inanki hiçte çaktırmadın haa seni senii...hayırlı olsun gülüm bizede haber ver kaç haftalıkmış falan filan.. Kız hiçmi belirtin olmadı bakimm???

canım dün akşam doktora gittim ilk olarak günüm geçmeye başladığında farkına vardım ama acaba kendim mi böyle hissediyorum çocuk istediğim için diyerek pek dikkate almadım sadece idrar testi yaptımıştım onmda çıktı .

dün akşam ilk kez doktora gittim ; doktor kesesini göremedi ; oluşmaya başlamış ama kese tam net değil dedi. haftaya tekrar görmek istedi kese için ; sonraki hafta kalp atışları için tekrar gidice ; şimdilik 3 hafta arka arkaya kontrole gidiceğim ben.

tam olarak şu kadar haftalık demedi dr bana ama 3 - 4 haftalık olabilir dedi ; haftaya netleşicez yani.zaten 5 haftalık öncesi keseyi görebilmek mümkün değilk dedi.

korkuyorum tatlısı inşllh bir problem çıkmaz ; yaradanım kucağıma almayı nasip eder inşllh.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…