gebe kalamayanlar üzülmeyin bizede öbür dünyada bir süpriz var

sabır ve isyan tuzagına kapılmamak

bana kalırsa doğruluk payı vardır ammaaa velakin gerçek anlamda isyan etmeden sabır ve tevekkülle bekleyenler için bu durum söz konusudur Allah sabır versin çok zor mesele..

sadece kabir azabı şekline indirgemek dogru olmamıs bencede çünkü kabir sorgusunu atlatabilmmiz için sıkı bir mücadele verilecek kabirde birer birer yanıtlanacak meleklerin soruları namaz sorgulanacakmıs ilkin derler şimdi soruyorum size dünyada vazifelerini hiç yapmamış cocugu yok diye gününü gün eden, niye olmuyor diye srgulamayan biri dahi olsa kurtulamayabilir azaptan... Ama damla kadar bile olsa imanı varsa eminimki onu bekleyen bir mükafat olacak ahirette, bebek özlemiyle geçirdigi yılların acısını çıkarttıracak.

o zaman ben cenneti garantiledim heralde... 3 senedir çocuğum olmuyor ama KK da bi tane yazım yoktur bununla alakalı.. neden olmuyor diye sorgulamadım hiç... kısacası bana saçma geldi...

canım benim 3 yıl nedir ki ben gecen yıl tatilde 25 yıllık evli bir bayanla tanıstım ve ona hayran kaldım, hiç çocukları olmmamıs, imkansızmış...öyle olgun bir insandı ki bana ne dedi biliyormusunuz? herkes üstüme geliyordu, neden ???niye olmuyor??suçlu kim diyordu?? ben hiç eşimden kaynaklanıyor demedim hep ikimizde de problem var diyordum dedi.. sonra dediki eger ben bu dünyadaki vazifelerimi yerine getirir isyan etmez iyi bir kul olursam Rabbimin de bana cennette bir mükafatı olacaktır, ve bana kulum dile benden derse bana "Hamile kalmak isteyecegim bütün sıkıntılarını,cefalarını ve sefalarını yaşamak istiyorum...Arkadaslarım mide bulantısından ve agrılardan şikayetçi olurken hep burkulurdu bir yanım, ben işte bunların hepsini yaşamak ve cennet bebegi dogurmak istiyorum " dedi bana...

sonra iş yerinden bir bey tanıyorum herkes cocugundan şikayet eden konusmalar yaparken, tuvalete gidip kendi kendine konusup ağlayan (50 yaşında,çocugu olmayan) "Allahım almadın canımı, dayanamıyorum artık bu konusmalara " diyen soruyorum şimdi bu 2 bakış açısı işte bizim seçimimiz...

ve ben 7. yılımdayım olmuyor bebeğimiz, geçenyıl tedavi ile tek yumurta ikizlerime hamile kaldım ve 17. haftada suyum geldi bebeklerimizi kaybettik..çok zor günler geçirdim problemli bir hamilelik... ama hamd olsun ki 17 haftada olsa yaşadım o duyguyu, bulantıları, kıpırdanmaları hissettim ve cennette bizi bekleyen 2 oğlumuz var..biliyorum hayırlısı ise kardesleri gelecek bu dünyada bize eşlik edecek...
Rabbim isteyen herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin...opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
bence doğruluk payı olabilir ama sabırla bekleyenler ve isyan etmiyenler içindir bu hozanın söyledikleri çünkü Allah kullarına dert vererek sınarmış bana isyan edecek mi yoksa şükür mü edecek diye doğru olabilir belki de bu yönden ama hangimiz sorgulamıyoruz ki ??

buda bizim sınavımız kızlar bazen yenilip isyanda etsekte sonra pişman olup tekrar duaya başlarız.rabbim bizi affetsin.bunada yaşadıklarımız sebep birazda.aslında sabır dilemek değil dayanma gücü dilememiz gerekiyormuş.inşallah başarırız bi gün bizde anne olmayı rabbim bizlerede nasip eder belkide uzun bir süreç ,ama gerrçekten herşey bu dünyada değil mükafatımız belkide...............:

Rabbim tüm isteyenlere hayırlısıyla bebek nasip etsin.
Ama emin olun Allah vermıyorsa demek hayırlısı budur.
Rabbim hepimize bunu tefekkür etmeyi nasip etsin. sabr versin en onemlisi.

bebeği hırsla istememek. ihlasla .sabrla dua etmek lazım.
Rabbim vermek .istemeseydi istemek hissi verirmiydi bizlere... istemeyi bilmek gerek..
Ama her şeyın zamanı var. yeterkı isyan etmeden dua edelim.
hakkımızda hayırlıysa verır İnşAllah
Allah bizi bizden cok seviyor.

bir arkadaşıma doktorlar bebeğin olmayacak demışdıler. Ama oldu.
Allah hepmızın yardımcısı olsun.
namaz sonrası. iki salavat ortasında edılen dua daha makbulmuş.
dua edin...
hayırlısını isteyın ama....

rabbim tez zamanda müjdelesin sizleri bol bol dua arkadaşlar benimde dualarım sizinle olcak

bende bunla ilgili bi hadis okumuştum peygamber efendimiz evlat sahibi olamayanları cennetle müjdelemiş..
bazı msjlarda enteresan geldi çocuğu olanlar azapmı görecek diyede ne alaka peygamberlerimizde erenlerin evliyalarında çocukları vardı konuyu saptırmayın lütfen ..
ama sadece çocuk sahibi olamamakta cennete yetmez sanırım doğru düzgün bir yaşam ibadetle geçn bir ömür kul hakkına girmemiş olmak lazım..
ama şuda varki herkes güzel güzel hyatını yaşarken çocuk sahibi olamayan insanlar en güzel çağlarını mutsuzlukla ve türlü değişik acılı sancılı dönemlerle hastane köşelerinde ,iğrenç kürler yiyerek içerek ,ilaçlar iğneler buna bağlı bir çok rahatsızlıklarla cinsel münasebetin bile görev gelmiş şekli ile geçirir ,dünya üzerindeki çekilen çilelerde öteki tarafta daha az azaba sebep olabilir ..
tabi bunu sadece yaşayanlar anlar..

Ne güzel anlatmışsın arkadaşım.
Biri kalkmış benimde olmuyordu ama her yolu denedim oldu demiş. Ne cahilce.... Rabbim nasit etmiyor etcek olsa bunca sağlık derdini vermezdi. daha yaşım 30, maddi manevi ömrümden gitti ya ne kıbrısı kaldı ne avrupası yoook yok baştan vermemişki sonradan versin..
İsyan etmeyen sükunetle karşılayabilen kadın bir kul varmıdır aceba anne olamadığını? Derdi vermiş dermanı vermemiş oysa bir hadisi şerif diyor ki "şüphesiz o dermansız dert vermemiştir, çaresi içindedir" Ben bulamadım zaten tıp ilmide bulamamış olmayan yumurtaya çare... Öbür dünya da vardır inş mükafatı.

Bol bol verdiği kullar istemeyi bildiği için mi bol bol çocuk sahibi oldular?
Bizlerde istemeyi beceremediğimiz için mi delirme intihar etme yuvası dağılma durumlarına geliyoruz?
Nasıl istemem gerekir? delircem ben!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…