Gebe olan öğretmen arkadaşlar !!!

Meb'den yazı çıkmasını bekliyorum. Bi umut belki hamileleri muaf tutarlar diye. Tutmazlarsa da ben 15.haftadayım şu an. Başından beri hep aşı olmak istiyorum ama işte gebelik durumumdan dolayı çekiniyorum. Fakat haftada iki defa devlet hastanelerine gidip, kuyruklarda bekleyip pcr tesri olmak beni aşıdan daha çok korkutuyor. Çok riskli çünkü. Covid olmayacağım varsa bile o şekilde kesin olurum bence. Çok araştırma yaptım ben. Hamileyken aşı vurulan çok kişi var. Hatta bazılarının doktorları profesör. Genelde hep aşı önermişler. Çünkü covid olmak gebelikte düşük, erken doğum vs. gibi kötü sonuçlara sebep olmuş. Ve genelde bu kişilerin doktorları 14-16.hafta aralıklarından sonra önermiş. Haftaya 16. haftam dolunca sinovac olmayı düşünüyorum ben. Biontechin yan etki durumu var çünkü. Sinovac daha zararsız geliyor. Gönül isterdi ki hiç aşı olmadan hamilelik sürecini atlatalım. Ama ne yazık ki mecbur bırakılıyoruz.

Cok çok zor anne olmak hakları odenmez
Evet haklısınız ama aşıdan sonra korunun diyor kimi doktor benim için de orası biraz karisik

Aşıda çok kararsızım ama olmaktan tarafa doğru gidiyor gibiyim. Şimdi 14. Haftadayım. 16.haftamda 1.doz 23.haftamda da 2.doz biontech olabilirim. Birkaç yıllık bir veri olsaydı elimizde kafamız daha net olacaktı. aşılama ocakta mı ne başladı o da sinovacla daha 1 sene olmadı ki sonucları görelim. Sinovac korumuyor deniyor biontec için de kimi doktor 3 ayda koruyuculuk bitiyor kimisi 4 ayda kimisi de 6 ayda bitiyor diyor neredeyse doğuma kadar koruyuculuk da kalmayacak. Sürekli aşı mı olacağız?

Ben 2 dozu da oldum şahsen. Corona zaten tehlikeli bir de hamileyken kat kat tehlikeli diye düşünüyorum. Şimdi yüz yüze eğitim de başlayacak. Çocuklar ve aileleri, aşılılar mı temaslılar mı bilemem. Zor durumlar ya

Bende hamileleğim daha 5. Haftasındayım. 3 ay önce bebeğimi kaybettim 10 haftalıkken kalbi durdu. Aşı olmayı düşünmüyorum ama haftada 2 gün hastaneye gidip pcr için sıra beklemek bizim için çok tehlikeli.bu konuda hamilelerin ayrı tutulması gerek ama bugün müdürden gelen yazıda öyle birşey söylenmemişti.umarım en kısa sürede bu durumu düzeltirler

Ayni durumdayım gebelere istisna olmalı haftamız dolana kadar bence pcr riskli . 13teyim aşı 14 ve üzeri mi sizce olmali

Pandemiden dolayı geçen sene tüm gebeler 24 haftada idari izne cıkartılmıştı bu sene de böyle şeyin olma durumu vardıe belki. İdareye sormak lazım. Mem e falan danışın.
Hala devam ediyor 24 hafta idari izin

Aslında ilk 3 ay daha tehlikeli değil mi yani daha riskli dönem ama 24 hafta çok geç değil mi
Genelde virüs ilk haftalarda cok etkilemiyomus, son haftalarda olursa erken doğuma sebep olabiliyomus diye duydum ben, belki ondan olabilir

Ben Eylül’ün 2. Haftası idari izne ayrılacağım. Müdürüm 2 haftalık süreçte bana ders vermeyecek, okulda idari görevli gösterecek bir sorun olmazsa. Öyle olmazsa 2 haftalık rapor kovalacağım.

kızlar ben mebi aramıştım hamile öğretmenler ne olacak diye sordum ayrıntılar sonra gelecek size gibi bir şey söylediler sanırım hamileler için bir düzenleme gelecek olmadı sağlık bakanlığını arayalım hep birlikte hamileler için bir şeyler düşünsünler pcr vermeye giderken corona olacağız yoksa

İnşallah hocam yoksa 3 ay PCR testi olacağım.
Ayni durumdayım gebelere istisna olmalı haftamız dolana kadar bence pcr riskli . 13teyim aşı 14 ve üzeri mi sizce olmali
canım benim doktorum 3 ay öncesi asla olamazsın demişti. Sonrasına da bana bıraktı

ne güzel bir haber verdiniz hocam inşaallah öyledir. Bir gelişme olursa yazın lütfen

Ben Eylül’ün 2. Haftası idari izne ayrılacağım. Müdürüm 2 haftalık süreçte bana ders vermeyecek, okulda idari görevli gösterecek bir sorun olmazsa. Öyle olmazsa 2 haftalık rapor kovalacağım.
2 hafta boyunca PCR testi de olunur hocam rapor alamazsanız bile onunla idare edebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…