- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
- 108
- Konu Sahibi Birhamisss
-
2 hafta boyunca PCR testi de olunur hocam rapor alamazsanız bile onunla idare edebilirsiniz
6 Eylülden sonra başlamıyor mu?Kızlar konuyla ilgili müdürleriniz herhangi bir şey söyledi mi? Bizim okuldan ses çıkmadı. Bu hafta test isteyecekler mi?
Hocam hiç bilmiyorum o yüzden sordum. Bizim idare biraz rahattır son dakika söyler filan sonradan sıkılmak istemiyorum. Ama kime sorduysam hiçbir okul açıklama yapmamış. Büyük ihtimal bu hafta istemeyecek6 Eylülden sonra başlamıyor mu?
Hocam müdür bey daha bir şey söylemedi bende sormadımKızlar konuyla ilgili müdürleriniz herhangi bir şey söyledi mi? Bizim okuldan ses çıkmadı. Bu hafta test isteyecekler mi?
Ben saglik personeliyim konu aşı ile ilgili olunca yazmak istedim. Biliyorsunuz ilk saglik personelleri asilandi ocak ve şubat ayında iki doz olarak ben aşımı oldum ve şubat ayında hamile kaldım. Doktoruma da ilk sorduğum buydu aşı oldum bir zararı olur mu diye. O donemde Aşılarla ilgili herhangi bir veri yoktu ancak gebelikte güvenli olduğu düşük ya da ölü doğum riski asi olmayanlar ile aynı olduğuna dair veriler ortaya çıktı. 3. Ve 4. Dozumu doğuma yakin olayım diye dusundugumden dolayı bekletiyorum. Ankarada iki doktor hamile iken aşı olduğunda bebekleri de antikorlu doğmuştu. hastalığın kimi etkileyip kimi etkilemedigi belli olmadığı ve virüsün insana veya hamile kadına ve bebeğine ileride ne gibi bir kalıcı etki bırakacagi tam olarak bilinmediğinden aşı olmak daha mantıklı gibi görünüyor benim açımdan.Arkadaşlar merhaba. Öğretmenim ve gebeyim. Hiç aşı olmamıştım. Zaten bana aşı sırası gelene kadar da gebelik durumum vardı. Bugün doktoruma danıştım. Zaten ilk 3 ayda asla olamazsın ama sonrasını sana bırakıyorum dedi. Ol diyemem dedi. Sizin doktorlarınız ne dedi ? gebe olduğumuz halde haftada iki gün pcr testine tabi tutulacak mıyız sizce ?
Bizim okuldan pazartesi gününe istedilerKızlar konuyla ilgili müdürleriniz herhangi bir şey söyledi mi? Bizim okuldan ses çıkmadı. Bu hafta test isteyecekler mi?
Gebelikte düşük ile ilgili veri olabilir fakat doğan çocuklar üzerinde ki etkisine dair hiçbir bilimsel çalışma olmadığını söyledi doktorum benim de aklım bu yüzden karıştıBen saglik personeliyim konu aşı ile ilgili olunca yazmak istedim. Biliyorsunuz ilk saglik personelleri asilandi ocak ve şubat ayında iki doz olarak ben aşımı oldum ve şubat ayında hamile kaldım. Doktoruma da ilk sorduğum buydu aşı oldum bir zararı olur mu diye. O donemde Aşılarla ilgili herhangi bir veri yoktu ancak gebelikte güvenli olduğu düşük ya da ölü doğum riski asi olmayanlar ile aynı olduğuna dair veriler ortaya çıktı. 3. Ve 4. Dozumu doğuma yakin olayım diye dusundugumden dolayı bekletiyorum. Ankarada iki doktor hamile iken aşı olduğunda bebekleri de antikorlu doğmuştu. hastalığın kimi etkileyip kimi etkilemedigi belli olmadığı ve virüsün insana veya hamile kadına ve bebeğine ileride ne gibi bir kalıcı etki bırakacagi tam olarak bilinmediğinden aşı olmak daha mantıklı gibi görünüyor benim açımdan.
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum. Çok güzel anlatmışınız. Bende eşimden ayrı yaşıyorum. Her gebe kalma şansımı değerlendirmediğimde ümitlerim 4 ay sonrasına kalıyordu çünkü eşimle 4 5 ayda görüşebiliyoruz. Şu an gebe olmasam zaten aşı olacaktım ama doktorum bile olabilirsin demedikten sonra neye güvenip aşı olmalıyım bilmiyorum.Aşı olmayan herkes aşı karşıtı değil. İstisna ve özür durumlarını düşünmeleri lazım. Ablam öğretmen ve yeni hamile. Hamileliği düşündüğü için aşı olmadı, doktor önermedi. Yaşından ötürü hamileliği 2. Plana atamadı. Bir sürü etken var. Bunları düşünen yok. Toplum gözünde o aşı karşıtı. Çok haksızlık oluyor böyle.
Allah korusun virüsü kaptığımızda da aynı etkileri gözlemleyebiliriz hocam. Hem okula gidip hem de virüs kapmadan yaşamak çok zor olacak. Beni de bu durum düşündürüyor.Gebelikte düşük ile ilgili veri olabilir fakat doğan çocuklar üzerinde ki etkisine dair hiçbir bilimsel çalışma olmadığını söyledi doktorum benim de aklım bu yüzden karıştı
Haklısınız hocam bende korkuyorum bu durumdanAllah korusun virüsü kaptığımızda da aynı etkileri gözlemleyebiliriz hocam. Hem okula gidip hem de virüs kapmadan yaşamak çok zor olacak. Beni de bu durum düşündürüyor.
Öğrencilere pcr zorunluluğu yokmuş. Pazartesi Mebi arayıp hamile olanlar için düzenleme var mı diye soracağım.Kesinlikle bende böyle düşünüyorum. Çok güzel anlatmışınız. Bende eşimden ayrı yaşıyorum. Her gebe kalma şansımı değerlendirmediğimde ümitlerim 4 ay sonrasına kalıyordu çünkü eşimle 4 5 ayda görüşebiliyoruz. Şu an gebe olmasam zaten aşı olacaktım ama doktorum bile olabilirsin demedikten sonra neye güvenip aşı olmalıyım bilmiyorum.
Lütfen burayı da haberdar ederseniz sevinirimÖğrencilere pcr zorunluluğu yokmuş. Pazartesi Mebi arayıp hamile olanlar için düzenleme var mı diye soracağım.
Evet öğretmenim ama bence raporla ücretsiz iznin alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü rapor hakkımız ayrı ücretsiz izin hakkımız ayrı belirtiliyor yönetmelikteMerhaba öğretmen misiniz ? Ben yıl içersinde raporlar almak zorunda kaldım sözleşmeliyim kadroya 1 ay kaldı. acaba ücretsize ayrılsak raporlu gün sayılarını düşerler mi bilginiz var mı
Biraz önce bir memur forumunda bir yazı okudum. 4 eylülde pcr testi sonucu olmayan okula gelmemiş sayılacakmış.kızlar korkmayın şu an sadece rehber yayınlandı bağlayıcılığı yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?