Öncel
Öncelikle hayırlı olsun gözünüz aydın. Allah sağlıkla sıhhatle afiyetle kucağınıza almayı nasip etsin. Söyleyeceklerim kesinlikle bir öneri değil benimde üç kaybım var iki kimyasal gebelik bir 4 aylık karnımda kalbi durdu. Dr ları dinledim, konuştum, sordum. Bana hepsinin dediği şey, kendini asla suçlama, sağlıklı bir gebelik asla bu şekilde sonlanmaz, yani bir bebek düşüyorsa vs mutlaka bir anomali, bir hastalık sağlıksız bir durum söz konusudur ve vucud bunu algıladığı için hamilelik Boyunca onu vucuttan atmak ister, bu iki aylıkken de olabilir 5 haftalıkken de 5 aylıkken de.. Ama er geç olur. Buna senin yada hiç kimsenin yapabileceği bir şey yok. Eğer o bebek düşecekse seni ayaklarından tavana da assak yine düşerdi demişti dr. Ama tutunacaksa da tutunur. İstisnalar elbette var, mesela kesenin yeri çok aşağıdadır, riskli bir gebeliktir vs bu durumlarda elbette dr istirahat, ilişki yasağı gibi şeyler önerir. Halk arasında da yukarı uzanmak, ağır kaldırmak, spor yapmak, çok yürümek düşüğe sebep olur deniyor ya, bununda dr kağan kocatepe şöyle açıklamıştı. Bir ağacı salladığımızda ilk hangi meyveler düşer ? Ya çürük olanlar, yada olgunlaşmış olanlar. Yani bunları yapınca ya o bebek zaten düşecektir sadece erken olmuş olur, yada doğum zamanıdır ve doğumu tetikler. Sağlam ve olgunlaşmamış meyve asla düşmez dışardan bir el koparmadığı sürece... Çok uzun oldu ama umarım faydalı olmuştur. Tabiki dikkat et, bunu da kendimce şuraya bağlarım. Ağır iş yapıp kendini yorma çünkü zaten başlı başına değişik bir süreç enerjini kendine ve bebeğine sakla, vucudunu sakatlama incitme. Kendini sıcak tut ki idrar yolu enfeksiyonu VS den olabildiğince korunmuş olursun. Sağlıklı beslen, üzüntü stres yapma ki şekerin tansiyonun oynamasın.. Gibi