Öncelikle hayırlı olsun gözünüz aydın. Allah sağlıkla sıhhatle afiyetle kucağınıza almayı nasip etsin. Söyleyeceklerim kesinlikle bir öneri değil benimde üç kaybım var iki kimyasal gebelik bir 4 aylık karnımda kalbi durdu. Dr ları dinledim, konuştum, sordum. Bana hepsinin dediği şey, kendini asla suçlama, sağlıklı bir gebelik asla bu şekilde sonlanmaz, yani bir bebek düşüyorsa vs mutlaka bir anomali, bir hastalık sağlıksız bir durum söz konusudur ve vucud bunu algıladığı için hamilelik Boyunca onu vucuttan atmak ister, bu iki aylıkken de olabilir 5 haftalıkken de 5 aylıkken de.. Ama er geç olur. Buna senin yada hiç kimsenin yapabileceği bir şey yok. Eğer o bebek düşecekse seni ayaklarından tavana da assak yine düşerdi demişti dr. Ama tutunacaksa da tutunur. İstisnalar elbette var, mesela kesenin yeri çok aşağıdadır, riskli bir gebeliktir vs bu durumlarda elbette dr istirahat, ilişki yasağı gibi şeyler önerir. Halk arasında da yukarı uzanmak, ağır kaldırmak, spor yapmak, çok yürümek düşüğe sebep olur deniyor ya, bununda dr kağan kocatepe şöyle açıklamıştı. Bir ağacı salladığımızda ilk hangi meyveler düşer ? Ya çürük olanlar, yada olgunlaşmış olanlar. Yani bunları yapınca ya o bebek zaten düşecektir sadece erken olmuş olur, yada doğum zamanıdır ve doğumu tetikler. Sağlam ve olgunlaşmamış meyve asla düşmez dışardan bir el koparmadığı sürece... Çok uzun oldu ama umarım faydalı olmuştur. Tabiki dikkat et, bunu da kendimce şuraya bağlarım. Ağır iş yapıp kendini yorma çünkü zaten başlı başına değişik bir süreç enerjini kendine ve bebeğine sakla, vucudunu sakatlama incitme. Kendini sıcak tut ki idrar yolu enfeksiyonu VS den olabildiğince korunmuş olursun. Sağlıklı beslen, üzüntü stres yapma ki şekerin tansiyonun oynamasın.. Gibi4-5 haftalık hamile arkadaşlarım yada tecrübe etmiş arkadaşlarım nelere dikkat ediyorsunuz ben öğrendiğimden beri sadece bulaşık yıkıyorum arada toz alıyorum genellikle hep uzanıyorum tedirgin olduğum için içimi rahatlatacak tedirginliğimi giderecek bilgilerinize ihtiyacım var daha önce bir kimyasalım olduğu için korkuyorum
Çok teşekkür ederim yazan ellerine sağlık Rabbim hepimize sağlıklı uzun ömürlü hayırlı çocuklar nasip etsin inşaAllahÖncel
Öncelikle hayırlı olsun gözünüz aydın. Allah sağlıkla sıhhatle afiyetle kucağınıza almayı nasip etsin. Söyleyeceklerim kesinlikle bir öneri değil benimde üç kaybım var iki kimyasal gebelik bir 4 aylık karnımda kalbi durdu. Dr ları dinledim, konuştum, sordum. Bana hepsinin dediği şey, kendini asla suçlama, sağlıklı bir gebelik asla bu şekilde sonlanmaz, yani bir bebek düşüyorsa vs mutlaka bir anomali, bir hastalık sağlıksız bir durum söz konusudur ve vucud bunu algıladığı için hamilelik Boyunca onu vucuttan atmak ister, bu iki aylıkken de olabilir 5 haftalıkken de 5 aylıkken de.. Ama er geç olur. Buna senin yada hiç kimsenin yapabileceği bir şey yok. Eğer o bebek düşecekse seni ayaklarından tavana da assak yine düşerdi demişti dr. Ama tutunacaksa da tutunur. İstisnalar elbette var, mesela kesenin yeri çok aşağıdadır, riskli bir gebeliktir vs bu durumlarda elbette dr istirahat, ilişki yasağı gibi şeyler önerir. Halk arasında da yukarı uzanmak, ağır kaldırmak, spor yapmak, çok yürümek düşüğe sebep olur deniyor ya, bununda dr kağan kocatepe şöyle açıklamıştı. Bir ağacı salladığımızda ilk hangi meyveler düşer ? Ya çürük olanlar, yada olgunlaşmış olanlar. Yani bunları yapınca ya o bebek zaten düşecektir sadece erken olmuş olur, yada doğum zamanıdır ve doğumu tetikler. Sağlam ve olgunlaşmamış meyve asla düşmez dışardan bir el koparmadığı sürece... Çok uzun oldu ama umarım faydalı olmuştur. Tabiki dikkat et, bunu da kendimce şuraya bağlarım. Ağır iş yapıp kendini yorma çünkü zaten başlı başına değişik bir süreç enerjini kendine ve bebeğine sakla, vucudunu sakatlama incitme. Kendini sıcak tut ki idrar yolu enfeksiyonu VS den olabildiğince korunmuş olursun. Sağlıklı beslen, üzüntü stres yapma ki şekerin tansiyonun oynamasın.. Gibi
Çok teşekkür ederim Rabbim en kısa zamanda hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşaAllahBen 5 aylıkken dusuk yaptım kesinlikle ilk tavsiyem düzgün bir doktor. Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama güzel bir araştırma yapıp gerçekten ilgilenen bir doktor bul. Daha sonra gidip tüm hormonların ve degerlerine baktir. Tiroidlerin yani tsh oranına baktir bebeğin gelişimi için hormonlar çok önemli. Damla şeklinde bile kanaman olursa hemen doktora git ilk aylarda düşük tehlikesi olabiliyor bu yüzden kendi vücudunu iyi dinle ve kontrollerini aksatma. Benim 2 ayda kanamam olmuştu şehir hastanesine gitmistm ve Progestan baslamislardi onu kullandım ve ilaç verirlerse kafana göre ilacı bırakma doktor ne zaman bırak derse o zaman bırak. Folik asit içmeyi aksatma haftalık olarak sağlık ocaklarında bile bakıyorlar beta hcg yükselme oranını takip et. Vitamin degerlerine baktir doktor onerisiyle takviye de kullanabilirsin. Sağlıklı beslenmeye çalış paketli gıda yeme şeker ölçümlerini yaptır. Ağır işlerden kaçın ilk aylarda doktorlar bir şey olmaz diyorlar ama son doktorum cinsel ilişkiden uzak durmak daha sağlıklı demişti yani kendini zorlama. Ağır şeyler kaldırma ittirme tuvalette çok oturmamaya çalış ve en önemlisi stres yapma. Ben bebeğimi 17. Hafta da kaybettim çok hafif kanamam olmuştu ben umursamamistim çünkü kime sorsam normal dendi fakat normal değilmiş daha sonra ağrım olmuştu bel ve kasik ağrısı bel ve kasik ağrısı karnın belirginlesip büyüyene kadar normal dense de şiddeti seni rahatsız edecek kadarsa dikkate al en yakın hastaneye git. Dediğim gibi vucudunu dinle belirtilerini kontrol et düzenli doktora git ayda bir çağırıyor doktorlar ama ben şuan gebe kalmaya çalışıyorum ve asla tek doktora bağlı kalıp aylık gitmeyecgm 2 farklı hastanede 10 günde bir gitmeyi düşünüyorum
Çok güzel yazmışsınız. Doktor çok önemli evet ama gerçekten düzgün dr bulmak çok çok zor. Benim dr un çok suratsız sinir oluyorum bazen ama işini düzgün yapıyor diye gidiyorum. Özele gitmek herkesin bütçesine uymayabilir devletler de de çok zor düzgün bir dr bulmak, ben şuan yüksek riskli gebeyim konsültasyon açıldı 6 bölüm birden bakıyor yani sadece kadın doğum olsa rutin kontrol olsa başederim ama her hafta 2 3 gün dr gidiyorum kontrollere... Her gittiğimde dr da bu hastaneden takiplisin değil mi diye soruyor yani desem ki kadın doğuma özele gideyim diğerlerini devlette halledeyim oda yok, özele gittim oda kendi hastanelerin de ki dr lara gitmemi söylüyor gerçekten napacağımızı şaşırdık en sonunda kafamı topladım. Kontrollerimi ihmal etmeyeceğim dr un söylediklerini yapacağım sonrası tevekkül Allaha bıraktım. Dr lar uğraşıyor evet ama bu bebeğin de ölür muhtemelen kendini herşeye hazırla diyorlar sonra da stres yapma ki şekerin tansiyonun çıkmasın diyorlarBen 5 aylıkken dusuk yaptım kesinlikle ilk tavsiyem düzgün bir doktor. Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama güzel bir araştırma yapıp gerçekten ilgilenen bir doktor bul. Daha sonra gidip tüm hormonların ve degerlerine baktir. Tiroidlerin yani tsh oranına baktir bebeğin gelişimi için hormonlar çok önemli. Damla şeklinde bile kanaman olursa hemen doktora git ilk aylarda düşük tehlikesi olabiliyor bu yüzden kendi vücudunu iyi dinle ve kontrollerini aksatma. Benim 2 ayda kanamam olmuştu şehir hastanesine gitmistm ve Progestan baslamislardi onu kullandım ve ilaç verirlerse kafana göre ilacı bırakma doktor ne zaman bırak derse o zaman bırak. Folik asit içmeyi aksatma haftalık olarak sağlık ocaklarında bile bakıyorlar beta hcg yükselme oranını takip et. Vitamin degerlerine baktir doktor onerisiyle takviye de kullanabilirsin. Sağlıklı beslenmeye çalış paketli gıda yeme şeker ölçümlerini yaptır. Ağır işlerden kaçın ilk aylarda doktorlar bir şey olmaz diyorlar ama son doktorum cinsel ilişkiden uzak durmak daha sağlıklı demişti yani kendini zorlama. Ağır şeyler kaldırma ittirme tuvalette çok oturmamaya çalış ve en önemlisi stres yapma. Ben bebeğimi 17. Hafta da kaybettim çok hafif kanamam olmuştu ben umursamamistim çünkü kime sorsam normal dendi fakat normal değilmiş daha sonra ağrım olmuştu bel ve kasik ağrısı bel ve kasik ağrısı karnın belirginlesip büyüyene kadar normal dense de şiddeti seni rahatsız edecek kadarsa dikkate al en yakın hastaneye git. Dediğim gibi vucudunu dinle belirtilerini kontrol et düzenli doktora git ayda bir çağırıyor doktorlar ama ben şuan gebe kalmaya çalışıyorum ve asla tek doktora bağlı kalıp aylık gitmeyecgm 2 farklı hastanede 10 günde bir gitmeyi düşünüyorum
Hayırlı olsun öncelikle sağlıkla büyür inşallah4-5 haftalık hamile arkadaşlarım yada tecrübe etmiş arkadaşlarım nelere dikkat ediyorsunuz ben öğrendiğimden beri sadece bulaşık yıkıyorum arada toz alıyorum genellikle hep uzanıyorum tedirgin olduğum için içimi rahatlatacak tedirginliğimi giderecek bilgilerinize ihtiyacım var daha önce bir kimyasalım olduğu için korkuyorum
Benim de tamamen doktor hatası tiroidlerim hep olması gerekenden yüksek çıkmasına rağmen ilaç baslamamisti ve en kötüsü ben devlet hastanesinde acile çok ağrım var ve suyum geldi dememe rağmen önce kan alalım diye beni girişte beklettiler herseyde vardır bir hayır ama şuan gebelik istiyorum tüm degerlerime baktırdım tedavi gördüm yaptırılması gereken diş vs herseyimi hallettim hamileymissiniz sizin duanız kabul olur ismim buse benim adıma bir dua edin rahmimde atan bir can olsunHayırlı olsun öncelikle sağlıkla büyür inşallahözellikle doktor konusunda dikkatli olun özel hastane olabilir yorumları iyi olabilir iyi doktor olduğu anlamına gelmiyor benim önceki kaybım biraz doktor ihmaliydi. Onun dışında hamileyken canımın her çektiğini yedim sadece aşırısını yemedim ve sakat et tüketmedim. Zaten yediğimiz çoğu şey hormonlu ve sağlıksız o yüzden aşerir canımız şekerse az da olsa yiyin kendinizi aşırı kısıtlamayın. Temizlik hamileliğimin her döneminde yaptım sadece ilk haftaları yorgunluktan pek yapamamıştım kimyasalları aşırı solumayın aşırı eğilip uzanmayın bir de işleri yavaş yavaş bölerek yapın bir iş yaptıktan sonra mutlaka ayağınızı yukarı kaldırıp dinlenin. Bu arada ağrınız olmasın diye eğilip uzanmayın diyorum yoksa bu tarz şeyler bebeği kaybettirecek şeyler değil böyle basit şeyler yüzünden olmuyor ve istediğiniz kadar dikkat edin bebek sağlıksız oluşmuşsa maalesef ki kayıp oluyor. Stres yapmayın sakin bir hayat yaşamaya çalışın stres bebeği en çok etkileyen şey. Ara ara kısa da olsa yürüyüş yapmaya özen gösterin ben 3.trimestera kadar yapmamıştım şuan çok zorlanıyorum açıkçası ve pişmanım. Vitaminleri aksatmadan düzenli kullanın. İlk 3 ay yoğun mide bulantısı yaşarsanız prilam dr sonrasında mide yanması yaşarsanız panto ve rennie kullanabilirsiniz. Son aylara doğru bacak batmaları kramplar olacak magnezyum desteği almalısınız. Zaten doktorunuz da yönlendirir. Bu arada mutlaka tüm kan değerlerinize baktırın ve imkanınız varsa tarama testi yerine fetal dna yaptırın 11. Haftadan sonra. Tarama testleri yanıltıcı olabiliyor. Bir de bende çok panik olmuştum kimyasallarım ve kaybım olduğu için ev tipi fetal doppler almıştım yaklaşık 14. Haftadan itibaren kalp atışını duyabiliyordum evde tabi plasenta konumu kiloya falan göre değişiyor o cihazın algılama durumu. Eğer bulamadığınızda panik yapmayacaksanız onu da alabilirsiniz ben hareketlerini hissedene kadar içimde bir korku olduğu zaman günde 1 dakika da olsa kalbini dinlerdim içim rahatlardı.
Maalesef özellikle devlet hastaneleri öyle çok üzüldüm herşey normalse nasip olur inşallah canınızı sıkmayın mutlaka dua edeceğim inşallah tez zamanda güzel haberler alırsınız Allah kucağınızı boş bırakmasınBenim de tamamen doktor hatası tiroidlerim hep olması gerekenden yüksek çıkmasına rağmen ilaç baslamamisti ve en kötüsü ben devlet hastanesinde acile çok ağrım var ve suyum geldi dememe rağmen önce kan alalım diye beni girişte beklettiler herseyde vardır bir hayır ama şuan gebelik istiyorum tüm degerlerime baktırdım tedavi gördüm yaptırılması gereken diş vs herseyimi hallettim hamileymissiniz sizin duanız kabul olur ismim buse benim adıma bir dua edin rahmimde atan bir can olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?