Gebeliğe Hazırlık Gebelik düşündükten kaç ay sonra hamile kaldınız

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

annewith

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2022
3.180
6.845
108
Arkadaslar çok doluyum ve üzgünüm bilmiyorum bu ay ayrı bir hayal kırıklığı yaşadım fikrinizi almak istiyorum. Dört ay önce bebek kararı verdik doktora gittim adetimin ikinci günü detaylı hormon testi verdim her şey yolunda cıktı ultrasonla bakıldı onda da sıkıntı yok. Bu dört ayın bir ayı ovülasyon testi yaptım olmadı tabi dedim stres mi yapiyorum ovülasyonu bıraktım iki günde bir denedik yine olmadı geçen ay seyahatteydik kafaya hiç takmadım yine tık yok. Adetim üç gün geçti erken gebelik testi yaptım negatif bu ay adet gecikince tabi ben dedim oldu bu iş sabah negatifi görünce o kadar üzüldüm ki. Tabi ki Allah hayırlısını versin ama arkadaslar siz de bu süreçlerden geçiyorsunuz bana tavsiyeleriniz var mi kimseye anlatamıyorum ben bu süreçleri. Bu arada yaşımız 27-34. Bir bucuk yillik evliyiz.

gebelik dusundukten 4 yil sonra hamile kaldim
Ama sizin icin bu kadar surecegini sanmiyorum testler temiz cikmis
Sadece stres yapmayin ilk surecte insallah nasip eder rabbim

gebelik dusundukten 4 yil sonra hamile kaldim
Ama sizin icin bu kadar surecegini sanmiyorum testler temiz cikmis
Sadece stres yapmayin ilk surecte insallah nasip eder rabbim
Bebeğinize kavuşmanıza çok sevindim güle güle büyütün insallah darısı isteyenlerin başına sizin neden uzun sürdü ve neyin faydasını gördünüz bu sürecte

canım merhaba, bunda üzülecek hiçbişey yok öncelikle sakin ol. biz bebek istiyoruz dedikten sonra yaklaşık 1,5 yıl sonra hamile kaldım. Ki bende polip vs vardı operasyon geçirdim. Senin testlerinde gayet iyi çıkmış çok şükür. Eşinde mutlaka doktora gidip detaylıca kendisini kontrol ettirmeli. Bence sizin o kadar uzun sürmeyecek :) İyi bir doktorla bu yola girin ve emin ol kafandan attığın ay hamile kalıyosun. Biz artık bu son ay dedik, diğer ay tüp bebek tedavisine başlayacaktık. Tüp bebeğe geçmeden o ay hamile kaldım. Çünkü artık kafamızdan atmıştık.

Ne tatlısınız ya gerçekten teşekkür ederim. Güle güle büyütün insallah. Ben de rahatlamaya calısıcam bu ay umarım basarabilirim. Eşim için dediklerinizde de haklısınız onun için de bir randevu alsam iyi olacak. Dualarınıza talibim umarım ben de güzel haberler verebilirim.

ya teşekkür ederim :) elbette ben daha taze hamileyim, sana bol bol dua edicem söz :) benden sana tavsiye noolur kafaya takmamaya çalış, taktıkça hem kendine zarar veriyosun hem de süreci yavaşlatmış oluyorsun. Aklına takılan bişeyler olursa dilediğin zaman sorabilirsin:)

Bebeğinize kavuşmanıza çok sevindim güle güle büyütün insallah darısı isteyenlerin başına sizin neden uzun sürdü ve neyin faydasını gördünüz bu sürecte
Ils kavusurum suan hamileyim hamdolsun 14 haftalik
Benim hipofiz bezim calismadigi icin hormonlarin gorevini yapmadigini onlari igne yoluyla harekete gecirmemiz gerektigini anladik
Tabi bu surecte kisa surmedi
Yumurta buyutme catlatma suresi 2 seneye yakin zaman aldi hamdolsun oldu
Rabbim insallah kolaylikla nasip etsin sizede
Cok kur felan denedim hicbiri bir ise yaramadi ilac tedavisinden baska care dusunmuyorum iyi gelen simdi

Bizde yaklaşık 4 aydır korunmuyoruz ve her ay gebelik beklememe rağmen olmadı anladığım kadarıyla siz de 4 aydır korunmuyorsunuz. Ben kontrole falan da gitmedim çünkü genelde en az 1 sene olumsuz sonuçlandığında muayeneye gidilmesi gerektiğini söylüyor herkes regl dönemim de düzenli, bende biraz strese girdim genelde çevremde çoğu kişi korunmayı bıraktıkları gibi gebe kalmışlardı bende o sebepten biraz strese girdim bir problem olmasından korkuyorum. Ama sanırım daha çok erken biraz daha bekleyeceğiz Allah gönlünüze göre versin sizin de hiç strese girmeyin senelerce uğraşıp olumsuz sonuçlananlar da var, umarım en yakın zamanda olumlu sonuçlanır çabalarınız

Coook teşekkür ederim

Aa daha yeniymiş sizin de mutlulugunuzu tahmin edebiliyorum çok çok geçmiş olsun Allah birdaha yaşatmasın Kürlere ben de inanmiyorum hormonları bozulan da çok kişi varmıs ancak sizce ovülasyon testi tekrar denemeli miyim ya da mfk yöntemi? İkisine çok denk geliyorum.

Yaa tam tamına aynıyız o zaman. Evet gerçekten benim de çevremde herkes bir iki ay içinde hamile kaldı o da ister istemez strese sokuyor bizi sanırım. Siz kaç senedir evlisiniz ekstra denediğiniz bir seyler var mi?

Dr gittim hormonlara kana yumurtalara bakıldı herşey normal İlk bir yıl sadece bekledik ha oldu ha olucak diye 1 yılın sonunda eşim dr gitti bingo! Sperm sayısı kalitesi morfoloji değerleri çok kötüydü ve varikosel miş öğrenmiş olduk. 1 yılda eşim üzerine yoğunlaştık spermleri artırmak için vitaminler kullandı ben ovülasyon testi ustası olmuştum artık zaten 2 yılda. Son olarak rahim filmi çekildi temiz çıktı elimizden gelen herşeyi yaptık daha ne yapabilirim ki diyip çocuk fikririnden tamamen vazgeçtim iş görüşmelerine başlamıştım kiiii 1 ay sonra hamileyim
Eşiniz bir ürolojiye gitsin eger herşey normal ise gün aşırı ilişki ile deneye devam edin.Ve kafanızı başka şeylerle meşgul edin.
Çevrenizdrkiler ile paylaşamamak dertleşememk ne kadar zor çok iyi bilirim.

Yaa tam tamına aynıyız o zaman. Evet gerçekten benim de çevremde herkes bir iki ay içinde hamile kaldı o da ister istemez strese sokuyor bizi sanırım. Siz kaç senedir evlisiniz ekstra denediğiniz bir seyler var mi?
Yaklaşık 6 aydır evliyiz daha baya yeni, biz daha ekstra hiç bir şey denemedik folik asit kullanmayı düşünüyorum ama

Seni uzmek istemem ama arkadasim mfk kullandi adet olamadi bir kac Ay
Ovulasyon testlerini denemekte fayda var
Ah tek diyebildigim sey olabilir ama inofolik combi
Ve arisutu propolis bunlari hep kullandim
Inofoligi kullandiktan uc ay sonra hamile kaldim bir dusuk oldu sonra gene baslayinca sukur hamile kaldim katkisi oldugunu dusunuyorum hep
Insallah en kisa zamanda hamile kalirsin zor bir surec seni anliyorum

Tebrik ederimmmm sizin için de çok mutlu oldum peki eşim doktora gitmeden önce kaç gün ilişki perhizi gerekiyor acaba?

İnofolic kullanmadan önde doktora danışmak gerekir mi ki acaba normal bir folik asit kullanıyorum su an ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…