• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik düşünülmedi ne anlama gelir

Evet. Boşandıktan sonra kadının yeniden evlenebilmek için beklemesi gereken süreye "iddet müddeti" denir.

İddet müddetinin amacı, boşanan kadının olası bir hamileliğinde; doğacak olan çocuğun soybağının belirlenmesidir.

300 günlük iddet müddetini beklemek istemeyen kadın , hamile olmadığını belgeleyerek mahkemeden iddet müddetinin kaldırılmasını talep edebilir.
Teşekkür ederim bilgi için çok incesiniz 🧡

Ben iddet müddeti için dava açmıştım. Muayeneler ve tetkiklerden sonra gebe değildir yazıyordu
ya aslında kadın kısacası bunu demek istemiş
normalde raporlar "gebe değildir" yazar neden "gebelik düşünülmedi" yazmışlar

soru bu fıkıhı karıştırmayın :D

3 ya da 4 ay diye biliyorum. Sebebi gebelik olursa soy bağının karışmaması veya gebelik varsa ama kadın tarafından gebelik olduğu bilinmiyorsa o süreçte belli olacağı için.

Demet Şener iddet süresini mahkeme yoluyla kaldırmıştı. Normalde 300 günmüş. İbrahim Kutluay’dan boşandıktan 2 ay sonra başkasıyla evlendi.

Boşanmalarda mahkemeler iddet e dikkat ediyor mu çok şaşırdım. Etmiyorlar diye biliyorum. Zira iddet adet olana kadar evden cikmamaniz
Fıkıh dersi yapıyorum da islam dininde iddet kadının boşanma veya eşinin ölmesi durumunda gebelik vesaire varmı diye bir adet süresi beklemesi . Ben bu kastedildi sandım o yüzden yazdım. Hukuki boyutuymus
İslam fıkhına göre de yanlış biliyorsunuz yalnız. İddet regl dönemine kadar evde beklemesi değildir. 3 regl dönemi kimseyle evlenmeyerek beklemesidir. Dışarıya çıkmayacak diye bir şey yok. Ayrıca 1 dönem değil 3 dönem beklenir. Ortalama 3 aydır.

Ben boşandım şehir dışına gideceğim gitmeden iddet süresini kaldırmak istedim raporda gebelik düşünülmedi yazıyor gebe değilim… mahkeme böyle bir örnek daha önce görmediklerini söyledi iddet süresi kaldırma davası açan var mı raporunuzda ne yazıyordu ?
Yani gebelik düşünülmedi derken gebe değil demek istenmiş.
Şehir dışı olayı nedir ki?
Evlendiğiniz için şehir mi değiştiriyorsunuz gitmeden halledeyim mi dediniz?

Ya da tıpta kullanılan bir kelime mi acaba . Belki raporlarda çok sık kullanılıyordur “ düşünülmedi” kelimesi Düşünülmedi demek . Gebelik yok demek Aslında.

Düşünülmedi
Yok demek işte
Gebe değilsiniz demek
Eğer bu işimizi görmez diyorsanız
Başka bir doktordan hamile olmadığınıza dair rapor alın.

İddet süresi: kadın tekrar evlenirse eğer eski eşinden hamileyse doğacak cocuğun soy bağı kimden olduğuna karar vermek için yapılır, ufukta evlilik varsa gider gebe olmadığını hastaneden kanıtlanıp evlenirsin, eğer evlilik yoksa gerek yok 300 gün de evlenmeyiverirsiniz. Soru nedir? Gebelik yok denilmiş işte ?

Evden çıkmamak mı? Dinen mi?
Erkek görmemesi lazım. Görünce bozuluyor. 😂
Arkadaş yanlış anlamış bence, evlenememesi lazımdır yine.
Aksi taktirde kadına güven asla olmaz, evden çıkarsa biriyle birlikte olup hamile kalır eski kocasının üstüne yıkar mantığı çıkıyor ortaya ki çirkin bu.

Back
X