Gebelik ile ilgili (lütfen konumu taşımayın)

Amin inşallah Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum Allahın izniyle

Belki olumlu bir şey söyler diye umut ediyorum işte.
Canım insallah her sey gonlunce olur herkesin durumu farkli oluyo birileriyle kiyaslama yapinca ya gereksiz umut ya da gereksiz mutsuzluk oluyo en iyisi bekle ve gor bu sirada kendini strese sokma zaten elinden bi sey gelmiyo her sey olacagina varıyo mutlu bi haberle dönersin insallah doktordan

İnşAllah sağlıkla alırsınız kucağınıza..
Affınıza sığınarak ben de beni son derece üzen bir konuda fikir alabilir miyim?
Hamileyim ve devlet hastanesine kontrole gidiyorum
Bu hafta özel e de gideyim dedim ve özeldeki doktor kesen küçük dedi bana internetten baktım kese küçüklüğü düşüğe sebep oluyormuş
Bir bilgisi olan ya da başına böyle bi şey gelen var mı?
Beni de bilgilendirir mısınız lütfen??

ilk ultrasonda kese bos oldugu icin sadece kese olculmus 1.4 cm yani 14 mm. 9 gün sonra karindan bakmis crl olcmus bu bebek oluyor 1.04 cm yani 10 mm

Benim de adet tarihime göre iki hafta geri, ama gelişimi normal ilerliyor, geç yumurtlamışsındır sesi doktor, senin de öyle olabilir. Beta hcg 470 ken keseyi gördük, öbür hafta da bebeği görmüştük. Senin de öyledir acele etme.

Keseyi gördük, çok da düzgün dedi. İçinde doku benzeri oluşumlar da var. Kısmet artık

bunlara takilmayin. ozeldeki doktorlarin da hepsine inanmayin

Ahh aynısını yaşadım. 5. Haftada kese vardı sadece yolk kesesi yoktu bile. İçinde hiçbişi yoktu. Boş olabilir dedi doktor Haftaya tekrar gel dedi eğer gene göremezsem kürtaj dedi. Biz iki hafta sonra gidebildik. Cok şükür kalp sesimi bile duyduk. Ama o iki haftayı anlatamam size öldüm öldüm dirildim. Çok şükür şimdi 6naylık kıızm var Allah bağışlarsa. Bol bol dua et

Sanırım sağlıksızsa kesin kanama yada lekelenme oluyor Ama biraz daha ileri haftalarda . Az önce arkadaşın yazdığı karından ultrason ve vajinal ultrason farkı da çok mantıklı . Bekleyeceğim o zaman
Illa kanamali olursa sagliksiz yada kanamasiz olursa saglikli degil, progestanlar kanamayi engelliyo, mesela bana doktorun biri verdi ama benim guvendigim doktorum bebek saglikliysa dusmez zaten dedi, sadece düşüğü geciktirir progestan dedi ve ben biraktim,

Benimde 6. Haftada duyulmadı ki sizinki muhtemelen geç döllenme yani henüz 5. Haftada... 7. 8. Haftalarda duyulur inşallah iyi düşün dua et iyi olsun

canm benm de ole oldu vec dollenme olunca oyle oluyor suan. 14 haftayla uyumlu ilerleryen haftalarda saglikliysa. haftasini yakalar gecmis olsun o kese icindeki yolk kesesesidir

Doktor fazla acele etmiş sanki..
Hemen gebeliği sonlandırmayın; 9. haftaya kadar bekleyin. Birkaç konuda dek gelmişti böyle taa 9. 10. haftada duyanlar bile vardı.. İnşaallah kalp atışını duyarsınız ve sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz.

Hiçbir sorun çıkmadı sadece çok minik doğdu aydaşlarının yanında minik duruyor. Doktoru normal kilosunu 2 ye katladı diyor içim az da olsa rahat. 2500 kilo doğdu şimdi 5800. İhmal etmeyin.
Bebeğiniz de gelişim geriliği varmış. Çok riskli türleri de oluyor gelişim geriliğinin. Benim büyük kızım da vardı iki hafta geriden geliyordu. Üstelik doktorum %90-95 ihtimalle beyinde de gerilik olabilir diyordu. Bu doktoruma son 2 ay kala gitmiştim ve beni iki defa detaylı ultrasona soktu. Fakat bana hiçbir zaman bebeğin kesin olarak zihinsel engelli olacak demedi hiç hep %5-10 ihtimalde olsa olmayadabilir diye telkin etti. Kestirip atmadı diper doktorlar gibi. Ay o süreçleri hatırladım da çok yıpratıcıydı. Her gece kalkar dua ederdim Allah'ım sen evladımı bana bile muhtaç etme, sağlıklı sıhhatli doğsun diye. Gelişim geriliği pek çok sebepten olabiliyor yani sadece tansiyona, pıhtıya bağlamayın. Gebelikte geçirilen enfeksiyon, sigara içmek dahi sebep oluyor. Biz de 2470 gr 48 cm doğmuştuk hemen toparlamıştı. Şimdi 4.5 yaşında benimle kavga ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…