• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik, kaygılar ve iş yeri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba hanımlar;

Aslında çok mutlu bir haber aldım bu cuma üç haftalık hamileymişimm..:KK36: Bu haber bana o kadar iyi geldi ki pko dan dolayı bir yıldır ilaç kullanıyordum son iki aydır iğneler ilaçlar takipler kilo , haşimato, kansızlık ,vitaminsizlik derken doktorum bile tedaviyle pek ihtimal vermiyordu gebeliğe . Bende tüp bebeğe kendimi zihnen hazırlamıştım
Öğrendiğimde çok mutlu oldum ama kaygılar başladı kiloyu yeteri kadar verememiştim şu an hala şeker direncim için ilaç kullanıyorum .Keseyi görecek miyim sağlıklı bir gebelik mi gibi korkular yaşıyorum. Gerçekten tedavi döneminde bu kadar hiç panik değildim ani öğrenmek çok tetikledi gece insan kendini esnetir ya bacaklarını kastığım için korkup birden sıçrayıp uyanıyorum bir şey olursa diye.

İş yerine ne zaman haber vermeliyim yedi ay çalışmak mümkün mü yoksa belli bir aydan sonra ayrılmalı mıyım ?Bu da en merak ettiğim konu şu an daha çok erken üç haftalık kese görmeden ve kalp atışı duymadan bilgi vermek de istemiyorum.
Hayırlı olsun canım. Rabbim sağlıcakla kucağınada almayı nasip etsin.

Çok sevindim adınıza
Hayırlı olsun
Sağlıkla kucağınıza alın 😊

Kalp atışı olmadan resmi yerler pek kabul etmiyor hamileliği
Kalp atışından sonra söylersiniz iş yerinize
7. Aya kadar çalışma işini ben de çok istiyordum izinler açısından
Ama 6. Ay içinde erken doğum riskim olunca çalışamadım
Çalışanlar da elbet var ama biraz süreç kendi karar veriyor ne olacağına
Çalışmak istiyorsanız iş yerinize bir aksilik olmadıkça çalışmak istiyorum şeklinde söylersiniz

Ya bi de o kaygı hali hiç geçmiyor üzgünüm
Kesr var mı, kalp atışı var mı, sağlıklı mı, hareket ediyor mu diye uzayıp gidiyor
Analık paketine dahilmiş sonsuz kaygı 😂

Çok sevindim adınıza
Hayırlı olsun
Sağlıkla kucağınıza alın 😊

Kalp atışı olmadan resmi yerler pek kabul etmiyor hamileliği
Kalp atışından sonra söylersiniz iş yerinize
7. Aya kadar çalışma işini ben de çok istiyordum izinler açısından
Ama 6. Ay içinde erken doğum riskim olunca çalışamadım
Çalışanlar da elbet var ama biraz süreç kendi karar veriyor ne olacağına
Çalışmak istiyorsanız iş yerinize bir aksilik olmadıkça çalışmak istiyorum şeklinde söylersiniz
çok teşekkür ederimm
kalp atışını ne zmaan duydunuz hatırlıyor musunuz

Bebek isteyen biri olarak çok mutlu oldum, umarım sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize 🥰 bende normalde olursa çalışma taraftarıyım, evde vücudumu dinlemek ya da sosyal hayattan kopmak istemiyorum ama pandemi döneminde de hangisi doğru olur bilemiyorum. Doktorunuz bir fikir verir, bence en iyisi onu dinleyin :)

Ya bi de o kaygı hali hiç geçmiyor üzgünüm
Kesr var mı, kalp atışı var mı, sağlıklı mı, hareket ediyor mu diye uzayıp gidiyor
Analık paketine dahilmiş sonsuz kaygı 😂
ya sanrım öyle ben millete diyordum burda sakin olun düşünmeyin başka şeylere odaklanın stres iyi değil ama aklımın bir tarafı hep orda sanki

Bebek isteyen biri olarak çok mutlu oldum, umarım sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize 🥰 bende normalde olursa çalışma taraftarıyım, evde vücudumu dinlemek ya da sosyal hayattan kopmak istemiyorum ama pandemi döneminde de hangisi doğru olur bilemiyorum. Doktorunuz bir fikir verir, bence en iyisi onu dinleyin :)
inşallah en kısa zamanda Allah nasip eder sağlıklı bir şekilde
bende gücüm yettiğince çalışmayı düşünüyorum
benim doktorum bol su iç dedi sadece:KK48: sanırım kese ve kalp atışını duymadan pek takmıyor her doktor öyle mi bilmiyorum

Hemen kimseye haber verme bence, 8-10 haftada haber verirsin. Bir de ne kadar calisabilecegini gebeliginij gidisati belirleyecek. Onu konusmak icin de erken. Insanlar sağlıklı ve normal bi gebelikte 35 hafta da çalışabiliyor, qma ilk haftalardan yatmasi gerekn de olabiliyor. Allah korusun tabi ama riskli bi surec yasarsan zaten rapor alir gitmezsin

Hemen kimseye haber verme bence, 8-10 haftada haber verirsin. Bir de ne kadar calisabilecegini gebeliginij gidisati belirleyecek. Onu konusmak icin de erken. Insanlar sağlıklı ve normal bi gebelikte 35 hafta da çalışabiliyor, qma ilk haftalardan yatmasi gerekn de olabiliyor. Allah korusun tabi ama riskli bi surec yasarsan zaten rapor alir gitmezsin
biz o herkese haber verme durumunu malesef çoktan yaptık :dua:
doktorum şu an değerlerin ve rahim kalınlığın sağlıklı dedi ama fiziksel olarak görmediği için sanırım pek bi umursamadı
ayrıca yapmam gereken bir şey var mı diye sorduğumda yoo su iç dedi

Tebrik ederim kırpapatyası sağlıkla kucağına alırsın inşallah :)
Normal de gebeliği öğrenince iş yerine bildirmen gerekir çünkü izinlerden, çalışma saatlerinden, sana verilecek iş durumlarından falan muaf tutulursun.
Ama senin özel durumun varmış bence de kalp atışını beklemelisin.
Çalışma durumunda bakıp göreceksin eğer çok stresli bir ortamdaysan belki de hemen bırakmak zorunda kalırsın.
Eğer tüm şartlar elverişliyse 32+0 da çalışabilir raporu alıyorsun, 37.ye haftaya kadar çalışıyorsun.
O 5 haftan doğum sonrasına aktarılıyor.

Sağlıkla gelsin minik :anne:

Tebrik ederim kırpapatyası sağlıkla kucağına alırsın inşallah :)
Normal de gebeliği öğrenince iş yerine bildirmen gerekir çünkü izinlerden, çalışma saatlerinden, sana verilecek iş durumlarından falan muaf tutulursun.
Ama senin özel durumun varmış bence de kalp atışını beklemelisin.
Çalışma durumunda bakıp göreceksin eğer çok stresli bir ortamdaysan belki de hemen bırakmak zorunda kalırsın.
Eğer tüm şartlar elverişliyse 32+0 da çalışabilir raporu alıyorsun, 37.ye haftaya kadar çalışıyorsun.
O 5 haftan doğum sonrasına aktarılıyor.

Sağlıkla gelsin minik :anne:
Çok teşekkür ederim gerçekten 7,5 saat mi çalıştırıyorlar
ben zaten istifa edeceğim çıkarken inşallah :))

Çok teşekkür ederim gerçekten 7,5 saat mi çalıştırıyorlar
ben zaten istifa edeceğim çıkarken inşallah :))

Kurumsal yerse evet 7.5 saat ama ben bile çalışamadım :D
Hala 10.5 saat çalışıyorum.
Sabredersen doğum paranı alırsın bir süre idare eder ama tabi önemli olan bebeğin sağlıklı olması.

Para 2.plan :)

Kurumsal yerse evet 7.5 saat ama ben bile çalışamadım :KK70:
Hala 10.5 saat çalışıyorum.
Sabredersen doğum paranı alırsın bir süre idare eder ama tabi önemli olan bebeğin sağlıklı olması.

Para 2.plan :)
yedi ay çalıştıktan sonra doğum parası mı veriliyor istifa etsen bile

çok teşekkür ederimm
kalp atışını ne zmaan duydunuz hatırlıyor musunuz
7 veya 8. Hafta içindeydi sanırım
Ama ben kendiminkinin erken döllenme filan olduğunu düşünüyorum
Kaynak ben 😂
ya sanrım öyle ben millete diyordum burda sakin olun düşünmeyin başka şeylere odaklanın stres iyi değil ama aklımın bir tarafı hep orda sanki
Geçmiyor o kaygılar işte
Benim geçmedi en azından
O sedyeye her yattığımda iyi olduğunu duyana kadar yüreğim ağzımda olurdu
Bi de bi yanın iyi diyor bi yanın ya değilse filan
Hey gidi günler 🤓

yedi ay çalıştıktan sonra doğum parası mı veriliyor istifa etsen bile

Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olmalı. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.

Kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor. Rapor süresince yani 112 gün içinde işyerinde çalışmamak şart.

İlk başta 32.haftayı tamamlaman gerekiyor.
Öncesinde ayrılırsan hak iddia edemiyorsun.
Sonrasında da iş yerinin raporunu onaylaması ve bebeğinin canlı bir şekilde dünyaya gelmesi koşulu var.

Çalışabilirsen 32.ye kadar çalışmalısın para için.

Sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım. Öncelikle kaygılarla kendinizi yormayın.
Bu süreçte sağlıklı beslenmeye devam edin. Ağır taşımayın, bir şey almak için uzanmayın, stres yapmayın.
Kese genelde 6.hafta gibi görünüyor. Kalp atışı da 6,7,8 gibi duyuluyor.
İş meselesi ise tamamen göreceli bir durum. Çalışıyor olsam muhtemelen çıkmak zorunda kalırdım. Serumla yaşadım, yemek yiyemedim hiç. Sürekli kusuyor, en basit koku bile hayattan soğutuyordu. Kimisinin ciddi kanaması oluyor. Kimisi gayet stabil geçiriyor. Umarım çok güzel, sağlıklı, kolay bir gebelik geçirirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X