• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik, kaygılar ve iş yeri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
7 veya 8. Hafta içindeydi sanırım
Ama ben kendiminkinin erken döllenme filan olduğunu düşünüyorum
Kaynak ben 😂

Geçmiyor o kaygılar işte
Benim geçmedi en azından
O sedyeye her yattığımda iyi olduğunu duyana kadar yüreğim ağzımda olurdu
Bi de bi yanın iyi diyor bi yanın ya değilse filan
Hey gidi günler 🤓
evet demek ki normal bende kendimi tanıyamıyorum cuma kontrolüm var gün sayıyorum

Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olmalı. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.

Kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi gerekiyor. Rapor süresince yani 112 gün içinde işyerinde çalışmamak şart.

İlk başta 32.haftayı tamamlaman gerekiyor.
Öncesinde ayrılırsan hak iddia edemiyorsun.
Sonrasında da iş yerinin raporunu onaylaması ve bebeğinin canlı bir şekilde dünyaya gelmesi koşulu var.

Çalışabilirsen 32.ye kadar çalışmalısın para için.
çok teşekkür ederim bilgiler için ben bunları bilmiyordum
gerçi daha hiç birşey bilmiyorum ama
inşallah çalışabilirim hem masraflar için hemde evde kendi kendimi yememem için :))

Sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım. Öncelikle kaygılarla kendinizi yormayın.
Bu süreçte sağlıklı beslenmeye devam edin. Ağır taşımayın, bir şey almak için uzanmayın, stres yapmayın.
Kese genelde 6.hafta gibi görünüyor. Kalp atışı da 6,7,8 gibi duyuluyor.
İş meselesi ise tamamen göreceli bir durum. Çalışıyor olsam muhtemelen çıkmak zorunda kalırdım. Serumla yaşadım, yemek yiyemedim hiç. Sürekli kusuyor, en basit koku bile hayattan soğutuyordu. Kimisinin ciddi kanaması oluyor. Kimisi gayet stabil geçiriyor. Umarım çok güzel, sağlıklı, kolay bir gebelik geçirirsiniz.
çok teşekkür ederim elimden geldiğince sakin kalmaya çalıyorum pek hareket etmiyorum
inşallah sizde bebeğinizi sağ salim büyütürsünüz

çok teşekkür ederim bilgiler için ben bunları bilmiyordum
gerçi daha hiç birşey bilmiyorum ama
inşallah çalışabilirim hem masraflar için hemde evde kendi kendimi yememem için :))

Önemli olan sağlık canım para her türlü hallolur :)

Merhaba hanımlar;

Aslında çok mutlu bir haber aldım bu cuma üç haftalık hamileymişimm..:KK36: Bu haber bana o kadar iyi geldi ki pko dan dolayı bir yıldır ilaç kullanıyordum son iki aydır iğneler ilaçlar takipler kilo , haşimato, kansızlık ,vitaminsizlik derken doktorum bile tedaviyle pek ihtimal vermiyordu gebeliğe . Bende tüp bebeğe kendimi zihnen hazırlamıştım
Öğrendiğimde çok mutlu oldum ama kaygılar başladı kiloyu yeteri kadar verememiştim şu an hala şeker direncim için ilaç kullanıyorum .Keseyi görecek miyim sağlıklı bir gebelik mi gibi korkular yaşıyorum. Gerçekten tedavi döneminde bu kadar hiç panik değildim ani öğrenmek çok tetikledi gece insan kendini esnetir ya bacaklarını kastığım için korkup birden sıçrayıp uyanıyorum bir şey olursa diye.

İş yerine ne zaman haber vermeliyim yedi ay çalışmak mümkün mü yoksa belli bir aydan sonra ayrılmalı mıyım ?Bu da en merak ettiğim konu şu an daha çok erken üç haftalık kese görmeden ve kalp atışı duymadan bilgi vermek de istemiyorum.
Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Yerinizde olsam kalp atışını duymadan söylemem. Ben söylemiştim düşük olunca insanlar bebeğimi sorduklarında açıklama yapmak zorunda olmak beni üzüyordu. İsterseniz 32. Haftada isterseniz 40. Haftada doğum iznine ayrılabiliyorsunuz. 37de ayrılırsanız aradaki 5 haftalık izni doğum sonrası kullanabiliyorsunuz. Şekere yatkınlığınız varsa en başından beri diyet yapabilirsiniz çünkü 24. Haftadan sonra hamilelik hormonlarının etkisiyle şeker biraz yükseliyor. Şeker sorunum yokken Her 2 hamileliğimde de gebelik şekeri çıktı. Diyetle siz gereksiz kilo almıyorsunuz ama bebek güzel besleniyor merak etmeyin.annelik biraz panik hali olmak demek benim doğumdan sonra da geçmedi büyük 8 yaşında. Tekrar sağlıkla alın kucağınıza inşallah 🥰

3 ayi doldur canim
Once.. yaw ben neden mutlu olduysam😐😂saglicakla kucagina almani dilerim. Senin 1 tane cocugun vardi dimi? Kac yasinda?

Merhaba hanımlar;

Aslında çok mutlu bir haber aldım bu cuma üç haftalık hamileymişimm..:KK36: Bu haber bana o kadar iyi geldi ki pko dan dolayı bir yıldır ilaç kullanıyordum son iki aydır iğneler ilaçlar takipler kilo , haşimato, kansızlık ,vitaminsizlik derken doktorum bile tedaviyle pek ihtimal vermiyordu gebeliğe . Bende tüp bebeğe kendimi zihnen hazırlamıştım
Öğrendiğimde çok mutlu oldum ama kaygılar başladı kiloyu yeteri kadar verememiştim şu an hala şeker direncim için ilaç kullanıyorum .Keseyi görecek miyim sağlıklı bir gebelik mi gibi korkular yaşıyorum. Gerçekten tedavi döneminde bu kadar hiç panik değildim ani öğrenmek çok tetikledi gece insan kendini esnetir ya bacaklarını kastığım için korkup birden sıçrayıp uyanıyorum bir şey olursa diye.

İş yerine ne zaman haber vermeliyim yedi ay çalışmak mümkün mü yoksa belli bir aydan sonra ayrılmalı mıyım ?Bu da en merak ettiğim konu şu an daha çok erken üç haftalık kese görmeden ve kalp atışı duymadan bilgi vermek de istemiyorum.
Hayırlı olsun sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah 🙏 keseyi görün kalp atışını duyun sürece göre doktorunuz yönlendirir. Ben 12 hafta çalışmış arkasından ağır kanama yaşadığım için heyet ve alarak dönemi kapatmıştım. Çünkü doktorum da sürekli yatmam gerektiğini söylemişti. Çalıştığınız şartlar ve imkanlar da önemli tabi. Benim her gün dersim vardı ve okul ilçeye 45 km uzaktaydı. Her gün yolda sarsıla sarsıla yolculuk yapıyordum. Kanamam geliyordu.

Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Yerinizde olsam kalp atışını duymadan söylemem. Ben söylemiştim düşük olunca insanlar bebeğimi sorduklarında açıklama yapmak zorunda olmak beni üzüyordu. İsterseniz 32. Haftada isterseniz 40. Haftada doğum iznine ayrılabiliyorsunuz. 37de ayrılırsanız aradaki 5 haftalık izni doğum sonrası kullanabiliyorsunuz. Şekere yatkınlığınız varsa en başından beri diyet yapabilirsiniz çünkü 24. Haftadan sonra hamilelik hormonlarının etkisiyle şeker biraz yükseliyor. Şeker sorunum yokken Her 2 hamileliğimde de gebelik şekeri çıktı. Diyetle siz gereksiz kilo almıyorsunuz ama bebek güzel besleniyor merak etmeyin.annelik biraz panik hali olmak demek benim doğumdan sonra da geçmedi büyük 8 yaşında. Tekrar sağlıkla alın kucağınıza inşallah 🥰
çok teşekkür ederim evet yediklerime dikkat ediyorum daha çok artık
gerçekten panik hali zor bir şeymiş ama alışacağım inşallah
bilgiler için çok çok teşekkür ederim

Hayırlı olsun sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah 🙏 keseyi görün kalp atışını duyun sürece göre doktorunuz yönlendirir. Ben 12 hafta çalışmış arkasından ağır kanama yaşadığım için heyet ve alarak dönemi kapatmıştım. Çünkü doktorum da sürekli yatmam gerektiğini söylemişti. Çalıştığınız şartlar ve imkanlar da önemli tabi. Benim her gün dersim vardı ve okul ilçeye 45 km uzaktaydı. Her gün yolda sarsıla sarsıla yolculuk yapıyordum. Kanamam geliyordu.
benim işim oturarak ama çok stresli olabiliyor inşallah dediğiniz gibi keseyi görünce ve kalp atışı duyunca konuşacağım çok teşşekkür ederim bu arada sizde sağlıkla büyütün inşallah

hiç yoktu çok teşekkür ederim Tontriko :KK36:
bu ilk olacak onun da verdiği heyecan ve korku var
Korkma canim, iyi dusun iyi olur insallah..once kalp atisini duyun bi kac ay gecsin tutunsun is yerine soylersin illaki zamani gelince. Ilk zamanlar bulanti uyku hali olur ilk 3 ay yani.. onlari idare edersen gerisi hallolur insallah

YAAAA çok sevindim ne güzel bir haber
sana tavsiyem kesinlikle stres yapma bu bir
2. si 3 aylık olana kadar söyleme bence, hatta genel olarak çok dillendirme de diyebilirim.
ama bir noktada doktora izin alman gerekecek zaten söylemek durumunda kalacaksın.
sağlıcakla gelsin miniş her şey hallolur inan

Korkma canim, iyi dusun iyi olur insallah..once kalp atisini duyun bi kac ay gecsin tutunsun is yerine soylersin illaki zamani gelince. Ilk zamanlar bulanti uyku hali olur ilk 3 ay yani.. onlari idare edersen gerisi hallolur insallah
Birde agir filan kaldirma pek dikkat et biraz kendine
ağrılarım var ama onun haricinde sıkıntı yok çok şükür
evet ağır kaldırmıyorum yüksklere elimi kaldırmıyorum çok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X