gebelik,normal doğum,sezeryan,hakkında ,merak, ettikleriniz

rosemciğim eğer döllenme oluştuysa progesteron bebeğin yerleşmesini sağlar .eğer hamilelik yoksa adet olmayı sağlar.

selam arkadaşım. rahimin ters olması doğumda engel teşkil etmez.sadece sipral taktırırsan ki oda doğumdan sonra bel ağrısı yapar.doğumuna engel değildir.

slm hamile olmaya karar verdiğnizde ilk önce dr görüşün çünkü vajinal akıntı iltihap, eksik vitaminler ve hormonlar normalmi bir baktır ve 4 ay öncesinde rahimi geliştiren bebeğin yerleşmesini sağlayan folicplus başlaman gerekebilir.buda dr kontrolünde olur.

pre eklemsi dediğmiz gebelik zehirlenmesinde ön belirtiler yüksek tansiyon ödem ve idrarda proteindir. bunlara dikkat et.tuzu tamamen kes. dr kontrolünü sıklaştır. nst baktır.böyle durumlarda sezeryan daha mantıklı.
sezeryan şu çağda normal doğumdan bile kolay korkmana gerek yok güzelim kib

over kistleri adet düzensizliğine sebep olabilir. yinede gebelik testi yaptır yoksa mutlaka muayene ol selamlar.

merhaba bende bir soru sormak istiyorum genel anesteziyle sezeryan olunca ne gibi eksi yönleri var lokal anesteziye göre?
mrb genel aneztezide uyanmak daha geç olur . ama spinal aneztezide ise doğumunu seyredersin . daha az acı hissedersin sezeryan sonrası. bebeğini daha çabuk emzirirsin .bence spinal daha avantajlı

merhaba cnm ,benimde bir sorum olcak.hamile bir bayanın çok fazla limon yemesi, doğrumu yan etkisi veya bebeğe zararı olurmu...şimdiden teşekkür ederim...

günde 3 tane alınıyor ikisi sabah beraber yutulacak 12 saat sonra tek bir tane yutacaksınız. slm.kib

merhaba şubat 2 de migren ağrım için acile gittik. gebelik olabilir diye dr kan testi yapalım dedi. kan testi sonucum negatifti yani gebelik yok dedi. anlayamadığım yumurtlamam 4 gün önce olmuştu yani 29 ocakda. eğer o yumurta döllenmiş olsaydı kan testinde 4 gün sonra çıkarmıydı yoksa yanılma payı çok mu? en son adetim 11 ocakdaydı yumurtlamam 29 ocak ve 10 şubat gibi yeniden adet olmam gerekiyor. adete 8 gün kala kan testinde negatif çıkması gerçekden gebelik yok mu anlamına gelir?senağlama senağlama senağlama senağlama kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı kafamçokkarıştı

Merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Benim sorum şu an hamile olmadığım için diğer arkadaşlarınkinden biraz farklı. Allah izin verirse önümüzdeki sene hamile kalmayı düşünüyorum ve bu normal doğumda uygulanan epizyotomi yi merak ediyorum. Yani kendiliğinden yırtık oluşmaması açısından daha mantıklı olduğu söyleniyor. Dikiş atılınca eski halimize dönebiliyormuyuz benneyaptımki Doğum sancısı değil de beni en çok bu düşündürüyor.
Şimdiden teşekkürler.
a.s.

merhaba hamile kalmak için doktor klomen tedavisi verdi.merak ediyorum, gerçekten hamile kalırmıyım...nasıl kullanılıyo .........

merhaba bende 29+3 günlük hamişim benim size iki sorum var epidural normal doğumu önerirmisiniz diğer sorum ise gebelik haftasıyla ultrasyon daki gebelik tarihim uymuyor 4 boyutlu ultrasyona gitmiştim bu ay orda dr bana 1 ıla 6 nısan arası hazır ol dedi ınternette hesapladıgım sat tarihinde ise 19 nisan gösteriyor sizce ben hangi ara hazır olmalıyım şimiden teşekkür edeim

slm benim de bir sorum olacakti.ben 6 aylik evliyim.1 ay once 7 haftalik hamileyken dis gebelikten dolayi kurtaj oldum dr um kotrolleri yapti hersey normal,hormonlarda rahimde falan bir sorun yok dedi.ama tekrar bebek icin 3 ay korunman gerek dedi simdi kurtajdan sonra ilk defa adet oldum.2 ay sonra hamile kalsam bir sorun olur mu?ilk bebegimdi ikinciyi istiyorum onu soracaktim 2 ay sonra yapmamda bir sakinca olur mu?dr söyledi ama bir de size danisayim dedim.bir de tekrar düsük olur diye korkuyorum acikcasi dr um her hamileikte olacak diye birsey yok dedi ama gene de korkuyorum ne önerirsiniz?simdiden tesekkurler hoscakalin.

Merhaba Ilginize Teşekkür Ederiz.. Benim Sorum şu Biz Eşimle Nisanda Bebek Düşünüyoruz.. Bende Eczaneden Folicplus Aldim Ve Günde Bir Tane Aliyorum . Doktora Danişmadim Sizce Hata Mi Yapiyorum Bu Arada Adetlerim Düzenli.. Hoşçakalin...

sevgili arkadaşım ayın10 kadar bekle ve tahlil yaptır günün geçmeden sonuç belli olur. kısa dönemde yaptığın tahlil güvenilir değildir. umutsuzluğa kapılma hala zamanın var.

tşk merhaba .epizyotomi lokal olarak perine bölgesinin kesilmesi işlemidir uyşturularak tekrar dikilir orjinalinden hiç bir farkı yok .altta hafif bir dikiş izi dışında sıkıntı yaratmaz . korkmana gerek yok

merhaba hamile kalmak için doktor klomen tedavisi verdi.merak ediyorum, gerçekten hamile kalırmıyım...nasıl kullanılıyo .........
mrhaba .tşk. klomen yumurtlamayı sağlayan bir ilaçtır. yumurtlaması geç olan veya az olanlarda kullanılır. adetin beinci günü başlanır her gün bir adet gece yatarken içilir adetin 10 günü bırakılır. ultrasonda yumurtlama takibi yapılır .eğer yumurtlama varsa ilişkiye girmeniz istenir ve bu süreç başlar. bu yöntem hamile kalmada kullanılan ilk yöntemdir. bunla hamile kalmazsan aşılama yapılır. bunlada kalmazsan tüp bebek yöntemine geçilir. selamlar.

epidural normal doğumu tavsiye eder,im. çok sancı çekmeden çok canın yanmadan doğum yapabilirsin.son adet tarihini yazarsan beklenen doğum tarihini hesaplayabilirim tşk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…