Gebelik reflüsü yardım..

Arkadaşlar ben doktora tekrar gittim bana Pulcet 40 mg verdi. Sabah aç karna 1 tane. Ben şimdi bunu kullanmaya başladım. Bebeğe zararı yok dedi valla. Üstüne de rennue duo kullan dedi. Bakalım ne olacak. Doktor en iyi ilaç bu dedi. Siz de isterseniz doktorunuza bir sorun. Burda bilgileri paylaşalım. Ben daha başındayım mide böyle olursa yandım yani.

Arkadaşlar ben doktora tekrar gittim bana Pulcet 40 mg verdi. Sabah aç karna 1 tane. Ben şimdi bunu kullanmaya başladım. Bebeğe zararı yok dedi valla. Üstüne de rennue duo kullan dedi. Bakalım ne olacak. Doktor en iyi ilaç bu dedi. Siz de isterseniz doktorunuza bir sorun. Burda bilgileri paylaşalım. Ben daha başındayım mide böyle olursa yandım yani.

Canım bende senin gibiyim ya işte çığlık atıyorum ya bu yüzden..... Sen bir dene olurmu?Eğer bir faydasını görürsen mutlaka beni bilgilendir.Doktora senin ilacıda sorarım eğer faydası olursa ki inş. olur canım.Ne zaman gittin doktora bugünmü?İlacı yarın dene pazartesi yaz bana olurmu canım yaa....

Canım bende senin gibiyim ya işte çığlık atıyorum ya bu yüzden..... Sen bir dene olurmu?Eğer bir faydasını görürsen mutlaka beni bilgilendir.Doktora senin ilacıda sorarım eğer faydası olursa ki inş. olur canım.Ne zaman gittin doktora bugünmü?İlacı yarın dene pazartesi yaz bana olurmu canım yaa....

Bugün denedim valla bir tane tost yemiştim ama napayım denedim böyle. Mide yanmam geçti şimdilik, mide bulantısı başladı sanırım bu rennue denen şey midemi bulandırıyor. Yarın bir daha deneyip yazarım.

Bugün denedim valla bir tane tost yemiştim ama napayım denedim böyle. Mide yanmam geçti şimdilik, mide bulantısı başladı sanırım bu rennue denen şey midemi bulandırıyor. Yarın bir daha deneyip yazarım.

Gerçektenmi çok sevindim geçmesine.Rennıe nin içindeki nane aroması yakar benim midemide.Bulantı yapmaz ama yanmanın şiddetini artırır hep... Sen 1-2 gün daha dene canım eğer geçerse bende isterim doktorumdan....

dun ender sarac bi programda yemek yedikten sonra yarim saat yuruyus yapmanin refluyu azalttigini soyledi.
bi de leblebi rezene tohumu ve kaya sekeri robotton gecirilip bi kasik yencekmis.
iyi geliyomus o da.

dun ender sarac bi programda yemek yedikten sonra yarim saat yuruyus yapmanin refluyu azalttigini soyledi.
bi de leblebi rezene tohumu ve kaya sekeri robotton gecirilip bi kasik yencekmis.
iyi geliyomus o da.

leblebiyi okumuştum ama rezene tohumu ve kaya şekeri karışımı gebelikte kullanılabilirmi?Eğer öyleyse onuda deneyelim....

Arkadaşlar pulcet çok işe yarıyor. Bugün mide yanması ya da reflü hiç yaşamadım. Benim doktorum bu bebeğe zararlı değil dedi. Sizler de kullanmadan danışırsanız, buraya da doktorunuzun ne dediğini yazarsanız hepimiz için çok daha faydalı olur.

kızlar bende de hamilelikten öncede reflü vardı ve tahmin edersinizki hamilelikte 2 katına çıktı. 33 haftalığım ve ilk günden beri rennie kullanıyorum günde 4 defa 2 ölcek. 2ölçek içince iyi geliyo bide lansor vermişti doktor ama kullanmadım rennie geçirince :S
sakın ilaç kullanmamazlık yapmayın kızlar çünkü o miğde asiti kaynadıkça ve ağıza geldikçe yemek borusunu zedeliyo geçen gün ilacım yanımda yoktu biyere gittim bikaç saat o yanmayı çektim sonra bütün gece rennie içmeme rağmen ağrım çok felaketti ve uyuyamadım su bile içemedim acımdan.ben tecrübeli bi reflü hastası olarak size kesin dokuncakları söylüyorum kızartmalar, çay,kahve,muz,semizotu,baharatlı yiycekler köfte, baharatlı çorbalar,cips,kesinlikle çikolata,domatez,salatalık ve hazmı zor olan bütün yiycekler.
başka aklıma gelmiyo şuanda
bide ben bazen günde rennie içme hakkımı dolduruyorum ve hala miğdem ağrıyo ve yanıyo busefer alıyorum bi şişe suyu her saniye yudumluyorum asitin ağzıma boğazıma çıkmasını engelliyorum bi süre böyle yapıyorum rennie içebilceim zamana kadar...yada bu işlemi sütlede yapabilirsiniz ben öylede ii oluorum geçici süre tabi.
geçmiş olsun kızlar zor hemde çok zor....

kızlar bende de hamilelikten öncede reflü vardı ve tahmin edersinizki hamilelikte 2 katına çıktı. 33 haftalığım ve ilk günden beri rennie kullanıyorum günde 4 defa 2 ölcek. 2ölçek içince iyi geliyo bide lansor vermişti doktor ama kullanmadım rennie geçirince :S
sakın ilaç kullanmamazlık yapmayın kızlar çünkü o miğde asiti kaynadıkça ve ağıza geldikçe yemek borusunu zedeliyo geçen gün ilacım yanımda yoktu biyere gittim bikaç saat o yanmayı çektim sonra bütün gece rennie içmeme rağmen ağrım çok felaketti ve uyuyamadım su bile içemedim acımdan.ben tecrübeli bi reflü hastası olarak size kesin dokuncakları söylüyorum kızartmalar, çay,kahve,muz,semizotu,baharatlı yiycekler köfte, baharatlı çorbalar,cips,kesinlikle çikolata,domatez,salatalık ve hazmı zor olan bütün yiycekler.
başka aklıma gelmiyo şuanda
bide ben bazen günde rennie içme hakkımı dolduruyorum ve hala miğdem ağrıyo ve yanıyo busefer alıyorum bi şişe suyu her saniye yudumluyorum asitin ağzıma boğazıma çıkmasını engelliyorum bi süre böyle yapıyorum rennie içebilceim zamana kadar...yada bu işlemi sütlede yapabilirsiniz ben öylede ii oluorum geçici süre tabi.
geçmiş olsun kızlar zor hemde çok zor....

Geçmiş olsun canım, neyse senin az kalmış. Ben yanıyordum bir de en son kusuyordum. Çok ileri safhadaydı. Bu pulcet süper geldi, bir dene demek istiyorum ama sen rennie iyi diyorsun. Bende rennie mide bulantısı yapıyor, kusuyorum rennieyi bıraktım o yüzden. Bu arada muz, semizotu bende yanma yapmıyor. Diğerlerine zaten korkudan dokunamam bile :(

Arkadaşlar pulcet çok işe yarıyor. Bugün mide yanması ya da reflü hiç yaşamadım. Benim doktorum bu bebeğe zararlı değil dedi. Sizler de kullanmadan danışırsanız, buraya da doktorunuzun ne dediğini yazarsanız hepimiz için çok daha faydalı olur.

Canım çok sevindim işe yaramasına.Ben bu gittiğimde doktora sorcam bu hapı.İnş. yine korkmaz ve yazarlar hapı.Dönüp dönüp bende işe yaramayan rennıe yazmalarından sıkıldım evin her tarafı renni kaynıyor hiç bir işede yaramıyor.Daha önümde nasipse 6 ay var.Bir 6 ay daha böyle devam etmesinimi izleyecek bu doktorlar anlamadım.

Bazen düşünüyorum nasıl bir asitki bendeki ne yesem içsem fayda vermiyor.Çaresiz kaldım ve iyice sinirleniyorum bu duruma.Boğazımda ve iki göğsüm arasında sabit bir yanmayla aralıksız yaşamak zorunda olmak nasıl çıldırtmasın beni?Doktorları boğmak istiyorum bana bir şey yapamadıkları için........

mafoldumben

Canım ben bunu birkaç doktora sordum hiçbir zararı olmaz dediler. Mide asitini azaltıyor. Doğal olarak kussan bile asit pek gelmiyor. Yediklerimi de eritiyor. Bazı yiyecekler de öğrendim, onlar da iyi gelirse yazarım buralara.

Canım ben bunu birkaç doktora sordum hiçbir zararı olmaz dediler. Mide asitini azaltıyor. Doğal olarak kussan bile asit pek gelmiyor. Yediklerimi de eritiyor. Bazı yiyecekler de öğrendim, onlar da iyi gelirse yazarım buralara.

Canım ben bu ilacı doktora sorcam ama bir kaç kişi bana herkesin bünyesi aynı olmuyor belki sana vermeyebilirler dedi.Ufak tefek bir bayanım şimdi vermezlermi bana rennıe ve gavıscondan başka bir şey?Napcam ben o zaman yaa?Daha ilk aylardan bu kadar kötüyken sonraları naparım ben yaaa?

Yemek yemek istiyorum.Sıcak bir sulu yemeğe ekmek banmak istiyorum.... ıstediğim her yemekten reflüden korkmadan yiyebilmek istiyorum......... :( :(

Kızlar hiçmi bizim gibi gebelikte reflü yaşayan yok?Çok az kişiyiz bu durumdan şikayet eden anlaşılan.....Yeni bir bilgi gelir diye hep tetikteyim ama yok gelmiyor bir benmi kuduruyorum acaba bu reflüden?

Gebelik sırasında yaşanan reflü semptomlarının zamanında ve doğru tedavisi yapılmazsa yaşam konforu bozulabilir, süreç keyifsiz bir deneyim haline gelebilir.

Gebelik döneminde en çok şikayet edilen yakınmalardan biri de reflü. Peki yaşanan bu şikayetin kaynağı ne, kalıcı mı ve nasıl tedavi edilir? Bu soruların yanıtlarını Anadolu Sağlık Merkezi’nden iç hastalıkları ve gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Melih Özel verdi.

Gebelik reflüsünün belirti ve bulguları neler?
Yemek borusunda, göğüs kemiğinin hemen arkasında mideden boğaza kadar uzanan bölümde yanma, ağıza acı-ekşi tatta bir sıvının gelmesi tipik belirtileri. Bunların dışında inatçı öksürük ve nefes alıp verirken hışırtılı solunumun varlığı gibi tipik olmayan bulgular da gözlenebilir. Gebelerin yüzde 50-80’inde yeni başlayan reflü semptomları veya var olan reflü belirtilerinin şiddetlendiği görülür.

Hangi anne adayları risk altında ?
Çok sayıda gebelik öyküsü olan kadınlarda ve ileri yaşta gebeliklerde daha sık ortaya çıkar. Reflünün oluşma mekanizması; özofagus adalesinin hareket fonksiyonları, yemek borusu alt ucunda bulunan ve kapak görevi gören adalenin kasılma gücü ve midenin boşalma işlevleriyle yakından ilişkili. Genişleyen rahim hacminin yarattığı karın içi basınç artışı ve mideye yarattığı baskı da unutulmamalı.

Tanı için özel bir tetkike ihtiyaç var mı?
Hastalığın tanısında kullanılan endoskopik tetkik, son derece nadir durumlarda gerekir. Reflü tanısında kullanılan diğer bir yöntem de yemek borusu içinden yapılan pH takibi. Yemek borusunun ilaçlı filminin çekilmesi radyasyon etkisi nedeniyle kullanılmaz. Dolayısyla gebe bir kadında reflünün değerlendirilmesi hekimin klinik deneyimlerine dayanır.

Reflü belirtileri ortaya çıktığında gebe ne yapmalı?
Hafif reflü belirtileri ve bulguları hastanın diyetini, yaşam tarzını gözden geçirmesiyle kontrol altına alınabilir. Bulantıyı ve kusmayı tetikleyebilecek, kötü kokulu, rahatsız edici gıdalardan uzak kalmak, acı, baharatlı, ekşi gıdaları sınırlamak; soğan- sarımsak ve baharatlı sebzelerden kaçınmak, çay ve kahve tüketimini azaltmak, gazlı ve karbonatlı içeceklerden, meyve sularından uzak durmak, alınabilecek diyet önlemleri.

Anne adaylarına neler tavsiye edersiniz?
Akıldan hiç çıkarılmaması gereken önemli unsurlardan biri, hastalar arasında çok önemli farklılıklar olabileceği. Bir gebe kadına çok dokunan yiyecek bir başkasını rahatsız etmeyebilir. Dolayısıyla reflü semptomları olanların kendilerine dokunan yiyecek ve içeceklerle ilgili gözlemde bulunması, not tutması, saptadıkları gıdaları doktoruyla paylaşarak tavsiye istemesinde büyük yarar var.

Gece yatarken ayakların 20 cm. kadar kaldırılması, sıkı ve karın içi basıncını artırabilecek giysiler giyilmemesi, yemek yedikten hemen sonra yatılmaması gibi önlemler de önem taşır. Hastalığının diyet ve yaşam tarzı düzenlemeleriyle kontrol edilememesi durumunda hekiminiz tarafından gebelikte güvenle kullanılabilecek ilaç tavsiyesi alabilirsiniz.

Bendede hamılelik öncesi reflü ve gastrit vardı şimdi 32. Haftalık hamıleyim reflüm tavan yaptı resmen nefes aldırmıyo yanmasından :(

ah ah ne desem bilemedim neler çekiyorum o reflüden . Önce renniduo verdi doktorum hiçbir işe yaramadı 2-3 hafta kendi kendime çektim sonra Pulset verdi o da çok ağır geldi sürekli tansiyonum düştü ardından gaviscon verdi içtikçe kustum.
Şuanda peynir ekmek bile yesem yanmadan dramıyorum . 13 haftalık hamileyim haftalar ilerledikçe daha da artacak çok korkuyorum :(

Kac haftalık hamileyken kullandınız ben de mide asidinden boğazım tahriş oldu heryerime ağrısı vuruyor ve 6 haftalığım daha gaviscon işe yaramıyor bogazım full tahriş oldu cok fena

Back
X