Gebelik şekeri çıkanlar varmı?

50 lik şeker yüklemesi 209 çıkınca doktor diyetisyene gönderdi,şimdi uyguluyorum ama çok zor oluyo,insanın canı yasaklanan şeylerden daha çok istiyo..
Yarın 100lük yükleme var umarım düşmüştür ve sadece diyetle devam ederim..Korkuyorum şeker yine yüksek olcak diye,çok dikkat ettim çünkü..

ben de 2 gün önce 50 lik yaptırdım
önce bi kolumdan aç karnına kan aldılar.
sonra (miktarı tam belli değil ben bardağı yarıladıkça tamamladılar çünkü) takriben 2-2,5bardak kadar şekerli su içirdikten 1 saat sonra diğer kolumdan kan aldılar...
ilk değeri bilmiyorum
ikinci değer 157 imiş...
doktorun asistanı aradı 100 lük yapılacak dedi...
yarın da 100 lük yaptıracağım...
ama bu sefer öncesinde 12 saat aç kalacağım...
50 lik yapılırken muz meyve vs. yiyip yatmıştım.
bu 2 gün içinde de hiç dikkat etmedim yediklerime...
tatlı da yedim,meyve de,hamur işi de,
keşke dikkat etseymişim...belki etki ederdi sonuca..
bugün dikkat edeyim bari...
bakalım ne çıkacak.....:kedi:

50 g da açlık 98 1. saat tokluk 206 çıktı
doktorrum çok yüksek yarın hemen gene yaptır dedi
100 de açlık 92 idi
1. saat 225
2.saat 211
3. saat 114 çıktı
ben sonrasında bişiyemedim oyalandım 4. saat bu defa 50 ye düştü şekerim ve ambulans geldi.....yani testten sonra benim gibi yapmayın hemen bişiler yiyin

ayyy geçmiş olsun canım...
100 lük değerlerin normal mi yani?anlamadım ben?

sağol canım
hayır normal değil
yüksek
şimdi diyetisyene gideceğim
diyetle düşüp düşmediğine bakacaklar

ben 24 haftalık hamileyim 50 gr yüklemede 143 çıktı doktor 100 lük yüklemeye gerek yok pilav falan yame dedi.bol sebze ye dedi .ben batmanda oturuyorum burda sebze bulmak çok zor dondurulmuş sebzelere yöneldim onların bi zararı yok diye duydum bilgisi olan var mı?

slm bende 50 gr lık yüklemede 140 çıktı ,100 gr lık yaptırcam.dr bu da yüksek çıkarsa bir ilaç kullanıcağımı söyledi bu ilaç da regl görülüyormuş kullanan varmı acaba?allah herkeze şifa versin

Benimde şekerim yükseliyor.gebeliğimin başından beri diyetteyim 22.haftadan sonra diyette kurtarmadı insüline başladım sabah erkenden uyku gözümde kanımı ölçüyorum sonra iğnemi yapıyorum yarım saat sonra kahvaltı yapıyorum herşey saatli yiyeceim bişey varsa saatini bekliyorum bağrıma taş basıyorum ( sabah kanım yüksek çıkmasın diye geceden beri deli gibi açım uyuyamadım çok eziyetli bi iş canım neler istiyor ama kesinlikle yemiyorum 2 ay kaldı ama bende bittim yani...artık çocuğumu kucağıma alıp bu kabusun bitmesini istiyorum herşey canım için ama bende tükendim!!!

Benim de şekerim sınırdan biraz yüksek çıktı. Üst sınır 120 ydi, benim ki 129 çıktı.
Doktor çok önemli değil ama dikkat et biraz dedi.
Ben şimdi hiç tatlı birşey yemeyecek miyim, yoksa azaltacak mıyım?

Slm Sudo. Hayırlısı ile bebeğini kucağına almanı dilerim. Ben de gebelikte insülin kullanıyorum. Sana sormak istediğim, günde kaçkez ve kaç ünite insülin kullanıyorsun? Ben humulin N ve R kullanıyorum. Hem iğnelerde hem diyette Allah yardımcımız olsun. Herşey bebiş için:)

Benim de 50gr.lık yüklemede açlık şekerim 80, sıvıyı içtikten sonra 187 çıkmıştı. 5 gün sonra 100 gr.lık testte açlık 76, sıvıyı içtikten sonra 1. saatte 137, 2.saatte 85, 3. saatte de 72 idi. Yani test sonuçlarında da anormallik olabilir. Tekrar yaptırmayı ihmal etmeyin bence :92:

benimde 50 gr yükleme soucunda 225 çıktı bakalım dr neler dicek perşembe gidecem doktora

................................................

Son düzenleme:
arkadaşlar benimde 50 gr lık ölçümde 205 çıktı ve dr direk hastane yatışı verdi. 1,5 gün hastanede yattım. diyetisyen bi liste verdi ve onu uyguluyorum. ilk zamanlar çok zor oldu ama artık aç gezmeye alıştım sanıım. az bişe kaçırınca bile şeker yükseliyor çok dikkat etmek gerekiyor.

24 haftalık hamileyim şeker yüklemesi yapıldı perşembe günü 50 grm yüklendi 156.5 çıktı dr beni dahilleye gönderdi ordaki dr da ertesi günü tekrar 100 gr yüklendi.
1.197.1.
2.170.5.
3.155.2.
çıktı beni diyetistene gönderdi diyete başladım yarı aç yarı tok geziyorum benim için sorun deyil ama bebeyim beslenemezse diye çok korkuyorum 15 gün sonra kontrol var düşmezse hastaneye yatırıp insilin vereceyiz dedi dr benimle aynı durumda olan varmı bu şeker ciddi bir sorunmu

şeker, sandığından çok daha ciddi. gebelik ve diyabet yaz googleye ve gör! diyet bebeği besleyecek şekilde merak etme. ben de diyabetik gebeydim, bebeğimi 38. hafta sağ salim kuakladım şükür. ben diyete 3. hafta başladım, 9 ay yarı aç yarı tok...bebek gayet iyi gelişiyor merak etme.sakın diyeti bozma. ben günde 4 kez insülin vuruyordum. doğumla birlikte insülinden kurtuldum.

ilgilendiğin için çok teşekkür ediyorum peki benim deyerlerim çokmu yüksek birde bebeyin hayırlı uğurlu olsun kaç kilo doğdu hayırlısıyla kucağıma almak nasip olur inş bebeyimi

ilgilendiğin için çok teşekkür ediyorum peki benim deyerlerim çokmu yüksek birde bebeyin hayırlı uğurlu olsun kaç kilo doğdu hayırlısıyla kucağıma almak nasip olur inş bebeyimi
evet canım, yüksek,ilaç,insülin kullanmaktan çekinme.diyete mutlaka uy, diyetisyenin dediğinden çıkma.verilen diyet hep bebeğin beslenmesi için.benim bebeğim 2700 gr doğdu.bu çok önemliydi, bebek şekerden etkilenseydi iri olurdu 4 kg ve üzeri. çok şükür 9 ay diyet de yapsam 6 ay her gün 4 kez insülin de vursam bebeğim sağlıklı doğdu.gününden erken doğmasa 3200 gr civarı yani normal kiloda olacaktı.her yemekten sonra 15 dk da olsa yürü, akşam yemeğinden sonra en az yarım saat yürü. ara öğünleri aksatma.yemek sonrası uyku basmaları hep şeker yükselmesinden oluyor, en iyi ilacı yürüyüş ve hareket.

27. HAFTAMDA HERKEZ GİBİ BENDE ŞEKER TESTİ YAPTIRDIM...

AÇLIK KAN ŞEKERİ 107 ÇIKTI .... 70-110 ARASI OLMASI GEREKİYORMUŞ (YANİ SINIRA YAKIN)

SONRA 50 GR ŞEKER YÜKLEMESİ YAPILDI 1 SAAT SONRAKİ SONUÇ 216 ÇIKTI . 120-170 ARASI OLMASI GEREKİYORMUŞ.

Doktorum bu bilgileri gördüğünde kısa bir şok durumunun ardından acil diyete başlamam gerektiği, düşürememe durumunda insülin verileceğini söyledi.

Hemen hastanenin diyetisyenine gittim. Öyle bir diyet verdiki 3 günde 3 kilo verdim...

Sonradan Küçükyalı diyabet vakfına gittim. doktor diyet listesini görünce şok oldu .. Gebeler bu şekilde diyet yapamaz çok sağlıksız dedi ve yeni bir diyet listesi verdi...

Şimdi eski kiloma geri döndüm..

Çevremde gebelikte şekerle karşılaşıp insülin kulananlar genelde insülin kullanmanın daha garanti olduğunu söylemekteler...

Bu plartformada da bu rahatsızlığı yaşamış, insülin kullanımış yada kulanmamış kişilerden bilgi almak isterim...

Ayrıca diyet listelerinizide paylaşırsanız çok sevinirim...

2500 cal diyet listesi

sabah

1 haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu peynir
5 tane zeytin
3 dilim uno light ekmek
açık limonlu çay
domates biber salatalık

2 saat sonra
2 porsiyon meyve
2 light grissini 1 bardak süt

öğlen

1 köfte kadar et
12 yk sebze yemeği
1 kase çorba ( 2 kepçe)
yerım su bardağı yoğurt
2 dilim uno light ekmek sınırsız salata

ara öğün
2 porsiyon meyve
1 kibrit kutusu beyaz peynir
2 light grissini
1 bardak ayran

akşam

1 köfte kadar et
10 yemek kaşığı sebze
1 kase çorba
sınırsız salata
2 dilim uno light ekmek sınırsız salata

ara öğün
2 porsiyon meyve
1 kase yoğurt 1 dilim ekmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…