Kızlar sanırım bende sizin gibi diyete başlıycam değerlerimi daha dr. görmedi ama zaten 4 değerden en az ikisi normalin üstündeyse gebeliğe bağlı şeker hastası olunuyo(( Kendim için üzülmüyorum bile yeterki bebeğim sağlıklı olsun... Sizin değerleriniz kaçtı? Benim 50 gr. yüklemede 158...
100 gr. yüklemede Açlık 8
1. saat 171
2.saat 186
3.saat 166
Bir de bu tanı konduktan ve diyete başladıktan kaç hafta sonra değerlere bakılıyor,kafama takılan hep aç gidip glukozmu içiliyor?
Benimde şekerim yükseliyor.gebeliğimin başından beri diyetteyim 22.haftadan sonra diyette kurtarmadı insüline başladım sabah erkenden uyku gözümde kanımı ölçüyorum sonra iğnemi yapıyorum yarım saat sonra kahvaltı yapıyorum herşey saatli yiyeceim bişey varsa saatini bekliyorum bağrıma taş basıyorum( sabah kanım yüksek çıkmasın diye geceden beri deli gibi açım uyuyamadım çok eziyetli bi iş canım neler istiyor ama kesinlikle yemiyorum 2 ay kaldı ama bende bittim yani...artık çocuğumu kucağıma alıp bu kabusun bitmesini istiyorum herşey canım için ama bende tükendim!!!
24 haftalık hamileyim şeker yüklemesi yapıldı perşembe günü 50 grm yüklendi 156.5 çıktı dr beni dahilleye gönderdi ordaki dr da ertesi günü tekrar 100 gr yüklendi.
1.197.1.
2.170.5.
3.155.2.
çıktı beni diyetistene gönderdi diyete başladım yarı aç yarı tok geziyorum benim için sorun deyil ama bebeyim beslenemezse diye çok korkuyorum 15 gün sonra kontrol var düşmezse hastaneye yatırıp insilin vereceyiz dedi dr benimle aynı durumda olan varmı bu şeker ciddi bir sorunmu
şeker, sandığından çok daha ciddi. gebelik ve diyabet yaz googleye ve gör! diyet bebeği besleyecek şekilde merak etme. ben de diyabetik gebeydim, bebeğimi 38. hafta sağ salim kuakladım şükür. ben diyete 3. hafta başladım, 9 ay yarı aç yarı tok...bebek gayet iyi gelişiyor merak etme.sakın diyeti bozma. ben günde 4 kez insülin vuruyordum. doğumla birlikte insülinden kurtuldum.
evet canım, yüksek,ilaç,insülin kullanmaktan çekinme.diyete mutlaka uy, diyetisyenin dediğinden çıkma.verilen diyet hep bebeğin beslenmesi için.benim bebeğim 2700 gr doğdu.bu çok önemliydi, bebek şekerden etkilenseydi iri olurdu 4 kg ve üzeri. çok şükür 9 ay diyet de yapsam 6 ay her gün 4 kez insülin de vursam bebeğim sağlıklı doğdu.gününden erken doğmasa 3200 gr civarı yani normal kiloda olacaktı.her yemekten sonra 15 dk da olsa yürü, akşam yemeğinden sonra en az yarım saat yürü. ara öğünleri aksatma.yemek sonrası uyku basmaları hep şeker yükselmesinden oluyor, en iyi ilacı yürüyüş ve hareket.ilgilendiğin için çok teşekkür ediyorum peki benim deyerlerim çokmu yüksek birde bebeyin hayırlı uğurlu olsun kaç kilo doğdu hayırlısıyla kucağıma almak nasip olur inş bebeyimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?