Gebelik şekeri çıkanlar varmı?

bende 27 haftalık hamileyim ilk 50 gr lıkta biraz yüksek çıkmış 160 1 hafta sonra 100 gr lık yaptı bundada sadece bitanesi yüksek çıkmış bana diyetisyene git dedi bugün gittim fakat bu listeyi uygularsam bebeğimin gelişimi gerilermi ondan korkuyorum çünkü diyetisyen dediki 1ay dene bebeğin gelişimi geri derse doktorun gel yeni liste vereyim dedi sizce ne yapmalıyım

ben endokrine gidiyorum ve doktorum bana 50 grlık yükleme sağlıksız sonuç veriyor. genelde 100lük olarak 2. bir yüklemeye gerek duyuluyor. şimdi 50 lik yapıp üzerine bir de 100lük yapmak işkence direkt 75gr yapcam dedi. bu başlığı okuyunca ne kadar doğru bi kararmış tekrar anlamış oldum. amerikada artık uygulama 75gr. hele bilinen bir şeker şikayetiniz varsa 50 hiçbir işe yaramıor. başlığa bundsn sonra bakacaklara tavsiye olsun :)

benim 75gr yüklemeyle açlığım 92 yani sınır çıktı. kadın doğumcum duyunca fazla tatlı yeme dedi. benim zaten gizli şekerim vardı dietisyene hamile kalmadsn bi ay önce gitmeye başlamıştım. ben iki hafta sıkı saatli diet sonra iki gün günde 9 sefer ölçüm yapıp endokrine gidiorm. güzle çıktığını söylüor doktor. ama çok ciddi bir muamele görüorm kadın doğumcularsa sanki fazla hamur işi yeme diip geçior. bütün hamileliğimi mahrumiyet içinde geçirdim. doğums bir ay kaldı acaba boşuna mı bu kadar abartı dikkat ettim diorm bazen

Merhaba yazdıklarınızı okuduğumda kendimi gördüm sanki 27+2 yim...50 mg da ve 100 mg da şeker yükleme testlerim hep yüksek çıktı...endokrinoloji diyetisyene yönlendirdi 1900 cal.lik bir diyet uyguluyorum 10 gün boyunca ve 2 gün günde 9 kez ölçüm yapacağım sanırım doğuma kadar inşallah yükselmez de böyle gidecek...gerçekten mahrumiyet çok kötü...hastanede bir bayan daha vardı ben tek başıma Kocaman bir yaş pasta yerim dedi onun şekeri normal ben 3 ayda bir pastayı bitiremem benim yüksek çıktı...birşey sormak istiyorum henüz şeker ölçümüne başlamadım 2 gün sonra başlayacağım siz diyete bire bir uyuyor musunuz bir de 1. Saati yemeğe başladığınız andan itibaren 1.saatte mi ölçüyorsunuz?

açıkçası bayramdsn bu yana düzenim kaçtı ama o iki haftads harfiyen uymak gerekiyor. özellikle de saat konusunda. ara öğünleri atlamak şekeri düşürdüğü için değerleri bozuyor. yemekten 2 saat sonra ara öğün yiyecek kadar aç hissetmiorm mesela. zamanı kaçırıorım tüm öğünler aksıyor. o yüzden saatli yemek gerek. ölçümler her zaman yemeğin bittiği dakikaya eklenerek yapılır. ben yüklemeye kadar her ay gidip açlık tokluk ölçümü yaptırdığım için tecrübeliyim. kahvaltı bittikten 2 saat sonrasında bakıorlardı tokluğa. şeker genetik faktörlü ve gebelik şekeri çıkanlar geri kalan hayatı boyunca risk altında. öyle hamileleri çılgınca kıskandım aylardır. eve karpuz kavun bile almadım bir yaz boyu... benim tokluk değerlerim normal çıktı sadece açlığım sınırdaydı. bir de çoğu insan yüklemeye kadar doya doya yaşıor benim baştan risk olunca ilk andan itibaren hep kısıtlama altında geçti. 7 ay diet yaptım faydası oldu demek ki, çünkü endokrinci beklediğimden çok çok iyi sonuçlar dedi. bir de ölçümü yaparken yeteri kadar kan vermeye ve öncesinde mutlaka ellerini yıkamaya dikkat et. yoksa saçma sonuçlar da verior cihaz.

bir de benim dietim kaç kalorilik hiç bilmiyorum ama, bebek 7. aydan sonra büyüdüğü için gelecek ay artıracaktır yediğin miktarları. bana mesela ekmeklerim çok fazla geliyor ama dietisyen her zaman fszla gelse de verdiğim miktarları yemelisin. o an doymuş hissedebilirsin ama yeterince yemezsen kısa süre sonra şekerin düşer ve yeniden acıkırsın. ara öğün atlamak da aynı şekilde diyor her zaman. çok doğru ne zaman miktarı azaltsam veya ara öğün atlasam birden gözüm dönüor yasak şeyleri yemek istior canım. bir de düzenli meyve yemek tatlı yeme isteğini gerçekten önlüor. ben 34. haftadayım şimdiye kadar sadece 3 kilo aldım. bununla teselli ediorum kendimi :) hem bebeğimin gelişimi çok güzel hem kilo almadım. karnım da çok büyümedi 9. aya giriyorum herkes 5 aylık hamileyim zannedior :)

Düzenli meyve yemek gerçekten tatlı isteğini inanılmaz önlüyor...bende 6 kg aldım herkes bana bile "ne kadar az kilo aldın ne güzel..." Diye imreniyor bende onlara her istediklerini yiyebiliyorlar diye imreniyorum aynı zamanda troid hastasıyım aslında 2 senedir paketli hiçbir gıda tüketmiyorum beyaz ekmek yemiyorum evimde tatlı yapmıyorum çok sık nadiren tam buğdaydan kek yapabiliyorum...misafir gelirse eğer pirinç pilavı yapıyorum...diyetisyenin de görüşü şu yönde "vücudun şekere alışkın olmadığı için yüklemeye bu şekilde tepki vermiş olabilir..."şeker yüklemesinden önce asla ellerim kızarmazdı yanmazdı elim ayağım titremezdi acıkınca bende zaman Zaman "yaptırmasa mıydım acaba?"düşüncesi oluşturuyor bu durum...çok teşekkür ederim beni çok güzel aydınlattınız...inşallah sağlıkla Melek'lerimizi kucağımıza alırız :) bebeğinizin cinsiyeti nedir peki?

bende de hipotroidi var. ben hem gizli şekeri hem de hipotroidi olduğunu hamile kalmadan önceki ay öğrendim. zaten pcos vardı doktor insülin direncin hipotroidin ( tiroid bezlerim yapısal olarak küçükmüş ve yeteri kadar çalışmadıkları için metabolizmsm inanılmaz yavaşmış) ve gizli şekerin var. senin bugüne kadar obez olmamış olman mucize gibi bir şey dedi. üni bittikten sonra fazlaca kilo aldım ve hayatım boyunca diet yapan bi insna olmadığımdan da bu hastalıklar yüzüneen de demek ki hep kilo vermekte çok zorlandım. tsh için hormon almaya başlayınca ve hamilelikte de buna devam edince kilo almamış olmamın en önemli etkenlerinden biri de bu diye düşünüyorum. bakalım doğum sonrası için baya umutluyum. emzirme döneminde de dietisyene devam edecem. her ne kadsr doğumdsn sonra şunlsrı yicsm bunları yicem desem de aslınds gizli şeker yüzünden artık ömür boyu gönül rahatlığıyla tatlı yiyemeyeceğm. ne yazık ki paketli gıda hamilelikte de tükettim sanırım tamamen bu tür şeylerden vazgeçmem çok zor. evde insnaın eşinin de bu beslenme şeklinde destek olması gerekiyor. benim eşim sırf hamileyim diye aylardır hayatta yemeyeceği yemekleri yior. doğumdsn sonra asla yemez :d bebeğim de erkek. sizinki?

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah benim bebeğim kız :) eşim çok abur cuburcu hatta mutfakta bir bölümümüz bile var onun için bana hep "sen çaktırmadan benim abur cuburlarımı çöpe atıyorsun.."derdi :) gerçekten de atardım hamileliğimle birlikte eşim aynen dediğiniz gibi hiç yemeyeceği şeyleri yedi..örneğin evimde asla mısırözü yağı kullanmıyorum...kendi yoğurdumu mayalıyorum...ben troid kanseri tedavisi gördüm şu an çok yüksek troid hormonu kullanıyorum kilo az almam da tabii onun etkisi de var..hayatım boyunca hiç kilolu olmadım...pcos da var ve insülin direnci olabileceğini doktorum söylemişti ama hiçbir zaman şimayetim olmadı demek ki gebelikte sinyal verecekmiş,,,

çok üzüldüm umarım atlatmışsınızdır ve geri dönmez hastalığınız. diabetin de pcosun da sebebi insülin direnciymiş zaten. endokrincim o şekilde açıklamıştı bana... yani insülin direnci şüphesi varsa gestasyonel diabet çıkması da çok mesele değil. benim hem annem hem babam şeker hastası. annem çok iştahsızdır tatlı falan yemez meyve yemez babam ds aksine tatlıya da meyveye de yemeye de çok düşkündür. genelde genetikten kaynaklanıor o yüzden beslenme ilerlemesini engelliyor sadece oluşmadan önce. benim mesela sadece açlık şekerim bozuk. yüklemede de tokluklarım normal çıktı. endokrinci bunu da şöyle açıkladı şu an prediabetsin. tren kalkmış, açlık şekerin bozulmuş. sonrasınds tokluğun da bozulacak sonrasınds da disbet hastası olacaksın. şimdilik sadece ilk aşama gerçekleşmiş. eğer beslenmene dikkat edersen ömür boyu disbetle karşılaşmayabilirsin. ama dikkat etmezsen dikkat etmeme düzeyine göre diabetin gelme süresi kısalır. yani gebeliğinde şeker sıkıntısı çeken herkes aslınds geri kalan hayatınds disbet riski altında. bi uyarı olarak alınmalı sağlık için :)

2.5 yıl bitti şükürler olsun ki kontrol altına alındı kontroller devam ediyor tabi "bitti" demek çok zor kanserlerde sürekli takipte olmak gerekiyor ne yazık ki...ailemde yok şeker hastalığı açlık 75-78 çıkıyor genelde tokluklar yüksek çıktı benim de bir de ha1c değerim 4.5 çıkmış o da düşük cuma kontrole gideceğim endokrinolojiye bakalım ne yorum yapacak :)

Kızlar bende de şeker cikti. Bende çok yüksek. Şimdi 1hafta diyet yapıp inisulun kullanıp kullanmayacagima karar verilecek

Peki diyetten tamamıyla kurtuldunuz mu

Arkadaslar birinci gebelikte seker çıkıp da ikincisinde çıkmayan var mı ? Bir de doğumdan sonra ya da ikinci gebelikte diyet yapmaya gerek duydunuz mu ?

Merhaba bebeğiniz nasıl acaba şeker yüzünden Bi sıkıntı yaşadımı

Şekerden kurtuldunuz mu doğumdan hemen sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…