Gebelik şekeri çıkanlar varmı?

aminnn inşallah bende doğum yapar yapmaz kurtulurum şekerden. sağlık çok önemliymiş bunu anladım. yemek yemek güzel şeymiş bunu anladım.

ewet aynı fikirdeyim canının istediği şeyi yemek ne kadar güzelmiş :)) bazen çikolatalara bakarken gözlerim doluyor. hüngür hüngür ağlayasım geliyo. çok canım çekiyo çoooook... ama bebişlerimiz için katlanıcaz annecikler :)

kızlar dün Nst ye girdim kasılma ağrılarım varmış ama ben hiçbi ağrı hissetmiyorum. doktorum magnezyum verdi ağrılar çoğalmasın diye, ama magnezyum toz halinde suya karıştırıp içiliyor dün içtim tatlı bişey bu şekeri çıkarırmı acaba? tadı çok güzel fanta gibi

kızlar sonunda insilüne başladık ( diyetle bitürlü istenilen seviyeye düşmedi..

üzülme cnm bende aylardır kullanıyorum alışıyosun bi zaman sonra. hem insülin kullanman daha güvenli şekerini kontrol altına alıyor. ama aç kalma ve sakın tek başına dışarı çıkma. insülin kullandığın için şekerin hiç beklemediğin bi anda birden 50 lere düşebiliyor ve gözlerin kararıyor bayılcak gibi oluyosn kusuyosun falan bana çok oldu sokakta oluyor hep. yanında kesme şeker bulndur böyle hipoglisemi atağı gelince 1 tane kesme şeker ye hemen normale dönüyosun. insülin eğitimi vermişlerdir zaten. bi zaman sonra daha iyi tanırsın kendini. ama üzülme üzüldüğün zaman şekerin çıkar.

ben 10. haftadan sonra başladım, doğum yapınca bitti ama inan insülinle içim rahattı. endokrincim doz ayarlamasını hipoglisemiye neden olmayacak şekilde yavaş yavaş yaptı. son üç günün ölçümlerini yolladım, o şekilde artırdı.bebeğin daha güvende olacak, şekerden etkilenmeyecek.için rahat olsun, diyetisyenin dediklerine de uy, doğumdan sonra inşallah şekerden kurtulacaksın.

merhaba kızlar.bugün benim de şeker yüklemem vardı.malesef şeker çıktı.değerim 201. 2 hafta önce amniyo sıvım fazla çıkınca doktor tahmin etmişti.Doktor önlem almazsak Allah korusun kötü ihtimallerden bahsetti.hemen beni diyetisyene yolladı diyet listesi çıkardık.3 hafta zorlu bi diyet yapıcam 3 hafta sonunda tekrar test yapılacak eğer düşmezse insüline başlayacağız.Allah hepimizin bebeğini korusun...

çok teşekkürler bana moral verdin.ilk olarak bende yemeklerden 15 dk önce 2 doz insülinle başladım 3 günlük profilimi doktoruma faxladım ve bana sabah ve öğleni 4 e çıkarmamı söyledi.şimdi biraz daha düşük değerlerim. yine 3 günlük profil hazırlıyorum yemeklerden 1 ve 2 saat sonra. bakalım daha çok artıracak mı. saolsun doktorumda çok ilgilendi ve devamlı aradı psikolojimi bozmamam gerektiğini söyledi.. üzülmekte çok etkiliyor. hiçbişeyi kafaya takmamamak gerekiyor.. bebeğimin tekmelerini duyunca bütün sıkıntım geçiyor zaten :))

ewet inşallah kurtulacağım.. ama dediğim gibi alıştım.. ve dediğin gibi içim daha rahat :)) bebeğimin sağlığı daha iyi olucak.. hiç olmazsa zararlı bişi yemiyorum. kızartma çerez dondurma yağlı yiyecekler çikolata.... inşallah sağlıklı bebekler dünyaya getiririz.. Allah senin bebeğine de uzun ve sağlıklı mutlu bi gelecek versin inşallah :)

bende günde 4 kez yapıyorum sabah,öğlen,akşam,gece. benim önce 4 doz başlandı,sonra 6ya çıkardı şimdide 8 dozdayım. :) 8 doz yeterli geldi bana. 13 gün sonra doğurcam inşallah doğumdan sonra geçer bu şeker.

inşallah geçer.. Allah kurtarsın seni de çok az kalmış.
ben günde 3 kez yapıyorum sabah,öğle,akşam önce 2 dozla basladım şimdi 4 doz yapıyorum. yarın tekrar bakıcak doktor, sanırım artıracak çünkü insüline rağmen kahvaltıdan sonra 1.saat 173 çıktı..yüksek çıkınca da moralim bozuluyor bebeğime zarar veriyormu acaba diye.. bide şekerim yüksek çıkınca bebeğim çok kıpırdanıyor içeride,belkide bana öyle geliyor anlayamadım tam olarak..

gebelik sonuna kadar sürekli şekerin yükselecek insülin ünitende artacak demiişti bana doktorum . ve benim öyle oluyor birde bende tam tersini hissediyorum yükseldiğinde hareketleri azalıyor sanki

gebelik sonuna kadar sürekli şekerin yükselecek insülin ünitende artacak demiişti bana doktorum . ve benim öyle oluyor birde bende tam tersini hissediyorum yükseldiğinde hareketleri azalıyor sanki

ewet şekerim devamlı yükseliyor.dahiliye doktorumda insülin ünitemi devamlı artırıyor. sabah 9, öğle 8, akşam 5 ünite alıyorum şu an. ama ölçümlerim devam ediyor. sanırım tekrar artıracak. kadın doğum doktorumda günde 40-50 ünite almam gerektiğini söylüyor..

Merhaba ben 32 haftalık hamileyim. Ve gebelik şekeri teşhisi ile diyet yapıyorum..
Sizin diyeti görünce merak ettim. 2500 kalorilik olanı. Siz acaba kaç kilosunuz ? Kaç haftalık hamilesiniz ve kaç yaşındasınız?
Ben arada şekerimi ölçerek kendim kontrol altında tutmaya çalışıyorum şekeri.. Şu ana kadar iyi gidiyor.. Bakalım ne olacak?
Ve bir başka daha sorum olacak,,yanlış hatırlamadıysam,küçükyalı diabet vakfına gittiğinizi yazmışsınız? Oradaki ücretlendirme ssk'lılar için v.s. nasıl yapılıyor? Eğer bilginiz varsa tabi.. Ve ağustos ayında şekerle ilgili birşeyler yazmışsınız? Şu anda durumunuz nasıl seyrediyor,,merak ettim? Çok soru sordum değil mi? S: ama insan hamileyken başına herhangi bir hastalık gelince fazlasıyla tedirgin oluyor.. :) İlginize şimdiden çok teşekkür ederim.

kardeş bana sormadın tabiki ama görünce kayıtsız kalamadım, Alah a şükür 34 haftalık ıkız hamıleyım, 25. haftada yüklemede cıktı dıet halındeyım ama şu sıralar doymadıkça dıetıde aştım, teşhısten sonra dıet yaptım 15 er gün arayla 2 defa açlık tokluk ölçüldü normale döndü Allah a şükür ama dr dıete devam rıske atmayalım dedı. ben eve cıhaz alıp sık sık ölçmedim çünkü çok evhamlıyım acaba ne cıkacak dıye kurarken çıkmıcaksada çıkar diye istemedim malum şekeri evhamda yükseltebılıyor. sanada çok geçmiş olsun

Teşekkü ederim.. :) Peki sizin diyet nasıldı,şekeriniz kaç çıkmıştı v.s. yazarmısınız müsait olunca?
Valla bende eve cihaz almıyorum.. Ama böylede daha fazla evham yapıyorum gibi geliyor..acaba yükleyor mu falan filan diye? :S Bakalım pazartesi kontrolüm var,bebeğim ne durumda asıl o gösterecek herşeyi.. En son biraz iri demişti doktor.. 3 hafta geçti bunun üzerinden. Şimdiki gelişim durumu iyiyse devam edeceğim demek aynen.. Birde hba1c yaptıracağım pazartesi.. Oda bir fikir verir sanırım şekerim hakkında.. Açlık tokluk derken hastanede mi yaptırdın ölçümü ve kaç saat arayla yaptılar.. Normale döndü derken kaç çıktı değerlerin.. ? Yine fazla soru sorum biliyorum.. :) Ama bilinmeyeni yaşamak insanı böyle yapıyor.. :)

kızlarrrr bebişimi doğurdum 4 ekimde. sezeryan oldum hiçç korkulck bişey yok 3.gün toparlıyosn kendini ayağa kalkmalar ilk başlarda zor olsada 3.gün çok rahatlıyosnz. şekerim vardı benm çok korkuyodm insülin kullanmaktan bıkmıştm, neyseki bebişimi sağlıkla dünyaya getrdim hastanede kaldığm sürece benm ve bebeğimn şekerini hep kontrol ettler bebişte bişey ok ama benm şeker hemen düşmedi hastanedeki ölçümlerde bazen 200 bazen 160 larda sonuçlar çıktı. 5gün oldu bugün ve dün düştü gibi sanki şeker 130 çıktı tokluk şekerm sabah hemde diyet yamadan yedim.çikolatada yedim tahin pekmezde yedim 2 saat sonra 130 çıktı inşallah düşmştr yarın kontrolm var yine. amaaaa hiç korkmayn şekerden dünyalar tatlısı minicik bebişi görünce hepsi geçiyorr

kızlar benimde iki defa 50'lik şeker yüklemesi yapıldı 162 çıktı.doktor 2 gün sonra gel 100'lük glikoz yükleyecegiz dedi

Çok sevindim.. :) Allah analı,babalı büyütmek nasip etsin.. :)
Doğumdan hemen sonra insülini kestiler mi peki? birde bebeğinde herhangi bir irilik v.s. söz konusumu onu merak ettim.. Bebebk rahat bırakırsa belki cevaplayabilirsin.. :)

kızlar benimde iki defa 50'lik şeker yüklemesi yapıldı 162 çıktı.doktor 2 gün sonra gel 100'lük glikoz yükleyecegiz dedi
Merhaba benim 50'li yüklemem 176 gibi birşey çıkmıştı.. 100'lükte çıklmayabiliyor merak etme.. Benim o da yüksek çıkınca şeker teşhisi koydular.. Diyetle kontrol altına alabildim.. Eğer şekerin var derlerse sana bildiklerimi aktarabilirim.. Sağlıcakla bebeğine kavuşman dileğiyle..

çok sevindim canım senin adına :)) inşallah bizde sağsalim gerçekleştiririz doğumlarımızı...bebişinin sağlıklı olmasınada çok sevindim.. Allah güzel yazılar yazsın inşallah..
bende insülin kullanmaya devam ediyorum. sabah:21 öğle:15 akşam:11 ünite alıyorum ama genede yüksek çıkıyor. özellikle sabahları 200 e yakın çıkıyor 1. saatte... umarım doğumdan sonra bende tatlı çikolata falan yiyebilirim :))
bu arada normal mi sezeryan mı oldu doğumun ?? gebelik şekeri olanlar genelde sezeryan oluyor diye duydum doğru mu acaba ?? bebişten vakit bulursan yazarsan svinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…