merhablar benımde seker yuklemem bıraz sınırda cıktı çok üstünde degıl aslında sonra tokluk sekeri ölçümü istedi doktor hafta da bir defa ilk hafta 126 cıktı tokluk... gecen hafta ölçtürdüm 330 cıktı yedıklerıme dıkkat ettıgım halde hemde sabah kahvaltıdan ac kalkmıstım resmen ona ragmen ... eczanede ölçtürmüştüm öğle yemegınden sonra baska bir eczaneye gittim orda108 cıktı gayet normal yani... ilk ölçen yanlışlık yapmıstır dedi eczacı... sız par maktan ölçerken nelere dıkkat edıyorsunuz???
merhaba ben 30 haftalık gebeyim 28 haftada gebelik şekeri tanısı kondu.diyete başladım
tatlı olarak hiçbirşey yiyemiyorum.yemeklerde kısıtlı tabi hamilelikte çok sıkıntılı oluyor..
bu sorunu yaşayanlar varmı? bebişleriniz sağlıklı doğdumu bu dönemi nasıl atlattınız?
yorumlarınıza ihtiyacım var senağlama
merhaba arkadaşlar;
bende doğum yapalı 4 ay oldu. gebelik şekeri bende de vardı. aynı sizler gibi endokrin doktoruna gidip diyetisyene yönlendirildim. hamileyken şekerin çıkması ve istediklerini yiyememek çok zor ama dayanmak gerek. önceleri çok fazla dikkat etmiyordum ama doktor şekerin yükselirse bebeğe zarar verebilirsin dedikten sonra tatlıya ağzımı sürmedim. tatlıya çok düşkün biri olarak çooook zor dayandım ama sonuçta da geçti gitti. bence sizlerde sabredin sonrasında istediğiniz kadar yersiniz.. bi de eğer dikkat etmezsem gebelikten sonra da şekerin devam edeceği söylenince dha da korktum. ömür boyu çekmektense 4-5 ay çekin daha iyi. herkese çok geçmiş olsun
70 alti cok dusuk fazlasida azida iyi degil sinir 75 ve 140
Sanırım aranızda gebelik şekeri tavan yapan tek benim. Dün şeker yüklemesi yapıldı.
kaç ml'lik içtim bilmiyorum, akşam 9 dan beri açtım ve o şekerli suyu tek içişte bitirdim.
açlık: 103 çıktı : referans aralığı 92 ve aşağısı olması gerekiyormuş.
1. saat : 275 referans aralığı 180 ve aşağısı
2. saat: 115 referans aralığı 153 ve aşağısı
bu arada farenjitimin olması ve midemi bozmuş olmam sebebiyle içtiklerimin yarısından fazlasını 1. saat içinde çıkardım. 2. saat ölçümüne midede bişey kalmamıştı tabi düşük çıkmış olabilir.
26. haftamdayım, 53 kiloyla hamile kaldım şimdi 65 kiloyum.
doktor da zaten beni görür görmez panik oldu ve direkt dahiliye ordan diyetisyen. c.tesi diyetisyene gidicem 10 gün sonra dahiliye. 15 gün sonra diyetisyene tekrar. offf offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?