Gebelik şekeri çıkanlar varmı?

Merhaba kızlar
Sonunda bende anne oldum :I)) bebeğime kavuştum.tam 36. haftada sezeryana girdim.doktorum böyle uygun gördü. şekerim çok fazla çıkmıştı günde 65 ünite insülin vurulmama rağmen şekerim 1. saatte 170 lerden yukarıda çıkıyordu üstelik diyetle beraber !! bu sebeplerden bebeğimin sağlığı için 1 ay erken alındı.22 kasımda bebeğimi dünyaya getirdim.Hastanede kaldığım sürece bebeğimin ve benim şekerimi devamlı kontrol ettiler.doğumdan hemen sonra şekerim normale geldi. daha hastanede başladım çikolata falan yemeye :))
Allah isteyen herkese nasip etsin.. Dünyanın en güzel şeyi anne olmakmış...

ben cok sorun yasadım kızlar sureklı hastanede yattım cocuk soylenenlerın aksıne sekerden ırı deıl kucuk dogdu seker dolayısıyla kalbı sureklı duruyordu ve 34 haftalık iken 1.500 dogdu kuvezdı flan derken toparladık cok sukur suan saglıklı ama cok zor bır donem atlattık.ıkıncı gebelıklerde de tekrarlıyormus ben ondan korkuyorum hadı budefa kurtulduk ya ılerıde 2de yıne olursa aynı sorunlar dıe cok korkuyorm

arkadaşlar merhaba 27+3 günlük hamileyim
2 hafta önce kadar 50 gr şeker yüklemem yapıldı aç karnına 86 şekerli suyu içtikten sonraki 184 çıktı
doktorum 100 gr istedi geçen hafta da 100 gr yüklemem yapıldı

aç karnına 86 referans aralığı --105
sonraki 1 saatte 199 referans aralığı -- 190
sonraki 1 saatte 125 referans aralığı --165
en son saatteki 73 referans aralığı -- 145

bugün gittim doktoruma endokrine yönlendirdi ordaki doktorda şeker hastasısın diyet hazırlancak 1 hafta 10 gün kadar kendin evde şeker ölçümü yapıcaksın sonra tekrar bana gel dedi
bende dedimki ailemde hiç şeker hastası yok gebelik şekeri olabilir mi diye sordum doktorda kalıcı olup olmadığını tedavi sonrası bakarız şuan için bişey söyleyemem dedi bebeğinde risk taşıyor zihinsel anlamda problem olabilir dedi
dünyam başıma yıkıldı bunun üzerine bende 2 li test ve 3 lü test yaptırdım çok şükür bir sorun çıkmadı dediğimde bundan sonrası önemli dedi koca bi diyet listesi hazırlandı hemen hemen herşey yasak

Allah aşkına yardımcı olun bana çok kötü durumdayım anlamadığım şey şu glukozlu suyu içtikten sonraki şeker tabiiki yüksek çıkar 3 bardak hormonlu şekerli su içiyorsun diğerleri normal değerler
yani doktorlar neye göre şeker hastalığın var diyolar

Merhaba arkadaşlar. Hamilelik sürecinde şekerim çıktığı zaman bu forumları çok okumuştum. Bende deneyimlerimi yeni hamileler için paylaşmak istedim. Öncelikle çok da korkulacak birşey değil. Sakın hemen moral bozmayın. Benim 50 lik yüklemem yüksek çıkınca 100 lük yapıldı o da yüksek çıktı tam rakamı hatırlamıyorum ama 2. Saat 200 den fazlaydı. Dahiliyeye yönlendirdiler, sonra da diyetisyene. Diyete başladım. Tatlı, şeker, prinç, hamurişi, beyaz ekmek yasak. Sabah, öğle, akşam yemekten önce ve sonra şekerimi ölçtüm. Diyetle kontrol altına alındı şekerim. Temmuz sıcağında hamile olup dondurma yiyememek zordu tabi ama herşey bebeklerimiz için. Bebeğim zamanında ve sağlıkla doğdu. Dopumdan sonra da şekerim geçti. İyi yönünden bakarsak diyet sayesinde hamilelik boyunca sadece 5 kilo aldım. Doğumdan sonra 8 verdim. -3 le hamîleliği atlatmış oldum yani. Kızım 3 aylık şu anda ikimiz de sağlıklıyız. Şekeriniz çıkarsa sakın üzülmeyin, diyetinize dikkat edin bıl bol ızgara tavuk, köfte balık yiyin, ayran için. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacağınızı ve doğumdan sonra manken gibi olacağınızı hayal edin:))

merhablar benımde seker yuklemem bıraz sınırda cıktı çok üstünde degıl aslında sonra tokluk sekeri ölçümü istedi doktor hafta da bir defa ilk hafta 126 cıktı tokluk... gecen hafta ölçtürdüm 330 cıktı yedıklerıme dıkkat ettıgım halde hemde sabah kahvaltıdan ac kalkmıstım resmen ona ragmen ... eczanede ölçtürmüştüm öğle yemegınden sonra baska bir eczaneye gittim orda108 cıktı gayet normal yani... ilk ölçen yanlışlık yapmıstır dedi eczacı... sız par maktan ölçerken nelere dıkkat edıyorsunuz???

Bana 75gr şeker yüklemesi yaptılar.
Açlık 90
1. saat 215
2. saat 153 çıktı dahiliye doktoru şeker ölçüm cihazı verdi şimdilik diyetle izleme yapıyoruz eğer düzelme olmazsa insüline başlıycaz dedi.

Aç kalktım masadan diyorsun aç kalkma zaten yemek az yemek insülin direncini arttırıyor az ama sık yemek lazım gerçi bu meret çıkacaksa yesen de yemesen de çıkıyor maalesef

Ben şekerimi evde kendim ölçüyorum bazen çok abuk şekilde yüksek çıkıyor o zaman acaba elimde bir şey mi var diye düşünüp elimi yıkıyorum öyle ölçüyorum normal çıkıyor.

Islak mendille elimi silmiştim yüksek çıktı, bazen elim kremli kalmış oluyor yüksek çıkıyor. Yani kısacası doğru ölçüm için önce el yıkamak şart

Alllah yardımcımız olsun bizde inşallah mutlusu arkadaşımız gibi sağ salim çocuklarımızı kucaklarız

ne yazıkki bende de çıktı.26. haftada 75 gr lık glukoz testi sonucu şekerim 211 çıktı.Doktorum hemen endokrin ve diyetisyene yönlendirdi beni.günde 7 kez şekerimi ölçüyordum ve tabi diyete birebir uyuyordum.1 ay boyunca çok nadir yüksek çıktı.o ay hiç kilo almadığım gibi 300 gr da vermişim.doktorum memnun kalınca bende koy vermeye başladım ve bu ay tam 2 kilo aldım hala da alıyorum.ama ne yapıyım böreklere keklere tatlılara hayır diyemiyorum.Bu ay nerdeyse haftanın iki günü bunlardan bolca yedim ve sonuç ortada.şimdi tekrar dikkat etmeye çalışıyorum ama yine de arada kaçamaklarım oluyor.

Arkadaşım bence fazla koyverme kilo almak önemli değilde beni dahiliye uzmanı insülün vericem diye korkuttuğundan çok dikkat ediyorum eğer değerler yükselirse Allah korusun çocuğa zararı olabilir tüm korkum da bu zaten

Ama bu kısıtlı yeme tarzı beni öldürdü

Tatlıya çok düşkün değilim ama yasak olduğundan görünce canım çekiyor

Bir de böreklere hiç dayanamam bazen oturup ağlıyorum yiyemediklerim yüzünden

Ama insülün yemekten iyidir bozmuyorum

merhaba arkadaşlar;
bende doğum yapalı 4 ay oldu. gebelik şekeri bende de vardı. aynı sizler gibi endokrin doktoruna gidip diyetisyene yönlendirildim. hamileyken şekerin çıkması ve istediklerini yiyememek çok zor ama dayanmak gerek. önceleri çok fazla dikkat etmiyordum ama doktor şekerin yükselirse bebeğe zarar verebilirsin dedikten sonra tatlıya ağzımı sürmedim. tatlıya çok düşkün biri olarak çooook zor dayandım ama sonuçta da geçti gitti. bence sizlerde sabredin sonrasında istediğiniz kadar yersiniz.. bi de eğer dikkat etmezsem gebelikten sonra da şekerin devam edeceği söylenince dha da korktum. ömür boyu çekmektense 4-5 ay çekin daha iyi. herkese çok geçmiş olsun

Çok doğru söylüyorsun arkadaşım bende korktum dikkat ediyorum şurada 1 ayım kaldı nerdeyse ama bazen çok kötü oluyorum çok moralim bozuluyor sanırım moral bozukluğuda şekeri tetikliyor ve arttırıyor.

Moralimin bozulma nedenide çok canım çeken bir şey görüyorum sonra herkes istediği gibi yiyebilirken ben neden 1 yudumcuk kola içemiyorum ya da küçük bir parça börek yiyemiyorum gibi şeyler aklıma geliyor evdeyken sorun yok ama dışarda yemek zorunda kaldığımda herkes her şeyi yerken ben yiyemeyince canım çok sıkılıyor ben neden böyleyim diye oturup ağlıyorum bu da şekerimi yükseltiyor.

Üstelik tatlıya düşkünlüğümde yok ama arada canım mesela patates çekiyor yasak
Dışarda haşlanmış mısır görüyorum yasak
Bazen pastanenin önünden geçiyorum börekleri görüyorum yasak...

Ne biçim kader bu hiç bilmiyorum

günde 7 kez ölçümü hangi aralıklarla yapıyorsunuz İnsülin kullanan arkadaşlar hangi değerlerden sonra insülini gerekli gördüler

Kiyamam ben size yaaa kizlar bende ikizlerime hamileyken 25 haftaliik yuklemede sekeri. Cikti diet verdiler. Dieti yaptim normale girdi. Bende tatli hamur isi ve yaz meyvelerini cok severim. Hep sekerli seyler. Ama size tavsiyem com caniniz cekiyorsa biraz tatliyi tarcinli sutle yiyin. Hamur isini azicik yiyin yaninda 1 bardak ayranla. Mesele bulgur,kabak ve bibeerli sebze corbasi yaparsaniz yaninda azicik caninizin cektigini yiyebilirsiniz. Ben 3 hafta kadar dieti bozmadim. Arada 1 lokmacik okadar. Ama iki bebek benden aliyor. Ve zorlaniyorum o yuzden meyveyi cogalttim yaninda zut ictim, etli sebze yemeklerini cogalttim, kizartma severim sebzeleri firinda kizarttim dondurma severim birde hava sicak o yuzden suzme yogurtla meyveleeri blenderden gecirip dondurdum, aclik iste birde hamilelik olunca bir suru formul urettim birde canim cekince ya bebeklerim eykilenirse diyordum ama koyverirsemde etkileneceklerdi , yazdiklarimi uyguladim olcumlerimde cok sukur iyi cikti, dogumdan sonra bebeklerimin sekei dusuktu kuvezde 3 gun kaldilar, bana gelince hic sekerime baktirmadim ama pirinc ve hamur isleri beni biraz sersemletiyor. Saglikli bebekler ve dogumlar diliyorum hepinize

slm kizlar bende 4 ayin 6 dan beri diyet uyguluyorum ama pek bir sey yedigimi söyliyemem tatlilardan resmen uzak durmusum benki tatli cok seven biri artik bugun dayanamadim bebe bisküvisi yedim hastaneye buyuk bir cikolata sisesi götürcem o kadar hasretim dr bana insulin verdi gece yatmadan vurmam icin gunde 7 kerede kontrol ediyorum unsilini yemenden dolayi degil de hormonlardan dolayi kullanmam gerekyor dedide benim artik canima tak etti 31+3 gunluk oldum dayanamiyorum resmen

slm arkadaşalr bende 31 haftalık gebeyım şekerım 1 hafta once aclık 110 tokluk 228 dı dun olçtürdüm açlık 95 tokluk 180 olmuş hemde sıkı bır dıyetle doktor eve ölçüm cihazı verdi.günde 6 kez aç tok ölücem heralde haftaya kadar sonuçlar iyi olmazsa insülin veriri insanın moralini bozmaması çok zor ama ne yapalım elen bişey gelmiyor zaten insan kendınden cok karnındakı yavrusuna bişey olacak diye korkuyor..
SEVGİLERR...

arkadaşlar sizinkiler yüksek çıkmış benimkide şöyle açlık kan şekerim 69 50 gr glukozdan sonrası 72 hemşire niye yükselmemişki falan deyince korktum açıkçası sonucu pazar günü görcek doktorum ya o kadar içtiğim glukoz nereye gitti ki
şimdi bu sonuçş iyimi kötümü 140 ın altında olması gerekir yazıyor 72 çok düşük değilmi?
lütfen bilenler cevaplasın moralim bozuldu....

Sanırım aranızda gebelik şekeri tavan yapan tek benim. Dün şeker yüklemesi yapıldı.

kaç ml'lik içtim bilmiyorum, akşam 9 dan beri açtım ve o şekerli suyu tek içişte bitirdim.

açlık: 103 çıktı : referans aralığı 92 ve aşağısı olması gerekiyormuş.

1. saat : 275 referans aralığı 180 ve aşağısı

2. saat: 115 referans aralığı 153 ve aşağısı

bu arada farenjitimin olması ve midemi bozmuş olmam sebebiyle içtiklerimin yarısından fazlasını 1. saat içinde çıkardım. 2. saat ölçümüne midede bişey kalmamıştı tabi düşük çıkmış olabilir.

26. haftamdayım, 53 kiloyla hamile kaldım şimdi 65 kiloyum.

doktor da zaten beni görür görmez panik oldu ve direkt dahiliye ordan diyetisyen. c.tesi diyetisyene gidicem 10 gün sonra dahiliye. 15 gün sonra diyetisyene tekrar. offf offf

sanırım ben seni de geçtim.

50 gr da 189 cıktı ,
100 gr istediler.
sırayla229-226-173 cıktı değerlerim diyet listesi verdiler evde gunde 6 kez ölçüyorum.diabette de takip ediliyorum bebişim bu yüzden 1 hafta önde gidiyor.İnsülin verdi dr ama şimdilik diyetle iiye gidiyosun alma insülini dedi bakalım ne olucak sonuç?

benim de bugün 50 gr yüklemede tokluk şekerim 146 çıkmış az önce telefonla öğrendim, yarın aç karna yine çağırdılar gece 12 den sonra birşey yiyip içme dediler...duyunca üzüldüm ama sınıra yakın bir rakam önemli birşey değildir dimi? ilk kızımda da sınırdaydım ama tekrarlamamıştı doktorum şimdi neden tekrarladı acaba diye düşünürken sizleri görünce halime şükrettim, herkeste olabiliyor demek ki..inşallah yarın normal çıkar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…