merhaba kızlar,
benimde 75 gr 2 saatlik şker yüklme değerlerim ; açlık: 89, 1 saat: 188 , 2 saat: 190.
henüz diyetisyene gitmedim , sizce ne durumdayım, şekerli gıdaları tüketiyorum, önerileriniz var mı?
kesinlikle artık tüketme endokrin yada diyetisyenle mutlaka görüş ve evde şeker ölçümlerine başla. Bebek ve senin için durum çok önemli yani doktorum çok ciddi bir şekilde uyardı beni bebiş için dayanıcaz bi süre
cevabın için teşekkürler,
bu kadar ciddi olduğunu düşünemedim, doktorumda sadece diyetisyene git dedi.
artık şekerli yemiyeyim ama şeyi merak ediyorum meyvede yasakmı ben hep meyve yiyorum.[/QUOTE
ewet meyve de ölçülü yenecek ben de meyveyi çok tüketiyordum ben de de şeker çıktı hemen diyete başladım
cevabın için teşekkürler,
bu kadar ciddi olduğunu düşünemedim, doktorumda sadece diyetisyene git dedi.
artık şekerli yemiyeyim ama şeyi merak ediyorum meyvede yasakmı ben hep meyve yiyorum.
merhaba kızlar,
benimde 75 gr 2 saatlik şker yüklme değerlerim ; açlık: 89, 1 saat: 188 , 2 saat: 190.
henüz diyetisyene gitmedim , sizce ne durumdayım, şekerli gıdaları tüketiyorum, önerileriniz var mı?
Merhaba bugun banada aynı şey oldu.190 olan sekerim 137 dustu saglik ocagindaki doktorum normal dedi.Kendi doktoruma gittim.Yuksek dedi diyet verdi bugün.Pazartesiye kadar açlık tokluk ölçücez bakalım ne olacak.Ben bir doktora daha gidiyordum o bana kızım hamilelikte şekerde kolestrolde olur ama bunu çok düşürmeye uğraşmak normal deģil demisti.En büyük hatam seker yüklemesi yaptırmak oldu.ondan önce şeker sorunum yoktu.merhaba arkadaşlar kafam çok karışık 50 gr yüklemem yapıldığında açlık 85 , 1 saat sonra ise 166 çıktı tamam sonra 75 lik yapalım 100 lük ağır gelir dedi yaptırdık 75 liği açken 79 , 1 saat sonra 172 , 2 saat sonra 107 çıktı bende şimdi gestasyonel gebelik var mı yokmu netteki değerlere göre yok ama doktoruma göre varmış dahiliyeye gittim bana göre şekerin yüksek değil ama kadın doğumcular daha düşük bir değer kabul ediyorlar bebeğin sağlığı için şunları ye şunları yeme dedi ben şimdi kime inanıcam sizce var mı yokmu
öncelikle geçmiş olsun canım.ben de 50lik yaptırdığımda aç tok farketmez demişlerdi.3 saatlik açlık normal sayılıyor diye öyle gittim.testi yaptım 149 çıktı.doktor 1 hafta sonra 100 lük yükleme yaptı.207 ye kadar çıktı.yani burdan senin sonuçlara bakınca sanki gebelik şekeri varmış gibi gözüküyor.yediklerini bu kadar abartmazsan kontrol altına alabilirsin.ben 3 haftadır diyet yapıyorum.sabah öğle akşam ölçüyorum,kaçamak yaptığım öğünler harici normal çıkıyor.sen de artık dikkat edersen iyi olur.arkadaşlar lütfen yardım edin pazartesi günü 50 grlık yükleme yaptırdım ama doktorum bana aç karnına da tok karnına da gitsen fark etmez dedi.O gün içinde tatlı şeyler yedim hem de bayağı tatlı en son 1.30 da kuru üzüm gözleme ve kahve içtim önce kanımı aldılar 138 çıktı. saat 5te ise sonucum 206 çıktı.Anlamadığım şey ise şeker yüklemesi aç karna yapılmaz mı neden doktor fark etmez dedi ilk çıkan sonuç benim açlık kan şekerim mi? yoksa tokluk kan şekerim mi anlamadım endişeliyim lütfen yardım edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?