- 22 Aralık 2018
- 1.477
- 3.732
- 133
- Konu Sahibi lonelinessyk
-
Ya insanları yalancı diye itham ediyorsunuz resmen.15 gundur hamıleyım defalarca test yaptım neden kımse bızı aramıyor ınanmayın boyle seylere kayıt yaptırmadan saglıkocagı asla evı aramaz
Ya insanları yalancı diye itham ediyorsunuz resmen.
Sağlık ocağı sistemine geç düşüyor ama elbet düşüyor.
Bir arkadaşım evli değildi fakat hamile kalmıştı. Bütün testlerini özel hastanede yaptırdı. Bir gece düşük tehlikesi olduğu için birlikte devlet hastanesine gittik. Orada kan verdi. Neyse sonra bebeği düştü. 9 ay sonra aradılar bebeğin kontrollerini hangi hastanede yaptırıyorsunuz diye. Arıyorlar ve sisteme kaydoluyorsunuz yani ben bizzat şahit oldum.
Yok hayır gerçekten var bu sistem.Yere ve saglıkocagına gore degısıyor demekki ben böyle bıseyı ılk kez duydum ve ınandırıcı gelmedi dogru olabılır kulakdan dolmada olabılecegını dusundum
Yaşadığım durumu yazdım. Sana saçma geldi diye bu şekilde yazma. Sadece yaşadığını yaz. İnanmayın falan deme. Oturup seni takip etmiyorum. Sadece yazılarına denk geldim. Ne halin varsa gör. Rica ediyorum diğer taraftarda benim hiçbirşey imi alıntılama irrite oldum sizden.Benı gurupdan bılıyorsun oylemı üc kez kan testıyse teyıt ettıgımı ve sureklı doktor kontorlunde oldugumu bılmıyorsun hatta tedavıylede hamıle kaldıgımı bılmıyorsun sanırım sadece sacma geldı elestırdım ama bu yazdıgında sacma geldı evdekı yaptıgım testlerden dolayı saglıkocagından aranmayı bekleyecek kadar bılgısızmı duruyorum ordan bence burda kımse bu kadar cahıl degıldır burası ınsanı fazlaca aydınlatıyor bıkere
Yok doktora gidebilir, devlette testte yaptırabilir ancak iletişim numarası kendi numarası olmalı. Mesela benim sağlık ocağında iletişim numarası olarak annemin numarası gözüküyor. Olası bir hamilelikte direkt annemi ararlar. Böyle birşey düşünmediğim için değiştirmedim numarayı ama benim arkadaşımın başına bizzat gledi. Tam 8. 5 ay sonra doktor tarafından arandı, bebeğin durumunu sordular. Bakanlık aile ve çocuk sağlığını takip etmek için böyle bir olaya kalkışmış. Yanlış ama napıcaz.Bekar olup olmamanız sıkıntı değil. Ancak eğer aileniz öğrensin istemiyorsanız doktora gitmeyin. Direk sağlık bakanlığına kayıt düşüyor ve bağlı bulunduğunuz sağlık ocağından eviniz aranıyor.
Evet. Bizde de ben, eşim ve annem kayıtlı. Bana ulaşamayınca eşime onada ulaşamazlar anneme ulaşıyorlar. Konu sahibi bekar belki anne veya babası kayıtlı olabilir. Bu sebeple dikkat etsin diye yazdım. Ama bir yalancılıkla suçlanmamıştım oda oldu. Neden?, çünkü onu aramamışlarYok doktora gidebilir, devlette testte yaptırabilir ancak iletişim numarası kendi numarası olmalı. Mesela benim sağlık ocağında iletişim numarası olarak annemin numarası gözüküyor. Olası bir hamilelikte direkt annemi ararlar. Böyle birşey düşünmediğim için değiştirmedim numarayı ama benim arkadaşımın başına bizzat gledi. Tam 8. 5 ay sonra doktor tarafından arandı, bebeğin durumunu sordular. Bakanlık aile ve çocuk sağlığını takip etmek için böyle bir olaya kalkışmış. Yanlış ama napıcaz.
Maalesef bayagi eski kafalilar ailem bana evlenme teklifi etmisti yuzugu takmadan biraz daha dusunmek istiyorum demistim yarin gorusucez bende yuzugu takicam aileme acicam konuyu biz evlenmek istiyoruz diye ama acele etmem dikkat cok cekecek onu dusunup duruyorum
Evet tamamen hayalim dışı her şey ama ailemi dusunuyorum kara kara şuan sadece belki gec kaldim dusunmek icin ama insan yasamadan anlamiyormus
Herkes farkli konusuyo ama ne yapacagimi sasirdim
allah yardımcın olsun kusursuz ınsan dıye bısey yok. en gunahsızı atlasın ortaya da bu en beterı en pisi dıye senı parmakla gostersın . mumkunatı yok .. oyle bırı oldugunu bılen yok cunku :)) normal de ılk kan tahlılımı 8 kasımda aıle hekımınde yaptırdım .15inde bidaha yaptırdım . hamılelık var dendı ama sısteme dusmemıs kı bugun benı aradılar 8 haftalık hamılelık gırısı yapılmıs 26 sında dıye .. ben de imkansız oldugunu 22sınde bebegımı dusurdugumu ve ozel hastanede kurtajla alındıgını soyledım . bugun kurtaj sonrası kontrolum vardı. aıle hekımlıgındekı ebe de sısteme gırıp duzeltme yaptıracagını soyledı . yanı bu zamana kadar aslında daha once aramıslar ve ulasamamıslar. bu eger ozel hastanede hasta gızlılıgı on planda olacak sekılde ıstenırse oraya kontrol tanı baska bısı yazıyolar . kurtaj ı da hukukı bı ıslem olmadan yanı bı suça karıssan ya da bı dava acılsa adına o zaman hastane bılgı verır. evlılık dısı oldugunda reşitsen sorun etmıyolar.. hakkında hayırlısı olsun :) belkı aldırmaman gerekıyordur. cok yıkıcı bısı dusuk sonrası bıle onu kaybettıgını bılmek ve senden almaları .. aılen ıllakı cocugun dogdugu aydan ne zaman yapıldıgı anlasılacagından soylemek bence en ıyısı . sımdı hafta hafta buyuyo. 9+6 mı ne son yasal kurtaj. evlenceksenız bunu hemen yapmalısın .. yada aksi olacaksa.. cok uzuldum adına.. dinç ol. hata yada gunah .. herseyın bedelı var ıllakı kızan olur laf eden olur da:. mınnak bebek :)) cok degerlı ya hele bı de yıllar sonra deneyıp de o cocuga kavusamazsan .. dersen kı aldırdım dıye lanetlendım.. dönüşü hiç yok.. artısını eksısını sen bılceksın canım:S allah yardımcın olsun
Toplu bir cevap olsun istedim ben zaten yaptığım hatanın farkındayım düşüncesizce davrandim bazıları yadırgamış etmiş ama olan oldu haklısınızda tedbirsizce davrandım aptallık ettim gözüme uyku girmiyo düsünmekten ne yemek yiyesim var ne uyuyasım bos bos tavana bakıyorum saatlerdir ne yaptım ben nasıl bu duruma dustum diye en buyuk cezayı ben kendime verdim zaten ne olur sizde ağır kırıcı laflar etmeyin psikolojim hepten bozuldu aldırmak kürtaj aklıma geldi ama bu haltı yedim zaten birde ona gerek yok o günaha da girmiyeyim dedim kendime sevgilimde benim aksine aşırı sevinçli mutlu her şey cok guzel olacak merak etme deyip motivasyon veriyo bu arada kendisinin işi gücü bi mesleği var 26 yaşında efendi olgun bi insan havai bi tip değil olsa daha da kotu olurdum bu sorumlulugu kaldiramaz diye ama kaldirabilecegini biliyorum ben aşırı mutsuzum her zaman annelige heves ettim o apayrı ama pozisyonum yuzunden mutsuzum bazıları yok maruz mazur dememe takılmış ben şoktayım hâlâ daha kabullenememiş değilken o kadar ince ayrıntıya takılmak ne bileyim.. allah yasatmasin kimseye sevgilim bana evlenme teklifi etmisti ben dusunmek istiyorum biraz demistim yuzugu takmamistim yarin gorusucez yuzugu takıcam konuştuk da bayagı bu aksam yuzugu takınca eve git ailene söyle evlenme teklifi aldım biz dugun nisan istemiyoruz normal aile arasında bi eğlence yaparız ufak evlenip uzatmadan yuvamizi birkac aya kurmak istiyoruz diye ve sizlede tanismak istiyolar de bende ailemle geleyim dedi bende yumurta kapıya dayandı yapacak bir şey yok ama konuşucam ailem annem babam olmak üzere herkes hayır olmazz mumkunatı yok örf adet neyse o olacak nişan düğün nasıl olmasi gerekiyorsa oyle olacak sırayla yangından mâl kacirir gibi olur mu diyecekler bende diretince şüphelenecekler benim tek ama tek korkum bu durum nasıl ikna edicem tatlı tatlı kimsenin gonlu kırılmadan huzursuzluk olmadan olsun istiyorum kaçmak etmek istemiyorum ama sevgilimlede konuştuk hemen evlenmeye izin vermezseler yapacak bir şeyimiz yok gidip nikahımızı kıyıcaz dedi bende şu duruma üzülüyorum en çok nikah kıyınca edince kıyamet kopacak kaçmış durumuna düsucem ama son çare de bu değil mi yada ne yapmam lazım
birde hastane işine çok kafam takıldı herkes farklı seyler söylüyo biri sıkıntı cıkmaz biri cıkar aaglık ocagına gider vs saglık ocagi doktoru cok yakınımız giderse ailem anında ögrenir ben kan testi olayını nasıl halledicem peki ? Hangisi dogru yanlış şaşırdım kaldım hastaneye gitsem sorun var mı yok mu uzun yazıp kafanızı şişirdim ama ihtiyacim var size
evet gercekten de arıyorlar. hatta bı kac kere daha ulasılamasaydınız esınızı arıycaktık denk dustuk dedı guldu kadın ..Ya insanları yalancı diye itham ediyorsunuz resmen.
Sağlık ocağı sistemine geç düşüyor ama elbet düşüyor.
Bir arkadaşım evli değildi fakat hamile kalmıştı. Bütün testlerini özel hastanede yaptırdı. Bir gece düşük tehlikesi olduğu için birlikte devlet hastanesine gittik. Orada kan verdi. Neyse sonra bebeği düştü. 9 ay sonra aradılar bebeğin kontrollerini hangi hastanede yaptırıyorsunuz diye. Arıyorlar ve sisteme kaydoluyorsunuz yani ben bizzat şahit oldum.
Bizi asmden aramışlardı, bebeğinizin aşılarını takibini yaptırıyor musunuz diye. Düşük sonrası kürtajını özel bir hastanede olduğu için haberleri olmamış bebeğin düştüğünden. Arıyorlar yani hiç affetmiyorlar.evet gercekten de arıyorlar. hatta bı kac kere daha ulasılamasaydınız esınızı arıycaktık denk dustuk dedı guldu kadın ..artık gebelık takıbı asm de de yapılıyor. o yuzden kayıt yapıyorlar sızı gununde arayıp kontrole cagrıyorlar. smear testı ıcın bıle aradılardı benı .. belkı sehre gore degısıyordur ama hastaneden cok asm ye gıttım ben :S yalan değil . belkı bu senelerde cıkmıstır boyle bişey
Aaa bilmiyordum biz oyle degistirmistik 2 sene önce simdi daha kolaydir dediginiz gibiE devlet şifresi varsa e nabız üzerinden değiştiriliyor aile hekimi, birkaç güne geçiyor sistemde de. Gayet kolay internetten yapınca
sanki tam renkler oturmamisken cekmis gibisiniz pembe kagit gibi duruyo. Kacinci dk daki hali bu. 2. Bi cizgi goruyor gibiyim aslinda da. O pembelik isi bozuyor.Bi daha yenileyin testi ya da pazartesi kan verin ,:) rabbim hayirlisini versin.Arkadaşlar 1 gün gecikti sizceee
İdrar çok damlatmışsınızArkadaşlar 1 gün gecikti sizceee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?