Gebelik ve sigara

La havle..

Tamam canım bende öyle yaparım inşallah benim için de yararlı olur

Evet biliyorum bebeğime zarar veriyorum Rabbim korusun inşallah çok vicdan azabı çekiyorum kimse anlamıyor ama maalesef.
Türk kahvesi günde bir fincan içiyorum önceden 3 4 fincana kadar içiyordum tabi onun yanında deliler gibi de sigara içiyordum hamileliğimde kahveden tiksindim eskisi kadar içemiyorum şimdi keşke sigaradan da tiksinseydim garip gelecek ama resmen sigaraya aşeriyorum

Bence bir deneyip zorlayın kendinizi bir süre sonra kolaylaşacak, inşallah en azından azaltabilirsiniz

Ben de hamile kalmadan 1 sene önce bırakmıştım hamileliğimde de hiç içmedim. Sizin yorumu okuyunca hamile olduğum günler geldi aklıma doğurayım kahve sigara içeceğim diyordum bu seferde bebeğe kıyıp içemiyorsunuz süte geçiyor diye

Ayy ne güzel de gülüyorsunuz içiniz rahat kafanız rahat ben öyle değilim ama üzülüyorum içim yanıyor kesin bebeğime birşey olacak ve ben hala salak gibi sigara içiyorum ahh ahh

Bile bile bebeğinize zarar veriyorsunuz resmen.Yazık..
Sigara bırakmak için onlarca yol var. Nikotin bantları, nikotin sakızları vs. Onları kullanmayı deneyin. Biraz araştırma yaparsanız birçok şey çıkar karşınıza zaten..
Fesleğen yaprağı sigara isteğini yok eder, arada fesleğen yaprağı çiğneyin.
Çubuk tarçını sigara gibi ağzınızda tutup da isteğinizi azaltabilirsiniz..

Teşekkür ederim deyeneceğim bugünden sonra Allahın izniyle son bırakıyorum içmicem

Tamam canım bende öyle yaparım inşallah benim için de yararlı olur
Hiç bir türlü yararı yok canım. Ama stresin daha büyük zararları olabiliyor. Doktor yarar/zarar değerlendirmesi yapıp karara varır. Vücuda aşırı stres bindirmek çok daha tehlikeli oluyor. Ben bir kaç kere denedim ama stresi ciddi anlamda beni mahvetti. Tansiyon ve şekerimi kontrol ederek ilerliyorum şuan. Tansiyonum hep düşük, yükselme eğilimi gördüğümüz an aspirin başlanacak. Bırakabiliyorsan bırakman en hayırlısı bırakamıyorsan çok tedbirli ilerlemekte fayda var

İnşallah bırakırım cnm benim de birçok denemem oldu sigarayı bırakmam için hiçbirin dede bırakamadım ve dediğin gibi çok stresli geçiyor daha 1 saat oldu içmeyeli hemen aklıma düştü ne yapayım yani Allâh'ım bizi affetsin bebeğimizide korusun inşallah ne berbat bir şeydir bu yaa

Bana doktorum 3 tane iç dedi. Ama yaktığımı içemiyorum atıyorum hemen.
Stres daha zararlı dedi one olan nikotini az olan sigaralardan önerdi. 3 tane.

O da çok muhtemel ay ama bir zafer sigara kahvesi yaparım gibi geliyor, sonra yine içmem belki

Bir tanıdığım vardi sigaraya devam etti. Sizin kadar icmiyordu heralde ama hamilelik ilerledikce bebegin gelişmesi durdu erken doğum yaptı. Bebek küvözde kaldı 2-3 hafta.
Gercekten çok içiyormussunuz. Engelli doğsa bakabilecek misiniz? Bence bunu düşünün ciddi ciddi. Internetten görsellere bakabilirsiniz. Belki o zaman vicdanınız daha ağır basar.

Anladım işte o 3 4 beni daha çok zorluyor 3 veya 4 tane olarak kısıtlasam yani kısıtalasam da devamı gelecek aklımda habire olacak en iyisi tamamen bir den bırakabilmek yani en azından birden bırakmayı denicem olmazsa çok strese girersem dediğin gibi birer tane günde 3 veya 4 tane olarak kısıtlıcam inşallah bırakabilirim hamileliğimim 4 ayı boyunca fazla fazla içtim inşallah allahım yardım etsin

Şuan hamileliğiniz erken döneminde olduğunuz için anlamıyor olabilirsiniz ama ilerde bu sigara bebekte gelişim geriliğine sebep olursa bebeğe giden kan akışına etki ederse erken doğuma sebep olur planlı değilde acil bir erken doğum demek bebeğin küveze girmesi demek dayanabilecek misiniz onu orda eli kolu mor görmeye ağzında hortum vs gibi şeylerle görmeye diğer odalardan bebek sesleri gelirken sizinki yanınızda olmayabilir bizzat yaşadım ve deneyimledim çok zor onu orda bırakıp eve yalnız başınıza dönmek ben illa bunlar olur demiyorum lütfen yanlış anlamayın beni inşallah olmaz sağ salim kucağınıza alır evinize gelirsiniz inşallah ama ne olur ne olmaz yapmayın bunları düşünün ben yaşadığım için sadece söylemek istedim amacım sizi kötü etkilemek değil umarım bu yazdıklarım sigarayı bırakmanıza yardımcı olur..Kendinize ve bebişinize iyi bakın lütfen..

Çok doğru söylüyor sunuz sigara içenler kişiler genelde erken doğum yapıyorlar ve dediğiniz gibi bebekleri küvezde kalıyor allahım güc ver o kadar bağımlı olmuşum ki öyle böyle değil hiçbir şey gözümün önüne gelmiyor varya delircem bebeğimi kaybettcem de aklım başıma gelecek off off Allah'ım yardım et yaaa

Ya istiyordum aslında planlı sayılırdı. İlk birlikteliğimde oldu işte
Yani planlı değil deseydiniz hadi bir derece. Plan yapan insan önceden sigarayı bırakmaya çalışır bırakır ondan sonra gebelik düşünür. Sigarayı bırakmadan nasıl gebelik düşünüyorsunuz ? Yazık değil mi ya o bebişe hakka girmek . Ben bebeğe çok üzüldüm Allah onu korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…