- 28 Eylül 2024
- 1.848
- 5.449
- 73
- 31
La havle..Merhaba arkadaşlar 15 haftalık gebeyim yani 4 aylık gebeyim ve hamileliğimi öğrendiğimden beri ve öncesinde günlük bir pakete yakın sigara kullanıyorum arkadaşlar çok üzgünüm bebeğime bi yerde zarar verecek diye korkuyorum ve hiçbir şekilde bırakamıyorum çok üzülüyorum çok strese giriyorum aklımı yitircem inanınki çok kötü yüm yargılamayın beni çok bunalımda yım bir yerde canım yanıyor bebeğime birşey olacak diye bir yerde de bırakamıyorum Allah aşkına ya napacam ben ya bebeğime birşey olursa sağlıksız olursa napacam arkadaşlar Allah' hakkı için birşey diyin bana kafayı yicem
Tamam canım bende öyle yaparım inşallah benim için de yararlı olurCanım doktorunla görüş. Ben gebelik öncesi günde 2 paket baya ağır bir marka içiyordum. Gebeliğim sürpriz oldu. Tam düşündük tahlil yaptıralım, sigarayı bırakalım derken hamilelik öğrendik. Doktorumla ayrı perinatoloji uzmanı ile ayrı görüştüm. Adeti 5/6 ya düşürttü. Marka olarak en hafifine geçirtti. 2 paketten bir anda bırakırsam stresin etkisinin daha kötü olacağını düşündüler. Doktorunla konuşmalısın. Durumuna ve sürecine göre karar verecektir.
Evet biliyorum bebeğime zarar veriyorum Rabbim korusun inşallah çok vicdan azabı çekiyorum kimse anlamıyor ama maalesef.34 yaşındayım, 18yaşımdan beri maalesef sigara içiyorum. Hamileliğimde bir tane bile içmedim.
herkesin süreci farklı elbet fakat tamamen sizin beyninizde bitiyor. O sigarayı hiç yakmayacaksınız. Canınız istediğinde ağzınıza bir şeyler atın, bol bol su için. Bu arada benim de canım istemiyor değil, çok istiyor. Kendimi doğum sonrası kahve sigara içerken hayal ediyorum sürekli. Annem ikiz kardeşlerine hamileyken sigara kullanıyordu ve inanın kardeşlerim sürekli öksürür ve öksürüklü hasta olur. (24 yaşındalar şuan) bilimsel bir tanı değil elbet ama ben buna yoruyorum.
En kötü günde bir sigara-kahve hakkı verin kendinize, bahsettiğiniz adetler çok fazla çok.
Bence bir deneyip zorlayın kendinizi bir süre sonra kolaylaşacak, inşallah en azından azaltabilirsinizEvet biliyorum bebeğime zarar veriyorum Rabbim korusun inşallah çok vicdan azabı çekiyorum kimse anlamıyor ama maalesef.
Türk kahvesi günde bir fincan içiyorum önceden 3 4 fincana kadar içiyordum tabi onun yanında deliler gibi de sigara içiyordum hamileliğimde kahveden tiksindim eskisi kadar içemiyorum şimdi keşke sigaradan da tiksinseydim garip gelecek ama resmen sigaraya aşeriyorum
İnşallah teşekkür ederimBence bir deneyip zorlayın kendinizi bir süre sonra kolaylaşacak, inşallah en azından azaltabilirsiniz
Ben de hamile kalmadan 1 sene önce bırakmıştım hamileliğimde de hiç içmedim. Sizin yorumu okuyunca hamile olduğum günler geldi aklıma34 yaşındayım, 18yaşımdan beri maalesef sigara içiyorum. Hamileliğimde bir tane bile içmedim.
herkesin süreci farklı elbet fakat tamamen sizin beyninizde bitiyor. O sigarayı hiç yakmayacaksınız. Canınız istediğinde ağzınıza bir şeyler atın, bol bol su için. Bu arada benim de canım istemiyor değil, çok istiyor. Kendimi doğum sonrası kahve sigara içerken hayal ediyorum sürekli. Annem ikiz kardeşlerine hamileyken sigara kullanıyordu ve inanın kardeşlerim sürekli öksürür ve öksürüklü hasta olur. (24 yaşındalar şuan) bilimsel bir tanı değil elbet ama ben buna yoruyorum.
En kötü günde bir sigara-kahve hakkı verin kendinize, bahsettiğiniz adetler çok fazla çok.
Hiç bir türlü yararı yok canım. Ama stresin daha büyük zararları olabiliyor. Doktor yarar/zarar değerlendirmesi yapıp karara varır. Vücuda aşırı stres bindirmek çok daha tehlikeli oluyor. Ben bir kaç kere denedim ama stresi ciddi anlamda beni mahvetti. Tansiyon ve şekerimi kontrol ederek ilerliyorum şuan. Tansiyonum hep düşük, yükselme eğilimi gördüğümüz an aspirin başlanacak. Bırakabiliyorsan bırakman en hayırlısı bırakamıyorsan çok tedbirli ilerlemekte fayda varTamam canım bende öyle yaparım inşallah benim için de yararlı olur
O da çok muhtemelBen de hamile kalmadan 1 sene önce bırakmıştım hamileliğimde de hiç içmedim. Sizin yorumu okuyunca hamile olduğum günler geldi aklımadoğurayım kahve sigara içeceğim diyordum bu seferde bebeğe kıyıp içemiyorsunuz süte geçiyor diye
Bir tanıdığım vardi sigaraya devam etti. Sizin kadar icmiyordu heralde ama hamilelik ilerledikce bebegin gelişmesi durdu erken doğum yaptı. Bebek küvözde kaldı 2-3 hafta.Merhaba arkadaşlar 15 haftalık gebeyim yani 4 aylık gebeyim ve hamileliğimi öğrendiğimden beri ve öncesinde günlük bir pakete yakın sigara kullanıyorum arkadaşlar çok üzgünüm bebeğime bi yerde zarar verecek diye korkuyorum ve hiçbir şekilde bırakamıyorum çok üzülüyorum çok strese giriyorum aklımı yitircem inanınki çok kötü yüm yargılamayın beni çok bunalımda yım bir yerde canım yanıyor bebeğime birşey olacak diye bir yerde de bırakamıyorum Allah aşkına ya napacam ben ya bebeğime birşey olursa sağlıksız olursa napacam arkadaşlar Allah' hakkı için birşey diyin bana kafayı yicem
Çok doğru söylüyor sunuz sigara içenler kişiler genelde erken doğum yapıyorlar ve dediğiniz gibi bebekleri küvezde kalıyor allahım güc ver o kadar bağımlı olmuşum ki öyle böyle değil hiçbir şey gözümün önüne gelmiyor varya delircem bebeğimi kaybettcem de aklım başıma gelecek off off Allah'ım yardım et yaaaŞuan hamileliğiniz erken döneminde olduğunuz için anlamıyor olabilirsiniz ama ilerde bu sigara bebekte gelişim geriliğine sebep olursa bebeğe giden kan akışına etki ederse erken doğuma sebep olur planlı değilde acil bir erken doğum demek bebeğin küveze girmesi demek dayanabilecek misiniz onu orda eli kolu mor görmeye ağzında hortum vs gibi şeylerle görmeye diğer odalardan bebek sesleri gelirken sizinki yanınızda olmayabilir bizzat yaşadım ve deneyimledim çok zor onu orda bırakıp eve yalnız başınıza dönmek ben illa bunlar olur demiyorum lütfen yanlış anlamayın beni inşallah olmaz sağ salim kucağınıza alır evinize gelirsiniz inşallah ama ne olur ne olmaz yapmayın bunları düşünün ben yaşadığım için sadece söylemek istedim amacım sizi kötü etkilemek değil umarım bu yazdıklarım sigarayı bırakmanıza yardımcı olur..Kendinize ve bebişinize iyi bakın lütfen..
Ay neler duyuyorum sigara iç mi diyo doktorunuzBana doktorum 3 tane iç dedi. Ama yaktığımı içemiyorum atıyorum hemen.
Stres daha zararlı dedi one olan nikotini az olan sigaralardan önerdi. 3 tane.
Yani planlı değil deseydiniz hadi bir derece. Plan yapan insan önceden sigarayı bırakmaya çalışır bırakır ondan sonra gebelik düşünür. Sigarayı bırakmadan nasıl gebelik düşünüyorsunuz ? Yazık değil mi ya o bebişe hakka girmek . Ben bebeğe çok üzüldüm Allah onu korusunYa istiyordum aslında planlı sayılırdı. İlk birlikteliğimde oldu işte
Zorla iç demiyor.Ay neler duyuyorum sigara iç mi diyo doktorunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?