- 7 Mart 2021
- 800
- 575
- 53
- Konu Sahibi Dunyamutlu
-
Öyle yapmayı düşünüyorumEvde sigara yasağı koyun. Evde kesinlikle içilmeyecek deyin
Geçtiğimiz aylarda alkol almıştım ve korunmuyorduk. Zaten yumurtlamaya denk gelmemiştir diye içtim. Mens tarihim geçti. Test almak için iki gün beklemek zorundaydım. Yemin ediyorum çektiğim vicdan azabı o kadar kötüydü ki. Ya hamileysem, ya bebeğe bir şey olduysa diye o iki gün geçmek bilmedi. Neyse ki hamile değildim. Çok fazla severim alkolü ama o günden sonra hiç içmedim. Belki böyle düşünürseniz bırakabilirsiniz. Allah korusun bebeğe bir şey olursa sigarayı bırakmak yaşayacağınız sıkıntıdan bin kat daha az zorlar sizi.
İnanın Çok iyi anlıyorum sizi ...hep ona zarar gelecek diye düşünün her aklınıza sigara geldiğinde sürekli bunu yapın..hele bı kalp atışlarını da gorunde ..bırakacaksınızdir insallahİnşAllah inanın zorluyorum kendimi 1 paket rahat içiyordum önceden bugün 8 felan içmişimdir. Devamlı bişeyler yiyorum içmeyim diye
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben o kadar şey kafamda kurmuştum ki 100 doktor da bir şey olmaz dese 9 ay boyunca vicdan azabıyla yaşayacağımdan emindim. O kadar kafamda büyüttüm. O gün bugündür tek damla alkol içmedim.Ben de aynı şekilde. 4 haftalıkken yani reglimi beklerken hamileliğime pek ihtimal vermezken alkol aldım ve sigara içtim. Bayağı da sarhoş olmuştum. Hatta o halde eşim ya hamileysen regl olmadın dedi. Amaaan keşke olsa gülüm güzel bir veda olur gece hayatıma demiştim
Sarhoşken öyle rahattım da sabahına regl bekliyordum alkolden sonra hemen olurum normalde.
Sabah uyandım regl yok. Aha dedim hamileyim. Kesin. Sonra yaşadığım vicdan azabını ben de anlatamam ya.
Doktora koşup sorduğumda alkolden bir şey olmaz özellikle o kadar ufakken. Tutunacaksa tutunur. Haftada bir kadeh şaraba izin benden dedi. Ama sigara çok tehlikeli dedi.
Neyse ben o vicdan azabıyla ne sigara ne alkol ağzıma süremedim. Midem çok bulandı ve tamamen psikolojik bence.
Şarap tehlikesiz sigaramı tehlikeliymişBen de aynı şekilde. 4 haftalıkken yani reglimi beklerken hamileliğime pek ihtimal vermezken alkol aldım ve sigara içtim. Bayağı da sarhoş olmuştum. Hatta o halde eşim ya hamileysen regl olmadın dedi. Amaaan keşke olsa gülüm güzel bir veda olur gece hayatıma demiştim
Sarhoşken öyle rahattım da sabahına regl bekliyordum alkolden sonra hemen olurum normalde.
Sabah uyandım regl yok. Aha dedim hamileyim. Kesin. Sonra yaşadığım vicdan azabını ben de anlatamam ya.
Doktora koşup sorduğumda alkolden bir şey olmaz özellikle o kadar ufakken. Tutunacaksa tutunur. Haftada bir kadeh şaraba izin benden dedi. Ama sigara çok tehlikeli dedi.
Neyse ben o vicdan azabıyla ne sigara ne alkol ağzıma süremedim. Midem çok bulandı ve tamamen psikolojik bence.
Alkol zaten içmem insanın bile içini nasıl yakıyor bebeğe daha büyük zararı olur. Ama bugün arkdsm dedi ablam hamileyken gün aşırı bira votka içiyordu şaşırdım açıkcası ama maşallahı var çocuklarınınSizi çok iyi anlıyorum. Ben o kadar şey kafamda kurmuştum ki 100 doktor da bir şey olmaz dese 9 ay boyunca vicdan azabıyla yaşayacağımdan emindim. O kadar kafamda büyüttüm. O gün bugündür tek damla alkol içmedim.
Evet bende öyle düşünüyorum, Allahın izniyle bırakırsam birdaha baslamam, dua edin kimin duası kabul olucağı belli olmazmışİnanın Çok iyi anlıyorum sizi ...hep ona zarar gelecek diye düşünün her aklınıza sigara geldiğinde sürekli bunu yapın..hele bı kalp atışlarını da gorunde ..bırakacaksınızdir insallah
Şans meselesi işte. Ama bir sıkıntı çıkarsa insan kendini suçlar. Bilimsel olarak zararı olduğu kanıtlanmış bir şey sonuçta.Alkol zaten içmem insanın bile içini nasıl yakıyor bebeğe daha büyük zararı olur. Ama bugün arkdsm dedi ablam hamileyken gün aşırı bira votka içiyordu şaşırdım açıkcası ama maşallahı var çocuklarının
Aynen valla yaŞans meselesi işte. Ama bir sıkıntı çıkarsa insan kendini suçlar. Bilimsel olarak zararı olduğu kanıtlanmış bir şey sonuçta.
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben o kadar şey kafamda kurmuştum ki 100 doktor da bir şey olmaz dese 9 ay boyunca vicdan azabıyla yaşayacağımdan emindim. O kadar kafamda büyüttüm. O gün bugündür tek damla alkol içmedim.
Bırakcaz inşAllah sigarayıda isteyerek içmiyorum zatenHamile olmadığınız halde mi hiç içmediniz bir daha. Neyse hayırlara vesile olmuş
Ben o kadar da değil bu süreçte birkaç kez denedim. ama 2 yudumdan fazla alamadım ya midemi bulandırıyor.
Benim doktoruma göre alkolizm yoksa arada sırada alınan şarap sadece hamile kadını rahatlatmaya yarar. Alkolizm problmi yaşayan annelerin çocuklarında sıkıntılar gözükür. Şarabın kanıtlanmış bir zararı yok. Ama sigara cızzzz.
Hamile değilim ama korunmuyoruz. O yüzden çok korkuyorum. Hamile kaldığımı bilmeden içersem diye. Cidden alkol çok sıkıntılıymış. Bebeğin direkt beyin gelişimini bozuyor. Bilmiyorum ben aşırı tırsıyorum bundan. O yüzden 7 aydır içmiyorum.Hamile olmadığınız halde mi hiç içmediniz bir daha. Neyse hayırlara vesile olmuş
Ben o kadar da değil bu süreçte birkaç kez denedim. ama 2 yudumdan fazla alamadım ya midemi bulandırıyor.
Benim doktoruma göre alkolizm yoksa arada sırada alınan şarap sadece hamile kadını rahatlatmaya yarar. Alkolizm problmi yaşayan annelerin çocuklarında sıkıntılar gözükür. Şarabın kanıtlanmış bir zararı yok. Ama sigara cızzzz.
Şarap tehlikesiz sigaramı tehlikeliymişilginç geldi
İçme bosver canım benim Allahtan aram yok alkolleHamile değilim ama korunmuyoruz. O yüzden çok korkuyorum. Hamile kaldığımı bilmeden içersem diye. Cidden alkol çok sıkıntılıymış. Bebeğin direkt beyin gelişimini bozuyor. Bilmiyorum ben aşırı tırsıyorum bundan. O yüzden 7 aydır içmiyorum.
Hamile değilim ama korunmuyoruz. O yüzden çok korkuyorum. Hamile kaldığımı bilmeden içersem diye. Cidden alkol çok sıkıntılıymış. Bebeğin direkt beyin gelişimini bozuyor. Bilmiyorum ben aşırı tırsıyorum bundan. O yüzden 7 aydır içmiyorum.
UmarımMaşallah
İnşallah yakında iyi haber de gelir.
Valla ben haftada 3-4 kez içerdim. Başta zor oldu bırakmak ama şimdi hiç aramıyorum.İçme bosver canım benim Allahtan aram yok alkolle
İnşAllah tek duamAncak Bebeğinizi düşünerek birakibilirsiniz bende aşırı tiksinme olmuştu üst komsum icerdigi balkonda kokusunu alsam ögürurdum o derece tiksiniyordum eşime falan hiç yanımda icirtmedim inşallah sizde tiksinirsiniz vesile olur birakmaniza
Ben de aynı durumdayım iyi denk geldi bu soru. Oruç vesile oldu oruçtan beri içmiyorum hamile olduğumu da öğrenince tuzu biberi oldu. Bugün öyle merak ettim denedim ama 15 günde tiksinmisim pek bi tat alamadım . Umarım tamamen bırakırım bu vesile ileKızlar meraba, daha cok yeni hamilemiyim. Sigarayı bırakmak istiyorum ama olmuyor azaltmaya calısıyorum eskiye göre. Önerebiliceğinz bişey varmı? Bırakmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?