- 12 Temmuz 2016
- 1.245
- 2.035
- 83
- Konu Sahibi okyanus2016
-
Hanımlar merhabalar. Şimdiden herkese iyi bayramlar.
Öncelikle kafama taktığım şeyin hurafe olduğunu biliyorum. Ama yine de konu insanın bebeği olunca morali bozuluyor. Bu arada 18 haftalık hamileyim.
Bayram dolayısıyla memleketteyiz. Haliyle mezarlık ziyaretine gittim. Etraftaki yaşı büyük kişiler "mezarlığa gitme elin bir yerine değerse bebekte leke olur" dedi. Yani ne alaka niye olsun ki mantıklı gelmedi. Ve ben gittim. Ha bugünde gideceğim çünkü tıbbi bir açıklaması mezarlıkla ilgili yok.
Ama hormonlardan mıdır nedir mantıklı düşünsemde moralim bozuldu. Yani hem hurafe hem moralim bozuldu. Çok tezat farkındayım ama başına gelen var mı diye de sormak istedim.
Bu arada konunun dini yönü değilde annelik ve bebek sağlığı yönünü merak ediyorum. Sonuçta internetten baktım bazı yiyeceklerin yenmesiyle alakalı hurafelerde varmış. (yiyecek hurafesi hepsinden saçma geldi ama bu mezarlık olayı beni etkiledi)
Ciğer yiyip ellersen oluyor ama denenmiş bilgi
Bende aynısını diyecektim. Annem kız kardeşimde çiğer yemiş onda leke var.Evet bende onu diyecektim :)
Bende aynısını diyecektim. Annem kız kardeşimde çiğer yemiş onda leke var.
Eltime sordum bebişin poposunda neden siyah leke var diye. Dedi ki ben hamileyken dediler ciğer yiyip elini nerene dokundurursan bebişin orasında siyah leke oluyormuş. Bende denemek için parmağımı popoma vurdum ki çıkarsa da gözüken yerde çıkmasın :) öyle de oldu yani baya parmak kadar leke var bebişin poposunda. Geçmiyor da 5yaşı var artık çocuğun. Ama mezarlığı dutu hiç duymadım
annem de güya kediye ciğer vermiş sonra elini beline koymuş da işte benim de belimde parmak kadar leke var ama beyaz
bende ters işlemişse demek.
Aman sende dikkat et malum bayram da geliyor bebişte leke olmasın :)
Mezarlikla ne alaka neyini etkileyecek mezarlık.9ay boyunca mezarlığa gittim hiç birşey olmadi ne olucak ki. Meyve de hurafe özellikle ağaçtan koparıp yüzüme sürdüm hiç birşey yok.sacta kestim saçma saçma söylemler bunlarHanımlar merhabalar. Şimdiden herkese iyi bayramlar.
Öncelikle kafama taktığım şeyin hurafe olduğunu biliyorum. Ama yine de konu insanın bebeği olunca morali bozuluyor. Bu arada 18 haftalık hamileyim.
Bayram dolayısıyla memleketteyiz. Haliyle mezarlık ziyaretine gittim. Etraftaki yaşı büyük kişiler "mezarlığa gitme elin bir yerine değerse bebekte leke olur" dedi. Yani ne alaka niye olsun ki mantıklı gelmedi. Ve ben gittim. Ha bugünde gideceğim çünkü tıbbi bir açıklaması mezarlıkla ilgili yok.
Ama hormonlardan mıdır nedir mantıklı düşünsemde moralim bozuldu. Yani hem hurafe hem moralim bozuldu. Çok tezat farkındayım ama başına gelen var mı diye de sormak istedim.
Bu arada konunun dini yönü değilde annelik ve bebek sağlığı yönünü merak ediyorum. Sonuçta internetten baktım bazı yiyeceklerin yenmesiyle alakalı hurafelerde varmış. (yiyecek hurafesi hepsinden saçma geldi ama bu mezarlık olayı beni etkiledi)
ben inanmıyorum hiç ya buna
genetik bilimini hiçe sayıyor bu tür şeyler
Katılıyorum. Ben hamileyken ciğer yedim ya hatta duyduğum için eşim yedirmişti güya ellemeyeceğim diyeCiğer yiyip ellersen oluyor ama denenmiş bilgi
Görünür yerde mi büyük mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?