Gebelikle ilgili hurafeler...

Napalim hamileyiz diye babamızın mezarını da mı ziyaret etmeyelim. Bende gittim sabah hem şehidimizin törenine hem babamın mezarına.

Bizim akrabamız var hamileyken türbeye gitmiş yüzünün bir tarafı alından boyuna kadar kırmızı (Gül) diyorlar. Türbe ziyaretlerinde olurmuş. Ama normal mezarlığa gidip dua etmekten olmaz

Nar hiç duymamıştım ama ciğer meselesi ablamında başına geldi. Kızının mide bölgesi cildinde leke var.

Benim de 14 aylik prensesimin onmzunda var kirmizi yuvarlak kan renginde leke.iyi ki yuzunde degil.kargibi beyaz zaten.et elledim bende hamisken dogruymus.ete elinizi surmeyin bence.mezarlik ziyaretini bilmiyorum arastirmak lazim.

Toksoplazma yüzünden sakatat düşüğe senep oluyo
Toksoplazmaya bağışıklığınız varsa hiçbirşey olmaz yoksa salam sucuk sakatat çok sakıncalı

Adı üstünde hurafe. Saçımı kısacık kestirdim, doğal yaşam parkına gidip hayvanları da izledim hiçbi şeycik olmadı. Neymiş bebek ölürmüş, yok hayvana bakarsam baktığım hayvana benzermiş saçmalamayın yaa dedim bildiğimi okudum. Kendinizi doldurmayın boş şeylerle..

Bana da gebelikte saç kesilmez bebeğin ömrü kısa olur demişlerdi ne gülmüştüm millet dötünden uyduruyor böyle şeylerin gerçeklik payı yok adı üstünde hurafe bunlar. Önce ki gece saat 1 de canım sıkıldı saçlarımı kestim mis gibi de oldu :)

Mezarlık bilmem ama türbetürbeleri duymuştum ve en büyük örnekte eşimin ensesinde var doğum lekesi.kayinvalidem ozaman gitmiş.ne olmuşsa kasimis ve leke olmuş ora.

Bebekte leke yapan tek sey a vitamini fazlaligidir. Sakatat ve havucta bulunur bol bol. Ayni zamanda a vitamini fazlaligi bebek icin tehlikelidirde. O yuzden ciger vs yenmez hamilelikte.
Çok güzel açıklamışsın canım.bende hamilelikte hiç ciğer yemedim zararlı diye.böyle boş şeylere inanmayın.ben kızıma hamileyken bahçemde yavru bi kedi vardı onu besliyordum.herkes aman çok bakma çocuğun kediye benzer dedi tabiki inanmadım.kızım hiçte kediye benzemiyor

Teşekkür ederim hanımlar. Tek tek alıntılayamadım ama tek mesajda yazayım.

Öncelikle dün tekrar mezarlığa babamı ziyarete gittim. Elbette inanmıyorum ama onca insan söyleyince birde konu insanın bebeği olunca etkilendim sanırım :) senede bir kere anca gelebiliyoruz memlekete, gelince hergün gidip kabrinde dua etmek içimi rahatlatıyor. hamileliğin başında kuaföre gidip saçlarımı da kestirmiştim ne alaka diye ama ona takılmadım hiç.

Henüz ciğer yemedim ama bir arkadaş A vitaminiyle ilgili çok güzel bir açıklama yapmış. Memleketimde de sakatat bolca tüketilir belki de bu yüzden çok insanın başına gelmiş ve çözümü "mezarlığa/türbeye gidince kaşıdın bir yerini ondan oldu" cümlesinde buldular kim bilir :)

Ha bir de bir yerini ellemek/kaşımaktan kastım gayriihtiyari farkında olmadan kaşımaktı. Mesela boynunuz kaşındı elinizi götürüp kaşıdınız. Bilerek, ben şurayı bir kaşıyım değil :) yoksa hernekadar inanmasam da dün daha çok dikkat ettim iki elimi de meşgul edecek şeyler aldım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…