Gebelikle ilgili hurafeler...

Hiç kafanızı takmayın. Hamilelikte saçını kestirme ömrü kısa olur derler mesela. Doğuma yakın gittim kestirdim çokta rahatladım. O hurafeler çocuk doğduktan sonra bile bitmiyor. O yüzden kulaklarınızı tıkayın ve hamileliğinizin ve anneliğinizin keyfini sürün.

Ayrıca hamileliğimde ciddi kansızlık yaşayınca ciğer dalak ne Allah verdiyse yedim de elledim de leke falan Yok yavruşumda. Takmayın takılmayın.

bilimsel verilerle hurafeleri aciklamaya calisiyoruz. ama yanlis yapiyoruz. cunku ikisi farkli boyut. hurafelere inanmak baska bi konu. ama hurafelerin bilimsel aciklamasi zaten yoktur. inanip inanmamak kisiye kalir. inanlara da cahil diyemeyiz. bilimin bile aciklayamadigi o kadar cok sey var ki.

Yiyecek hurafelerini bilmiyorum ama sağlık açısından uzak durulması gereken gıdalara dikkat etmeli. Bitki çayları vs. bazıları rahim kasılmasına yol açıp düşüğe sebep olabiliyormuş. Yine ciğer, sakatat da birden çok miktarda vitamin alımına sebep olduğu için önerilmiyor.

Cahıl ınsanlar cok güle güle deme gelen mısafıre sutun gıder ,cocuga uyurken bakma gunaha gırersın,cocuga güzel deme günah olur ,sütün varmı dıyen olursa Allaha sükür de

Bir arkadaş vardı eli yüzü ve kendisinin söylediğine göre vücudu hep ben doluydu. Sonra bir gün annem benden hamileyken alacalı bir koyun mu görmüş dedi (hayvanı tam hatırlayamadım) kendisini kasimis. Ondan böyle olmuş demisti. Aklıma o geldi.

Yani mezarlık alakasını anlamadım. 9 ay boyunca kimse mezarlığa gitmiyor mu? Mantıksız geldi bende hamileyim sasirdim

Hem hurafe diyorsunuz hem dert ediyorsunuz yani siz biliyorsanız hurafe olduğunu başkası ne derse desin hamileliğin tadını çıkarın.

Bende hamileyken sırf denemek için yanağında gamzesi olsun diye ayva yiyip yanağıma sürmüştüm oğlumun çenesinde gamzesi var ama benim yanağımda gamze var benden almış nasıl bir işsizsem artık şimdi gülüyorum denemiş olmama

Teyzem kızına hamileyken soba temizlerken kömür isine basıyor. Kızının ayağında teyzemin ise bastığı yerde kahverengi leke var şimdi.
Olabiliyor yani :)

:hemen yazayım,

Gül koklama Gül lekesi olur çocukta derlerdi;
Kokladım, 2 evlat var her şey yolunda :)
Nar yeme nar lekesi olur derlerdi, ilk gebeliğimde 2 ay boyunca her gün bir nar yedim, leke falan Yok :)
Ay bir de hamileyken saç kestirirsen çocuğunun ömrü kısalır dediler, onu bilemeyeceğim.
Ama belime kadar olan saçlarımı Doğumdan 3 gün önce küt kestirdim :))
Yaz sıcağında lohusa halimle kimse sormadı o saçlara nasıl bakacaksın diye.
Senin de dediğin ve bildigin gibi hurafe.
Hiç bir şey olmaz. :)

Kafanıza takmayın rahat olun lütfen. Ben 7 aylık hamileyken dedemin kardeşi vefat etti. Çok severdim Kendisini çok üzüldüm. Cenazesine gittiğimizde sen yüzüne bakma bebeğin benzi soluk olur dediler. Hiç inanmam zaten böyle şeylere. Son kez görmek dokunmak istedim. Keza gördüm dokundum da. Allaha şükürler olsun. Şuan kızım 3 yaşında hiç öyle birşey olmadı. Saçma hurafeler bunlar inanmayın lütfen.

Ha şöyle de birşey var çiğ et veya sakatata dokunmamanız gerekir o da enfeksiyon riskinden dolayı sanırım.

hurafe ya. takilmayin.

ama su ciger mevzusu bende de var. bende ciger tattircaklardi yedim off bune ya dedim begenmedim ellerimle boynumu ensemi cenemi tuttuydum, ensesinde dogum lekesi var leylek isirigi denirmis 2-3 yasinda gecer dedi dr ama gecmedi

Kv’de ciğer yemiş ve göbeğini kaşımız küçük parmağıyla. Eşimin karnında kırmızk doğum lekesi var. bencede acaip mantıksız ama ne olur ne olmaz sen dikkat et yine de.
Ben eşimden bildiğim için ciğer nar vs eldivensiz elimi bile sürmemiştim hamileyken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…