Gebelikte Balık Yağı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kuf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kuf

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2012
7.313
19.531
448
Herkese merhaba. Ben balık yiyemiyorum. Olmuyor yani kendimi bildim bileli yemedim. Bebek için geçen ay zorladım, öğüre öğüre bir hal oldum. Şimdi doktora sordum balık yağı almam gerekir mi diye. Dördüncü ayda başla dedi. Artık başlamam lazım yani. Ama bir zararı olur mu sizce? Bilgisi, deneyimi olan yardim eder mi bana? Ayrıca hangi markayı önerirsiniz? Kullanan var mı aranizda gebelikte balık yağı?

Edit: Kullanmaya başladım. Sevgili Mune , IFOS uyarın için teşekkür ederim. IFOS sertifikalı olan bir marka buldum. Orzax Ocean kullanıyorum. Benim gibi ikilemde kalanlara fikir olsun.

Son düzenleme:
ben gebelikte kullanmadım çevremde kullananı da hiç görmedim..sentetik vitaminlere olumlu bakamıyorum..balık yiyebilseniz çok iyi olurdu ama yapacak birşey yok bol bol ceviz tüketin :) hayırlısı ile yavrunuzu kucağınıza alın inşallah

Reactions: Kuf
Doktorunuz basla demis burdakiler daha mi iyi bilicek.. basla dediyse basliycaksiniz
Pardon ama doktor dediğin kusursuz bir canlı değil. Ne yanlış tedavilerle ne canlar yitiyor. İlah gibi görmeyin artık şu doktorları. Fikir almak istedim.yazdim. Fikrin yoksa susabilirsin.

Teşekkürler

OMEGA içeren bir takviye de olabilir ama gene de siz bilirsiniz

Pardon ama doktor dediğin kusursuz bir canlı değil. Ne yanlış tedavilerle ne canlar yitiyor. İlah gibi görmeyin artık şu doktorları. Fikir almak istedim.yazdim. Fikrin yoksa susabilirsin.

Vitaminden bahsediyorsunuz. Ne gibi bir zarari olabilir kullanan bir suru insan var. Onlar bilmiycek ama burdaki insanlar bilecek.

Hanımlar sakin olun lütfen.
İçiniz rahat edecekse balık hapı için başka biri doktordan da fikir alın, balık hapı kullanmaya karar verirseniz marka olarak şunu kullanın diyemem ama Omega-3, yani EPA ve DHA miktarının yüksek olmasına dikkat edin, IFOS yani Uluslararası Balık Yağları Standartları onaylı markaları denemenizi tavsiye ederim.

Hiç balık yiyemiyorsanız ve balık hapı kullanmakta istemiyorsanız epa ve dha içeren yani balıktan almanız gereken omega-3 bileşenlerini alacağınız zeytinyağı ama saf hakiki zeytinyağı, badem ve ceviz tüketmenizi öneririm.

Vitaminden bahsediyorsunuz. Ne gibi bir zarari olabilir kullanan bir suru insan var. Onlar bilmiycek ama burdaki insanlar bilecek.
Karnimda bir bebek var hanımefendi. Normalde zararsız olan maydanoz bile ilk aylarda zararlı bebek için mesela.

Teşekkürler Mune. IFOS onaylı olmasına dikkat edeceğim.

Karnimda bir bebek var hanımefendi. Normalde zararsız olan maydanoz bile ilk aylarda zararlı bebek için mesela.

Hanimefendi 31. Haftamdayim farkinda degilsiniz herhalde. Ne kadar bilgim olup olmadigini anlamak icin lutfen diger konulardaki yorumlarima bakin. Uzatmiycam.

Canim gorümcem omepa vm kullandi biraz pahali ama cok yararliymis.

Hanimefendi 31. Haftamdayim farkinda degilsiniz herhalde. Ne kadar bilgim olup olmadigini anlamak icin lutfen diger konulardaki yorumlarima bakin. Uzatmiycam.
Açıkçası bilginiz falan umrumda değil. Bildiğinizi sandığınız şey doğru da olmayabilir. İsterseniz on çocuk doğurun.

Folik asiti doktorlar fazla fazla yazar mesela. Sorsanız fazlası vücuttan atılır ve zararı yok denir. Ama son yapılan bir araştırmaya göre fazlası çocukta otizme sebep olabilir deniyor. Bilim her geçen gün yeniler kendini.

Fikriniz yoksa bence de konumda daha fazla vakit kaybetmeyin, güle güle.

Balık jelatininden yapılmış balık yağı kullanın doktorunuz önerdiyse.
Ben 2 doktora takipliydim biri kullanmasan da olur derken diğeri mutlaka kullanmalısın demişti.

Balık jelatininden yapılmış balık yağı kullanın doktorunuz önerdiyse.
Ben 2 doktora takipliydim biri kullanmasan da olur derken diğeri mutlaka kullanmalısın demişti.
Bahsettiğim buydu işte. Teşekkürler. Siz kullandınız mı peki?

Ben 7. Haftamdan beri kullanıyorum balık yağı hapını. Doktorum ocean ultimate verdi. bulmak biraz zor oldu yalnız ilaç deposundan getirttim. Fiyatı da 30luk 100 tl idi.

Teşekkürler Mune. IFOS onaylı olmasına dikkat edeceğim.
Bu onayı almış birkaç Türk ilaç sanayi var, ifos sitesinde isimleri geçiyor, hiç bulamazsanız ve kullanacaksanız iso9001 onaylı ve omega 3 epa/dha miktarı yüksek bir balık hapı alın, piyasada çok balık hapı var ama omega 3 bileşenleri yüksek olanların dışındakileri içsenizde bir içmeseniz de, aslında yiyebilseniz özellikle somon ama çiftlik somonu değil, soğuk denizlerde doğal yetişmiş somon hem sizin hem bebek için muhteşem bir omega 3 kaynağı, yağlı bir balıktır o yüzden yemeyi denerseniz yağsız tavada veya ızgara olarak deneyin.

Aslında birileri size hamsiyi tüm kılçıklarından ayırıp balık olduğunu kamufle ederek börek gibi pişirse belki yersiniz, ben de balıkla arası pek hoş olan biri değilim, balıkları değişik bir pişirme yöntemiyle börek diye önüme getirirlerdi, kokusunu nasıl baskılıyorlarsa bayıla bayıla yerdim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…