• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Gebelikte beslenme problemi ve vicdan azabı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.773
49.041
798
Kızlar selam,
Hamile olduğumu öğreneli 1 ay oldu.
1 aydır düzenli besleniyorum
Yumurta, ceviz, balık, ev yapımı yoğurt meyve vs
2 kilo vermişim:D
Bunu da duyunca 2 gündür hamurişine gömüldüm
O da kahvaltıda sadece, börek yedim bolca
Şimdi vicdan azabı çekiyorum.
Bi kere yemekten bir şey olmaz ama elimde değil. Bana biraz teseli verin, internette bebek kalp hastası doğar diye okudum ama 2 gün börek yiyince direkt olur mu ya? :(
Sizler nasıl besleniyorsunuz?

Valla ben çok dikkat ettim diyemem canım ne istediyse yedim yani o yüzden değilmi 20 kilo alıp girdim doğuma 😄😃

Valla ben çok dikkat ettim diyemem canım ne istediyse yedim yani o yüzden değilmi 20 kilo alıp girdim doğuma 😄😃

Bebek sağlıkla geldi değil mi? :)
Ben aşırı dikkat ediyordum
Şöyle bir hataya düştüm
Ne yesem google dan bakıyorum
Gebelikte X yemek
Gebelikte Y yemek diye

Ama bunu yedikten sonra yapıyorum
Yapınca da moralim bozuluyor çünlü internete göre hiç bişi yememem lazım, hepsi bebeğe zararlı :D

Şimdi böreği okuyunca moralim bozuldu

Bebek sağlıkla geldi değil mi? :)
Ben aşırı dikkat ediyordum
Şöyle bir hataya düştüm
Ne yesem google dan bakıyorum
Gebelikte X yemek
Gebelikte Y yemek diye

Ama bunu yedikten sonra yapıyorum
Yapınca da moralim bozuluyor çünlü internete göre hiç bişi yememem lazım, hepsi bebeğe zararlı :KK70:

Şimdi böreği okuyunca moralim bozuldu
Çok şükür sağlıklı bide akıllı bişeyki valla rabbim nazarlardan korusun evladımı ve tüm evlatlarımızı 🥰
Dediğin gibi google amcaya bakarsak bişey yapmamak yememek lazım 😁😄
Bence bakma morel bozmaktan bişey deil

Börekten bebek neden etkilensin ??
Bitki çayları, İlaç, Kafein, Tütün tarzı şeyler dışında ev yapımı şeyler zarar vermez sanmıyorum.
Kaldı ki yediğimiz meyve sebzeler çok mu organik?
Herşey ilaçlı, hormonlu.. Tavuklar bile.

Benim hamilelik şekerim olduğu için diyet yaptım ve 7 kilo aldım hamileliğimde sadece .herşey den yedim ama dozunda küçük porsiyonlar .yemeniz de sorun yok yeme tarzınız yanlış bebekten çok sizi etkiler bu durum hamileliğiniz de.

Börekten bebek neden etkilensin ??
Bitki çayları, İlaç, Kafein, Tütün tarzı şeyler dışında ev yapımı şeyler zarar vermez sanmıyorum.
Kaldı ki yediğimiz meyve sebzeler çok mu organik?
Herşey ilaçlı, hormonlu.. Tavuklar bile.

Ay böreği börekçiden aldım ben
Evet hiçbir şey organik değil
Bir yoğurdu kendim yapıyorum ama onunda sütü marketten pastörize günlük süt :D

Benim hamilelik şekerim olduğu için diyet yaptım ve 7 kilo aldım hamileliğimde sadece .herşey den yedim ama dozunda küçük porsiyonlar .yemeniz de sorun yok yeme tarzınız yanlış bebekten çok sizi etkiler bu durum hamileliğiniz de.

Yeme tarzım derken 2 gün üst üste yemem mi?
Evet yanlış aslında ama 2 gün tutamadım kendimi artık tutacağum
Hamilelik şekerini kaçıncı ayda öğrendiniz ? Şeker yüklemesinde mi?

Ay böreği börekçiden aldım ben
Evet hiçbir şey organik değil
Bir yoğurdu kendim yapıyorum ama onunda sütü marketten pastörize günlük süt :KK70:
Dışardakilerin renklendirici , koruyucu içermesi vs mümkün. Mümkünse ev yapımı yapıp yiyin :))
çok yerseniz şeker görülebilir. 5. ayda Ama bu herkes için geçerli değil :)

Ya ozur dilerim cok güldüm ama cok tatlisin 😇
Bende 12 haftalik hamileyim valla pyle her yedgme bakmiorum o kadar aşırı da saglikli beslenmiorum acikcasi canim o an ne istyrsa onu yiyorum ama hafta da 1 gun balik 1 gun et 1 gun sebze yemeğe ozen gösteriyorum ve gun icinde mutlaka meyve cig badem findik tüketiyorm yani bgn borek yedim aman çocuk kalp hastasi olacak bu mümkün mu sizce 😊
az once doner yedim mesela nden? Cnku dun kocam bensoz doner yemis dunden ,bero canım istedi😂😂
Doktor bana sadece cok hamur isi yeme dedi hafiften kilom olduğu için o da esprili bir sekilde..cok hamur isi yersen bebeğin hamur beyinli olur bnu istemezsn herhalde demisti 😂😂 o günden beri ekmek yemiorum 😑

Yeme tarzım derken 2 gün üst üste yemem mi?
Evet yanlış aslında ama 2 gün tutamadım kendimi artık tutacağum
Hamilelik şekerini kaçıncı ayda öğrendiniz ? Şeker yüklemesinde mi?
Evet iki gün üst üste yemek zararlı.haftada 2 veya üç olabilir en fazla ,gereksiz kilo alabilirsiniz. Şeker yüklemesinde öğrendim daha önce hiç yoktu şuanda yok bazıları yaptırmayın diyor kesinlikle yaptırın derim 😊

Evet iki gün üst üste yemek zararlı.haftada 2 veya üç olabilir en fazla ,gereksiz kilo alabilirsiniz. Şeker yüklemesinde öğrendim daha önce hiç yoktu şuanda yok bazıları yaptırmayın diyor kesinlikle yaptırın derim 😊

Valla doktor ne derse yaptıracağım
Bende şekerden endişeleniyorum aslında
Evet bundan sonra yemeyeyim hiç. :)

Ya ozur dilerim cok güldüm ama cok tatlisin 😇
Bende 12 haftalik hamileyim valla pyle her yedgme bakmiorum o kadar aşırı da saglikli beslenmiorum acikcasi canim o an ne istyrsa onu yiyorum ama hafta da 1 gun balik 1 gun et 1 gun sebze yemeğe ozen gösteriyorum ve gun icinde mutlaka meyve cig badem findik tüketiyorm yani bgn borek yedim aman çocuk kalp hastasi olacak bu mümkün mu sizce 😊
az once doner yedim mesela nden? Cnku dun kocam bensoz doner yemis dunden ,bero canım istedi😂😂
Doktor bana sadece cok hamur isi yeme dedi hafiften kilom olduğu için o da esprili bir sekilde..cok hamur isi yersen bebeğin hamur beyinli olur bnu istemezsn herhalde demisti 😂😂 o günden beri ekmek yemiorum 😑

Ya evet saçma farkındayım
Bende sorarken utandım ama ana yüreği :d

Beni bu google mahvetti. Ona göre börek = kalp hastası bebek. Allah korusun

Tek börek yiyen hamile benmişim gibi hissettim :D
O yüzden bir sormak içimi rahatlatmak istedim

Benim doktorum ekmek bile yeme gerek yok dedi :D

Kilo vermiş olmanız bebeğinize zarar verdiği anlamına gelmiyor. Hele ki sizin haftanızda. Kilo verdim diye börek çörek yerseniz sonra daha çok pişman olursunuz.
yapmanız gereken sade ve sadece sağlıklı beslenmek.
ha börek yediniz diye bebeğini kalp hastası olmaz ama bilmem kaç kilo alırsınız ve bu hem gebelikte hem sonrasında sizin için zararlı.
Zaten yenmesi gereken ceviz balık süt yoğurt gibi standart şeyler var gebelikte. Onları tüketin ama yediklerinizin yanında ekstra olarak değil.
hamileyim diye porsiyonunuzu 1den 2 ye çıkarmayın mesela.
hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum 😊

Ben çiğ köftemi de yedim kolamı içtim canım istedi nefsimi köreltim Napım Google baksak neler diyordur 😁

Valla doktor ne derse yaptıracağım
Bende şekerden endişeleniyorum aslında
Evet bundan sonra yemeyeyim hiç. :)
Şüpheniz varsa 5 ayı beklemeyin kan testinde de çıkıyor doktorunuza söyleyin bakar.herşeyi yiyin yemeden geçmez 9 ay dozunda yedikten sonra birşey olmaz Allah'ın izniyle ☺️

Back
X