• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Gebelikte beslenme problemi ve vicdan azabı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ya evet saçma farkındayım
Bende sorarken utandım ama ana yüreği :d

Beni bu google mahvetti. Ona göre börek = kalp hastası bebek. Allah korusun

Tek börek yiyen hamile benmişim gibi hissettim :D
O yüzden bir sormak içimi rahatlatmak istedim

Benim doktorum ekmek bile yeme gerek yok dedi :D
Genel anlamda saglikli beslen ama canin ne istyrsa ye.. hamilelik hastalik değil kendine eziyet etme😊 kararinda ye yeterli bence.. hafta da 1kere borek yemek1^2 dilim ne bileyim 1 dilim kek yemek falan yani bununla hasta bir çocuk olma ihtimali cok düşük ve gercekten sacma bence..hani hamilelik suresince hic azalmayan sigara alkol kullanimi gbi bisey degil ki bu astım dogsun vs .. bilmem😊
ki kaldi ki ben maalesef sigara bile içiyorum. . Gunde 1 paket iciordum mesela ogrendgm andan beri gunde 5 tane ile sinirlandirdim kendimi ha daha da dusurmem gerek ama fazlasni yapamıyorum keske yapabilsem. .Rabbim korusun saglikla gelsin hepsi💚

Ben çiğ köftemi de yedim kolamı içtim canım istedi nefsimi köreltim Napım Google baksak neler diyordur 😁
Ben de şmdi hamile kalsam az da olsa yerim heralde canım çektimmiydi nasıl tutcam ki kendimi :KK70:

Ilk 5 ay neredeyse tuzlu peynir kızarmış ekmek ve ayranla beslendim doğum yapana kadar ceviz findik vs yiyemedim bulantılardan. Bebeğim sağlıklı doğdu. Siz ne yerseniz yeyin bebek alması gerekn kısmı alıyor yemeseniz de alıyor merak etmeyin. Normal de de asitli paket gıdalar tüketmem sadece kafeini bırakmıştım kahve vs .Şeker hiç tüketmedim desem yeridir sadece meyve ama gebelik şekerim sınırda çıkmıştı onu da genetiğe bağladım ailem şeker hastası çok. Ne yerseniz dengeki yemek de fayda var.Ilk 3 ayda 4 kilo verdim gebeliğin de toplan 3 kilo aldim bebeğim de 3 kilo doğdu

daha sabah pastaneden alınan böreği lop lop yutmuş 15 haftalik bir hamile olarak arada sırada yerseniz hemen bebeğe bir sey olacağını zannetmiyorum.

Tüm yeme düzeniniz hamurişi uzerine kurulu değilse sabah aksam sadece hamurışi kizartma tuketmiyorsanız sorun yok.

Hamur isini cok tuketen bir tanidigim kendisi 20 kilo aldı ama 2.800 gr bebek doğurdu ama bebek sağlıklıydı sadece küçüktü. sebebide fazla hamur isi plasantayı yağlandırarak bebege besin gitmesini azaltıyor.

2 gün ust uste yediyseniz aksam ekmek yemezsiniz öglen sadece meyve yersiniz veya sadece corba icer dengelersiniz.

balık meyve sebze yogurt yumurta süt bunları yiyormuşsunuz zaten bunlar zaten direk bebeği besliyor merak etmeyin.

Hayırlı olsun bebeğiniz. sağlıcakla alın kucağınıza

Kilo vermiş olmanız bebeğinize zarar verdiği anlamına gelmiyor. Hele ki sizin haftanızda. Kilo verdim diye börek çörek yerseniz sonra daha çok pişman olursunuz.
yapmanız gereken sade ve sadece sağlıklı beslenmek.
ha börek yediniz diye bebeğini kalp hastası olmaz ama bilmem kaç kilo alırsınız ve bu hem gebelikte hem sonrasında sizin için zararlı.
Zaten yenmesi gereken ceviz balık süt yoğurt gibi standart şeyler var gebelikte. Onları tüketin ama yediklerinizin yanında ekstra olarak değil.
hamileyim diye porsiyonunuzu 1den 2 ye çıkarmayın mesela.
hayırlı ve sağlıklı doğumlar diliyorum 😊
Teşekkür ederiö, bu saydıklarınızı rutin olarak tüketiyorum de arada kaçamak oluyor işte :D

Ya biz hasta değiliz sadece hamileyiz 😂 ben 3 günde bir yiyorum neredeyse börek asıl zararlı şeyler cips, kola, jelibon bu abur cubur ki bunlari da cok canimiz cekince ızin veriyorlar sadece her gün abartarak yememek önemli. Kaldı ki ilk 3 ay zaten mide bulantısı vs oluyor ebem bana çocuk senin önceden depoladiklarinla büyür kendini bunaltma yemek yiyemezsen deedi ama ben her seyi yiyebiliyordum çok şükür. Yani boşuna üzülme sadece abartmamaya bak. 🥰

daha sabah pastaneden alınan böreği lop lop yutmuş 15 haftalik bir hamile olarak arada sırada yerseniz hemen bebeğe bir sey olacağını zannetmiyorum.

Tüm yeme düzeniniz hamurişi uzerine kurulu değilse sabah aksam sadece hamurışi kizartma tuketmiyorsanız sorun yok.

Hamur isini cok tuketen bir tanidigim kendisi 20 kilo aldı ama 2.800 gr bebek doğurdu ama bebek sağlıklıydı sadece küçüktü. sebebide fazla hamur isi plasantayı yağlandırarak bebege besin gitmesini azaltıyor.

2 gün ust uste yediyseniz aksam ekmek yemezsiniz öglen sadece meyve yersiniz veya sadece corba icer dengelersiniz.

balık meyve sebze yogurt yumurta süt bunları yiyormuşsunuz zaten bunlar zaten direk bebeği besliyor merak etmeyin.

Hayırlı olsun bebeğiniz. sağlıcakla alın kucağınıza

Teşekkür ederiim
Gebe olduğumu öğrendiğim gün eşime haber verdim, mutluluktan uçtuk
Tam annemlere gidiyorduk ki kanamam başladı
Kabus gibiydi
Bundan sonra iyice kafayı kırdım
O yüzden en ufak sancıda endişeleniyorum. Ufacık bişi okusam korkuyorum

Bu yorumlar içimi rahatlattı ama.

Ya biz hasta değiliz sadece hamileyiz 😂 ben 3 günde bir yiyorum neredeyse börek asıl zararlı şeyler cips, kola, jelibon bu abur cubur ki bunlari da cok canimiz cekince ızin veriyorlar sadece her gün abartarak yememek önemli. Kaldı ki ilk 3 ay zaten mide bulantısı vs oluyor ebem bana çocuk senin önceden depoladiklarinla büyür kendini bunaltma yemek yiyemezsen deedi ama ben her seyi yiyebiliyordum çok şükür. Yani boşuna üzülme sadece abartmamaya bak. 🥰

Bulantı yok çok şükür
Sadece iştahsızlık var
Hele et tavuk balık üçlüsü
Hiç istemşyorum ama mecbur yiyorum :D
4 yaşında çocuk gibiyim, ağzıma bir lokma atıyorum yutmam 15 dk
Arada eşim çiğne falan diyor
O kadar iştahsızım :D

Bulantı yok çok şükür
Sadece iştahsızlık var
Hele et tavuk balık üçlüsü
Hiç istemşyorum ama mecbur yiyorum :KK70:
4 yaşında çocuk gibiyim, ağzıma bir lokma atıyorum yutmam 15 dk