gebelikte beslenme...(yeterli besleniyor muyum acaba ?)

senel8

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
999
752
208
hamilelikte ,özellikle ilk hamileliğinde yeterince besleniyormuyum endişesi taşıyanlar var mı arkadaşlar ?içtiğim süt yeterli mi ,aldığım protein uygun mu ? bir kaşık da pekmez içsem mi? hep aklımda deli sorular :) hadi paylaşın neler yiyorsunuz ...

gebelikte günlük 1000 mg calsıyum ıhtiyacı oluşuyor
100 ml süt :125 mg cl
1 su bardağı yoğurt :250 mg cl.
1 avuç fındık badem :50 mg cl.

günde 2 porsiyon meyve tüketimi öneriliyor..özellikle kış aylarında c vitamini gereksinimi yüzünden mandalina portakal tüketmek önemli..

haftada bır kere kesın balık yıyorum.1-2 gun de et,kofte, onun harıcındekı gunlerde sebze tüketıyorum...hergun sabah akşam sut içiyorum..hergn olmasada coğunlukla cevız kuru ıncır kuru üzüm aralarda.
meyvede akşamları tercıhımdır...
son zamanlarda çıkolata yemeye başladım..önüne gecemıyorummm malesefki :(

hergün 3 ceviz 5 er tanede çig badem ve findik tuketiyorum. Kalsiyum ihtiyaci icin bol miktarda peynir bir bardak sut nadirende yogurt. Et hafta da 2 kere . Eksikligini baklagillerle telafi etmeye calisiyorum. Balikta yiyemiyorum maalesef balik hapi kullaniyorum. Birde 5 porsiyon meyve tüketiyorum her gun.muz, kivi, elma, havuc,portakal ya da mandalina.ekmek 1- 1,5 dilim. Makarna, pilav hamurisi yemiyorum. Tatlida yemiyordum ama bu aralar canim cok istiyor her gun tuketiyorum maalesef.

Ceviz balik ve meyve yiyemiyorum :((
onun disinda sut yogurt peynir yumurta et tavuk baklagil sebze hersey mukemmel ama ozellikle bu meyve isini nasil hallederim bilmiyorum...

valla arkadaşlar maşallah dedim disiplinli bi beslenme programı yapmışsınız ben bulantılarımın fazlalıgı ve en tabi sebep çalıştığım için çok planlayamıyorum yanımda meyve falan getiriyorum ama pek yiyemiyorum

hergün ; bende günde 2 bardak süt 1bardak ayran yada yoğurt bir porsiyon peynir ,3-4 ceviz 2 adt kurukayısı 4 fındık badem ,1 porsiyon sebze ve 1 porsiyon et (et,balık ,tavuk)tüketiyorum.haftada en fazla 2 kere tatlı tüketiyorum .haftada mutlaka 2 kere balık .birtek meyve konusund istikrarlı değilim . :) Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.. :nazar::anneadayı::KK46:

Ben bulantılarım hala gecmediği için çok düzenli beslenemiyorum.. Peyniri bol tüketiyorum ama yoğurt ve süt fazla tüketemiyorum cok bylantı yapıyor. Doktor endişe etme dedi ama yine de endişeleniyorum yeterince beslenemiyorum diye..

ceviz +fındık :bebekte beyin gelişimi
brokoli+yoğurt:bebekte kemik gelişimi
ıspanak+mercimek: bebekte kan yapımını
yumurta :bebeğin gelişimi sağlar :)

Ben bulantılarım hala gecmediği için çok düzenli beslenemiyorum.. Peyniri bol tüketiyorum ama yoğurt ve süt fazla tüketemiyorum cok bylantı yapıyor. Doktor endişe etme dedi ama yine de endişeleniyorum yeterince beslenemiyorum diye..

seni anlıyorum ama gerçekten endişe etme bir arkadaşım sadece tuzlu çekirdek ve kolayla hamilelik geçirip hiç kilo almadı ve tosun gibi çok zeki bir kızı oldu :)

Bende çok düzenli beslenen biri değilim ama günlük süt ceviz kuruyemiş ozellikle elma muz tuketiyorum
Kahvaltıda çok yumurta yiyebilen biri değilim malesef onun yerine yiyebilucegim proteinleri yemeye calisiyorum.

Sütü pastörize iciyorum kizlar ama yoğurt peynir isini sizler nasil hallediyorsunuz.

Biz hazir aliyoruz ne kadar doğru bilmiyorum bunu da.hangi markalar ev icin daha ideal ??

hergün 3 ceviz 5 er tanede çig badem ve findik tuketiyorum. Kalsiyum ihtiyaci icin bol miktarda peynir bir bardak sut nadirende yogurt. Et hafta da 2 kere . Eksikligini baklagillerle telafi etmeye calisiyorum. Balikta yiyemiyorum maalesef balik hapi kullaniyorum. Birde 5 porsiyon meyve tüketiyorum her gun.muz, kivi, elma, havuc,portakal ya da mandalina.ekmek 1- 1,5 dilim. Makarna, pilav hamurisi yemiyorum. Tatlida yemiyordum ama bu aralar canim cok istiyor her gun tuketiyorum maalesef.
kaç kılo aldın..ilk 6 ay hiç tatlı yemedım ben..sonradan bı açıldım bı açıldıım...bıtter yemeyı tercıh edıyorum odaha ıyıymış diğerleıne gore...

Sütü pastörize iciyorum kizlar ama yoğurt peynir isini sizler nasil hallediyorsunuz.

Biz hazir aliyoruz ne kadar doğru bilmiyorum bunu da.hangi markalar ev icin daha ideal ??
ben hazır almıyorum yoğurdumuda kendım yapıyorum....deneye deneye insan oğrenıyooo :)) eğerkı ımkanın varsa doğalı tercıh et derımm

kaç kılo aldın..ilk 6 ay hiç tatlı yemedım ben..sonradan bı açıldım bı açıldıım...bıtter yemeyı tercıh edıyorum odaha ıyıymış diğerleıne gore...
Ben yarim kilo aldim henüz. Ama tatliya devam edersem nolcak bilmiyorum. Evet bitter daha iyi ama canim bitterde istemiyor ki. karar aldim haftada bir kere kalorili tatli yiycem. Bal incir kayisiyla geçiştirmeyi deniycem. Bakalim
olucak mi. Dun oturup bir suru helva kek cikolata tukettim gene. yedim mi de durduramiyorum kendimi en iyisi yememek oluck benim icin.

Ben yarim kilo aldim henüz. Ama tatliya devam edersem nolcak bilmiyorum. Evet bitter daha iyi ama canim bitterde istemiyor ki. karar aldim haftada bir kere kalorili tatli yiycem. Bal incir kayisiyla geçiştirmeyi deniycem. Bakalim
olucak mi. Dun oturup bir suru helva kek cikolata tukettim gene. yedim mi de durduramiyorum kendimi en iyisi yememek oluck benim icin.
şuan okdar ttalı yeme bence sık dişini sıkabıldığın kadar...daha şeker yuklemen var :))ara sıra yapılan kuçuk kaçamakların çokda etkısı olmaz galıba

Kizlar mide yanmasina ne çözüm buluyorsunuz??

Midem fena halde yaniyor hem açken hem yemekten sonra birde maden suyu ve sut elma ucu iyi geliyor ama tekrar başlıyor

Back
X