Gebelikte e sigara kullanilırmı

o psikolojisi bozulur diyen dr burdan taaaa aaaaaaa kadar

kesinlikle içmemelisin.
içen yok mu var ama daha ana karnında onlara verilen zararı düşündükçe gözüm dönüyor.
bizim güvenlikçi bi kız vardı bi tane kızı vardı kızı büyüdükten sonra 2. istedi ama uzun süre uğraştı sonra hamile kaldı
bi gün elinde sigara gördüm
bu ne ya dedim deli misin sen
ya bişe olmaz kızıma hamileyken her gün bilmem kaç tane içiyordum bak bişeyi yok sapasağlam demişti
tamam şimdi sağlamda yarın öbür gün Allah korusun da astım olmayacağı vs nerden biliyorsun da nasıl bu kadar cahil olabiliyorsun offfff çok kızmıştım çoookkkk
sakın sakın içme ya kendine verdiğin zararı geçtim sen bile isteye yapıyorsun bunu da o miniciği ne günahı var hiç istemeden o zehire maruz kalacak

Son düzenleme:
elektronik sigaranin zarar olarak cok da farki yok sigaradan. cigerine su buharinda nikotin ve diger zararli maddeleri cekiyorsun bu da kanina karisiyor.
sigarayi birakmak cok ama cok zor anliyorum seni ama birakip hamile kalirsan daha rahat edersin.
destek almaya calis bu konuda.
sigarayi biraktiginda ictigin gunlere cok uzuleceksin. ben suanda keske hic icmeseydim diyorum ve yemin ederim neredeyse hic aramiyorum...

bence hamile kalmadan önce bırakın ki sağlıklı gebelik için bir adım atmış olun. vücudunuzu arınsın yumurtalarınız sağlıklı oluşsun, hatta erkeklerin bile sperm kalitesi artsın diye sigara bırakıp öyle çocuk sahiib olmaları önerilir.
gelgelelim annem hamileliğinde içmiş hepimiz bronşitli doğmuş. benim beyinsel bir hastalığım var doğuştan bile olabilir. netleşmedi malesef ne zaman oluştuğu. ama hastalığa sahip kişilerin %85 i bebeklikte anne karnınında yakalanıyorlar.
ha sigara kullanmayınca sağlıklı olacak diye birşey yok ama ya sigaradan zarar görürse bebek??

kızlar soruyu kimse anlamamış :)
hanımefendi normal sigara yerine elektronik sigaradan bahsediyor. yoksa sigaranın zararlı olduğunu bilmeyen kalmamıştır herhalde

Öyle bebegi testte görür görmez felan birakmican sigarayı.
Hamile kalmadan en az 6 ay önce esinin ve senik alkil sigara gibi zararli maddeleri kullanimi kesmeniz gerek.
Doktora testleri yaptirarak ozellikle annede yetersiz olan ve cocuk gelisimini etkileyecek olan vitaminleri alman gerek. Dikkatli ve saglikli beslenmen gerek.

Hayatımda sigara içmedim.

İçen arkadaşlarım var hamile iken. Nikotini daha az olan ince sigaralardan doktor 3 taneye izin vermiş.

bu sorunun amacı ne hiç anlamadım. şimdi şey diyenler olur. "Günde 2-3 taneden bişi olmaz...bla bla." saçmalık. sigara bu. kendi isteğinizle kendinize ne yaparsanız yapın ama hem çocuk isteyip hamile kalıp hem de daha dopmadan onu zehirlemek. vicdansızlık gerçekten.

Nasil basardiniz kutluyorum sizi harilasinizz ..caniniz sigara istediginde ne yaptiniz?
Canım istediğinde ya sakız çiğnedim ya da bebeğimi düşündüm. Çok fazla asabiyetim oldu ama o da geçti. Bir de iştahım çok açıldı almam gerekenden fazla kilo aldım ama olsun. Bebeğimin sağlığı için herşeyi göze alırım. O masumu kendi zevkim için zehirleyemem. Bir daha sigaraya başlar mıyım? Emzirme olayları falan bittikten sonra belki başlarım onu zaman gösterir. Bu zamana kadar bırakmayı hiç düşünmemiştim çünkü sigara içmeyi seviyordum, zevk alıyordum. O yüzden bir daha asla içmem diyemiyorum. Şimdilik öncelik bebeğimin sağlığı sonrasına bakıcaz artık :)

Arkadaşımın doktoru da günde 4 taneye kadar izin vermişti.
Ama siz bunları kıstas almayın, içmeyin... Benim bir başka akrabam var, hamileyken sigara içiyordu. Çocuğu şimdi 10 yaşında ama 5-6 yaş gibi duruyor ve gelişmiyor.

Kadın elektronik sigarayı sormuş yahu. Gelen geçen de saydırıp durmuş .bilmediği bir şeyi öğrenmeye çalışıyor yoksa sigaranın zararlı ılduğunun o da farkında.
E sigara bildiğim kadarıyla yasak değil.Olur da hamile kalırsan yine de bir doktoruna sor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…