Gebelikte e sigara kullanilırmı

Günde 3 bilemedin 4 tane sigara içtim hamileliğimde bebeğim doğdu sezeyanla ilk 5 saat iyiydi ama sonra inlemeye başladı memeyi de almadı.Küveze aldılar yaş akciğer sendromu yani doğumda ciğerlerindeki suyu atamadı.13 gün küvezde kaldı.Hiç yatmadım hastane kapılarında ağladım.Hep sigaraya bağladım bu durumu vicdan azabı çektim çok birde hastanede biberonla beslendi ne yaptıysam beni emmedi sütümde kesildi yani işte böyle o yüzden şimdi tekrar hamile kalsam asla içmem içilen ortamda bile bulunmam

O sezaryenin en yaygın yan etkilerinden biri.
Tabi sigara da tetiklemiş, etkilemiş vs olabilir sigara zararsızdır demiyorum.
Bence kendini suçlama. Olmuş bitmiş.

Konuya gelince, e sigarada nikotin olduğu için kullanılmaz.

Kendime gelince, Allahım artık doğurayım emzireyim bir sene geçsin geri başlayayım şu sigaraya çok özledim ya.

eşimin teyzesinin kızı hamile ama sigara içiyo bide. kızıyom ben ya
bende hamileyim agzima sigara sürmedim dumanli yerden kaçtım.
zararliysa içme sakin iyi mi sence aaaa

Gebe kalmadan bir süre önce bırakman en doğrusu,vucudundan temizlenebildiği kadar trmizlenmeli.

Kesinlikle içilmemeli. bende kullanıyordum şuan dumanında durmuyorum. evladıma kıyamıyorum

icmeyin ya..
dogmamis sabileri ne diye dumanalti yapiyorsunuz ki?
yazik gunah degil mi,cocuga dogmadan cehennemi yasatiyorsunuz anne karninda.

Ilk olarak bebeginize duman ulaşmıyor çünkü o bir suyun içinde. O kısmın hava alan bir durumu yok. Bütün ihtiyacını kordonla gelen kandan alıyor yani kanınız ile besleniyor. Fakat sigara içindeki maddeler kana karıştığı için bu kordon ile bebeğinize ulaşıyor. Gelişimini etkiliyor astım riskini arttırıyor. Sizin oksijen almadığınız her an tehlikeli iken birden ustune bu maddeleri ekstra vermiş oluyorsunuz. Kahve cay cikolata fazla kullanımı ve sigara plesentayı etkiliyor. Çocuğu dumana boğmak söz konusu değil ama içindeki kötü maddeleri çocuğa vermiş oluyorsunuz. Kan yoluyla ve onun tek besini anne karnında sadece bu kan.

Tıpkı yeni doğanın tek besini nasılki anne sütüdur. Var sayınki akşamdan bir bardak içinde demlenen tütünü anne sütü yerine çocuğa vermişsiniz. Ürpertici değilmi. Bunu hangi anne yapar. Ama hamile iken içtiğiniz sigara da aynısı.
Sigara içerek sağlıklı çocuk dünyaya getirmiş kişiler olabilir ama aksi. Durum da çok fazla var. Risk almaya değermi? Bunu düşünüp karar verin!

Günde 1 paket sigara içiyorum, ameliyat geçirdim içme demelerine rağmen içtim ve zararını da gördüm iyilesmem uzadı nefes problemim oldu. Gene de içtim.
İçmeyen bilmez bu laneti bırakmak çok zor. İnsan içmek için her türlü bahaneyi buluyor.
Ama.. orda burda hamileyken sigara içen kadınları gördükçe katil görmüş gibi hissediyorum. İnsan kendi canını düşünmüyor o ayrı da, canının canını düşünür. Ne tirkayiler bırakıyor. Yapmayın bu günahı minnacık canlara.
O kadar da vazgeçilmez değil.

ben elektronik sigara içiyorum tamamen zararsız olduğunu sanmıyorum , zaten ne doğru düzgün araştırma nede likitlerde düzgün bir açıklama var , hamileliğimde ve emzirme döneminde içmedim inan ben içmediysem sende içmeyebilirsin başta biraz iştaha birazda sinirlere yansıyor ama aşermelerle beraber tamamen içme hissi kayboluyor.

Arkadaslar sigara tiriyakisiyim ve gebe kalirsam e sigara kullanabilirmiyim merak ediyorum kullanan varmi
Sorun degil kullan tabiki hastalikli ve sakat hatta özürlü bi cocuk istiyorsan ve hergün onun yüzüne bakip vicdan azabi cekmiceksen ne demek bu ya tiryakiymis evladindan önemli birak gitsin ben kocami bosucaktim hamileyken yanimda icti diye biraz sorumluluk alin e sigarada en az gercegi kadar tehlikeli

yahu ben hamile kalmaya uğraşırken sigara içmeyi azaltmaya çalışıyorum. günde bir paketten günde 7 dala indiriyorum. kaç tane içtim bugün diye kafamdan sayıp duruyorum. YUMURTALARIMI bile negatif etkiliyorsa diye vicdan azabından ölüyorum. ama siz "hamileyken içsem olur mu"nun derdindesiniz. çok ilginç..

Arkadaslar sigara tiriyakisiyim ve gebe kalirsam e sigara kullanabilirmiyim merak ediyorum kullanan varmi
e sigara nedir bilmiyorum ama iki gebeliğimde de maalesef ki sigarayı bırakamadım sadece azalttım ve 0.1 nikotinli sigara içtim. Doğumdan sonra emzirdiğim için içmedim.
Size tavsiyem sigarayı bırakın ve İÇMEYİN.
Hatta hamile kalmadan önce bırakın öyle hamile kalın derim.

Evet doktorumda aynı şeyi söyledi kuzenim günde iki paket içti abartmıyorum yani ama iki bebeğinde de hiç sorun olmadı ben 4 taneyi geçirmedim o da işte yemeklerden sonra dayanamıyodum böyle olunca çok üzüldüm şimdi emziremedim diye üzülüyorum.Çok kötü sigara ya seni anlıyorum

Hamile olduğumu bilmeden ilk ay içtim sigara daha sonra öğrendiğim an paketi attım bi kenara hala attığım yerde duruyor hiç içmedim yasık cocuklarımıza kimse zarar vermesin deyip daha foğmadan bizim zarar vermeye hakkımız yok demişti doktor canım istediğinde hep o sözü getiriyorum aklıma şükür canımda istemiyor artık 15 gün sonra alıştım

Ben önceden arada içiyordum eşimle dışarı çıkınca çay keyfi kahvaltı keyfi sigara alıyorduk yanımıza ama tüp bebeğe ilk görüşmeye gittigimizde biraktim daha da içmedim asla da içmeyi düşünmüyorum inş hiç içmem artık hayatimda

Benim gözüm döndü 20 haftadan öncesinde sinirli bir anımda 2 3 tane bildiğin üstüste içtim. Zaten 6 7 haftalıkken bırakabilmiştim. Bir de avmdeyim, insanlar da bakıyor. Kim bilir neler dediler. Çok utanıyorum hala.
Hiç unutmuyorum şu tarama testi zamanları, doktorum sordu içmiyorsun artık di mi diye forma yazmak için. Dedim kaçamak yaptım, iyi b.k yedin sakın bir daha yapma diye feci tersledi beni.
Şimdi benim kızım da ters, dönmezse ve sezaryen olmam gerekirse, bahsettiğin şeyi yaşarsam diye aklım çıkıyor. İster istemez suçlarım kendimi çünkü.

Ha beynim ve doktorların bir kısmı plasentanın bebeği sigaradan da koruyacağını söylese de, kalbim ve mantığım hiç o yönde değil.

Neyse 2018 bi gelse de birini söndürmeden diğerini yaksam be.

Bu kadar guncel ve bılınen bırseyı bırde soruyormusunuz.. hamılelık degıl kendı saglıgınız ıcın bıle kullanılmadı sakıncalı netıcede cok zor degıldi kullanmayacagınızı bılmel

Benim doktorum da günde 5 -6 tane içebilirsin demişti stres daha zararlı içmediğinde strese giriyosan iç demişti.Zaten benim bebeğim 38. Hafta hala dönmemişti yukardaydı bayaa birde doğumda tansiyonum 20 ye çıktı benim sakinleştirici verdiler.O yüzden küveze girdi dediler ama işte yine de doğumdan sonra eve yalnız dönmek çok kötü oluyor canım Allah korusun o yüzden sık dişini arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…