- 15 Aralık 2015
- 849
- 604
- 23
- Konu Sahibi CennetKokulum
-
Günde 3 bilemedin 4 tane sigara içtim hamileliğimde bebeğim doğdu sezeyanla ilk 5 saat iyiydi ama sonra inlemeye başladı memeyi de almadı.Küveze aldılar yaş akciğer sendromu yani doğumda ciğerlerindeki suyu atamadı.13 gün küvezde kaldı.Hiç yatmadım hastane kapılarında ağladım.Hep sigaraya bağladım bu durumu vicdan azabı çektim çok birde hastanede biberonla beslendi ne yaptıysam beni emmedi sütümde kesildi yani işte böyle o yüzden şimdi tekrar hamile kalsam asla içmem içilen ortamda bile bulunmam
Sorun degil kullan tabiki hastalikli ve sakat hatta özürlü bi cocuk istiyorsan ve hergün onun yüzüne bakip vicdan azabi cekmiceksen ne demek bu ya tiryakiymis evladindan önemli birak gitsinArkadaslar sigara tiriyakisiyim ve gebe kalirsam e sigara kullanabilirmiyim merak ediyorum kullanan varmi
Arkadaslar sigara tiriyakisiyim ve gebe kalirsam e sigara kullanabilirmiyim merak ediyorum kullanan varmi
e sigara nedir bilmiyorum ama iki gebeliğimde de maalesef ki sigarayı bırakamadım sadece azalttım ve 0.1 nikotinli sigara içtim. Doğumdan sonra emzirdiğim için içmedim.Arkadaslar sigara tiriyakisiyim ve gebe kalirsam e sigara kullanabilirmiyim merak ediyorum kullanan varmi
Evet doktorumda aynı şeyi söyledi kuzenim günde iki paket içti abartmıyorum yani ama iki bebeğinde de hiç sorun olmadı ben 4 taneyi geçirmedim o da işte yemeklerden sonra dayanamıyodum böyle olunca çok üzüldüm şimdi emziremedim diye üzülüyorum.Çok kötü sigara ya seni anlıyorumO sezaryenin en yaygın yan etkilerinden biri.
Tabi sigara da tetiklemiş, etkilemiş vs olabilir sigara zararsızdır demiyorum.
Bence kendini suçlama. Olmuş bitmiş.
Konuya gelince, e sigarada nikotin olduğu için kullanılmaz.
Kendime gelince, Allahım artık doğurayım emzireyim bir sene geçsin geri başlayayım şu sigaraya çok özledim ya.
Hamile olduğumu bilmeden ilk ay içtim sigara daha sonra öğrendiğim an paketi attım bi kenara hala attığım yerde duruyor hiç içmedimArkadaslar sigara tiriyakisiyim ve gebe kalirsam e sigara kullanabilirmiyim merak ediyorum kullanan varmi
Evet doktorumda aynı şeyi söyledi kuzenim günde iki paket içti abartmıyorum yani ama iki bebeğinde de hiç sorun olmadı ben 4 taneyi geçirmedim o da işte yemeklerden sonra dayanamıyodum böyle olunca çok üzüldüm şimdi emziremedim diye üzülüyorum.Çok kötü sigara ya seni anlıyorum
Benim doktorum da günde 5 -6 tane içebilirsin demişti stres daha zararlı içmediğinde strese giriyosan iç demişti.Zaten benim bebeğim 38. Hafta hala dönmemişti yukardaydı bayaa birde doğumda tansiyonum 20 ye çıktı benim sakinleştirici verdiler.O yüzden küveze girdi dediler ama işte yine de doğumdan sonra eve yalnız dönmek çok kötü oluyor canım Allah korusun o yüzden sık dişini arkadaşımBenim gözüm döndü 20 haftadan öncesinde sinirli bir anımda 2 3 tane bildiğin üstüste içtim. Zaten 6 7 haftalıkken bırakabilmiştim. Bir de avmdeyim, insanlar da bakıyor. Kim bilir neler dediler. Çok utanıyorum hala.
Hiç unutmuyorum şu tarama testi zamanları, doktorum sordu içmiyorsun artık di mi diye forma yazmak için. Dedim kaçamak yaptım, iyi b.k yedin sakın bir daha yapma diye feci tersledi beni.
Şimdi benim kızım da ters, dönmezse ve sezaryen olmam gerekirse, bahsettiğin şeyi yaşarsam diye aklım çıkıyor. İster istemez suçlarım kendimi çünkü.
Ha beynim ve doktorların bir kısmı plasentanın bebeği sigaradan da koruyacağını söylese de, kalbim ve mantığım hiç o yönde değil.
Neyse 2018 bi gelse de birini söndürmeden diğerini yaksam be.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?