Gebelikte ev işLeri..Endişeliyim ;(

19KasimBhr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2007
574
6
Kızlar merhaba dün akşamdan beri bir tedirginlik sardı beni..
Dün hava güzel diye cam kapı giriştim..Tabi bayadır böyle temizlik yapamamıştım çünkü rahimde kanala alanlarım vardı gebeliğimin erken dönemlerinde.Ama 2 hafta önce gittiğimde her şey yolundaydı kanama kaybolmuş ve ikili testimin sonuçları güzel çıkmıştı..
Her tarafım tutulmuş bir vaziyette uyandım sabah ve çok korkuyorumm;(
Ya bebeğime birşey olmuşsa?
Eşime ultrasona girsemmi diye sordum ama istemedi şubat sonunda doktor çağırdı ya ben nasıl dayanıcam
Ne yapmalıyım sizce?_?
Benim gibi böyle temizlik yapanlar illaki vardır bana yazın da içim rahatlasın yaasenağlama:nazar::emir_bebek::nazar:
 
Baharcım bu zamanlar genelde riskli dönemler..Sen bir de ağır işler yapmışsın..
Yapmasaydın iyiydi ama olmuş bir kere..
Şimdi bol bol dinlen sen,ayaklarını uzat.Kötü şeyler düşünme..
Olsa kanaman olurdu,sancıların olurdu filan..
Bi dahada yapma böyle işler..Ben bulaşık bile yıkamıyorum..
Hiç bir şey yapmıyorum haftada bir kadın geliyor o yapıyor tüm işlerimi..
Bebeğimi kaybetmeyi göze alamam çünkü..
Sen dediğim gibi yat dinlen canım aklına da kötü şeyler getirme,bişecik olmaz bebişine..yerimseniben
 
ben 32.haftamda kocaman evi laminat yaptırmıştım canım cıkmıştı sabaha kadar belimin agrısından duramamıştım gerçi kayınvalidem cok yardım etti ama yinede ortada dolaşmak bile yoruyo
 
canım ağır kaldırma kendini fazla yorma ama bulaşıktan felan bişi olmaz yorucu şeyler yapma her fırsatta dinlen.Allah tamamına erdirsin.
 
Canim bende tam senin zamanlarinda yaz temizligi yapmistim.Camlari sildim halilari sildim hemde 3 gun hic durmadan.Tabi canim cikti cok yoruldum ama Allah kizima birsey olmadi.Koruyan Allah koruyo merak etme.Olacagi varsa 24 saatte yatsan olur.Ama tabi tedbiride elden birakmamak lazim.Sen simdi bolbol yat ve dinlen.Bence kotu birsey olmamistir olsa belirtisi olurdu Allah muhafaza.Hadi git yat bolbol keyif yap.
 
canım her gebelik farklıdır ama yapılması gerekenler genelde aynı...çok ağır işler yapmışın bırak kış ortası ne temizliğibu...bebişini ve kendini düşün...bütün işleri kocana yaptır :eek:klava: yatıp dinlen.bebişe gelince bence bişi olmamıştır...kaç haftalık bu arada.. bende anneliği tattım....neyse üzülme pozitif düşün ve yorma kendini...
 
ılk uc ayda ellerı cok yukarı uzatma

agır şeyler kaldırma
ayakta fazla kalma
egık bır sekılde fazla durma...
 
canım bende aynı şeklide dün baya iş yaptım.ama ben hamilelğimin başından beri hiç rahat durmuyorum.12.haftaya giricem.bilmiyorum 1 gün ayağımı uzatıp oturduğuımu doğru olduunu düşünmüyorum ama çok şükürhiç bi şikayetim yok.bu biraz da bünye daha doğrusu hamilelğin gidişatı ile alakalı onun için herkes benim yaptıımı yapmasın.ben hala evim asansörlü olduğu halde asansöre fobim var tek başıma binemiyorum 5 kat inip çıkıyorum.ama dediğim gibi bu herkese gööre değişir dikkatli olmak lazım!!!
 
canım bende yazın yazlıktan gelınce yapmıstım temızlık ınsan normal gunluk ısınıde 1gunde yaparsan agır ıs yapmıs gıbı yoruluyosun cok buyuk ıs dısında kendı temızlıgımı yapıyorum hala olacagı varsa yatarkende olur ama sen yıne asılma cam falan sılme sakın dıkkatlı olmanda fayda var
 
Baharcım aynı işi ben de dün yaptım.
Akşam da yatağın yolunu zor buldum.
Akşam belim çok ağrıyordu. bugün biraz daha hafifledi.
İnşallah birşey olmamıştır.
 
BENCE ENDiŞELENME AMA, BİR DAHA DA BU KADAR YORMA KENDİNİ.

BEN AĞIR HİÇBİR İŞ YAPMIYORUM.
YAPTIĞIM İŞLER ÜTÜ, YEMEK ( Onada yeni başladım )
BULAŞIK MAKİNESİNE KİRLİLERİ YERLEŞTİRİYORUM.
TEMİZLERİ EŞİM YERLEŞTİRİYOR. ( Yukarı bile uzanmıyorum )
ANNEM SAĞOLSUN KAÇ KEZ GELİP BÜTÜN EVİMİ TEMİZLEDİ.
BEN HAMİLELİKTE ÇOK KASMAM KENDİMİ DİYORDUM AMA, HAZİRAN AYINDA BİR KAYIP YAŞADIM.
ASLINDA KiMYASAL GEBELİKMİŞ AMA, BENDE SENİN GİBİ DERİN TEMİZLİK YAPMIŞTIM.
HALEN KENDİMİ SUÇLUYORUM.
 
ya kızlar acaba doktora gidip kalp atışlarını duysam mı benim belimde ağrı vardı ama o ne zamandır iş yapmadığım için hamlamışım ondandır..İçim hiç rahat değil ya ablamla konuştum biraz önce kanaman olurdu öyle birşey olsa diyor ama ne bileyim içim rahat etmiyor.Eşimde bukadar sık ultrasona girilmez diye izin vermiyor gitmeme içim içimi yiyor.
 
ya kızlar acaba doktora gidip kalp atışlarını duysam mı benim belimde ağrı vardı ama o ne zamandır iş yapmadığım için hamlamışım ondandır..İçim hiç rahat değil ya ablamla konuştum biraz önce kanaman olurdu öyle birşey olsa diyor ama ne bileyim içim rahat etmiyor.Eşimde bukadar sık ultrasona girilmez diye izin vermiyor gitmeme içim içimi yiyor.

yok baharcım gereği.dinlen sadece bugün yarın ayağının altına yastık koy.ablan doğru sölemiş.allah korusun bi şey olsaydı kanan kahverengi lekelenme anında olurdu ama ıstırahat et.
 
yok baharcım gereği.dinlen sadece bugün yarın ayağının altına yastık koy.ablan doğru sölemiş.allah korusun bi şey olsaydı kanan kahverengi lekelenme anında olurdu ama ıstırahat et.

canım ben çalışıyorum gerçi ama işim rahat olduğu için ayakabılarımı bile çıkarma olanağım oluyor zaten bütün gün oturuyorum artık doktora gidene kadar çatlarım
şubat 27 de gidicem,Ahh ahh çok zor anne olmak daha bebek düşünürken
başlıyor hadi bu ay olucak bu ay oldu neden olmuyo..kafamçokkarıştı
sonra kan testi yaptırıyorsun birde bakmışsın hamişsinn..:teytey:
Ve sonra kese göründü mü ?kalp atışları var mı ?kan tahlilleri nasıl çıktı??
Sürekli bir hareket halii:dance:

Doğana kadar süreklii...

ANNElik zor zanaatmiş bugün anneme gideyimde öpeyim o mis ellerinden..a.s.:nazar::emir_bebek::nazar:
 
evt doğru söylüyosun.bazen düşünüyorum eskiden napılıyorduçdün eşimle konştuk.yok benim tahlilim ok 2.li tarama 3.lü tarama doblerr ...hiçbirini yaptırmadan duramam.bi de düşünüyorum ya eskiden ultroson bile yokmuş.borozanla kalp atışı dinliyolarmış.şimdi böyle diye bizlerdebu kadar pimpiriiz.bu arada bahar şu aşagıdaki baby gaga yı ben yapamadım anlatır mısın nasıl ekleyeceğim!!
 
canım benim yinede kendine dikkat et....
bende temizlik yapıyorum ama kendimi hiç yormadan neye acelemiz var ki...
dinlene dinlene yapıyorum....
ama cam işine hiç girişmedim.....
bende mart ayında bi kimyasal gebelik geçirdim ....
haftaiçi temizlik yapmıştım köşe bucak ama günlere bölmüştüm....
oda oda yapmıştım ama olacağı varsa oldu işte...
temizlik bitti ve haftasonu kanamam başlamıştı...
bende o yüzden şimid dikkat ediyorum....

sende kendini bi daha bu kadar kesinlikle yorma...
unutmaki artık içinde sana tutunan bi can var...
hiçbirşey onlardan daha değerli değil.....
 
bende almişe 4 aylık falandı ev taşımıştım
her yerim tutulmuştu
ama şükür hiç bişey olmaz
hem olsa kanaman ve sancın olurduu
 
günaydın baharcığım bu gün daha iyisin inşallah bebeğinde iyidir endişelenme canım sen çalışıyormuşsun ev işine yardım edenin yokmu yakınların ailen falan yardım iste bence sen tek başına yapmaya kalkarsan orası burası derken cam tepesinde bulursun kendini biz kadınların temizlik hastalığı var zaten kendine ve bebeğine dikkat et bir tanem mecbur kaldığında işlerini minumum ölçüde yapmaya çalış
 
ne olur ne olmaz..hamiş kalırsam eğer,bulaşık evi süpürmek dışında ağır işleri yapmaya düşünmüyorum tatlım.eşin destek çıksın sana,ben hamile değilken bile eşim ne olur ne olmaz,kirli sepetini taşıyor,makineden çıkan çamaşırları taşıyor ve uzanma işlerini yapıyor.
Bahar nicki arkadaşım Biraz fazla abartmışsın temizliği sannki...ayrıca senin bebeğin olmuştur şimdiye dek.Yazma yılın 2008.
 
Son düzenleme:
X