Gebelikte evcil hayvan besleyenler?

Larosw

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2008
1.968
12
358
37
Eskişehir
Merhaba..
2,5 yaşında kızım var 1 yaşındada kedimiz..
Kedimizin tüm bakım ve aşısı kontrol altında :1:
maması bile en iyisi ithal :34:
Fakat kedilerin dışkısı biliyorumki gebelik döneminde gebenin temizlemesini tavsiye etmezler..
ama eldiven maske vs ile tedbir alsam yinemi temizleyemiyeceğim? o da benim kızım :66:
Gebe olup evcil dostu olanlar tavsiye ve aklımda olmayan önerilerinizi bekliyorum :32: :71:

canım benim de bi kedim var siyam cinsi. aşıları falan tam. ama çevreden o kadar tepki alıyorum ki anlatamam. ocakta aldık. o zman hamile değildim tabi. uzun bi müddet bebek düşünmediğimiz ve hayvanları,özellikle de kedileri çok sevdiğim için aldık. vetin dediğine göre kasımda 1 yaşına gircek. o kadar pişmanım ki anlatamam. durup durup ishal oluyor. bütün evi batırıyor. sinirlerim yıprandı artık. elimde çamaşır suyu kedi peşinde geziyorum. ne kadar olsa da güvenilmez tabi. eşim birinde temizlese diğerine ben güvenemiyorum.erkek sonuçta. öğüre öğüre o kadar temizledim ki... kedimi de çok seviyorum,kıyamıyorum ona. yoksa şimdiye 50 defa vermiştim. çekilecek çile değil. kardeşime alışkın allahtan. bi kaç hafta içinde ona vercez.yabancıya veremedim,dayanamazdım. ama bu 8 ay içinde canımdan bezdim. bir daha evde hayvan beslemek mi, tövbeeee.
3 defa toxo yaptırdım sırf içim rahat etsin diye. 2 drum da kedi olayına sıcak bakmıyorlar. allahtan bi sıkıntı yok şimdilik. inşallah da olmaz.
ha bahçeli bi evin vardır genişinden, bahçede bakabilirsin. ama evde hayvan kesinlikle akıl karı değil.hele de bizimki gibi küçük bi evse. hamilelikte yine bir yere kadar ama küçücük bebeğimle aynı evi paylaşmasına izin veremem. ne kadar sevsem de... kesinlikle hijyen sağladığımı düşünmüyorum çünkü, kılı tüyü,kıskançlığı da cabası.

canım tavsiye istemişsin ama işte anlattığım gibi, kelin ilacı olsa başına sürer. ben de çok çaresizim. mecburen temizliyorum. ameliyat eldiveni ve kağıt havlu kullanıyorum ha bir de domestos.

merhaba
benim doktorumda aynen kedi besliyorsan diskisi icin eldiven takacaksin dedi..ve dikkat edeceksin her zaman dedi..burasi Almanya ve evine kedi köpek hayvan besleyen cok inanilmaz hatta hemen hemen herkes..korkma dikkat et birsey olmaz eldiven takacaksin mecbur her zaman ..yeni hamile arkadasimizin esi , kadin evinde 4 kedi besliyor düsün yani:) hemde öyle böyle kedi degil at gibi :)):)::)

Merhaba..
2,5 yaşında kızım var 1 yaşındada kedimiz..
Kedimizin tüm bakım ve aşısı kontrol altında :1:
maması bile en iyisi ithal :34:
Fakat kedilerin dışkısı biliyorumki gebelik döneminde gebenin temizlemesini tavsiye etmezler..
ama eldiven maske vs ile tedbir alsam yinemi temizleyemiyeceğim? o da benim kızım :66:
Gebe olup evcil dostu olanlar tavsiye ve aklımda olmayan önerilerinizi bekliyorum :32: :71:
4 ayaklı kızım 8 yaşında, hamileliğimin başından beri ne tepkiler aldım:47:hiç de umrumda olmadı. parazit kontrolleri,iğneleri yapılıyor, maması proplan onun dışında hiçbir şey yemiyor.dışarı çıkmıyor. ne olabilir ki? ben kedilerle büyüdüm, kızım da öyle büyüyecek. ben dışkısını elime poşet geçirip alıyordum.poşete alıp poşeti ters çevirince içinde kalıyordu, doğru çöpe :))) genelde eşim halletti ama mecbur kalınca aldım. zaten slica kum kullanıyorum koku yapmıyor.

Son düzenleme:
benim de 2 kedim 1 köpeğim var.şuanda 10 haftlık hamileyim bu zamana kadar duyduğum tek laf hayırlı olsun ee kediler köpekler nolcak? bıktım valla.dr um hamilelikte hiç bir sakıncası olmadığını doğduktan sonrasının önemli olduğunu söyledi.koruma açısından.şuanda bilmiyorum ne yapacağımı ama onlardan vazgeçemem...

benim de 2 kedim 1 köpeğim var.şuanda 10 haftlık hamileyim bu zamana kadar duyduğum tek laf hayırlı olsun ee kediler köpekler nolcak? bıktım valla.dr um hamilelikte hiç bir sakıncası olmadığını doğduktan sonrasının önemli olduğunu söyledi.koruma açısından.şuanda bilmiyorum ne yapacağımı ama onlardan vazgeçemem...
valla huysuz kedim resmen ablalık yapıyor, insan olsa bu kadar olgun davranmazdı.hiç sakınmadım ben de en başta merak ediyordu koklamasına izin verdim. kızımı emzirirken kedimle konuştum, emzirme sonrası sevdim her sefer.şimdi hayat gayet normal seyrinde kedim için, artık kızımın evin bireyi olduğunu anladı.çok laf duydum. "at o hayvanı!","sen nasıl annesin, bebeğini düşünmüyorsun!" vs...hem kedi köpekle büyüyen bebeklerde allerji ve astım riski azalıyor :) ayrıca hayvan sevgisi gibisi var mı! sonrasında da her gün ev süpürmece, alışana dek aynen evin büyük çocuğunun kıskanmasını engelleme çabasına girişmece.:)hâlâ da eve her gelen kedimin varlığı hakkında ahkâm kesiyor.zaten nedense söz konusu hamilelik ve annelik olunca halkımız bilirkişi kesiliyor. herkesin bir fikri var, herkes mükemmel anne, herkes bir doğum yapmış dünyanın en zor doğumu; herkes bir çocuk büyütmüş dünyanın en zor,en yaramaz, en gazlı, en akıllı bebeği...herkes her şeyi biliyor, sen bilmiyorsun.eve gelenlerin soruları: sütün geliyor mu?mama da ver, hatta gece mama ver de uyusun sen de rahat et!benim ortanca oğlan bıkbıkbıkbık...o yüzden takmaaaa!nedense herkes bir laf söylemeyi görev biliyor.çok giydirmişsin soy, az giydirmişsin üşür, onu yeme gaz yapar, soğuk su içme sütün üşür...kulak tıka geç.sadece kedi köpekle kalmayacaklar çünkü.

Son düzenleme:
benim kedim,kızım İran cinsi paso yiyor içiyor uyuyor :1:
mesela siyamlar falan çok cazgırdır Allah tan öyle değil.. 2.5 yaşındaki kızımla araları çok iyi.. göndermekmi? Asla!
toksoplazma testim kızımda süper çıkmıştı yine isterse yaparım ama kedimi veremem en başta tatilde 1 hafta uzak kalan kızım hergün kedimizi sordu kızımında psikolojisini etkileyemem ki annem doğurana kadar bana yolla ben bakarım dediğinde hayır demeye kalmadan sağolsun eşim ''anne kedilerini sana yollarlarsa ertesi günde yanında olurlar söyliyim'' dedi.. eşiminde ağzını aradım Asla! ben temizlerim tuvaletini bu hayvan ölene kadar bizimle dedi sağolsun :69: :69:
o zaman 45 günde bir parazit aşıları ve diğer aşıları ile wc sinide temizlemezsem yada eldiven maske vs ile sıkıntı kalmıyacak :1:
kıskançlık olmaz ama bebeklerim kedimi kıskanabilir kedimden yana olmaz hani :1:
Lütfen arkadaşlar vermeyin dostlarınızı onlarda bizim evlatlarımız.. ağızları var dilleri yok kıyamam..
yorumlar harika beni çok heveslendirdiniz hepinize ayrı ayrı çok çok teşekkür ediyorum..
sağlıkla gelsin kuzucuklarınız evdeki minnoşlarıda kedimle patiliyoruz :1: :1:

canım tavsiye istemişsin ama işte anlattığım gibi, kelin ilacı olsa başına sürer. ben de çok çaresizim. mecburen temizliyorum. ameliyat eldiveni ve kağıt havlu kullanıyorum ha bir de domestos.

Canım seninki kötüymüş ishal diyorsun :31:
Acaba neden ishal oluyor? çok üzüldüm inan inşallah hayvan toparlarda senin sabrını dahada zorlamaz yazılarından ne kadar üzgün ve ikilem yaşadığını anlayabiliyorum :75:
İshalin pisliğini çekmekte dert benimkide olduda çıktığı yataklar halılar vs hepsini atıp yenisini almıştım..
çok üzüldüm keşke önerilerim olsaydı... ama ishal olması için nedeni olmalı,parazitmi yediği şeylermi? lütfen araştır sende rahatla o da rahatlasın..
Geçmiş olsun canım...

canım benim de bi kedim var siyam cinsi. aşıları falan tam. ama çevreden o kadar tepki alıyorum ki anlatamam. ocakta aldık. o zman hamile değildim tabi. uzun bi müddet bebek düşünmediğimiz ve hayvanları,özellikle de kedileri çok sevdiğim için aldık. vetin dediğine göre kasımda 1 yaşına gircek. o kadar pişmanım ki anlatamam. durup durup ishal oluyor. bütün evi batırıyor. sinirlerim yıprandı artık. elimde çamaşır suyu kedi peşinde geziyorum. ne kadar olsa da güvenilmez tabi. eşim birinde temizlese diğerine ben güvenemiyorum.erkek sonuçta. öğüre öğüre o kadar temizledim ki... kedimi de çok seviyorum,kıyamıyorum ona. yoksa şimdiye 50 defa vermiştim. çekilecek çile değil. kardeşime alışkın allahtan. bi kaç hafta içinde ona vercez.yabancıya veremedim,dayanamazdım. ama bu 8 ay içinde canımdan bezdim. bir daha evde hayvan beslemek mi, tövbeeee.
3 defa toxo yaptırdım sırf içim rahat etsin diye. 2 drum da kedi olayına sıcak bakmıyorlar. allahtan bi sıkıntı yok şimdilik. inşallah da olmaz.
ha bahçeli bi evin vardır genişinden, bahçede bakabilirsin. ama evde hayvan kesinlikle akıl karı değil.hele de bizimki gibi küçük bi evse. hamilelikte yine bir yere kadar ama küçücük bebeğimle aynı evi paylaşmasına izin veremem. ne kadar sevsem de... kesinlikle hijyen sağladığımı düşünmüyorum çünkü, kılı tüyü,kıskançlığı da cabası.

ev yemeği ya da market tipi mama mı veriyorsunuz? o yüzden oluyor olabilir.

Bende bildim bileli hep hayvanımız olmuştur öyle kısa dönemde değil bize gelen 15 20 yıl kalır:)şu an evdede 1 yaşında kedimiz var.Aşıları tam olduğu sürece üstelikde evdeyse hiç risk yokmuş.Bizim ailede kadın doğum dr var onlarda kesinlikle korkma dedi hatta onlarda 3 kuşaktır böyleler.bebek kedi hamile hepsi bir evde hiç sorun yok.Üstelik itina eden kuzenimin bebeği hastalık hastası hayvanı sorun edip gebe iken psikolojik baskı gören diğer kuzenimin eşinin bebeği< maşallah herkesin dilinde 2 yaşında çok sosyal o kadarki havuzda deli gibi su altında yü,züyor.Bence daha sosyal oluyyorlar...Benimde var ama bana söylenenlere ben lafımı veriyorum valla hiç kusura bakmasınlar asla terk edemem bakmaya karar verdiğim canlıyı...

valla huysuz kedim resmen ablalık yapıyor, insan olsa bu kadar olgun davranmazdı.hiç sakınmadım ben de en başta merak ediyordu koklamasına izin verdim. kızımı emzirirken kedimle konuştum, emzirme sonrası sevdim her sefer.şimdi hayat gayet normal seyrinde kedim için, artık kızımın evin bireyi olduğunu anladı.çok laf duydum. "at o hayvanı!","sen nasıl annesin, bebeğini düşünmüyorsun!" vs...hem kedi köpekle büyüyen bebeklerde allerji ve astım riski azalıyor :) ayrıca hayvan sevgisi gibisi var mı! sonrasında da her gün ev süpürmece, alışana dek aynen evin büyük çocuğunun kıskanmasını engelleme çabasına girişmece.:)hâlâ da eve her gelen kedimin varlığı hakkında ahkâm kesiyor.zaten nedense söz konusu hamilelik ve annelik olunca halkımız bilirkişi kesiliyor. herkesin bir fikri var, herkes mükemmel anne, herkes bir doğum yapmış dünyanın en zor doğumu; herkes bir çocuk büyütmüş dünyanın en zor,en yaramaz, en gazlı, en akıllı bebeği...herkes her şeyi biliyor, sen bilmiyorsun.eve gelenlerin soruları: sütün geliyor mu?mama da ver, hatta gece mama ver de uyusun sen de rahat et!benim ortanca oğlan bıkbıkbıkbık...o yüzden takmaaaa!nedense herkes bir laf söylemeyi görev biliyor.çok giydirmişsin soy, az giydirmişsin üşür, onu yeme gaz yapar, soğuk su içme sütün üşür...kulak tıka geç.sadece kedi köpekle kalmayacaklar çünkü.

yemin ediyorum gözlerim doluyor bunları okurken. sizin gibiler çoook artsın inşallah. bende tüp bebek yaptırdım bunlar başlayacak bana da. örneklerim olsun istiyorum.

Benim de bir köpeğim var. Yedi yıldır benimle evladım gibi. Şu anda 7 aylık hamileyim çevreden çok fazla tepki aldım kılı tüyü, bebeğe zarar verir vs çok dediler. Kulaklarımı kapadım. Doktorum; "Aşılarını düzenli yaptırıyorsan hiçbir tehlikesi yok aksine bebeğin bir hayvan ile büyümesinde çok yarar var." dedi. Eve bebek gelince evdeki kedi, köpeğin gitmesine anlam veremiyorum. Oyuncak almıyorsunuz, bir can o. Ömür boyu bakabilecekseniz bu sorumluluğu üstlenmelisiniz bence.

Back
X