4 ayaklı kızım 8 yaşında, hamileliğimin başından beri ne tepkiler aldımMerhaba..
2,5 yaşında kızım var 1 yaşındada kedimiz..
Kedimizin tüm bakım ve aşısı kontrol altında
maması bile en iyisi ithal
Fakat kedilerin dışkısı biliyorumki gebelik döneminde gebenin temizlemesini tavsiye etmezler..
ama eldiven maske vs ile tedbir alsam yinemi temizleyemiyeceğim? o da benim kızım
Gebe olup evcil dostu olanlar tavsiye ve aklımda olmayan önerilerinizi bekliyorum
valla huysuz kedim resmen ablalık yapıyor, insan olsa bu kadar olgun davranmazdı.hiç sakınmadım ben de en başta merak ediyordu koklamasına izin verdim. kızımı emzirirken kedimle konuştum, emzirme sonrası sevdim her sefer.şimdi hayat gayet normal seyrinde kedim için, artık kızımın evin bireyi olduğunu anladı.çok laf duydum. "at o hayvanı!","sen nasıl annesin, bebeğini düşünmüyorsun!" vs...hem kedi köpekle büyüyen bebeklerde allerji ve astım riski azalıyor :) ayrıca hayvan sevgisi gibisi var mı! sonrasında da her gün ev süpürmece, alışana dek aynen evin büyük çocuğunun kıskanmasını engelleme çabasına girişmece.:)hâlâ da eve her gelen kedimin varlığı hakkında ahkâm kesiyor.zaten nedense söz konusu hamilelik ve annelik olunca halkımız bilirkişi kesiliyor. herkesin bir fikri var, herkes mükemmel anne, herkes bir doğum yapmış dünyanın en zor doğumu; herkes bir çocuk büyütmüş dünyanın en zor,en yaramaz, en gazlı, en akıllı bebeği...herkes her şeyi biliyor, sen bilmiyorsun.eve gelenlerin soruları: sütün geliyor mu?mama da ver, hatta gece mama ver de uyusun sen de rahat et!benim ortanca oğlan bıkbıkbıkbık...o yüzden takmaaaa!nedense herkes bir laf söylemeyi görev biliyor.çok giydirmişsin soy, az giydirmişsin üşür, onu yeme gaz yapar, soğuk su içme sütün üşür...kulak tıka geç.sadece kedi köpekle kalmayacaklar çünkü.benim de 2 kedim 1 köpeğim var.şuanda 10 haftlık hamileyim bu zamana kadar duyduğum tek laf hayırlı olsun ee kediler köpekler nolcak? bıktım valla.dr um hamilelikte hiç bir sakıncası olmadığını doğduktan sonrasının önemli olduğunu söyledi.koruma açısından.şuanda bilmiyorum ne yapacağımı ama onlardan vazgeçemem...
canım tavsiye istemişsin ama işte anlattığım gibi, kelin ilacı olsa başına sürer. ben de çok çaresizim. mecburen temizliyorum. ameliyat eldiveni ve kağıt havlu kullanıyorum ha bir de domestos.
canım benim de bi kedim var siyam cinsi. aşıları falan tam. ama çevreden o kadar tepki alıyorum ki anlatamam. ocakta aldık. o zman hamile değildim tabi. uzun bi müddet bebek düşünmediğimiz ve hayvanları,özellikle de kedileri çok sevdiğim için aldık. vetin dediğine göre kasımda 1 yaşına gircek. o kadar pişmanım ki anlatamam. durup durup ishal oluyor. bütün evi batırıyor. sinirlerim yıprandı artık. elimde çamaşır suyu kedi peşinde geziyorum. ne kadar olsa da güvenilmez tabi. eşim birinde temizlese diğerine ben güvenemiyorum.erkek sonuçta. öğüre öğüre o kadar temizledim ki... kedimi de çok seviyorum,kıyamıyorum ona. yoksa şimdiye 50 defa vermiştim. çekilecek çile değil. kardeşime alışkın allahtan. bi kaç hafta içinde ona vercez.yabancıya veremedim,dayanamazdım. ama bu 8 ay içinde canımdan bezdim. bir daha evde hayvan beslemek mi, tövbeeee.
3 defa toxo yaptırdım sırf içim rahat etsin diye. 2 drum da kedi olayına sıcak bakmıyorlar. allahtan bi sıkıntı yok şimdilik. inşallah da olmaz.
ha bahçeli bi evin vardır genişinden, bahçede bakabilirsin. ama evde hayvan kesinlikle akıl karı değil.hele de bizimki gibi küçük bi evse. hamilelikte yine bir yere kadar ama küçücük bebeğimle aynı evi paylaşmasına izin veremem. ne kadar sevsem de... kesinlikle hijyen sağladığımı düşünmüyorum çünkü, kılı tüyü,kıskançlığı da cabası.
valla huysuz kedim resmen ablalık yapıyor, insan olsa bu kadar olgun davranmazdı.hiç sakınmadım ben de en başta merak ediyordu koklamasına izin verdim. kızımı emzirirken kedimle konuştum, emzirme sonrası sevdim her sefer.şimdi hayat gayet normal seyrinde kedim için, artık kızımın evin bireyi olduğunu anladı.çok laf duydum. "at o hayvanı!","sen nasıl annesin, bebeğini düşünmüyorsun!" vs...hem kedi köpekle büyüyen bebeklerde allerji ve astım riski azalıyor :) ayrıca hayvan sevgisi gibisi var mı! sonrasında da her gün ev süpürmece, alışana dek aynen evin büyük çocuğunun kıskanmasını engelleme çabasına girişmece.:)hâlâ da eve her gelen kedimin varlığı hakkında ahkâm kesiyor.zaten nedense söz konusu hamilelik ve annelik olunca halkımız bilirkişi kesiliyor. herkesin bir fikri var, herkes mükemmel anne, herkes bir doğum yapmış dünyanın en zor doğumu; herkes bir çocuk büyütmüş dünyanın en zor,en yaramaz, en gazlı, en akıllı bebeği...herkes her şeyi biliyor, sen bilmiyorsun.eve gelenlerin soruları: sütün geliyor mu?mama da ver, hatta gece mama ver de uyusun sen de rahat et!benim ortanca oğlan bıkbıkbıkbık...o yüzden takmaaaa!nedense herkes bir laf söylemeyi görev biliyor.çok giydirmişsin soy, az giydirmişsin üşür, onu yeme gaz yapar, soğuk su içme sütün üşür...kulak tıka geç.sadece kedi köpekle kalmayacaklar çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?