Merhaba, ben de ilk gebeliğimde 6. Haftada öğrendim ve doktor beta hcg değerimin ve kese büyüklüğünün olması gereken hafta ile uyuşmadığını söyledi. İki hafta sonra kanamam başladı ve bir kaç gün kanamadan sonra düşük yaptım. O süreçte progestan kullandım, iğne ve fitil olarak ta kullandım ancak işe yaramadı. Daha sonra doktor 3 ay beklememi söyledi, üç ay sonra da doktor kontrolünde olarak sürece başladık. Beklediğim bu üç ayda da vücudu hazırlamak için doktorun önerdiği proceive f takviyesini aralıksız kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Ancak 3 ay sonra çalışmalara başlasak ta 3 ay sonuç alamadık.
Bu ay normalde reglimin ilk günü 31 mart 2025 ancak âdet sancıları yaşadığım ve pembe akıntım olduğu için bu ay regl öncesi erken gebelik testi yaptım ve ikinci çizgi silik çıkınca çok sevindim. Ancak iki gün sonra kanamam başladı. Önce açık pembe ve şimdi de aktif kanama şeklinde regl kanaması gibi geliyor. Çok endişeliyim. Önceki reglimin ilk gününe göre şu anda 3. Haftada olmam gerekiyor. Yine aynı şeyleri yaşamaktan endişeliyim. Regl öncesi gebelik testini 21 mart cuma yaptım ve ertesi gün önce pembe sonra da aktif kana başladı. Doktorum haftasonundan duphaston ve progesteron fitil başlattı. 24 mart pazartesi hala kanamam devam ediyor.
Bugün doktor kontrolüm var ancak moralim çok bozuk. Umarım korktuğum gibi olmaz, benzer şeyler yaşayanlar var mı acaba? Eğer bu da düşerse açıkçası çok endişeliyim çünkü her gebeliğim bu şekilde sona erecek diye korkuyorum. Regl düzenim güzel, doktorum, FSH değerim ve diğer değerler, yumurtlama ve gebe kalmakta bir sorun olmadığını söylüyor ancak o zaman neden böyle oluyor anlamıyorum. Umarım hepimizin süreci olumlu geçer. Şimdiden teşekkürler