- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
- Konu Sahibi Postmodernik
-
Nasıl vermiştiniz Doğumdan 2 ay sonra kiloları?Elbette mümkündür ama ben yapamadım :) 23 kilo fazla ile doğuma girdim.. 2 ay sonra eski kilomdaydım. Boşver takma kafana veriliyor hepsi..
şimdi daha dikkatliyim tabi,15 kilo max alayım diyorum :)
Canım hayırlı olsun hamileliğin. Öncelikle alman gereken tüm besin grubunu yemeyi ihmal etme. Çok önemli beslenmen. Kilo filan hiç önemseme. Senin ve bebeğin için çok önemli. Aşırı kilo alımını önlemek için hamur işinden uzak durabilirsin sadece. Tatlı yemek istiyorsan da şekerini az kullanarak sütlü tatlılar yapabilirsin.merhaba hanımlar
Sanırım yanlış bölümde konu açıyorum ama burada daha çok fikir alabileceğimi düşündüğüm için burada açtım konumu
Ben 20+6 günlük hamileyim ve toplamda 6 kilo aldım 53 kiloyla hamile kaldım dün sabah 58.8 ken bu sabah 59.4 olduğumu gördüm tartı da ve kendime engel olmak istesem de gün içerisinde çok bir şey yemeyen ben akşamları özellikle de arkadaşlara akşam oturmasına gittiğimde kendime engel olamayıp hamurişlerine baya abanıyorum ve sonuç ortada
Bide ben 3 gündür falan evde 15 dklık Leslie yapıyorum bir zararı var mıdır ki çalıştığım kurum evime çok yakın olduğu için günde en fazla 20 dk yürüyebiliyorım spor olarak hayatımda olan aktivite de bu
Bide aslında üşengeç olan ben hamarat bir kadın oldum poğaça kurabiye sütlaç vs yapmaya doyamadım
Bana bir akıl verin tecrübeli olan hanımlar ben ne yaparsam artık kendimi kontrol edebilirim ve sağlıklı bir hamilelik geçirebilirim?
hiç bukadar az kilo alan duymamıştım MasaAllah :)Toplamda 7 kilo almıştım . Doğumdan sonraki gün sadece iki kilo kalmıştı . Bir aya kalmadan da aldığım kilodan daha aşağıya düşmüştüm. Dikkat etmek gerekiyor kilo almak kolay ama vermek zor.
Emzirmek bol bol. Artı süt sağmak ve terlemek :) lohusalıkta sebebini bilmiyorum ama çok terledim. Her gece 4-5 kere üst değişiyordum. O terle attım resmen kiloyu. 40 gün sonrasında 20 kilo gitmişti bile. 2-3 kilo fazlam kaldı onuda bikaç haftada vermiştim. Normaldede hızlı kilo verebilen biriyim belki onunda etkisi vardır. Emzirirken hamurişi tatlı vs ağırlıklo beslenmedim. Bol yeşil salata,bulgur,protein ve bol su işe besleniyordum. Onunda etkisi vardır.Nasıl vermiştiniz Doğumdan 2 ay sonra kiloları?
hiç bukadar az kilo alan duymamıştım MasaAllah :)
Harika resmen. Darısı başıma inşallah :)) Doğumdan sonra 20 kilo versem eski kilomdan da zayıf olurum. Ay hadi hayırlısı :)Emzirmek bol bol. Artı süt sağmak ve terlemek :) lohusalıkta sebebini bilmiyorum ama çok terledim. Her gece 4-5 kere üst değişiyordum. O terle attım resmen kiloyu. 40 gün sonrasında 20 kilo gitmişti bile. 2-3 kilo fazlam kaldı onuda bikaç haftada vermiştim. Normaldede hızlı kilo verebilen biriyim belki onunda etkisi vardır. Emzirirken hamurişi tatlı vs ağırlıklo beslenmedim. Bol yeşil salata,bulgur,protein ve bol su işe besleniyordum. Onunda etkisi vardır.
Kaç kilo aldın? Nezaman doğum yaptın. Doğumdan sonraki en büyük yanlış süt olsun diye hamurişi ve tatlıya yüklenmek. Kilodan başka hiçbişey yapmıyor.. bol su,bol yeşillik özellikle dereotu ve roka inanılmaz süt yapıyor. İneği düşün ne yiyor ot yiyor :) bulgur pilavı sebzeli ohh.. ve sütn kalitesi için protein. Böyle beslenirsen kilo almazsın. Emzirmek zaten inanılmaz bişey.Harika resmen. Darısı başıma inşallah :)) Doğumdan sonra 20 kilo versem eski kilomdan da zayıf olurum. Ay hadi hayırlısı :)
Şimdiden 10 kilo aldım maaalesef daha 31 haftalığız. Ama benim suyum çok fazla sırf 3 kilo su var karnımda :)) evet zaten hamur işiyle aram yok. Sevmiyorum. Çoğu gıda da bana dokunuyor/ bol sebze yerim o zaman. Roka çok severim. Teşekkürler :)Kaç kilo aldın? Nezaman doğum yaptın. Doğumdan sonraki en büyük yanlış süt olsun diye hamurişi ve tatlıya yüklenmek. Kilodan başka hiçbişey yapmıyor.. bol su,bol yeşillik özellikle dereotu ve roka inanılmaz süt yapıyor. İneği düşün ne yiyor ot yiyor :) bulgur pilavı sebzeli ohh.. ve sütn kalitesi için protein. Böyle beslenirsen kilo almazsın. Emzirmek zaten inanılmaz bişey.
31 hafta 10 kilo çok iyi. Ben 23 kilo aldım diyorum :) hiç dert etme çok rahat verirsin. Bebek,su,plesanta bla bla bla derken kilonun yarısı gidecek zaten.Şimdiden 10 kilo aldım maaalesef daha 31 haftalığız. Ama benim suyum çok fazla sırf 3 kilo su var karnımda :)) evet zaten hamur işiyle aram yok. Sevmiyorum. Çoğu gıda da bana dokunuyor/ bol sebze yerim o zaman. Roka çok severim. Teşekkürler :)
Ekmek sadece kahvaltıda var hayatımda max 2 dilim. Makarna bi nebze ama pirinç neredeyse hiç yemem. Bulgur favorim.. Bol protein ve yeşillik yaşam tarzım :) sütümle hem kızımı emzirip bi okadarda sağıp buzluğa atardım. Bence kişiden kişiye değişebilen bi durum.Arkadaşlar ya size bir şey anlatmak istiyorum.
Ben emzirmeyle, kilo vermeyi bağdaştıramıyorum.
Kızım doğduğundan beri gittiğimiz bir çocuk doktorumuz var. Onun bana demesi şu:
Emziren anne kalorili beslenecek ki sütü de kalorili olsun. Ayrıca emzirirken kilo verme derdine düşmemem gerektiğini de söylemişti. Tabi ki sağlıksız beslenmekten bahsetmiyor, süt ürünleri, protein, bol sebze ve yeşillik de olacak ama örneğin “günde 8 dilim ekmek” yemelisin falan diyorduKarbonhidratsız bir emzirme diyetinin mümkün olmadığını söylerdi. Bence haklıydı. Vallahi bakın devamlı yeşillik, tavuk falan yerdim sütüm az olurdu. Ne zaman bi tabak makarna gömsem sütüm artardı. Bahsettiğim bu doktor da Ankara’da tanınan, işinde başarılı, Hacettepe mezunu bir doktor yani.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bence de kişiden kişiye değişiyor. Çünkü yemin ederim herkesin birbirine tavsiye ettiği bol sıvı, bol yeşillik, bol sebze, bol etli emzirme diyeti benim süt kalitemi çok olumsuz etkiledi. Bunları yedim evet ama ne zaman yanında bol karbonhidrat tükettim, sütüm o zaman arttı. Galonlarca su içip 3 demet dereotu yerdim, elimde devamlı bir havuç, her öğlen haşlanmış tavuk. Ya bi bakıyorum süt müt yok. Sonra gelsin ekmekler, makarnalar. Bi bakıyorum süt gelmiş.Ekmek sadece kahvaltıda var hayatımda max 2 dilim. Makarna bi nebze ama pirinç neredeyse hiç yemem. Bulgur favorim.. Bol protein ve yeşillik yaşam tarzım :) sütümle hem kızımı emzirip bi okadarda sağıp buzluğa atardım. Bence kişiden kişiye değişebilen bi durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?