Gebelikte mide bulantısı yaşayanlar ne yediniz?

bana tuzlu peynirle yapılmış tost ve elma bide yağsız yoğurt çorbası çok iyi geldi bende senin gibiydim canım çok geçmiş olsun benim 4 aya girdiğimde bitti maalesef

22. haftamı görebilecek miyim ben de yaa hormonlar psikolojimi de bozdu galiba.

Bişey yiyemekte acayip mide bulantısı yapıyor ben hiç yiyecekkerden bulanmadım şanslıydım ama acıkınca nasıl bir bulantı başlıyordu anlatamam demem ona fazla açta kalmamaya çalışın elma muz falan yiyebilirsiniz iyi gelîr

Son düzenleme:

Olacak o kadar.. Benimde suratım bembeyaz kaldı hasta gibi görünüyorum ama elden gelen bise yok yeterki bebeklerimiz saglıklı olsun..bugün ciğer istedi canım annem yaptı yedim ama az tabiki.. O bile dokunmadı galiba istediğimiz seyleri yemek iyi olacak.. Tereyağı ve sarimsakli seyler cok fena bozuyo beni mesela belirteyim..herseyden kuş kadar yiyorum 1-2 saat sonra yine kuş kadar. Boyle boyle idare ediyorum şimdilik..

dokuz ay mide bulantısı çektim sizin gibi yiyecek bişey bulamıyordum

sabahları kalkmadan yatağınızın başucunda çubuk veya leblebi bulunsun çok faydaı oluyor.bide leblebi kalsiyum zaten

dokuz ay çekilen mide bulantının avantajı olmadımı oldu sadece yedi kilo aldım
kahvaltımı dahi meyvelerle yapıyordum okadar yani

ne güzel yediklerinizden mideniz bulanmamış. meyve suyu da iyi geliyor sanırım. portakal hariç.. elma muz sıktırdım geçen o iyi gelmişti. ne yiyeceğimi şaşırdım.

yağlı, salçalı, baharatlı şeylerden uzak durmak lazım galiba. benim yemek yapacak kimsem yok. o biraz sıkıntılı. :44:artık her gün çıkarıyorum. perşembe kontrole gideceğim bakalım. inşallah sağlıklıdır bebeğim. sen kaç haftalık hamilesin ki?

dokuz ay çok zor yaa. nasıl geçirdiniz? ben 1 ay dayanamadım. sabah yataktan doğrulduğum anda çıkarıyorum. kalkmadan, ağzımı yıkamadan da bir şey yiyemiyorum, ağzımın içi metal gibi oldu artık. azıcık daha sabretsem, nasıl olacak bilmiyorum.

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki ben tam tamına 22 hafta senin yaşadıklarını yaşadım. Sürekli çıkarıyordum, su bile içemiyordum. Bu süreçte tam 5 kilo verdim. Süt, yumurta, peynir, tereyağı, pastırma, sucuk vs.. hepsinden o kadar tiksindim ki adını duysam lavaboya koşup çıkarıyordum. Yiyebildiğim tek şey HAŞLANMIŞ PATATES'ti. Meyvelerden de AYVA biraz mideme iyi geliyordu. Zencefil falan halt etmiş hiçbirşeyin faydası olmuyor. Sadece biraz zaman gerekli. Şu an çok nadirende olsa bazı günler yine çıkarıyorum. Ama çok şükür ki 6.aydan sonra Süt, yumurta ve peynir yemeye başladım. Diğerlerinden hala tiksiniyorum. Neyse ki benim az bir zamanım kaldı. Allah yardımcın olsun inşallah benim gibi çok uzun sürmez, çabuk atlatırsın.

Migde bulantisi ölüyrm gibi 2aylik hamilyim agzima aldigim her lokma beni mafediyor ne yapmaliyim.idrar yollarimda iltihapli :-(

Merhaba doktorunuz ilac vermedimi. Ben 8 aydir kulkaniyorum bur sorun yok

Canım ben her türlü bulantı ilacını denedim ama kesinlikle faydası yok, çok ağır geçirdim bu bulantı ve kusma olayını. İlacı içer içmez çıkarıyordum. Herkeste farklı oluyor sanırım.

6 ay ne demek ben 3. ayda bitecek diye sabretmeye çalışıyorum. allah yardımcınız olsun. neyse ki bitmiş sizinki. darısı tüm bulantı yaşayanların başına.

Merhaba doktorunuz ilac vermedimi. Ben 8 aydir kulkaniyorum bur sorun yok

premesis verdi. hiçbir işe yaramıyor. dramamin içme dedi bebeğe zararlıymış. zaten bana hiçbir şey fayda etmiyor. iki gün önce akşama kadar defalarca kustum. en son zift renginde safra kusmaya başladım. asit yemek borumu ve boğazımı yaktı. sonra kan tükürmeye başladım. bademciklerim ve küçük dilim şişti ağzımda nefes alamıyordum. acile gittik. serum taktılar. serumdan sonra hastaneden çıktım. hastane kapısında gene kustum. sonra ağlaya ağlaya eve geldim. boğazım hala acıyor. artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

sen hangi ilacı kullanıyorsun?

Migde bulantisi ölüyrm gibi 2aylik hamilyim agzima aldigim her lokma beni mafediyor ne yapmaliyim.idrar yollarimda iltihapli :-(

cevabını bulursan bana da söyle lütfen.

serum bile etki etmediyse daha ne yapayım ben. :44: midemi biraz vücudumdan çıkarsam bir iki saat nefes alsam sonra geri taksam yerine diyorum artık. sağlıklı günlerimi özlüyorum. tek rahatsızlığım bu olsun. allah mide kanseri olanlara yardım etsin. sokakta bir çocuk görsem annesi nasıl doğurdu acaba diyorum. onun da midesi çok bulandı mı ki diyorum. çok bunaldım. daha ikinci ayımdayım.

Yalniz olmadigimi gordum mutlu oldum.insan esinden, yatagindan, yastigindan kisacasi evinden tiksinir mi.cevap veriyorum eveeeet.iki ay kadar annemde kaldim.imkan varsa kesinlikle bunu yapin.yani mekan degistirin.soguk mayhos seyler sakinlestiriyordu.ezber bozduran donem cok sevdiginiz seylerden tiksiniyorsunuz.ayrica taze nane ile yapilan yogurt corbasi hic fena gelmemisti.burdan oneri zor cunku nelerden tiksiniyorsaniz siz bilirsiniz.mesela leblebiden tiksinmistim ama leblebi oneren var.uc ayim bitti iyiden iyiye bitti arada bulantim oluyo kafami kurcaliyacak biseyler buluyorum.ayrica bi arkadas yazmis kesinlikle katiliyorum bos mide de bulaniyor.

valla cok zor bende hep ac gezdım ama gel gorkı hıç bışey fayda etmıyo bulantı hapları bıle sadece gecmesını beklıycen 3 aydan sonra gecıyo

ablam yeni doğum yaptı, o annemde kalıyor. o yüzden ben kalamıyorum. evime girince öğürmeye başlıyorum. kapı pencere açık yatıyoruz. hasta olacağız bu gidişle. geçen haftadan daha iyiyim şükür. yoğurt çorbası iyi geliyor. :114: nane limon içiyorum. poğaça yiyebiliyorum. canım öyle çok şey çekiyor ki ama hiçbirisini yiyemiyorum. midem almıyor. doya doya yemek yemeyi özledim.

valla cok zor bende hep ac gezdım ama gel gorkı hıç bışey fayda etmıyo bulantı hapları bıle sadece gecmesını beklıycen 3 aydan sonra gecıyo

inşallah 2-3 haftaya kadar geçer. gerçekten çok zor geçirdim. üst komşum mide bulantısı dizilerde olur sanıyormuş. gerçekten hamileyken mide mi bulanırmış diyor. millet nasıl hamilelik geçiriyor arkadaş anlamadım.

konunun üzerinden epey zaman geçmiş ancak çok merak ettim mide bulantınız geçti mi kaçıncı hafta tam olarak normale döndünüz bende 8+5 deyim 5. haftanın sonundan beri sizin gibiyim tüm dünyadan tiksiniyorum her şey kokuyo yiyemiyorum içemiyorum ev bana dar geliyo evimden nefret ediyorum resmen sanki kendimi bildim bileli böyle gibiyim hiç iyi olamayacakmışım gibi geliyo böyle olup düzelmiş biri bana moral olur belki

11.-12. haftalarda acillik oldum. hele bir gün son nefesimi vereceğim sandım. çünkü durmadan asit kusuyordum. bir süre sonra boğazım aşırı tahriş olduğu için kan kusmaya başladım. 15. haftadan sonra kusmalarım azaldı. 16. haftada grip, öksürük oldum. öksürük mide bulantısı yaptı. ama 20. haftadan sonra iyileştim. ben hastalandığım için mide bulantım geç geçti. 16. haftadan sonra rahatlarsınız.

bazısında 12. haftada geçiyor. son zamanlarımda iyice psikolojim bozulmuştu. hatta insanların nasıl yemek yediklerini düşünüyordum, gülen insanlara bakıp bunlar neden mutlu diyordum. şimdi önüme ne gelse yiyorum. 10 kilo aldım.

hiç geçmeyecek gibi geliyor ama geçtiğinde nasıl geçmiş diye insan düşünüyor. ben eve girer girmez öğürmeye başlıyordum. sabah mide bulantısı ile uyanıyordum. çok şükür şimdi geçti. sizinki de geçecek. sadece anlık çözümler bulmaya çalışın. ekşi yoğurt çorbası, kuru ekmek, zencefil, haşlanmış patates, zeytin vs. idare edebilirsiniz.

bu arada buraya yazdıklarımı okuyunca hatırladım o günleri. gerçekten zordu. ama geçmiş. unutmuşum bile. yorum yazmışım ben de 22. haftamı görebilecek miyim diye. çoktan geçti 22. haftam da. zaman geçiyor. insan her sıkıntıyı unutuyor.

Aynı beni anlatmışsın canım, benim de 6. haftada başladı mide bulantısı, istifra. Hiç bir şey yiyemedim, yediklerim midemde hiç kalmadı. Kan kusana kadar çıkardım ne varsa. Evdeki her şey koktu. Deterjan, parfüm, bütün yiyecekler.. yaşayan bilir, seni çok iyi anlıyorum. Bir de eşim sigara içiyordu, ne kadar balkonda içse, kapıyı camı kapatsak da o kokuyu yanımda gibi alıyordum. Mutfağa hiç giremedim. Kabus gibiydi. En son halsizlikten oturamayacak duruma geldim de iş yerimden doğru hastaneye yetiştirip serum verdiler. Bi kaç gün ardarda serum yiyince toparlandım. Şimdi 11. haftamdayım, geçen haftalara göre bi tık daha iyiyim, bakalım ben de geçmesini bekliyorum. :44:

8 haftalık hamileyim ve gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum sabah kalktığımda öyle bi midem bulanıyo ki bu bebeğe çok zorlu ve uzun bi dönemden sonra kavuşmamıza rağmen ben niye hamile kaldım diye düşünmüyo deilim canım isteyip yediğim herşeyden tiksinmiş durumdayım bi kaç ay sonra geçiyo diyorlar ama o günleri görebilirmiyim bilmiyorum gerçekten çok zormuş allah herkesin yardımcısı olsun.

Ahhh kızlar meger ne zormus bu bulantı insan yasamadan bilemezmis cevremdeki hamilelere amma da nazlilar ya derdim ki taki hamile kalana kadar , resmen çekilmez bir insan oldum insanın gün boyu midesi mi bulanir hersey kokuyor parfüm şampuan deterjan buzdolabi kokusu falan camasirlari yumusaticisiz yikiyorum ondan bile tiksindim, esim bile kokuyor burnuma ya Sabahları mutlaka kusuyordum baslarda ama yataktan kalkmadan birkac leblebi atiyorum ağzıma o zaman kusmuyorum iyi geliyor, mandalina iyi geliyor kokusu da rahatlatiyor, zeytin de kahvaltida yemeye çalışın baya bastiriyor mideyi, ne diyelim kızlar Allah yardımcımız olsun su bir kac ayisteyen herkese de nasip etsin Rabbim yoklugu da cok zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…