gebelikte miyomu olan var mı?

Ben tekirdagda yasiyorum acil bi durumda istanbulda bana uzak kalir karamsarliga dustum simdi yaa alirim diyor kendi doktorum ama korkuyorum para alacagi icinde alirim dio olabilir .aldirmazsak dogumdan sonra kuculmez mi miyom..

canım bana zeynep kamil de ki doktor doğumdan sonra 40'ın çıkınca hemen kurtul dedi . >benim ilk bebeğim ikinci çocuğa sakın bu şekilde hamile kalma dedi. Bizde şimdi eşimle hastane mevzusunu konuşuyorduk oda devlet hastanesinde yapamazsın diyor. bir hastane var birde orayı denicez bakalım ben sezeryan doğum istiyorum aslında ama zeynep kamil normal yapacaksın doğumunu dedi

internetten en gec 5 gun sonrasina alabiliyorsun. capa da doktor secme yok. proflarda gebe takibi yapmiyor. kac haftaliksin bilmiyorum ama sapli myomlarda normal dogum bile olabiliyormus. 8 cm myoma ragman capa da bana normal olmasi icin suan bir sorun görünmüyor dedi.

Ben normal yapamiyorum daha once miyom ameliyati oldum simdi sezeryan olcam miyom icin tekrar dogumdan sonra ameliyat olursam 3.kez sezeryan gibi olacam ..en fazla da 3kez sezeryan oluyormussun bende allah kismet ederse 2.cocuk dusunurm budurumda o ihtimalim kalmiyor

Bn de iki kere açık. Miyom ameliyati oldum 6 haftalik hamileyim hala 3 tane var rahim içinde 3er cm hpsi.bnm.zaten doğurmaktadır nasip olursa 3.sezer yan olcak.uludag fakülteye sevk ettiler inşallah doğumda alırlar miyomlari. Ama her doktor almak istemiyor

Ayşe Hanım iki kere açık miyom ameliyatı olduğunuz halde şu an 3 miyomunuzun olma sebebi tekrarlaması mı yoksa bu 3 miyom alınamadı mı ? Ameliyatınızı nerde ve ne zaman olmuştunuz? Bir de Hamile kalmak için ne kadar beklemek zorunda kaldınız sezaryan gibi 2 yıl mı

2.ameliyatımda doktor 2 küçük miyomu alamadı kanama olur diye.onlar da büyüdü 5 ay snra tüp bebek yaptrdim ama negatif.tup bebekten 5 ay snra da kendiliğinden kaldm çok sukur

Yani ameliyattan 10 ay snra kalms oldum.ilk ameliyat ankarada oldum 2.yi bursada jinemed tüp bebekte oldm

Mrb arkadaşlar , bende de maalesef 3 tane miyom var , ilk gebeliğimde 1.5-2 cm olan miyomlar 22. Haftada bebeğimi erken doğumla doğurtuktan sonra 6.5 cm e kadar büyümüşlerdi , normal doğum yapmıştım , 3 ay içinde 3-3.5 cm e kadar küçüldüler , hangi doktora gittiysem almak istemedi 4-5 cm den küçük Olanları alamıyoruz dediler , birde bende 22. Haftalık düşükten sonra yaptırdığım tetkikler sonucu rahim ağzı yetmezliği çıktı , küçülsün diye SOĞAN kürü falan Yaptım ama bana mısın demedi , 1 yıl korunduk , korunmayı bıraktığımız ay şimdiki bebeğime hamile kaldım , şu an bir tane 8 cm olmak üzere rahimde toplamda 18 cm lik yer kaplıyorlar ( 2 doktora gidiyorum biri fakültede perinatolog Prof, diğeri özelde uzman , 2 Side sezeryan olmamı ve miyomların alınması gerektiğini Söylüyorlar , birde bende 14. Haftada Dikiş atıldı , rahim ağzı yetmezliğinden dolayı zaten erken doğum riskim var , birde miyomlar olunca 22 haftadır sadece wc ve banyoya kalkıyorum , Allah'a şükür hiç kanama veya Ağrı olmadı ama miyomu olan arkadaşlar geneli itibariyle ne yapıyorsunuz ? Sezeryanla beraber aldırmayı düşünüyor musunuz ? Birde erken doğum riski nedir ? Şimdiden teşekkürler

22 haftalik doğum demişsin . Çok gecmis olsun. Çok üzüldüm. Bebeğim yaşıyor mu?

Canim bnm de ilk gebelik 4er cmlik 3 tane var bebeğe uzak dediler kanamam da yok ama daha 9 haftalik ilerde nolur bilmiyrm miyomlarini doğumda almayız dediler ama bn 2 miyom ameliyati oldm daha ameliyt olma lüksüm yok.doğumda miyomlari alan doktorlar var.bn de aldırmak istyrm uludag fakülteye sevk ettiler ücretli proflarla gorusulebilyorsa onlara da soracagim inşallah alırlar sen de aldır bnce.tecrübeli doktorlar alıyor sadece diğerleri almk istemiyor sezeryanda birlikte

22 haftalik doğum demişsin . Çok gecmis olsun. Çok üzüldüm. Bebeğim yaşıyor mu?
Yok canım maalesef yaşamıyor , çok küçüktü 430 gr dı , ilk başta miyomlara bağlamıştık ama sonrasında yaptırdığımız tetkiklerde rahim ağzı yetmezliği çıktı , şimdiki gebeliğimde 14. Haftada Dikiş atıldı, doktora kasıklarım ağrıyor diye gittim meğersem 3hafta 4 günlük hamileymişim , 14. Haftaya kadar hareketlerimi yüzde seksen kısıtladım , 14. Haftadan beride full yatıyorum ( Allah'a
canım banada aynı şeyi dediler , bebek zaten kendi açısından en rahat yere yerleşirmiş , ama bebek Büyüdükçe rahimde büyüyor miyomlarda büyüyor maalesef en büyüğü 3.6 cm di şu an 7.9 cm geliyor ( Allah nasip ederse dikişimi atan doktora fakültedeki Prof a sezeryan Olacağım ,bir tanesi sağ tüpün olduğu yerde onu belki alamam dedi ,bende aldırmak istiyorum açıkçası çünkü ilk Bebekteki düşükten sonra ilişki sırasında acı Ağrı oluyordu , miyom için doktor bana ekstra bir ilaç vermiyor , sizlerede öyle mi ?

Bn Prof gormedm daha.genç doktorlar baktı fakültede onlar da sezeryan da alamayz dedi ama bn bi Profa sormak istyrm.ameliyatta almazlarsa bnm 2.çocuk yapma sansim ortadan kalkar.5 kere sezeryan olmaz cunku ama umurlarinda değil tabi.bana miyom icin hc ilaç vermediler zaten hep ameliyat oldum.bn de miyomlar sadece ilk 3 ay buyur diye baya rahatlamstm 2 ay oldu buyumediler

Ilk 3 ay benimde çok büyümedi 4-4.5 cm civarındaydılar 18. Haftaya kadar , 18. Haftadan sonra büyümeye başladılar maalesef , benim ilk gebeliğimdede doktor miyomlara çok takılmıştı sürekli kontrol ediyordu , o zaman bile sezeryanla alırız diyordu , bence ilerleyen dönemde bir Prof la görüş , ben hangi doktora gittiysem sezeryanla alırız dediler , bana sanki çok kolay bir operasyonmuş gibi bahsediyorlar ama internette okuduğum zaman ürküyorum ..

Bana da herks Sezeryanla alamayz diyor fakülteden umutluydum onlar da alamayız dedi.bakalım nolcak genelde büyüyor miyom ama buyumeyenler de var inşallah senin de daha fazla büyümez sağlıkla alırız bebisleri kucaga

Bana da herks Sezeryanla alamayz diyor fakülteden umutluydum onlar da alamayız dedi.bakalım nolcak genelde büyüyor miyom ama buyumeyenler de var inşallah senin de daha fazla büyümez sağlıkla alırız bebisleri kucaga
Âmin canım inşaallah , Allah sağlıklı sıhhatli elimize miadında alabilmeyi nasip etsin :)) hayırlı kandiller bu arada :))

arkadaşlar merhaba.. 10+5 hamileyim ve çok şükür bebekte hiçbir sıkıntı yok, gayet sağlıklı fakat ben en başından beri çok sancılı bir hamilelik geçiriyorum, hatta öyle ki hamile olduğumu bile çektiğim kasık sancıları yüzünden beklediğim adete 5 gün kala test yaparak öğrendim.. geçtiğimiz cumartesiye kadar da bu ağrıların sebebi doğru düzgün bilinemiyorken, cumartesi değiştirmiş olduğum yeni hastanedeki yeni doktorum, yaklaşık 1 cm çapında bir miyomum olduğunu gördü bu bıçak saplanması gibi ağrıları da miyom yaparmış.. miyom ile ilgili fazla bilgi vermedi, sadece bol su içmem gerektiğini ve de ağrım dayanılmaz olduğunda parol içebileceğimi söyledi. onun dışında miyomun bebeğe bir zararı olmadığını söyledi.. miyomu olan arkadaşlar, miyomunuz hamileliğin ilk 3 ayından sonra büyüdü mü? ve size de doktorunuz bol su içmenizi önermiş miydi?

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun benim 2 taneydi gebelikte büyüdüler 5 cm yaklasmislardi 2 kez dejenerasyon yaşadım ama sonra geçti kaçıncı haftaydi hatırlamıyorum 20 li haftalardı ama

Benim de 3 adet miyomum var kimi zaman oyle agri yapiyorlar ki nefes almak bile aci veriyor. Benimkiler de kucuktu buyuduler simdi en buyugu 5 cm idi en son. 3 farkli doktor da sıkıntı olmadığını soyledi icim rahatladı. Doktorum cok agrin olursa minoset al demişti. Tek riski agrinin kasilmayi tetiklemesi ve erken doguma neden olabilmesi. Dikkat edersen ve agrilarin kotulesince hemen doktoruna haber verirsen sıkıntı yaşamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…