Gebelikte Sigarayı Bırakanlar huhuu..!!

Alsef

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
808
471
303
45
Kızlar benim bat ıma 4 gün kaldı, hamile olup olmadığımı şuan bilmiyorum ama bu ay ihtimal doğduğu andan itibaren sigarayı azaltmaya başladım..normalde yarım paketi biraz geçerdim, şimdi günde 5-6 taneye kadar düşürdüm..hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren de tamamen bırakacağım inşallah..
sizlerin sigara ile imtihanlarınız ne durumda? tamamen bırakmak için tavsiyeleriniz varmı?
tiksinerek bırakanları saymıyorum, onlar zaten kolayca bırakıyor ama ya tiksinmeyenler? bırakmak için neler yaptınız? bizlere de örnek olun, hadi bekliyoruz paylaşımları..

sigara ve kahveyi tiksinmedim ama içemiyorum da.neden oldu bilmiyorum.herhalde vicdan yaptım :)

Gebeligi ogrendim bi defa dayanamayip esimden 2 defa cektim sonrada tiksintiler basladi simdi kokusunu duysam wc ye kosuyorum ben gebelikle birlikte biraktim yani

ben ilk gebeliğimde hiç tiksinmemiştim kokusundan, canım istiyordu hatta ama irademle bırakmıştım..hamileliğimin başından emzirme bitişine kadar 2,5 seneye yakın hiç içmedim..çok özeniyorum valla böyle kokusundan tiksinerek, midesi bunalıp rahatlıkla bırakanlara..resmen Allahın bir lutfu..
Bakalım bu sefer yine kolayca bırakabilecekmiyim..

bebeğine kıyamazsın zaten içmezsin inşallah ona zarar verir kim ne derse desin :)

evet bırakacağım kesin zaten, ah bi öğrensem hamile olduğumu.. ama karnı burnunda elinde sigara olan kadınları görüyorum da nasıl kızıyorum..Allah korusun bebeğinizde bi rahatsızlık oluşsa, acaba benim yüzümden mi oldu diye vicdanlarınız parçalanmayacakmı? bu konuyu da o sebeple açtım aslında, belki birazcık olsun faydamız olur içmeye devam eden hamile adaylarına..

benim tanıdıklarım var hamilelikte içtiler sigara çocuklarında sağlık sorunu var.ama bazısı sigara içtim ondan oldu diyor ama hiç vicdan da yapmıyor.hadi ilkini cahillik ettin de ikinciden ne istedin.

Biraz ağır olacak ama ben böylelerini bebeği doğurup çöpe atan anneler ile aynı kefeye koyuyorum..insan bile bile bebeğine zarar verir ve sonrasında hiç içi sızlamadan hayatına devam edebilir mi? o zaman ona "Anne" denir mi ??!!
Ama tamamen bırakamayıp günde 2-3 taneyi geçmeyen anneler de var, onlara değil bu ağır sözlerim, kimisi için tamamen bırakmanın yaratacağı stres, sigaranın vereceği zarardan daha çok bile olabilir diyor uzmanlar..fakat her zamanki gibi günde 15-20 tane içen, eski hayatından hiç taviz vermeyen, anneliği hak etmeyenlere ise diyecek hiçbirşey bulamıyorum..!!
Ben yine tamamen bırakacağım inşallah, yeter ki Mevlam nasip etsin bebeğimi hayırlısıyla..

inşallah tamamen bırakacaksın ben sigaranın kadın rahmini direk etkilediğini düşünüyorum çok zararlı çok. Allaha şükür artık nefretle bakıyorum sigaraya. sende bebeğin olmadan bırakırsın inşallah :)

bende içiyordum ama bebeği düşünerek bıraktım ve hiç de canım istemedi bu kararı verdikten sonra

Bence tamamen kararlılıkla alakalı. Ben her zaman içtiğim zamanlar bile hamile kalınca kesinlikle içip bebeğime zarar vermicem diye koşullandırmıştım kendimi. Öğrendikten sonrada bir tane keyif sigarası yaktım inan hiç tiksinmeden ballandıra ballandıra içtim keyfini çıkardım çünkü son olduğunu biliyordum. Öylede oldu bir daha ağzıma sürmedim. Hayatımdan tamamen çıkarıyorum diye düşünürsen beynin daha çok şartlar sigaraya kendini bırakman zorlaşır. O yüzden bunun geçici olduğunu,fedakarlık yaptığını tekrar başlayacağını düşün. Bebeğin doğduktan sonra keyfin bilir zaten ister devam edersin ister tamamen bırakırsın

kahvenin zararı olmaz bence ya, aşırıya kaçmadıktan sonra tabi..

bende içiyordum ama hamile olduğumu öğrendikten sonra bıraktım insan çocuğuna bencillik nasıl yapabilir ki

Ben sigara icilmesine -bırakılamıyorsa- tabii abartmadan, karsı değilim acıkcası, kimsenin bebeği hayatı baskasınıda ilgilendirmiyor. Esimle beraber 2 senedir icmiyoruz, yarın öbür gün coluk cocuk olucak kötü kötü kokmayalım yanlarında icmeyelim diye bırakmıstık, bu bizim sectiğimiz birseydi. Fakat bırakamayıp günde 3-5 tane icenede napiosun sen zarar veriyorsun bebeğe falan demem. O'nun kararı, ona bakarsak ne dogmus turp gibi saglıklı cocuklara anneleri ne eziyetler ediyor. Ayrıca okudugum kadarıyla sigara ile bebeğin 1 e 1 şu hastalıgı yapar falan diye %100 kanıtlanan hicbir bilimsel acıklama yok. Sadece cok kullanıldıgında son aylarda erken dogum sebebi olabilir deniliyor. Yine dediğim gibi, bence icilmesin ama icenede karısamayız.

karışmak başka kınamak başka şey arkadaşım..biz de kimseye karışmıyoruz, herkesin hayatı kendine..2-3 tane içene sözüm yok da dedim zaten ama baca dumanı gibi sabahtan akşama kadar tüttüren, anne olacağının bilincine vararak kendine çeki düzen vermeyen bir kadın, benim gözümde anneliğe layık değildir..bu benim fikrim..

Tabii ki karısmayız kimsenin elinden alıp sigarayı söndüremeyiz, bak icmeyeceksin artık diyemeyiz :) Siz yinede kınamayın, kendi bebeklerimizle saglıklı mutlu mesut yasayalim biz, bosverin :)

Mrb cnm Allah sana da tüm isteyee nlerr ve bana da inşallah nasip eder bnde gebelik istiyorum ve sigarayı günde bi paket içi yorum nasıl 5 e dusurdun bnde bırakmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…