• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikteki korkularımız aynı mı?

huzurlu28

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2025
42
8
1
32
Değerli anneler hepinize kucak dolusu sevgiler:KK200:
Şuanda 3 aylık hamişim çok şükür. Etrafta ve böyle sosyal sayfalarda okuduğum gördüğüm birçok sorun var. Annelerin birçoğu bebeğin gelişiminde yaşadıkları sağlık sorunlarını paylaşmışlar.
Bazen okumak dahi istemiyorum çünkü psikolojik olarak aşırı etkileniyorum. Bazen de okuyup her anneye destek mesajı vermek istiyorum. Haftaya 2li tarama testi yaptıracağım ve tedirginlikten ölmek üzereyim. Rüyalarıma bile girmeye başladı bu durum. Sizlere sorum, sizler bu süreçlerde neler yaşadınız ben mi deliriyorum yoksa her anne aynı duyguları yaşar mı? Acaba sorun var mıdır, acaba bir şey olur mu, sağlık sorunu yaşar mı diye düşünmekten kendi kendimi yedim bitirdim. Düşünmek istemesem bile sürekli kafamın içinde dolaşıp duruyor. İlk haftalarda kanama olmuştum muhtemelen onun tedirginliği de hala üzerimde.
Bana akıl verecek olan annelerimden mesajlarını eksik etmemelerini rica ediyorum...

Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim ben son haftadayım inanın hala tam olarak geçmiş değil korkum🥲 ama ilk aylar yaşadığım kadar korkum da yok şükürler olsun ki. özellikle ikili test sonrası rahatlamıştım yaklaşık 26 hafta yaşam sınırı deniyordu sanırım özellikle her gün hesaplıyordum ne kadar kaldı diye😅 sizi ilk rahatlatacak olan ikili test zamanı. atlatınca bi rahatlama geliyor. üçlü yaptırmadım ben ikiliyi de cinsiyetini öğrenmek için yaptırmıştım asıl niyetim dürüst olmak gerekirse😅 18. haftalar zaten artık kıpırtılar başladığı için rahatlıyorsunuz ama bu sefer de kıpırtı olmayınca korku başlıyor. boşa korkmayın çünkü çok uyuyorlar. 20-21. haftalar hareketler netleşiyor ve bu aylarda detaylı ultrason yapılıyor zaten. bu testi özellikle öneririm çünkü diğer ikili üçlü test tahmin yönünde olduğundan yanılma payı var ama detaylıda ismi gibi detaylıca bakılıyor ve daha net sonuçlar veriyor. detaylıdan sonra geliyor asıl rahatlama. sonrasında zaten hareketler de günden güne arttığı için neredeyse hiç korkmayacaksınız🥰 30’lara çıkınca da hareket etsin diye sürekli dinlediğiniz bebeniz hiç durmamaya başlıyor. bu sefer de bi dursa da rahat uyusam dersiniz herhalde 😅 sağlıkla kucağınıza alın ama stres olumsuz etkileyebilir o yüzden stresinizi azaltacak etkinlikler yapın mesela sürekli kendinizi dinlemek yerine gebelik eğitimlerine katılın gittiğiniz hastanede olabilir isadem olabilir bunlar gebeliğinizde sıkıntı yaşayacağınız ihtimalinden uzaklaştırır da varlığına daha çabuk adapte olmaya yönlendirir sizi. kaldı ki sıkıntı yaşamak bir ihtimal ama şuan bedeninizde sağlıkla ilerleyen bir gebelik olduğu gerçek. kendinizi gerçeğe odaklamaya çalışın beyniniz bir zamandan sonra kötü senaryolar üretmeyi bırakıyor. sağlıkla ilerlesin süreciniz ve sağlıkla alın kucağınıza inşallah🙏🏻

Back