Gebelikten korkmak

Mavikelebenk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2021
1.236
860
73
Arkadaşlar merhaba . Burada herkes gebe kalmak için birbirine tavsiyeler veriyor belki de anne olmak için can atıyor. Fakat ben anne olmak istediğim hâlde bir o kadar da korkuyorum. 9 ay nasıl geçecek , ya çocuğuma karnımda bir şey olursa veya hasta doğarsa vs vs. Bir sürü korkum var bu yüzden çocuk yapmayı erteliyorum. Deneyimli anneler bana fikir verebilir mi bu konuda algımın değişmesini çok istiyorum. Çok zorlu bir süreçmiş gibi geliyor

Ben plansız bir şekilde hamile kaldım. Başka planlarım varken hiç ummadığım bir anda öğrendim ve bir süre kabullenemedim. Öncesinde de sağlıklı bir çocuğa sahip olmak mucize gibi gelirdi ve sürekli ya çocuğum sağlıklı olmazsa diye korkular yaşardım. İkili test ve detaylı ultrason dönemimi geçirene kadar sürekli karnımdaki çocuğum hastaymış gibi rüyalar görürdüm. Sonradan öğrendim ki sağlıklı gebelik standart, riskli sağlıksız gebelikler istisnaymış. Boşa kendimi hırpalamışım ortada hiçbir şey yokken. Genelde sağlıksız döllenmeler belki biz hamile bile olduğumuzu anlamadan vücut tarafından atılıyormuş. Şimdi de hala korkularım var bence her anne adayının vardır. Bebeğini sağlıkla kucağına alana kadar hatta aldıktan sonra da sürekli koruma iç güdümüz devrede. Bu süreçte duygularımı yönetmeyi öğrendim ve şükür hamileliğin tadını çıkarabiliyorum. Emin olun bu korkular sürekli olacak bir şey ve bu duyguları kontrol altına almayı öğreniyorsunuz. Eğer ki bu korkuların geçmesini beklerseniz bebek sahibi olma fikrini de bir o kadar erteleyeceğiniz anlamına gelir.

Yaa o kadar güzel anlatmışsınız ki gerçekten içim rahatladı çok teşekkür ederim bence çok iyi bir anne olacaksınız

Bende öyleydim ekstra doğum korkumda vardı. Bu süreçte yaptığım yanlış şey gebelik eğitimlerine katılmamak.doktora böyle bir korkudan bahsetmemwk(anladığım kadarıyla seni hastane psikiyatri ya da psikolog bölümüne yonlendiriyorlar) . Sancimin başlaması ile bebeğimi dogurmam iki buçuk saat aldı. Şimdi 3 aylık olacağız. Senin yerinde olsam profesyonel yardima basvururm. Bilim bugünler için var. Artı inancliysan dua okuyabilirisn

Benim de benzer korkularım var. Ben daha çok doğurmaktan korkuyorum sanırım. Normal doğurmak zorundaymışım gibi düşünüyorum sezaryen olunca bebek için daha mi kötü olur vs. Kafamda bu tarz sorular dönüyor hep normal de bana çok zor geliyor düşününce çevremde de sezaryen karşıtı birkaç yakınım var bu da beni biraz rahatsız ediyor sanırım o yüzden biraz daha erteledim bu konuyu düşünmeyi ama nereye kadar bilmiyorum

Evet böyle düşünenler var ve ben de sezeryan olmak istiyorum. Hep küçüklükten bilinçatımıza normal doğum zor diye işlemişler

Haklısınız sanırım bir psikolog ile görüşeceğim. Zaten hali hazırda anksiyetem var :)

Evet böyle düşünenler var ve ben de sezeryan olmak istiyorum. Hep küçüklükten bilinçatımıza normal doğum zor diye işlemişler
Aslında düşününce her doğum kendine özel sağlıcakla kucağına almak önemli diye düşünüyorum. Bir de bu forumda çok okudum normal doğurup 20 gün yatan da var sezaryen olup 2 gün sonra ayağa kalkan da. Onları okuyunca biraz daha rahatladım ama yine de yeterli değil yok illa en kötüsünü düşüneceğim

Beynimiz bize oyun oynuyor. Ama engel olamıyoruz işte siz şuan gebe misiniz

Beynimiz bize oyun oynuyor. Ama engel olamıyoruz işte siz şuan gebe misiniz
Evet maalesef
Hayır gebe değilim henüz bu tarz korkulardan dolayı erteledim biraz daha kendimce ama bakalım nereye kadar. Aslında bazen sürpriz olsa fena olmaz diyorum içimden çünkü plan yaptıkça korkuyorum ve çok detaycıyım her detayını düşünmek beni yoruyor biraz akışına bırakabilsek ah çok güzel olacak

Sezaryen karşıtı değilim normal doğum yaptım rahatlığı anlatılmaz yaşanır. Doğum esnası evet biraz zor ama Allah öyle bi güç veriyo ki o an öyle bi mucize ki her şeye şahit oluyosun ve kendine güven geliyo insanda şaka bi yana sonrası aşırı rahatlık. Yine hamileyim Allah nasip ederse yine normal düşünüyorum. Korkma adı üstünde normal ayol.

Sezeryan da rahat diyenler var kişiden kişiye değişir sanırım

Sezeryan da rahat diyenler var kişiden kişiye değişir sanırım
Normal doğum sonrası ayağa kalkıp fıldır fıldır geziyorsun eğer altta dikişin yoksa bebek büyük olduğu zaman dikiş fazla olıyormuş benim azdı. Ordan da ağrı çok yok. 3 günlük lohusayken kuaföre gittim. Doğum yaptığım ilk gece bebeğime kendim baktım kimseye ihtiyaç duymadım oturup kalkarken ben bu rahatlıktan bahsediyorum canım. Doğum anı da mucizevi bişey ya. Onu belki herkes göze alamaz ama hayatında belki bi kez yaşayacağın çok özel bi ana tanık oluyosun. Benim hayatımdaki en ilginç ama en muhteşem deneyimdi.

Valla normal doğuma özendim şuan

Valla normal doğuma özendim şuan
Ben 1 aylık lohusayken apandisit ameliyatı oldum. İnan doğumdan çok daha zordu bana hep bide sezaryeni düşün dediler. Kapalı ameliyat oldum bide. 3-4 gün net bi şekilde iptaldim. Sezaryende bu durum 1 haftayı bulabiliyormuş. Normal doğumun sadece o doğum anı zorluyor ki maşallah benim o da kolay oldu. Saatlerce sancı çekmedim. 4 saat içinde hem sancım hem kasılmalarım hem açılmam hem doğum hepsi bitti. 27 saat sancı çeken arkadaşım var ilkinde ikincide sezaryen oldu. Diyo ki ben yine de normal tercih ederdim. Yapı meselesi tamamen. Benim çevremdekilerin çoğu sezaryen ama normal doğum hikayeleri genelde anneyle benzermiş. Sen annene bi sor normal doğum yaptıysa kolay mı olmuş zor mu doğumu. O sana iyi kötü fikir verir. :)

Anneminki de çok zor olmamış dediğiniz gibi kısa sürede bitirmiş olayı. Hatta bana kızıyor ne korkuyosun herkes doğuruyor diye

Sanırım ben de aniden olmasını istiyorum artık. Planlayarak yapmak bana çok garip geliyor şuan

Valla maşaallah ben de özendim gerçekten mucizevi bir şey Allah da yardim eder zaten ona şüphem yok bazen işte çok fazla düşünmek beni korkutuyor sanırım düşünmeyip akışa bırakıp teslim olmak en doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…